2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92

Bende de oluyor ya ped olmasa akıntı çıktı diyeceğim ıslak da degil ama bi nemli böyle
Bence ter seviyemiz arttı benim göğüs altlarım falanda çok terliyor ninem gibi

Kızlar bugün 27+4te kontrole gittim. Oğlum 1210 gram 37 cm. Başı yukarıda ayaklar aşağıda. B12 düşük çıktı takviye verdi.Ben de bu ay 1.7 kilo almışım. Toplam 4 kilo almış oldum hamileliğin başından beri sırtını dönmüş yine yüzünü göstermedi, artık doğumda göreceğim galiba

Son düzenleme:
Çok şükür bi şey çıkmamış canım Ama sen stresli olduğunda içine atma o da başka yerden çıkıyo işte, ağlamak kötü bi şey değil ağla rahatlarsın gevşersin hem
Ya doktorun açıklaması da bana biraz saçma geldi normal yolla olan bebekler doğum kanalında strese girmiyor mu yani. Resmen sezo yönlendirmesi ya. Sen normal istiyosan normal için hazırlık yap kısmetimizde hangisi varsa bizim için hangisi hayırlıysa öyle doğuralım hepimiz

Bence de normal doğum rabbim her şeyi mükemmel yaratmış .Ben ilk doğumda bazi şeyler yaşadım çatala yatamadım o yuzden her sey yolundayken sezeryan oldum,simdiki aklim olsa ah asla yapmazdım.Normal doğumda cocuk yavas yavas nefes almaya başlıyor, vajinada bağışıklık icin bir suru yararlı bakteri bulaşıyor.Anne ,bebek bağlanması oluyor,süt daha çabuk geliyor ,iyileşme daha kolay.Bebekte anne de süreçte yavas yavas yaşıyor. Oysa sezeryanda her şeyden habersiz yatan yavruları boynundan tutup çıkartıyorlar, asil o zaman korkuyor kuzular.Ikisinde de ısrarcı olmamak lazım, iyi bir doktor bulup ona güvenmek lazım.Ama bir doktorun sezeryane yönlendirmesi onun iyi bir doktor olmadığının ilk göstergesi bence.Son haftalar gelir ,anne ya da bebekle ilgili bir sıkıntı olur bu durumu tenzih ederim tabi.Benim ki maalesef benim kendi psikolojik hazirliksizlığımdan oldu .Ilk doğum yapacak arkadaşlara tavsiyem, eğer doktorunuz daha şu evrede sizi direkt sezeryane yönlendiren bir doktor değil ise ,iyi bir doktorsa ona güvenin ve normal doğumu en azindan deneyin ,olmazsa zaten doktor müdahale eder

Bunlar kendini biliyo zaar tüp bebeğim ben ay çok stresliyim diye diye geliyo yolda

Kesinlikle doğumun yöntemini ve şeklini bebek belirler anne ve doktor ona eşlik eder..
şimdiden fikir yürütmek çok saçma

Kendini hicbir şey için üzmemeye çalış. sen ve bebisten daha önemlisi şu an için yok bence. Çok şükür bak miniğin gayet iyiymiş. Maşallah. sen boşa stres yapma. Her şey yolunda şükür.

Kesinlikle doğumun yöntemini ve şeklini bebek belirler anne ve doktor ona eşlik eder..
şimdiden fikir yürütmek çok saçma
Simdiden doktorun yönlendirmesi direkt soru işareti.Doktor normal süreci izler ,normal olmasını bekler ,duruma göre müdahale eder,eğer iyi bir doktorsa tabi

Bunlar kendini biliyo zaar tüp bebeğim ben ay çok stresliyim diye diye geliyo yolda
Ay gülmekten ölcem gelemiyorum işte ben tüp bebeğim çok stres oldum şimdi hemen beni sezeryana alın bile diyo olabilir hayır anne sezeryan istiyodur diğer her şey önemsizdir gözümde ama böyle saçma şeylerle de yönlendirilmez yani
kesinlikle katılıyorum Hiçbir komplikasyon olmasa bile anne öyle istiyorsa yine akan sular durur benim gözümde. Ama sezeryanda doktorların işine geliyo tabi 2 dkda kesiyo biçiyo tamam bitti. Normal doğum saatler sürüyor hatta bazen daha uzun valla böyle kolaya kaçmaya çalışan doktorlar da beni korkutuyo. Hayır bi de bebiş dönmüş yani, dönmese bile daha vakti var ama normal doğum düşünen kızı da stres oluyo bebek diye korkutmazsın

Benim de niyetimde o var canım ya normal istiyorum bir sıkıntı olursa sezeryan oluveririm o da öcü değil önemli olan çocuğumuza sağlıkla kavuşmak

Doktorun dediği binde 1 ihtimalmiş onu da söyledi karar tabi senin dedi benim gönlüm normalden yana

Önemli olan hikayelerimiz, sağlıkla bitsin ,mutlulukla bitsin ,yavrularimiz sağlıklı olsun ,hepimizin Allah yardımcısı olsun arkadaşlar

Ben de normalciyim Hem iyileşme süresi açısından, hem bebişi doğar doğmaz görebilme (gerçi şimdi epidural sezo var ama) hem de bebişe bağışıklık açısından daha faydalı olduğu için. Ama hayırlısı nasılsa öyle olsun diyorum bakalım ileriki haftalarda yavaş yavaş bunları da konuşmaya başlarız ay çok heyecanlı

Ben de normal doğum çok istiyorum kızlaar inşallah hepimize gönlümüzden geçtiği gibi kavuşmak nasip olur
Benim oğluşun kafası biraz büyük önden gidiyor görümcem de bu doktorda doğum yapmıştı bebek iri ve kafası büyük olduğu için direkt sezaryen önerdi. Şimdi ben de o yüzden biraz tedirginim kafası büyük diye bana da sezaryen der mi diye

Aslında bu da tek başına bir sezeryan kriteri değil ama hakkınızda hayırlısı inşallah

Canim cok gecmis olsun cok şükür bir sorun yokmuş cok sevindim.

Soyledigi sey her doğumda herkesin başına gelebilecek bir sey yine tüp bebek tedavisiyle bir alakasından bahsetmemis zaten boyle birseyin tup bebek tedavisiyle ilgili olduğunu pekte mümkün olduğunu sanmam . Oyuzden gönül rahatlığıyla istiyorsan eğer normal doğum yaparsın insallah .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…