- 15 Temmuz 2020
- 3.485
- 2
- 6.357
- 108
- 30
Canımmm sakin ol. Filmde normal çıkmış ya. Bir şeyi yoktur kuzunun. Biz aynı haftayız ama daha sağlık ocağına gitmedik. Bilmiyorum baş çevresini. Mades in bebeğine de benzer şeyler demiştiler. Oda gayet iyi. Mesajını görünce yazar. İçini ferah tutMerhaba arkadaşlar..
Dün kızımın 4. ay aşısı vardi ve rutin kontrölu.
6 kg 60 cm baş çevresi 38.5 cıktı ve baş çevresine şüphelendiler..
Başka doktora sevk edildi orda bakıldı ve bıngıldak kapanmış olabilir dedi ve beyin gelişimi durur kapandıysa çünkü çok erken denildi..Normalde 12 ila 18 ayda kapanırmis.. Başka bir doktora gittik bence açık bıngıldak dedi yinede bir film çekip bakalım dedi..
Film çekildi bıngıldak açık ve beyinde herşey normal çok şükür..
Ama neden 38.5 normalde en az 39.5 olmalı bu ayda dedi doktor..
Dün sabahtan beri öldüm öldüm dirildim vallaha gözümün yaşı hiç dinmedi..
Size danışmak istedim özellikle aynı hafta kızı olan arkadaşlar kızınız 'ın baş çevresi kaç? Nolur bana yardımcı olun kafayı yemek üzereyim..
RABBİM kimseyi evladı ile sınamasın inşallah
Canımmm sakin ol. Filmde normal çıkmış ya. Bir şeyi yoktur kuzunun. Biz aynı haftayız ama daha sağlık ocağına gitmedik. Bilmiyorum baş çevresini. Mades in bebeğine de benzer şeyler demiştiler. Oda gayet iyi. Mesajını görünce yazar. İçini ferah tut
Canim kontrollerini yaptirmissin zaten bir problem olsa cikardi. Ben su olmali bu olmali kismina katilmiyorum, her bebek ayni olmuyor. Benim kiziminda kafasi cok buyuk gitmiyordu ama su an 8 yasinda kafasi normal boyutlarda ,evde olsaydik defterinden bakip yazardim 4 aylik olcusunu. Canini sıkma lutfen kontrollerini yaptirmissinMerhaba arkadaşlar..
Başka doktora sevk edildi orda bakıldı ve bıngıldak kapanmış olabilir dedi ve beyin gelişimi durur kapandıysa çünkü çok erken denildi..Normalde 12 ila 18 ayda kapanırmis.. Başka bir doktora gittik bence açık bıngıldak dedi yinede bir film çekip bakalım dedi..
Size danışmak istedim özellikle aynı hafta kızı olan arkadaşlar kızınız 'ın baş çevresi kaç? Nolur bana yardımcı olun kafayı yemek üzereyim..
Canım bizimki 3 aylık oldu dün sağlık ocağına kontrole çıktık geçen ay 40 cm di bu ay 40.5 olmuş neden gelişmemiş dedim biraz tedirgin olmuş az da olsa gelişmiş her ay gelişecek diye şart yok normal aralıktasınız dedi nörolojiye randevu aldım zaten dedim nörolojilik bişey yok dedi çocuk doktorumuz söyledi dedim tamam dediler ayın 1 inde randevu üz var bakalım o ne diyecek bıngıldağını elliyorum çok küçük ama açık duruyor hala tam sert olmamış çocuk doktoru da 8 aylıkken kapanması lazım normalde dedi sizinki sertleşmiş mi bıngıldağı araştırmama göre önemli olan sutürların kapanmamasıymış Bi de doktor bize d vitaminini bıraktırmıştı o zaman da kullanmıyorum hiç
Ben ebelerin olcumune asla guvenmiyorm 2 ay boyu 38 olctu fakat buyuyodu bu ay 39 olctu evde kendimde bakiyorm halbuki tam 40 cm evdr kendinde olc derimMerhaba arkadaşlar..
Canım bizimki 3 aylık oldu dün sağlık ocağına kontrole çıktık geçen ay 40 cm di bu ay 40.5 olmuş neden gelişmemiş dedim biraz tedirgin olmuş az da olsa gelişmiş her ay gelişecek diye şart yok normal aralıktasınız dedi nörolojiye randevu aldım zaten dedim nörolojilik bişey yok dedi çocuk doktorumuz söyledi dedim tamam dediler ayın 1 inde randevu üz var bakalım o ne diyecek bıngıldağını elliyorum çok küçük ama açık duruyor hala tam sert olmamış çocuk doktoru da 8 aylıkken kapanması lazım normalde dedi sizinki sertleşmiş mi bıngıldağı araştırmama göre önemli olan sutürların kapanmamasıymış Bi de doktor bize d vitaminini bıraktırmıştı o zaman da kullanmıyorum hiç
Kendim ölçtüm canım 38.5 cmBen ebelerin olcumune asla guvenmiyorm 2 ay boyu 38 olctu fakat buyuyodu bu ay 39 olctu evde kendimde bakiyorm halbuki tam 40 cm evdr kendinde olc derim
Canım bebeğin erken mi dosdu.Eğer öyleyse düzeltilmiş kafa çevresine bakılması gerekiyor.Bıngıldağına dokunduğunda sert miMerhaba arkadaşlar..
38+ 5 de doğdu bebeğim sezeryan ile..Canım bebeğin erken mi dosdu.Eğer öyleyse düzeltilmiş kafa çevresine bakılması gerekiyor.Bıngıldağına dokunduğunda sert mi
Bizim de böyle bi durum olmuştu.Doktor takip edilecek dedi.Başka bi doktora götürdük.Yüzdelik kısıma göre normal yapısı öyledir dedi
Cok tsk ederim bu arada canim bende 6 ayda basliycamArkadaslar bugun bizde 4.ay kontrolumuzu yaptirdik. Kilo alimi iyi dedi 750 gr almis. Ben sormadan kendi soyledi artik destekli oturtmaya basliyoruz diye. Yuz ustu yatirmaniz onemli gunde 4 5 defa 10 ar dakika yuzustu tutmaya calısın dedi.
C Carpediem4 arkadasim doktor demir damlasi verdi . Markasi oceans. Saglik ocagi da verir ama onlarda katki maddesi oluyor cok onermiyorum dedi.
Ben eve geldigim gbi kendim de olcum aliyorum hemen salla pati olcuyor cunku kendim her ay olcup bakiyorum 3 aydir bende her ay 1 cm buyuyor hatta gecen ay da ayniydi dedim yeter ona gbi salakca bi cevap verdi degistiricem kendisini zaten ben artik doktor kontrolune gitmiyorum 1 aydir saglik ocagnda yapiliyor takibi benim kizim tam 37 haftalik dogdu 4 ay muaynesinde 40 cmdi yapisal durumlarda oluyor zsten baktirmissinda hic endiselenmeKendim ölçtüm canım 38.5 cm
Geçen ay ölçmedim ama onlar 38 cm ölcmüş dü..
Bir sonraki aya bakalım hayırlısı olsun inşallah
Peşime düşmeyeceklerini bilsem sağlık ocağına gitmeyeceğim ben her gidişimde beni bi telaşa sokuyorlar. İlk gittiğimizde hırıltısı var bu çocuğun dediler gittim doktorumuza ciğerlerinden ses gelmiyor muhtemelen boğazında süt kalıyor onunla oynuyor dedi. 2.ay gittiğimizde morarıyor bu çocuk acil kardiyolojiye götür dediler yine gittim doktora derisi ince kalınlaştıkça düzelir dedi . geçen gün kilo kontrolüne gittik az kilo almış zayıf bu çocuk dediler yine yine yine gittim bi telaşla doktora günlük kilo alımı gayet normal bence sen sağlık ocağını değiştir dedi artık doktorda az kaldı şikayet etmeme beni sürekli strese sokuyorlar. Sizide telaşlandırmışlar niye yapıyorlar bunu anlamıyorum her yerde aynı demek ki38+ 5 de doğdu bebeğim sezeryan ile..
Ben dokunsam bile anlamıyorum canım..
Ama emar çekildi bıngıldak açık dedi doktor.. önümüzdeki aylarda takip edecekler yine..
Tamam işte bingıldak açıkmış şükür.Çnümüzdeki aylar kafa çevresi büyür inşallah.Kafaya takma elbette takibini yap ama aklına kötü şeyler getirme38+ 5 de doğdu bebeğim sezeryan ile..
Ben dokunsam bile anlamıyorum canım..
Ama emar çekildi bıngıldak açık dedi doktor.. önümüzdeki aylarda takip edecekler yine..
Demir damlasına mı 5 aCok tsk ederim bu arada canim bende 6 ayda basliycam
Aynen canim ben 6 ay dolunca baslayacagimDemir damlasına mı 5 a
Ysa başlıcaksınız
İnş canım ama kız erkek fark ediyor sanırım nörolojiye mi randevu aldın bıngıldağı kapansada sutürlar kapanmayıp gelişimi devam ederse sıkıntı olmaz dediler canım bu ay işte yarım cm tek büyümüş bakalım kontrole az kaldı ne diyecekler sağlık ocağında ebe sıkıntı yok dedi ama yine tedirginimCanım sizin iyimis inanki 40 iyi yani bizim geçen ay 38 bu ay 38.5
Işte önümüzdeki ay tekrar ölçelim dedi çünkü mr sonucu iyi cıktı çok şükür bıngıldak kapanmamış..
Hala büyüme şansı var anlamına mı geliyor bilmiyorum.. ne zaman kapanır gidince konuşacağım bende 1 ay sonraya randevu aldım.. RABBİM korktuğumuza uğratmasın yavrularımızı korusun inşallah
İnş canım ama kız erkek fark ediyor sanırım nörolojiye mi randevu aldın bıngıldağı kapansada sutürlar kapanmayıp gelişimi devam ederse sıkıntı olmaz dediler canım bu ay işte yarım cm tek büyümüş bakalım kontrole az kaldı ne diyecekler sağlık ocağında ebe sıkıntı yok dedi ama yine tedirginim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?