• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bir arkadasim var bebegi 6 aylik. Gecen bizdr kalmaya geldiler. O kizinin uyku rutinine fazla tutkun. Bizim kiz icin de birkac tavsiye verdi. Onun tavsiyesi uzerine aksam 8 de yatirmaya basladim. Normalde 12 den once yatmayan bebegim 8 de uyuyor artik aksamlari. Dun aksam yine o saatlerde yatti sabah 7 de uyandi. 10 saati askin kesintisiz uyudu. Bu da yeni rekorumuz 🤭

Bir arkadasim var bebegi 6 aylik. Gecen bizdr kalmaya geldiler. O kizinin uyku rutinine fazla tutkun. Bizim kiz icin de birkac tavsiye verdi. Onun tavsiyesi uzerine aksam 8 de yatirmaya basladim. Normalde 12 den once yatmayan bebegim 8 de uyuyor artik aksamlari. Dun aksam yine o saatlerde yatti sabah 7 de uyandi. 10 saati askin kesintisiz uyudu. Bu da yeni rekorumuz 🤭
Maşallah canım nasıl başardın bizimki Bi kaç gündür emerken ağlıyor süt var çekip bırakıyor bir saat emdi uyumadı yoruldum Bi yandan geç uyumaya başladı

Maşallah canım nasıl başardın bizimki Bi kaç gündür emerken ağlıyor süt var çekip bırakıyor bir saat emdi uyumadı yoruldum Bi yandan geç uyumaya başladı
Ekstra bisey basarmadim aslinda. Gunduz uykusu cok sorunlu olsa da gecesi genelde iyiydi kizimin. Sadece gece biz yatana kadar onu aydinlik ortamda falan gunduz oldugu gibj yatar saniyordum. Isiklar kapanip sesssizlik saglanana kadar yani biz de yatana kadar uyumuyordu. Simdi biz salonda otururken yatak odasinda karanlık sessiz ortam sagliyorum, klimayi aciyorum, orda emzirip uyutuyorum , 8-9 gibi uyuyor. Zaten aksamalri cok huysuz olurdu Meger uyku istediginden ama uyuyamadigindan huysuzluk edermis. Erken uykuya gecince de gece uykusu uzamis oldu. Zaten cok bolunmezdi gece uykusu 8ncesinde de

Ekstra bisey basarmadim aslinda. Gunduz uykusu cok sorunlu olsa da gecesi genelde iyiydi kizimin. Sadece gece biz yatana kadar onu aydinlik ortamda falan gunduz oldugu gibj yatar saniyordum. Isiklar kapanip sesssizlik saglanana kadar yani biz de yatana kadar uyumuyordu. Simdi biz salonda otururken yatak odasinda karanlık sessiz ortam sagliyorum, klimayi aciyorum, orda emzirip uyutuyorum , 8-9 gibi uyuyor. Zaten aksamalri cok huysuz olurdu Meger uyku istediginden ama uyuyamadigindan huysuzluk edermis. Erken uykuya gecince de gece uykusu uzamis oldu. Zaten cok bolunmezdi gece uykusu 8ncesinde de
Hımm anladım canım bizimki de gece çok uyanmaz ama bu ara yaşadığımız meme reddi mi ya memeyi görür görmez çığlık atmaya başlıyor bazen emiyor bazen emmiyor ne yapacağımı şaşırdım

Ay evet paylasirsan cok cok sevinirim bacaktan 2 asi yapti tartti cocugu 700 gr. Almis bu ay once hic sesimi cikarmadim nasil kilo alimi dedim cok guzel dedi az degil yani dedim cocugu gormuyomusun neresi az dedi telefonda sutun yetmiyor kakasini bile yapamiyor cocuk demistiniz dedim ben oyle bisey demedim dedi inanabiliyomusuuuz hatta 15 gunluk yegeni varmis daha 1 defa kaka yapmis normalmis afalladim kayidi actim bakin dedim aradiniz beni yanlislikla o esnada sordum size allah allah hic hatrlamiyorum dedi cevirdi gayet guzel guzel deyip konuyu kapatti damlayida oglumda 6 aylikken baslamisim baktim defterine oyle lanet bi damla ki disi cikinca disini boyuyor kabiz yapabiliyo kusturuyo agzinda kotu tat birakiyo baslasammi baslamasammi cok kararsizim uzun sure kullanamadigimi hatrliyorum hatta oturtma konusunu sormadim bile oglumda 5 6 ay civari az az oturtmustum gec kalmisim biraz simdi kucagima alip destekli gunde 3 4 dk kadar oturtuyorum ya alissin diye ama omurgasina tam baski vermiyorum gobegime koyuyorum oturtuyorum onumuzdeki ay baslarim destekli oturtmaya
Ayy saka gibii yaaa inkar etmesii 😁
Canim bende kizimdan hatirliyorum damla disleri bozuyor diye , bu sebepten bende pek kullanmamistim🤦‍♀️
Kızımı 6.aya kadar hic oturur pozisyona getirmemistim ama hafif hafif kucakta baslamak istiyorum bunda 4.aydan sonra.
Bi de 4.5 aylikken ise baslicam en azindan kucagimda ara ara oturturum 5 dk kadar. Surekli bilgisayar basinda oturmucam cunku

Bebeğinde gaz problemi olmayanların oldukça gereksiz özgüvenle, ay çok abartınız ben kutu kutu kola içtiiim demeleri çok manasız açıkçası 🤷
Neyse her bebek farklıdır sen içersin dokunmaz, ben yerim bebeğim gazdan kıvranır. Çocuğun çektiği eziyeti gördükten sonra (anne içinde eziyet) ısrarla ben istediğimi yerim deme lüksüm yoktur 🤷

Bebeğinde gaz problemi olmayanların oldukça gereksiz özgüvenle, ay çok abartınız ben kutu kutu kola içtiiim demeleri çok manasız açıkçası 🤷
Neyse her bebek farklıdır sen içersin dokunmaz, ben yerim bebeğim gazdan kıvranır. Çocuğun çektiği eziyeti gördükten sonra (anne içinde eziyet) ısrarla ben istediğimi yerim deme lüksüm yoktur 🤷
Ya cidden her bebek o kadar farkli kii , benim kızım geceleri cok guzel uyurdu , bu bebegim gece cok sıkıntılı uyuyor ama saat bası uyaniyor , gecede 7 8 kalkıyorum ben kafam salak gibi oluyor ama ona gore sekil aliyorum.
Gazda ayni sekilde dun aksam kurufasulye deneyim dedim bir problem yasasaydim bir daha yemezdim , ne yapayim bilerek cocugun sıkıntıya dustugunu gorerek o yemegi nasıl yerimm 🤦‍♀️ zaten bizimkiler gaz -kaka sorunuyla bogusuyorlar dogduklarindan beri 🤷‍♀️ bu 2.cocugum ilkiyle tamamen farkli seyler yasiyorum. Her cocuk farklidir huyu ,suyu , vucudu..

O arkadas herseye muhalefet zaten kendisine uymayan veya kendisinde olmayan herşeyi ağır dille elestirerek alaylayan bir uslupla yazıyor annelerimizde hala kendini ona karsi izah etmeye calisiyor başina geldikce bazi seyleri anlar hak verir kendi icinde ama polyanna gibi hersey tıkırında edalarında takıldığı icin agzindan olumsuz bisey duyacagimizi sanmiyorum 😂

Ayy saka gibii yaaa inkar etmesii 😁
Canim bende kizimdan hatirliyorum damla disleri bozuyor diye , bu sebepten bende pek kullanmamistim🤦‍♀️
Kızımı 6.aya kadar hic oturur pozisyona getirmemistim ama hafif hafif kucakta baslamak istiyorum bunda 4.aydan sonra.
Bi de 4.5 aylikken ise baslicam en azindan kucagimda ara ara oturturum 5 dk kadar. Surekli bilgisayar basinda oturmucam cunku
Baslayalim gitsin ya ufak ufak 😁

Kizlar hangi korunma yontemini kullaniyorsunuz ? Yasadigim ulkede koldan takilan spiral yaygin ve oneriliyor ama kararsizim dogum kontrol uapi mi kullandam diye

Allah ım şu 3 gündür oğlum memeyi gördükçe ağlıyor emmek istemiyor sabahtan beri hiç ağlamadı dışardaydım sorunsuz emdi eve girdim çığlık çığlığa emmiyor kucağımda da susmadı ne yapacağım şaşırdım valla niye ağlıyor bu çocuk

Kizlar hangi korunma yontemini kullaniyorsunuz ? Yasadigim ulkede koldan takilan spiral yaygin ve oneriliyor ama kararsizim dogum kontrol uapi mi kullandam diye
İlişkiye gitmeyerek korunuyoruz herhalde 3 ay oldu hadi 40 günü saymayalım sonraki günlerde hiç olmadı ama prezervatif en iyisi sanırım diğerleri hep hormon içeriyor

Bizde evlendigimizden beri prezervatifle korunuyoruz hap map içemem hormonlu karacigerime de yazık 😁orama buramada bisey taktiramam pskolojim bozulur 😂😂

Ben dogdugundan beri bakliyat da dahil her seyi yiyorum, şişe şişe kola iciyorum. Gaz sorunu oldu bebegimin ama 3 aya girerken hareketlendikce azaldi, alıştı. Bebeklerinix 4 aylik olmus hala mercimek yediniz diye sorun yasiyorsunuz. Ne zaman alisacak bu yavrular. Omur boyu yemeyecek misiniz? Bence yememekle hata yapiyorsunuz😬
Bebekler ilk 3 ay anne karni ozlemi cekiyor ve dışarıya adapte olamıyor kendilerinide halen anne karnında saniyor. Alışması icin daha cok vaktimiz var şimdiden acele edip yavruları strese huzursuzluga sokmanın bir anlami yok bence 😬.
3 aydir bakliyat, mercimek ve cola vs içmedim hayatımdan bir sey eksilmedi nasıl olsa büyüyecekler vakti geldiğinde yer icerim😊

Kizlar destekli oturtmak konusu icin, 2 gun sonra 3 aylik olacağız ama kızım kucakta dururken ya da pusette araba da kendi kendine oturur pozisyona geçmeye çalışıyor hep oturur hale gelmeyi istiyor ben de otururken hafif c sekilde duruyorum bana cok erken geliyor ama kızımi pusette bile zor tutuyoruz 😅. Sizin de böyle hareketler var mi ?

Ay ne demek ya hepimiz şuan birsürü duyguyu bir arada yaşıyoruz 😄 aynen öyle normal doğum biraz ileri haftaları görebiliyor yine nasibimizde hangi şekilde doğum varsa onu yaşicaz valla tek derdimiz sağlıkla minnoşlara kavuşmak 😍😍

Masalhh

Maşallah bu kullandıklarınızda en etkili avakado diyebilirim

İlişkiye gitmeyerek korunuyoruz herhalde 3 ay oldu hadi 40 günü saymayalım sonraki günlerde hiç olmadı ama prezervatif en iyisi sanırım diğerleri hep hormon içeriyor

Biz prezervatif kullaniyoruz. Kızımdan sonrada yaklasik 7 sene kullandim temiz ,pak memnunum🤭

Bizde evlendigimizden beri prezervatifle korunuyoruz hap map içemem hormonlu karacigerime de yazık 😁orama buramada bisey taktiramam pskolojim bozulur 😂😂

Kizlar ben de prezervatif ile istiyordum fakat gecen gün bir kaza oldu o sebeple ertesi gün hapı içmek zorunda kaldım. Boyle seylerde dolayi taktırmak istedim daha önce biz de o sekilde korunuyorduk ama suan en ufak bir ihtimal bile olsun istemedigimden korkuyorum yav😂 sütte koruyor kesin olmasa da biliyorum ama iste kararsizim hormon almaktanda nefret ediyorum

Gayet de gqzli bi bebekti benimki. Hicbir sey yemesem de gaz oluyordu. Ne yersem yiyim bebek zaten gazli. Bir de ustune onu yemeyim bunu yemeyim diye psikolojimi hic bozamam, oyle veya boyle alisacak cocuk dedim her seyi de yedim valla. Cok cektik gqzdan ama simdi gecti. O her yedigine dikkat edenler ne zamana kadar mücadele edecek peki?? Biz çektik cefasini ama bitti ve hrr gidaya da alışmış oldu.
Kizlar destekli oturtmak konusu icin, 2 gun sonra 3 aylik olacağız ama kızım kucakta dururken ya da pusette araba da kendi kendine oturur pozisyona geçmeye çalışıyor hep oturur hale gelmeyi istiyor ben de otururken hafif c sekilde duruyorum bana cok erken geliyor ama kızımi pusette bile zor tutuyoruz 😅. Sizin de böyle hareketler var mi ?
Benimki yatmaktan hoslanmiyor artik. Kucakta oturur pozisyonunda hep tutuyorduk zaten ama simdi artik yanlarina yastik falan koyup normal oturtuyorum. Cok hosuna gidiyor. 4 aya 10 gun vsr bizim. Babyjem in banyo oturagini almistim ileride kullancaz diye, arkasina pusetin destek minderini koyup etrafını doldurunca onda cok guzel oturuyor ve cok hosuna gidiyor 🤭

Back