2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bende 5.5 aylıkken başlayacağım. Ek gıda için neler aldın. Şimdilik sadece mama sandalyesi aldık. Cam rende, termos, kaşık vs biiiir sürü bir ihtiyaç listesi var. Ama hangileri olmazsa olmazın acaba. Bende yavaştan ek gıda malzemelerimizi tamamlamak istiyorum.
Canım benim 2. Bebeğim olduğu için herşey var mama sandalyesi benim için çok önemli özellikle ileriki dönemler için ben bide babyjemin portatif duştada kullanilabilen oturagini aldim simdilik ana kucagina oturur pozisyona getirip veriyorum cam rende elimde mevcut oda önemli kaşıklarımızda var önlükler vs.blendır yoksa oda önemli Onun disinda cokda bisey lazim degil sanirim ya aklima gelmiyor gelirse yazarim yine

Bende 5.5 aylıkken başlayacağım. Ek gıda için neler aldın. Şimdilik sadece mama sandalyesi aldık. Cam rende, termos, kaşık vs biiiir sürü bir ihtiyaç listesi var. Ama hangileri olmazsa olmazın acaba. Bende yavaştan ek gıda malzemelerimizi tamamlamak istiyorum.
Bu arada Termos hic ihtiyacım olmadı suluk alabilirsin bende aventin var mama kasiklarimizda aventin silikon bükulebilenlerden onun dışında eskiden fileliler vardı içine meyve salatalik vs direk koyup veriyordum eline simdi yeni nesilleri cikmis onlardanda alacagim ama en en önemli şey mama sandalyesi 🙂

Mama alan bebeklerde 5. ayda genelde baslaniyor hatta 4.ayda bile başlatan doktorlar var bunun disinda kilo alimi sınırda olanlarada baslatiyorlar mama vermek yerine 5.ayda .. benim kizim sadece anne sütü alıyor bana kimse bisey demedi sadece hazır olduğunu düşünüyordum aynı sizinki gibi yapıyordu ve bugün o havuc püresini yiyişini görünce haklı olduğumu anladım sonucta tadım ayı olacak bu ay ben 6. Ayı bekleyip 7.aya uzamasını istemedim
Canim senin bebisin kac kilo , bu ay kac gr aldi

Kontrolümüz yarın ama evde bebek tartisiyla yaptigim tartima göre 380 gr. Almis gözüküyor 3100 doğup 2950 ye düşmüştü şuan 7200 gr. Bu ay baya azaldı geçen ay 650 gram almıştık sizinki nekadar almış bu ay
Canim bizim de haftaya salı tam 5 aylik oluyor kontrolumuz o zaman, benim saglikli bir sonuc degil evde tartiliyoruz birlikte 7100 cikiyor 200 gr fazla tartsa 6900 falan olur. Yaklasik 400 gr oluyor gecen aydan bu yana

Canim bizim de haftaya salı tam 5 aylik oluyor kontrolumuz o zaman, benim saglikli bir sonuc degil evde tartiliyoruz birlikte 7100 cikiyor 200 gr fazla tartsa 6900 falan olur. Yaklasik 400 gr oluyor gecen aydan bu yana
Çok haraketlendiler ek gıda ufak ufak başlamazsam 6. Ayda 100 gr. Zor alıcak bu gidişle süt müt zor yetecek😂 aynı almişlar asagi yukari sizinde sadece anne sütümü alıyordu

Kızlar uygulamaya göre atak bitmiş gösteriyor ama kızım hala aşırı huysuz..
Atak bitsede huysuzluk kalıyor mu yani? 🙄

Kizlar 4.ay atagi bitenler soyleyebilir mi uyku düzeni geri geliyor mu 😔 geceleri saat basi uyaniyor cok yoruldum artik
Ayy bizim de bugün öyle oldu 1 buçukta zorla uyuttum uyandı yine uyuttum 2.20 de bir çığlığa uyandık ama yataktan nasıl kaçtığımızı anlamadık bu ağlaması bizi öldürüyor ya niye böyle ağlıyor acaba damdan düşüyor sanki gecemiz gündüzümüze karıştı şimdi de saat başı uyanıp geri uyuyor

Ayy bizim de bugün öyle oldu 1 buçukta zorla uyuttum uyandı yine uyuttum 2.20 de bir çığlığa uyandık ama yataktan nasıl kaçtığımızı anlamadık bu ağlaması bizi öldürüyor ya niye böyle ağlıyor acaba damdan düşüyor sanki gecemiz gündüzümüze karıştı şimdi de saat başı uyanıp geri uyuyor
Off valla biz de ayni durumdayiz ruyasinda da aglayip duruyor sonra uyaninca basiyor yaygarayi. Gece güzel gecmeyince gunduz de gucum kalmiyor ya gunduz de surekli kucak ve asiri mizmizlik hali..gunduz uykulari da yok bizde

Dün herkese aynı şey olmuş bende 1 de zor uyuttum saat başı hep uyandı 8.30 da tamamen uyandı manyak oldum

Off valla biz de ayni durumdayiz ruyasinda da aglayip duruyor sonra uyaninca basiyor yaygarayi. Gece güzel gecmeyince gunduz de gucum kalmiyor ya gunduz de surekli kucak ve asiri mizmizlik hali..gunduz uykulari da yok bizde
Bizim uyurken ağlıyor valla gece düzgün uyumadı diye uyuyup uyanıyor sanırım şimdi uyanık oynuyor normalde 11 de uyur sabah 7 gibi uyanırdı 1 kez emmeye kalkardı sadece

Dün herkese aynı şey olmuş bende 1 de zor uyuttum saat başı hep uyandı 8.30 da tamamen uyandı manyak oldum
Herhalde ama inş bir günlük bişeydir kabus gibiydi o ağlaması bizi korkutup uyandırıyor normal bir ağlama değil

Herhalde ama inş bir günlük bişeydir kabus gibiydi o ağlaması bizi korkutup uyandırıyor normal bir ağlama değil

Bizde de bikac gündür var o ağlama..
Ama nasıl bir ağlama çığlık çığlığa ödüm koptu evde de yalnızdım bende ağlamaya başladım bişey oldu sandım..
2 gün üst üste öyle ağladı şuan daha iyi çok şükür..
Gündüz hiç uyumuyor artık gece de sürekli uyanıyor.. Atak dedik ama bitti atak hala aynı devam ediyor..

Bizde de bikac gündür var o ağlama..
Ama nasıl bir ağlama çığlık çığlığa ödüm koptu evde de yalnızdım bende ağlamaya başladım bişey oldu sandım..
2 gün üst üste öyle ağladı şuan daha iyi çok şükür..
Gündüz hiç uyumuyor artık gece de sürekli uyanıyor.. Atak dedik ama bitti atak hala aynı devam ediyor..
Bizim doğduğundan beri ara sıra oluyor o ağlama alıştık diyoruz da yine de korkarak uyabıp ne yapacağımızı şaşırıyoruz gündüz uykusu az çok var ama gece uyumuyor normalde gece uykusu çok güzeldi gece uyur sabah uyanırdı şimdi gitti

Kızlar uygulamaya göre atak bitmiş gösteriyor ama kızım hala aşırı huysuz..
Atak bitsede huysuzluk kalıyor mu yani? 🙄
Bizim bitmesine 8 gun var amaa cok mızmızz surekli aglama modunda, gunduz agla agla uyumaya calisiyor zaten zar zor uyuyor yarim saatte uyaniyor. Gece zaten uyumuyor , bu sefer gunduz de uykuyu alamayinca surekli aglak. Hicbir aktivite yaptiramiyorum. Resimli kitaplara baktirayim diyorum agliyor, oyuncaklari konusturayim agliyor. Cok fenalardayim hele bugun sabahtan beri agliyor 🤦‍♀️

Biz bugün 5 aylık oldukk bugünden itibaren ufak tadımlara başlıycam kızlarr havuç kabak patates puresi yoğurt vs arttirarak gidicem meyveler en son ufak ufak başlıycam artık ki 6. Ayda hazır olsun yoksa sırf anne sütüyle iş zor 6.ayda tadım ayı olarak geçer gider başlamazsam kocaman oldu hemen activa aldım yogurdunu da onla mayalıycam
Bende ufaktan başlamak istiyorum tadımlara. Sıralama var mı ? Benim ilk bebeğim hiç tecrübem yok bu ek gıda için. Şunu sormak istiyorum cici bebeyi anne sütüne katıp verebilir miyiz acaba

Bende ufaktan başlamak istiyorum tadımlara. Sıralama var mı ? Benim ilk bebeğim hiç tecrübem yok bu ek gıda için. Şunu sormak istiyorum cici bebeyi anne sütüne katıp verebilir miyiz acaba
Yok canım cicibebe olmaz daha şuan yoğurt ve cam rendede rendelediğin meyve püreleri olur havuç kabak patates puresi olur ama ben tercihen meyveyle baslamadim tatliya alisirsa sebze yemez diye önce bikaç kaşık verip günden güne arttırarak ilerlersin sebze pürelerini birine alışınca 2 3 gün diğerine geçersin onada alışınca karıştirarak verirsin meyve pürelerinide önce ufak ufak suyuyla başlayıp sonra rendesini de verirsin pirinc unu falan da hazirlayip veriyorlar ama suan daha onlara gecmeyeceğim sebze püreleri yoğurt en son meyve püresine alıştiracağim bu ay sadece

X