• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Bugün 10 dakika da olsa emiyor canım a a 10 dakika ile doymuyor ,uyuyakalıyor.Yatiriyorum bu sefer ağlıyor, simdi de memeyi tuttu ,diyorum ki ben gece sabaha kadar böyle Hafize Ana gibi oturacak mıyım yav😄hey Allah ım ya ne kadar acemiyim😀
Canim cunku 10 dakika emdiginde muhtemelen sadece ön sütü iciyor. Son sut esas yagli kilo aldiran kismi icmedigi icin doymuyor yatirinca agliyor. On sutu icince yataga koymadan ya uyandircaksin tekrar emzirmeye devam etcen ya da kalan kismi sagip siringayla vereceksin. Bende aynen böyle yapiyorum cunku 😅😅

Benimkide 10 dk emip uyuyo son sutu alamiyo. Bu sana anlattigimi yapali bebis kilo almaya basladi. Onceden almiyordu

Mamadan sonra uyuduğunda sağabilirsin. Bana 3 saatte bir 15er dakika sağım yap demişlerdi. Sende ona göre bi sağım planı çıkarabilirsin canım. Minnoşlar bizi uğraştıracak ama biz kazanacağız inşallah🙏🏻🥹
Canim bugun hic mama vermemeyi planlıyorum.Sen mamayi nasil veriyorsun bu arada

Ben de böyle bir şey mi alsam diye düşündüm bugün. Birden pat diye biberonsuz devam edemeyeceğimize göre böyle bir şeye ihtiyacımız olabilir canım M Mvikdn doktor bana emzir eğer doymazsa mama ver dedi. Ne kadar beni emsede ardından mama vermek zorunda kalabiliyorum. Ya da sağdığım sütü verirsem bi meme bi biberon vermek zorunda kalıyorum o zamanda bir anlamı kalmıyor maalesef.
Aslinda meme reddi olmuyorsa ,süt iyice artana kadar neden verilmesin ki bence verilebilir.Yağız meme reddi yapiyor mu?

Canim cunku 10 dakika emdiginde muhtemelen sadece ön sütü iciyor. Son sut esas yagli kilo aldiran kismi icmedigi icin doymuyor yatirinca agliyor. On sutu icince yataga koymadan ya uyandircaksin tekrar emzirmeye devam etcen ya da kalan kismi sagip siringayla vereceksin. Bende aynen böyle yapiyorum cunku 😅😅

Benimkide 10 dk emip uyuyo son sutu alamiyo. Bu sana anlattigimi yapali bebis kilo almaya basladi. Onceden almiyordu
Oy oy ,bezdum daha 15. Gün😄

Bugün 10 dakika da olsa emiyor canım a a 10 dakika ile doymuyor ,uyuyakalıyor.Yatiriyorum bu sefer ağlıyor, simdi de memeyi tuttu ,diyorum ki ben gece sabaha kadar böyle Hafize Ana gibi oturacak mıyım yav😄hey Allah ım ya ne kadar acemiyim😀

Maalesef belki Bi süre öyle olur sabahlarsın ama
Emmeye iyice alışıp göğsü boşaltacak zamanla doyup uykusu da derinleşecek biraz sabır inşallah kısa sürede toparlar kuzucuk. Dolsun taşsın memeler inşallah🙏💐

Ya benim büyük kız biberondan da içiyodu (gece o uyurken sağdığım Sütü veriyordum) memeyide bırakmadı o süreçte emdi maaşallah ne büyük nimetmiş ozaman hiç akıl etmiyordum alışırda beni bırakır diye
ayy inşallah bu da öyle olur

Maalesef belki Bi süre öyle olur sabahlarsın ama
Emmeye iyice alışıp göğsü boşaltacak zamanla doyup uykusu da derinleşecek biraz sabır inşallah kısa sürede toparlar kuzucuk. Dolsun taşsın memeler inşallah🙏💐
Sıradaki hedef ,meme doldurmak😅 daha verdiğim 3 kilo.Onu da geri almam inşallah

Ya benim büyük kız biberondan da içiyodu (gece o uyurken sağdığım Sütü veriyordum) memeyide bırakmadı o süreçte emdi maaşallah ne büyük nimetmiş ozaman hiç akıl etmiyordum alışırda beni bırakır diye
ayy inşallah bu da öyle olur
Evet ,akıllı kızın varmış vallahi.Gece iki kere adam gibi biberon versen zaten güzel uyur.

Laçinle örtü savaşlarındayız. Babasına çekmiş üstüne incecik müslin bile örttürmüyor sıpa. Babası da bunun gibi yangın yayla. Allahım o inat ben daha inadım memede emerken uyuyor yatırıyorum üstünü sadece karnına kadar örtüyorum kolları açıkta daha kapıdan çıkarken tepikleye tepikleye çığlık atıyor. Açıyorum üstünü geri uyuyor. Hayır kalın da giydirmiyorum. Bir patikli alt bir üst bir de eldiven yani çorap bile giydirmiyorum zaten altı patikli diye. Hanfendi beni çıldırtacak. Annem diyor bizde uyuyanın üstüne kar yağar derler ört üstünü diyor ama ne mümkün. Ben yaz kış Antalya gibi bir yerde boğazıma kadar çekerim üstümü babası nerdeyse çıplak yatar. Hangi millettenmişiniz baba kız. 🤨

Laçinle örtü savaşlarındayız. Babasına çekmiş üstüne incecik müslin bile örttürmüyor sıpa. Babası da bunun gibi yangın yayla. Allahım o inat ben daha inadım memede emerken uyuyor yatırıyorum üstünü sadece karnına kadar örtüyorum kolları açıkta daha kapıdan çıkarken tepikleye tepikleye çığlık atıyor. Açıyorum üstünü geri uyuyor. Hayır kalın da giydirmiyorum. Bir patikli alt bir üst bir de eldiven yani çorap bile giydirmiyorum zaten altı patikli diye. Hanfendi beni çıldırtacak. Annem diyor bizde uyuyanın üstüne kar yağar derler ört üstünü diyor ama ne mümkün. Ben yaz kış Antalya gibi bir yerde boğazıma kadar çekerim üstümü babası nerdeyse çıplak yatar. Hangi millettenmişiniz baba kız. 🤨

Valla 8 yaştan bildiriyorum
Hala tepik üstüne tepik geliyor örtü veya yorgan asla sevilmiyor alıştım artık🙃
Ama şu dönemde sen tulum tercih etsen bebekler için örtü tehlikeli olabilir yüzü gözü örtünür allah korusun. İnce müslin tulumlar var yaz için bi bak canım istersen.

Valla 8 yaştan bildiriyorum
Hala tepik üstüne tepik geliyor örtü veya yorgan asla sevilmiyor alıştım artık🙃
Ama şu dönemde sen tulum tercih etsen bebekler için örtü tehlikeli olabilir yüzü gözü örtünür allah korusun. İnce müslin tulumlar var yaz için bi bak canım istersen.
Canım hazır tulum var ama onun da boyun kısmından elini çıkarmaya çalışıyor

Kızlar ben hiç iyi değilim eşim yatmaya gidecekti salondaydık. Dedim laçini de yatır kucağına verdim çocuğu. Tek yapacağı beşiğine koymaktı. Ben 10 dakika sonra gittim yatak odasına. Gitmeden önce kameradan bakıyım dedim Laçin beşiğinde değil ama eşim yatakta uyuyor. Laçinin ağlama sesi geliyordu kameradan. Koşarak odaya geldim. Laçin bizim odadaki tekli koltukta ağlıyor eşim yatakta horlaya horlaya uyuyor. Sinirlerim boşaldı. Eşimi odadan çıkardım. Ben boşanma davası arıcam bu normal değil ya. Bu hiç normal insan davranışı değil. Yeter artık. Hastaysa hasta!

Bizim yazdıklarımızı hic okumamış miydin canim?Beslenme ile çoğu zaman ilgisi yok sarılığın ben sarilik olana kadar harika emziriyordum Ela yi sonra bozuldu.Ben de A Atalanteda da iki kere hastaneye yattık. 17 de yatması gerekir hastaneye.Yok ağlamasının sarılık ile ilgisi yok ,hatta sarılık yükselince daha çok uyuyorlar.Panik yapma ,doktor ne derse ona göre davran.Bizler de halen tam kurtulamadık maalesef ,Allah beterinden korusun.Ama doktor ne söylerse onu yap.Bazi hafif sariliklarda beslenme gibi ya da koca karı ilaçları gibi şeyler ise yarıyor gibi görünüyor ama bizlerin ki gibi yuksek değerler de dikkatli olmak lazım, ihmale gelmez
Kuzum sizinkileri okudum hatta cok cok ta geçmiş olsun,cok üzüldüm ama benım tam doğumuma denk geldı acıkcası telefona bıle bakamadım cogu zmn sımdıde daha 5-6 günlük bebeğim , düzen daha oturtamadık, 17 cıktı ctesi -18 e yükselmiş diye doktor yatış karardı verdi , kahroldum cok agladım yogun bakım önünde Allah acil şifalar versin col daha kötü durumda olan bebekler var yogun bakımda sız şükredin dedi hemşireeler teselli ettiler hep🥹

Kaşık biberon canım bak bundan aldım. Bunu ebeler falan da öneriyor. Biberondaki gibi meme reddi yaşanmıyor bunda. Mamayı ve Laçin emerken akan topladığım sütleri bunla veriyorum.
Bundan bende de var bununla sağdığım sütleri versem , yada mama takviyesi gerekirse mama sizce meme reddi yaşarmıyım?

Mama desteği veriyor musun canım sarılıktan değil açlıktan ağlıyor muhtemelen
Yani her iki saatte maks ya da 3 saat içinde kesinlikle emzirdim bebeğimi hatta bir memede en az yarım saat kalıyor dger memeye gcene kdr uyuyor uyudugu ıcın bende uyndırıp dger memeye hiç geçirmedim zaten huysuzluk yapar almaz diye ,, siz mama desteği veriyormusunuz doltorunuz mu önerdi?

Kuzum sizinkileri okudum hatta cok cok ta geçmiş olsun,cok üzüldüm ama benım tam doğumuma denk geldı acıkcası telefona bıle bakamadım cogu zmn sımdıde daha 5-6 günlük bebeğim , düzen daha oturtamadık, 17 cıktı ctesi -18 e yükselmiş diye doktor yatış karardı verdi , kahroldum cok agladım yogun bakım önünde Allah acil şifalar versin col daha kötü durumda olan bebekler var yogun bakımda sız şükredin dedi hemşireeler teselli ettiler hep🥹
Geçmişe doğru oku canim ,değer yukselmis ,fototerapi almasi lazim.Uzulecek bir sey yok ,ben ilk alışında hic üzülmedim, cok bebek alıyor ama uzayınca sinirlerim bozuldu.insallah gecer gider ama anne yüreği üzülüyor tabi.Insallah bir an önce aTlatirsiniz

Son düzenleme:
Yani her iki saatte maks ya da 3 saat içinde kesinlikle emzirdim bebeğimi hatta bir memede en az yarım saat kalıyor dger memeye gcene kdr uyuyor uyudugu ıcın bende uyndırıp dger memeye hiç geçirmedim zaten huysuzluk yapar almaz diye ,, siz mama desteği veriyormusunuz doltorunuz mu önerdi?
Huysuzluğu doymadığındandır demek istemis bence arkadaş ,5 gunde bu kadar yükselen sarılık, beslenmeden değildir. Benim doktorum beslenme ile ilgisi yok dedi.Zira sqriliktan bebek ağlamaz zaten

arkadaşlar Miray’ ı doktor yatış kararı verdi..fototerapi alacakmışız yavrumu eve gayet saglıklı gelip bu sekilde bu geceyı geçirmek eve onsuz dönmek !inanılmaz kötü olduk yogun bakım önünde inşallah toparlar yavrum:( 2 saate bır sagıyırum esım arabayla goturuyo, dedi ki 5 günlük bebek 50 ml fln rahat emer bize kımse hastaneden ckısta bu rakamlar vs hemsırelerle konuşmadık..ben en fazla tek memeyı nasılsa memeyı yakalayınca rahat emıyo dıye dger memeye hıc gecırmedım , ee ne kdr süt geliyor bılemem

Back