2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Amin canım cok tesekkur ederim

Aynen o sebeple takipteyiz uyuyamıyor yavrum 😔

Benimkide dönmüyor hımbıl biraz heralde yardim edince dönüyor ama dönünce emeklemeye calisiyor enteresan ayrica telaslanmayin illa 5 ayda dönmesi gerekiyo diye bisey yok o ne zaman isterse ozaman döner benim kizim yüzüstü pozisyonu hic sevmiyor o yuzden de cabalamiyor

Süt açıkta buzu gidecek sonra sicak suda ilistiracaksin canim cezvede falan isittiysan yada cok haşlak suya attiysan posetle kokusu falan ck agarlasiyor bn kaşık biberonda ilistirip veriyorum posetle yapmiyorm
Canın aynen bizimkide popoyu saga sola ceviriyor hafif destek verince dönüyor ama ayni sekilde yuzustu durmayi hic sevmiyor 😁 ayy bu cok bilmis bebeler bilerek mi dönmüyor 😁😁

Valla canım 5 aylıkken kendi başına oturan bebişler var arkadaşlarımda benim oğlum 3 buçuk aylık 2 aylıktan beri kucağımızda az az oturtuyoruz kendi de istiyor yoksa sürekli ayakta nasıl tutalım

Mesela benim bebeğim ellerinden tutunca hemen doğrulmak istiyor mızmızlanıyor kaldırmayınca. Mecbur kaldırıyorum. YouTube Doktor Osman Gönülal oturtun 6.ayda oturabilen bebek ek gıdaya geçer diyor.

Be oturtuyorum valla. Hem de cok uzun zamandir. Cok oturmak istiyor napim. Asla yatmak istemiyor artik. Dogdugundan beri kucagimda sirtini kendime yaslayip oturtur pozisyonda tuttum hep zaten. 3 aydan beri falan basbaya basini falan kaldirip yatmak istemyordu. 1 aydir şu babyjem in banyo oturagi var ya, onun arkasini onunu destekle doldurup oturtuyorum. Bazen tek onda duruyor cidden. Cok oturmak istiyor. Koltuk kenarina minder koyup oturtuyorum. Bayadir destekle rahat oturuyor bizim kiz. Hatta başının altina yastik koyup yatirdigimda yastiktan kalkip oturabiliyor. Sonra devriliyor tabi ama agaggaha yatar pozisyonda kalmak istemiyor Cok hareketli benjm kiz Kollarimiz agriyor onu zaptetmeye calismaktan Babasi kucagina alinca babasnin bacaklarindan baslyor adim atip atip merdiven cikar gibi kafasina cikiyor En sevdigi aktivite 😄

Amin canım cok tesekkur ederim

Aynen o sebeple takipteyiz uyuyamıyor yavrum 😔

Benimkide dönmüyor hımbıl biraz heralde yardim edince dönüyor ama dönünce emeklemeye calisiyor enteresan ayrica telaslanmayin illa 5 ayda dönmesi gerekiyo diye bisey yok o ne zaman isterse ozaman döner benim kizim yüzüstü pozisyonu hic sevmiyor o yuzden de cabalamiyor

Süt açıkta buzu gidecek sonra sicak suda ilistiracaksin canim cezvede falan isittiysan yada cok haşlak suya attiysan posetle kokusu falan ck agarlasiyor bn kaşık biberonda ilistirip veriyorum posetle yapmiyorm
Poşette ılık suyla ısıttım belkide ondan içmedi. Açtı da ama bir yudum almadı. Bayapı kokladım ekşi vs kokuda yoktu bozulduğuna dair. Bir dahakine dediğin gibi yapayım.

Tamam işte ilk sagdigimiz sütü ek gıda nın en başında vereceğiz.. benim doğum nisandaydı ben haziran da süt sağdım Difirize koydum son kullanma tarihi aralık yani ama biz ekimde ek gıdaya geçeceğiz..
Ben mayısın ilk 2 haftası sağdım. Tam ek gıda döneminde bitiyor skt bizim. Neyse sğlık olsun 🤷‍♀️

Ben mayısın ilk 2 haftası sağdım. Tam ek gıda döneminde bitiyor skt bizim. Neyse sğlık olsu

Ben mayısın ilk 2 haftası sağdım. Tam ek gıda döneminde bitiyor skt bizim. Neyse sğlık olsun 🤷‍♀️
Canım bugün bi yerde okudum difiriz deki süte taze sagilmis sütünü karıştır o zaman içiyormuş bebekler. Tadı yerine geliyormus denemeye değer..

Poşette ılık suyla ısıttım belkide ondan içmedi. Açtı da ama bir yudum almadı. Bayapı kokladım ekşi vs kokuda yoktu bozulduğuna dair. Bir dahakine dediğin gibi yapayım.
Gerci kaynar su yapmadiysan kokmamistir canim ben bikere kaynar suyla yaptimda igrenc koktu eksi eksi ama icmisti yinede diger turlu biberonda ılıtınca hicbiri kokmadı öyle belki tam anlamıyla aç değildir ondan icmemistir yada memeden içmek istemistir bunlara hic belli olmuyor 🙂

Grubumuz sessizlesmis 🤗 ataklari uyku gerilemelerini atlatan var mı , yoksa herkes sürünmelerde mi benim gibi.. dun oglen vakti yarim saat agladi kesintisiz. Uykusu var uyuyamiyor diye yuzu gozlei kipkirmizi oldu parça parça ayyy cok kotuydu, hadi gunduz kotuydu gece iyi gecsin sabah karsi mıkır mıkır sürekli ckk erken de uyaniyor 🤦‍♀️ gecenler atlatanlar ilerisi aydınlık desin lütfen 😁

Kızlar bunlar ne ya. doktor hafif düzeyde el ayak hastalığı atlatıyor dedi. İlaç krem falan vermedi. Ama artıyor sürekli. Özele götürsem mi yoksa sinek ısırığı mı. Prize takılan ilaçlardan sipariş verdim bugün aklıma geldi sinek ısırıyor olabilir, çocuğu diye çünkü atlet zıbınla uyuyor. Ama el ayak hastalığı ise de korktum şimdi bilemedim artıyor mu acaba. Bugün uzun kollu zıbın giydireceğim. Yavrum ya inşallah kaşınmıyordur. Ensesi için aldığımız kaşıntı önleyici krem sürüyorum ama. Başka ne yapabilirim.

Eklentiler

• IMG-20220916-WA0023.jpeg
    IMG-20220916-WA0023.jpeg
    63 KB · Görüntüleme: 64
Kızlar bunlar ne ya. doktor hafif düzeyde el ayak hastalığı atlatıyor dedi. İlaç krem falan vermedi. Ama artıyor sürekli. Özele götürsem mi yoksa sinek ısırığı mı. Prize takılan ilaçlardan sipariş verdim bugün aklıma geldi sinek ısırıyor olabilir, çocuğu diye çünkü atlet zıbınla uyuyor. Ama el ayak hastalığı ise de korktum şimdi bilemedim artıyor mu acaba. Bugün uzun kollu zıbın giydireceğim. Yavrum ya inşallah kaşınmıyordur. Ensesi için aldığımız kaşıntı önleyici krem sürüyorum ama. Başka ne yapabilirim.
Benin kızım el ayak agiz hastaligi olmustu. Agiz icinde olunca zor oluyor bisey yemek icmek istemiyorlar. Eklem yerlero ve popoda cok dokuntu olmustu bizimkinde. Herhangi bir ilaci olmadigini atlaticagini soylemisti doktorumuz. Biz hic ilac kullanmamistik. Eger ki el ayak agiz hastaligi ise aklinda bulunsun sonra korkma diye soyluyorum; hastaliktan 2 3 ay sonra tırnak dokulmesi olabiliyor. Bizim kızın alttan yeni tırnak gelip usttekileri atmisti. Megersem bu hastaliktan oluyormus

Grubumuz sessizlesmis 🤗 ataklari uyku gerilemelerini atlatan var mı , yoksa herkes sürünmelerde mi benim gibi.. dun oglen vakti yarim saat agladi kesintisiz. Uykusu var uyuyamiyor diye yuzu gozlei kipkirmizi oldu parça parça ayyy cok kotuydu, hadi gunduz kotuydu gece iyi gecsin sabah karsi mıkır mıkır sürekli ckk erken de uyaniyor 🤦‍♀️ gecenler atlatanlar ilerisi aydınlık desin lütfen 😁
Bizim için uygulamada huysuz dönemin bitmesine 1 gün kaldı diyor bakalım yarın güneş doğcak mı😅😅
Bugün benim oğlumda aynısıydı her uyutmayı denediğimde ağlama krizleri. Tamam uyumasınlar ama uykusuzluktan perişan oluyorlar🥹 mız mızlık ve ağlayıştan kafam kazan gibi💆🏻‍♀️ Çareyi dışarı çıkmakta buluyorum ikimizede iyi geliyor😅

Bizim için uygulamada huysuz dönemin bitmesine 1 gün kaldı diyor bakalım yarın güneş doğcak mı😅😅
Bugün benim oğlumda aynısıydı her uyutmayı denediğimde ağlama krizleri. Tamam uyumasınlar ama uykusuzluktan perişan oluyorlar🥹 mız mızlık ve ağlayıştan kafam kazan gibi💆🏻‍♀️ Çareyi dışarı çıkmakta buluyorum ikimizede iyi geliyor😅
Ayy hadi insallah dogsunn 🤲 aynen yani tamam uyumucaksan uyuma oturalim birlikte ama o ağlamalar hadii uyutayim desen direnmeler sanki ben engelliyorum uyumasini😁 bende aynı gidip market geziyoruz , sitenin bahcesinde oturuyoruz gelip gecen kargoculara bakıyor oyalanıyor valla 🙈

Bebeğim kucaktan inmiyor artık kilosu da arttı taşıyamıyorum. Ana kucağı/ana dizi, babybjörn hangisini tavsiye edersiniz? 4 buçuk aylık olduk bunlar için geç mi kaldık 10kg taşır diyor çoğu. Karar veremedim memnun kaldığınız ürün var mı

Benin kızım el ayak agiz hastaligi olmustu. Agiz icinde olunca zor oluyor bisey yemek icmek istemiyorlar. Eklem yerlero ve popoda cok dokuntu olmustu bizimkinde. Herhangi bir ilaci olmadigini atlaticagini soylemisti doktorumuz. Biz hic ilac kullanmamistik. Eger ki el ayak agiz hastaligi ise aklinda bulunsun sonra korkma diye soyluyorum; hastaliktan 2 3 ay sonra tırnak dokulmesi olabiliyor. Bizim kızın alttan yeni tırnak gelip usttekileri atmisti. Megersem bu hastaliktan oluyormus
Bu kızarıklıklar hariç başka hiç belirtimiz yok bizim. Bunlarda kol bacak ve alnında var açıkta kalan yerler. İzmir'de yakarca diye bir sinek var sanki o ısırmış gibi. Ağızda yara yok. İştahida her zamanki gibi.

Ahh kiyamam ya sivri sinek falan ısırmış gibi duruyor ama artıyorsa sinek olmayabilir bilemedim vallahi varmı evde sivri sinek falan bi kolaçan et olmadı etrafı bebişide gözlemle canım baktın artıyor bidaha götür belki bi krem faln bişey verir bizde izmirdeyiz vallahi kolsuz iyi yatıyor ya aksamlari baya soguk oldu havalar dikkat et üşütmesin bebiş gerci bende klimada calisiyor hala bikac gundur alt ust uzun giydiriyorum artik abisinden gecti diyodukda degil sanirim cocugu ciplak tutup usuttum galiba grip atlatiyor suan ama cok agir gecirmiyoruz sukur

Ahh kiyamam ya sivri sinek falan ısırmış gibi duruyor ama artıyorsa sinek olmayabilir bilemedim vallahi varmı evde sivri sinek falan bi kolaçan et olmadı etrafı bebişide gözlemle canım baktın artıyor bidaha götür belki bi krem faln bişey verir bizde izmirdeyiz vallahi kolsuz iyi yatıyor ya aksamlari baya soguk oldu havalar dikkat et üşütmesin bebiş gerci bende klimada calisiyor hala bikac gundur alt ust uzun giydiriyorum artik abisinden gecti diyodukda degil sanirim cocugu ciplak tutup usuttum galiba grip atlatiyor suan ama cok agir gecirmiyoruz sukur
Burası hala çok sıcak canım. Sabaha doğru hafif serinliyor ondada üstüne müslin battaniye atıyorum yetiyor. Yakarca diyorlar bilirsin o ısıtmış olabilir mi ? Zaten onlar görünmez gibi birşey. İlaç aldım. Az daha havalar serinlerese uzun tulumlarından giydiririm zaten. İnan fotoda net çıkmamış. Kıpkırmızı şiş 😭 aslında apartmanda senede iki kez böcek ilaçlaması yapılıyor en son Haziran'da yapılmıştı. Alnında ve çenesindede çıktı.

Eklentiler

• Screenshot_20220917-082236.jpg
    Screenshot_20220917-082236.jpg
    56,9 KB · Görüntüleme: 58
Sabah eşim acele acele beni kaldırdı sebep oğluş beşikte dönmüş baş Bi yerde kıç Bi yerde yatıyor oymuş düzelttim geri aynısını yaptı bu çocuk ne çabuk dönmeyi öğrendi diyor sanki yüz üstü dönmeyi öğrenmiş gibi

Burası hala çok sıcak canım. Sabaha doğru hafif serinliyor ondada üstüne müslin battaniye atıyorum yetiyor. Yakarca diyorlar bilirsin o ısıtmış olabilir mi ? Zaten onlar görünmez gibi birşey. İlaç aldım. Az daha havalar serinlerese uzun tulumlarından giydiririm zaten. İnan fotoda net çıkmamış. Kıpkırmızı şiş 😭 aslında apartmanda senede iki kez böcek ilaçlaması yapılıyor en son Haziran'da yapılmıştı. Alnında ve çenesindede çıktı.
Canım bu bana sivri sinek izi gibi geldi ya yakarcada olabilir sinek ısırınca kabarıklığın ortasında bi delik izi oluyo bebeğin alnındakinde var bak ortasında.. kollarındakini net görememiştim ama alnındakinde var delik izi ama nerden yiyor bu çocuğu ki bunlar acaba hergün artması ilginç sadece

Sizde döküntüler kaç gün içinde geçti acaba hatılıyor musun ? Bizim 5. Gün arttı daha da. Kendi doktoru ptesi getir dedi. Acile gitsemde birşey yapmazlar sanırım.
C Carpediem4 kendi doktoru da el ayak hastalığına benziyor muhtemelen odur dedi şimdi. Nereden kaptı anlamadım hiç 😔

Sizde döküntüler kaç gün içinde geçti acaba hatılıyor musun ? Bizim 5. Gün arttı daha da. Kendi doktoru ptesi getir dedi. Acile gitsemde birşey yapmazlar sanırım.
C Carpediem4 kendi doktoru da el ayak hastalığına benziyor muhtemelen odur dedi şimdi. Nereden kaptı anlamadım hiç 😔
Ay tüh yaa inşallah değildir kucağına alan birinden geçmiştir büyük ihtimalle 😔 acil şifalar diliyorum

X