Bence de normal doğum
![Smiling face with hearts :smiling_face_with_3_hearts: 🥰](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f970.png)
rabbim her şeyi mükemmel yaratmış .Ben ilk doğumda bazi şeyler yaşadım çatala yatamadım o yuzden her sey yolundayken sezeryan oldum,simdiki aklim olsa ah asla yapmazdım.Normal doğumda cocuk yavas yavas nefes almaya başlıyor, vajinada bağışıklık icin bir suru yararlı bakteri bulaşıyor.Anne ,bebek bağlanması oluyor,süt daha çabuk geliyor ,iyileşme daha kolay.Bebekte anne de süreçte yavas yavas yaşıyor. Oysa sezeryanda her şeyden habersiz yatan yavruları boynundan tutup çıkartıyorlar, asil o zaman korkuyor kuzular.Ikisinde de ısrarcı olmamak lazım, iyi bir doktor bulup ona güvenmek lazım.Ama bir doktorun sezeryane yönlendirmesi onun iyi bir doktor olmadığının ilk göstergesi bence.Son haftalar gelir ,anne ya da bebekle ilgili bir sıkıntı olur bu durumu tenzih ederim tabi.Benim ki maalesef benim kendi psikolojik hazirliksizlığımdan oldu .Ilk doğum yapacak arkadaşlara tavsiyem, eğer doktorunuz daha şu evrede sizi direkt sezeryane yönlendiren bir doktor değil ise ,iyi bir doktorsa ona güvenin ve normal doğumu en azindan deneyin ,olmazsa zaten doktor müdahale eder