2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Issız orada menejit aşıları yapılıyor mu ? Bizim aşı huysuzluğumuz iki gün falan sürerdi. Geçen belki bexsero yaptırdık. O bayağı hırpaladı kızımı. 3 gün boyunca ateşi oldu. Enjeksiyon yeri de kızardı ağrı yaptı. Bir iki hafta çektik o huzursuzluğu. Acaba erken mi başladık diye tereddütte kaldım. Bexsero yaptıran anneler 2 dozu için ne düşünüyorsunuz. Ben korktum vallahi.
Evet canım 15 aylıkken yapılıyor ama henüz yapılmadı yani..

Yaklaşık 20 gündür kendisi yapıyor. Hala babası molalarında her aradığında soruyor, eve gelir gelmez de ilk sorduğu şey çocuk kakasını yaptı mı. 😂😂 İlk zamanlar fotoğrafını çekip atıyordum 😂😂😂😂 hahahahahah o konuyu çözdüğümüz için inanılmaz mesuduz 😂😂
Hatta ileride kızıma göstermek için ekran fotoğraflarını aldım konuşmalarımızın. Konuşma aynen şöyle. Babasına kakalı bezi atmışım. Babası
- Yaa ne de güzel yapmış 😍 kendisi mi yaptı tamamen
- Evet babası kendisi yapmış.
- Oy maşallah, bravo yağmuşuma Allah'ım nazarlardan saklasın. Akşama kendime baklava alıcam sanada yaş pasta alayım mı....
Annenle baban kendi başına yaptığın kakanı baklava ve yaş pasta yiyerek kutladı kızım hahahahahah 😂😂😂😂😂
Ahahahh yaa cok hos ama yaa 😂😂 bizde fotoluu tescilliyorduk kakayi 😂

Yaklaşık 20 gündür kendisi yapıyor. Hala babası molalarında her aradığında soruyor, eve gelir gelmez de ilk sorduğu şey çocuk kakasını yaptı mı. 😂😂 İlk zamanlar fotoğrafını çekip atıyordum 😂😂😂😂 hahahahahah o konuyu çözdüğümüz için inanılmaz mesuduz 😂😂
Hatta ileride kızıma göstermek için ekran fotoğraflarını aldım konuşmalarımızın. Konuşma aynen şöyle. Babasına kakalı bezi atmışım. Babası
- Yaa ne de güzel yapmış 😍 kendisi mi yaptı tamamen
- Evet babası kendisi yapmış.
- Oy maşallah, bravo yağmuşuma Allah'ım nazarlardan saklasın. Akşama kendime baklava alıcam sanada yaş pasta alayım mı....
Annenle baban kendi başına yaptığın kakanı baklava ve yaş pasta yiyerek kutladı kızım hahahahahah 😂😂😂😂😂
Hahahqh cok iyi ya bizimki hala ayni 2 3 4 gunde bir yapiyor een azindan 1 hafta bir yapmiyor diye sukrediyoruz 🤦 eşim yaptigi zamana denk gelirse yapiyo vaalla kesin yapiyo pirt degil diye kosa kosa geliyo 😂😂😂

Kızlar bende kontrole gittim bebeğim bu ay sadece 500 gr almıştı. Doktor geçen aylara göre yetersiz bulmuştu. Bu hafta bol bol besledim ozellikle sağıp verdim bir haftada 400 gr almış çok şükür. Tabi dr bu seferde çok abartma 4 saatte bir ver dedi.

Kızlar bende kontrole gittim bebeğim bu ay sadece 500 gr almıştı. Doktor geçen aylara göre yetersiz bulmuştu. Bu hafta bol bol besledim ozellikle sağıp verdim bir haftada 400 gr almış çok şükür. Tabi dr bu seferde çok abartma 4 saatte bir ver dedi.

Benim kızım bu ay 400 gram almıştı artık bu aylar normal dedi doktor..
Ama 1 haftada 200 gram daha aldı tabi yine benim çabamla.. ona kalsa emmez ve mızmız zaten atak dönemi..
Senin bebeğin 1 hafta da çok kilo almış maşallah yinede dikkat et 400 gram çok bir hafta için..

3300 g doğdu kızım ve 49 cm di..
Şuan 6000 g 60 cm..
Bu ay 400 g almış acaba doymuyormu diye çok tedirgin oldum..
Doktor 4 ay için 400 gram iyi dedi.
Sadece anne sütü alıyor..
Benimki de 3300 ve 49 cm dogdu. Su an tam 4 aylik. Dun tartildi 6600 gr ve 65 cm olmus. Benimki de ilk aylarda almiyordu sonradan atağa gecti. Halbuki her zaman da sütüm vardi ayniydi, ne degisti bilmiyorum
Doğumdan beri hiç ayrı yatmadık eşimle. Zaten adamı görmüyorum altıda geliyor bebiş sekzde ben onda yatıyorm. Bi de yatakları ayırsak evlilik eldennn gidiiiyeeeeaaaah.😆 bari emzirmeye uyandığında suratını görüyorm. Bi de bebiş ağlarsa fln yardım ediyor arada.
Ben de asla ayri yatmam. Hem ayri yatamam hem de ben annesiysem o da babasi. Yeri geliyor uyumadiginda, ben emziriyorum o da pışpışliyor. Her seyi neden ben yapayim ki?
Oo psikolog yorumu da iyi oldu 😊 ben kızımda cok uyanan bir bebek degildi 8 aylik ayirmistim odalari, simdi 8 yasinda bir sorumumuz olmadi erken ayirmak iyi oluyor. Simdi bebek olunca kardesi gece ne yapiyor diye merak ettigi icin haftada 1 yada 10 gunde bir babasi onun yataginda kizim benim yanimda yatiyor 😁yoksa dedigin gibi kocaları goremiyoruz valla 🙈
Ben de 6-8 ay gibi ayirmayi düşünüyorum. Hem erken olunca henuz akli yetmedigi icin cok sorun yasamayacagimi düşünüyorum hem de anne yani besigine sigmayacak bu gidisle. Odadaki besigi de odama tasiyamam. O yuzden odasinda yatmasi gerek artik. Su an gece klimayla yatiyoruz , odasi cok sicak. Havalar serinlediginde, odasinda yatmaya alistirmaya baslarim gibi. Burda kasima kadar hava sicak zaten. O zaman 6 aylik olmus olacak
Kızlar bebişlerin küçülen kıyafetleri ne yapıyorsunuz artık her yer kıyafet oldu ne yapıcam şaşırdım.. 2. Çocuk olur mu olmaz mı bilemem ki saklayayım.. 1. Bile 10 yıl sonra oldu pek umudum yok..
Bide hediyeler 74 beden kışa denk.geliyor sıfır kol yazlık kıyafetler nerden baksan 30 takım var yazık günah yaa..
Ben tekrar cocuk dusundugum icin saklamayi dusunuyorum ama, bir yandan da cinsiyet meselesi var. Erkek olursa bir sonraki kiza kadar mi bekleticem diyorum. O yuzden sadece az giyilmis ve guzel olanlari saklicam. Gerisini naparim bilemiyorum

Kızlar çok çok memnun kaldigim bu dis kasiyiciyi sizede atmak istedim babyst in ve buzmna kadar oglumda dahil olmak uzere en guzel en memnun kaldigim kasiyici oldu kizimin elinden dusmuyor ebatlari yumusakligi vs hepsi cok iyi dusunulmus dondurup falan eline veriliyor gercekten harika arayista olan varsa dusunmeden alsn birde şu banyo oturaklarindan aldim babyjemin icinde 4 5 dk oturdu cok mutlu oldu mest mest guldu durdu

Eklentiler

• IMG20220902160256.jpg
    IMG20220902160256.jpg
    86,8 KB · Görüntüleme: 33
Kızlar çok çok memnun kaldigim bu dis kasiyiciyi sizede atmak istedim babyst in ve buzmna kadar oglumda dahil olmak uzere en guzel en memnun kaldigim kasiyici oldu kizimin elinden dusmuyor ebatlari yumusakligi vs hepsi cok iyi dusunulmus dondurup falan eline veriliyor gercekten harika arayista olan varsa dusunmeden alsn birde şu banyo oturaklarindan aldim babyjemin icinde 4 5 dk oturdu cok mutlu oldu mest mest guldu durdu
Oioi aldm ben kuzum ama aağzına alınca öğürüyor😂😂

Ayy bende bundan aldim oioi kaktus ile bunun arasinda kalmistim, ama mısır daha renkli janjanli diye bende mısır aldim. Bizimki de cok sevdi. Bazen yanlislikla bogazina dogru sokuyordu ama ilk zamanlara gore simdi daha iyi fazla sokmamayi damaklari kasimayi ogrendi gibi 😁

Ayy bende bundan aldim oioi kaktus ile bunun arasinda kalmistim, ama mısır daha renkli janjanli diye bende mısır aldim. Bizimki de cok sevdi. Bazen yanlislikla bogazina dogru sokuyordu ama ilk zamanlara gore simdi daha iyi fazla sokmamayi damaklari kasimayi ogrendi gibi 😁
Ay çok tatlılar ya☺️ Bize oioi kaktüslü hediye geldi boğazına doğru sokma bizde de oldu sonra alıştı çok şükür çıkıntı yerleriyle işini görüyor😅

Aynn misirin kenarlari engelliyo gene bari babyjemin uyku arkadasini da aldim onun eline kasiyi kaktüs koymslar ekstradan oyle olunca bunu tercih ettim bende kaktuse gore cok cok daha guzl kullanisli 😊 anneler zaten keşfetmiş mısırı ben gec kalmisim 🙈😂😂

Aynn misirin kenarlari engelliyo gene bari babyjemin uyku arkadasini da aldim onun eline kasiyi kaktüs koymslar ekstradan oyle olunca bunu tercih ettim bende kaktuse gore cok cok daha guzl kullanisli 😊 anneler zaten keşfetmiş mısırı ben gec kalmisim 🙈😂😂
Canim o oturaktan bende dusunuyorum en azindan calisirken masada biraz oturtup oyalarim yemek yaparken tezgaha koyarim diyordum. Sence kullanislimi nasil

Ay çok tatlılar ya☺️ Bize oioi kaktüslü hediye geldi boğazına doğru sokma bizde de oldu sonra alıştı çok şükür çıkıntı yerleriyle işini görüyor😅
Yaa bu bebisler cok akilli valla bizimkide ilk basta duz duz sokuyordu oguruyordu sonradan yatay yatay sokmaya baslasi 😁

Kızlar sizinde çiş sayısı azaldı mı günde 2-3 bez değişiyorum o da çok az çişli çok terliyor ondan mı acaba ben hala su da vermiyorum sadece emziriyorum

Kızlar sizinde çiş sayısı azaldı mı günde 2-3 bez değişiyorum o da çok az çişli çok terliyor ondan mı acaba ben hala su da vermiyorum sadece emziriyorum
Bizde kaka yoksa 3 bez degistiriyoruz bazen hafif oluyor , ama salyası cok akıyor ve terliyor ona bagliyorum

X