• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Ay sormayin gercekten ya ayni durumdyz gndz uykusu hic yok 1.5 saatte bir emişiyoruz bol bol süt de birikmiyo doyuyomu bukdarla bu yoksa sutummu az diye diye kndmi yedim acaba herkesin boylemi diye sabahlari biriken sutun yarisi dolmuyo
Sizinki yine 1 buçuk saat bekliyormuş bizimki daha az biraz oynuyor kucağıma gelince aranmaya başlayıp vermezsem ağlıyor

Bende atak haftasında mı dıye baktım degıl bızımde degıstı uykular ya ıkı gun sonra da sünnet var umarım çabucak ıyılesır huy degıstırmez

Kendimize nazar ediyoz değil mi ilk defa öyle uyudu zaten şimdi de 8 buçuktan beri uyutmaya çalışıyorum 3 gündür gündüz uyumuyor sürekli gaz ve kaka yapmaya çalışıyor yediklerim zorluyor kendini sanırım tam da aşure zamanı geldi nasıl dayanıp yemeyeceğim 🤥
Böyle böyle yediklerine alışacak kendini hiç kısıtlama ben zaman zaman kola bile tüketiyorum hamileliğimde de her şeyi yedim. Aşure de yerim. Şu an ne kadar alıştırırsan ek gıda döneminde o kadar rahat edersin. Bağırsaklarıda alışıyor.

Böyle böyle yediklerine alışacak kendini hiç kısıtlama ben zaman zaman kola bile tüketiyorum hamileliğimde de her şeyi yedim. Aşure de yerim. Şu an ne kadar alıştırırsan ek gıda döneminde o kadar rahat edersin. Bağırsaklarıda alışıyor.
Bende öyle hiç birşeyi kısıtlamadım neyi yeme dedilerse onu yedim valla bugüne kadar da öyle çok zorlanmadım aşure de en sevdiğim şey valla kısamam herhalde

Bende öyle hiç birşeyi kısıtlamadım neyi yeme dedilerse onu yedim valla bugüne kadar da öyle çok zorlanmadım aşure de en sevdiğim şey valla kısamam herhalde
Zaten artık çok gaz sıkıntısı çekeceğimizi zannetmiyorum şu an tek sıkıntı görüyorum ki herkeste UYKU. Bende tüm gün sadece bebemle ilgileniyorum evin işi yemek hepsi kalıyor emdir gezdir oynat konuş uyutmaya çalış sürekli bu düngüdeyim kendime ayırdığım tek bir dakikam yom yemeklerimi bile ya kucağımda ya da anakucağında dururken hızlı hızlı yiyorum uykusuz yorgun ve açım. Önceden su gibi akan zaman şimdilerde asla geçmiyor. En azından artık oyuncaklarını keşfetseler biraz rahat ederiz

Zaten artık çok gaz sıkıntısı çekeceğimizi zannetmiyorum şu an tek sıkıntı görüyorum ki herkeste UYKU. Bende tüm gün sadece bebemle ilgileniyorum evin işi yemek hepsi kalıyor emdir gezdir oynat konuş uyutmaya çalış sürekli bu düngüdeyim kendime ayırdığım tek bir dakikam yom yemeklerimi bile ya kucağımda ya da anakucağında dururken hızlı hızlı yiyorum uykusuz yorgun ve açım. Önceden su gibi akan zaman şimdilerde asla geçmiyor. En azından artık oyuncaklarını keşfetseler biraz rahat ederiz
Aynen valla lavaboya gidecek vakit yok ama bizim bu hafta hep uykusunu gaz böldü ya şu 3 gün önceye kadar iyiydik yemeği de temizliği de rahatlıkla yapıyordum şimdi yok her taraf berbat tam şunu yapayım diye aklımdan geçiriyorum uyanıyor durmuyorda oyuncağı ben pusetine bağladım bazen dikkatini çekerse oynuyor ama hemen sıkılıyor televizyona şimdiden alıştırmak istemiyorum ama çizgi film açıyorum öyle namaz kılıyorum o da aceleyle

kızlar bzm gündüz uykuları bazı günler 20 dk sürüyor. Akşama doğru artk uykusuzluktan hıysuzlanmaya başlıyor. Uyku çok önemli🥹 nasıl uzun uyumasını sağlayacağız bilmiyorum🙄

Bizimde cok kisa gunduz uykulari var, 10 dk uyuyup uyaniyordu. Sonra takip ettigim uyku danismanlari cok kısa uykularin uzamasi icin uyanir uyanmaz , tekrar uyuttugumuz sekilde uyutmamizi yaziyorlar. Ben emzirerek uyutuyorum uyaninca hemen kucagima alip emzirerek tekrar uykuya donduruyorum. Tabii 8 yasinda bir kizim var benden once davranip kucagina almazsa 😁 bu sekilde yapmaya caliisyorum hep dun ilk defa 40 ar dakika uyudu gunduz uykularini, bu uygulama sebebiyle oldugunu dusunuyorum. Deneyebilirsiniz. Bu uykulari felaket uykusu deniyormus isterseniz arastirip uygulayabilirsiniz.
Benim instagram dogum sonrasi sut gelmeyince emzirme danismalari, uyku icin uyku koclari, ek gida sayfalari ile doldu 😁 🙈 su uyku sorununu cozene kadar da ek gida donemi gelecek 😁

Valla uyku bizde ciddi sıkıntı yaaa, aksam 8 de uyudu 10 12 2 4 uyandi , 4 ten sonra uykuya cok direniyor 5 e kadar yatarak emzirdim 5 ten sonra kucagimda sallayarak 6 da gunaydi bize 😁 simdi uyuturken pıspıs diyorum , uyku ve pıspısı bagdastırsın diye. 6.aydan sonra boyle sık uyanırsa bir uyandiginda emzircem diger uyandiginda pıspıs ile uykuya dondurmeye calisicam. Kızımda bu sekilde gece beslenmesini azaltmis 1 yastan sonra gece beslenmesini kesmistik. Ne uykusuz cıktı bu bebeler yaaa 🤷‍♀️

Bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz? 40ı çıkana kadar bir sağ bir sol çevirip yatırıyordum. Artık dikkat etmiyorum. Brakisefali diye bir şey gördüm. Bu aylardan sonra kafalarının şekli değişir mi yine sağ sol mu yatırmak lazım
Benimki sol yanına yatıyor. Sırtüstü yada sağa çevirsem uyanıp ağlıyor. Doğdu doğalı hep beşiğinde yattı. 1 haftadır yanıma alıyorum, yüzüstü dönüyor çünkü bazen. Korkuyorum birşey olur diye. 3 ay sırtüstü yattı şimdi noldu da inat edip yatmıyor anlamadım.

Ay sormayin gercekten ya ayni durumdyz gndz uykusu hic yok 1.5 saatte bir emişiyoruz bol bol süt de birikmiyo doyuyomu bukdarla bu yoksa sutummu az diye diye kndmi yedim acaba herkesin boylemi diye sabahlari biriken sutun yarisi dolmuyo
Benimde hep yumuşak göğüslerim. Eskiden sertti süt var diye tahmin ediyordum. Bugün 3 aylık kontrol için sağlık ocağına gittik. 2 hafta önce 6.200 dü. Şimdi 6.270, yani 14 günde 70 Gr almış. Ebesi 1 hafta sonra gel tekrar tartılıp bakalım, şimdilik mama yok ayına göre iyi kilosu çünkü dedi.

kızlar bzm gündüz uykuları bazı günler 20 dk sürüyor. Akşama doğru artk uykusuzluktan hıysuzlanmaya başlıyor. Uyku çok önemli🥹 nasıl uzun uyumasını sağlayacağız bilmiyorum🙄
Benim kızım saat 4 e kadar 1 saat uyku 1 saat uyanık şekilde duruyor. 4 te sonra da asla uyumuyor gece saat 12 de babasıyla sırayla salla dolaştır güç bela yatırıyoruz. Yatmak için direniyor uykusu olduğu içinde ağlıyor. Her gece aynı mücadeleyi veriyoruz :) 12 de uyuyunca da 5 e kadar kalkmıyor.

Kızlar bugün regl oldum. Öncesinde, reglin son günü gider sprial taktırırım diyordum. Ancak şu an asla taktıramayacağıma karar verdim. Korkuyorum :)
Neyse emzirirken doğum kontrol hapı yada iğnesi kullanan var mı? Doktorlarınız ne tavsiye etti acaba.

Benimki sol yanına yatıyor. Sırtüstü yada sağa çevirsem uyanıp ağlıyor. Doğdu doğalı hep beşiğinde yattı. 1 haftadır yanıma alıyorum, yüzüstü dönüyor çünkü bazen. Korkuyorum birşey olur diye. 3 ay sırtüstü yattı şimdi noldu da inat edip yatmıyor anlamadım.
Canım benim oğlumda dönmeye başladığından beri uyuduktan bir süre sonra yan ve yüzüstü uyumaya başladı. Doktor nasıl rahat ediyorsa öyle uyusun döndürmeye, çevirmeye çalışmayın dedi. Tabii tehlikeli bir durum söz konusuysa müdahale edebiliriz onun dışında öyle rahatlar demek ki☺️

Kizlar gliserin fitil nekadar da etki ediyor ya 1 saat olacak hala kakasini yapmadi bgun ebe aradi aslnda yanlislikla aramis neyse aramisken sordum bu durumu sutun yetmiyodur kesin dedi direk getir bakalim dedi salakmidir nedir oglum mama iciyodu 8 gun yapmiyodu sanmiyorum alakasi olsun ayda 900 gram alio evde tarti var tartiyorum surekli yetmese nasi kilo alacak anlamadim sinir oldm

Kizlar gliserin fitil nekadar da etki ediyor ya 1 saat olacak hala kakasini yapmadi bgun ebe aradi aslnda yanlislikla aramis neyse aramisken sordum bu durumu sutun yetmiyodur kesin dedi direk getir bakalim dedi salakmidir nedir oglum mama iciyodu 8 gun yapmiyodu sanmiyorum alakasi olsun ayda 900 gram alio evde tarti var tartiyorum surekli yetmese nasi kilo alacak anlamadim sinir oldm
Hayır canım sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde 10 güne kadar normal diyor tüm Dr ve ebe hemşireler o nerde okumuş okulu acep 😒 ama rahatsızlık hissediyorsa ve fitili bide masaj yap saat yönünde 3 saate kadar beklese sıkıntı olmuyordu sanırım onuda geçtim eriyip vücuda yayılacak Bi ilaç değil ki eninde sonunda kaka ile atacak onu

Canim bizde hep hemen yapmisti bi kere 2 3 saat sonra yapmisti.bekle yapar o.
Ayda 900 gr alan bebek icin sutun yetmiyor demektee iyice sasirmislar kendilerini🤦‍♀️🤦‍♀️ kii bu ayda artik 400 gr bile normall

Kızlar yardımmm kabızlık icin fitil kullananlar vardi adı ne o fitilin yok cocuk sabahtan beri kivraniyor bide nekadar vericez yarimmi yazarsanz cok sevinirim
Ben ilk zamanlar korkunc bunu poposuna nasil sokucam, hayatta girmez diyip ceyregini falan kesip sokmaya calisiyordum. Hemen geri cikiyordu ise yaramiyordu. Bir gun sirf uyarmis olayim sokmicak ucunu sokup geri sikcaricam diyip tüm bir tane aldim elime, sokarken hooop giriverdi. Ve tümü girince geri de cikmadi. O zaman ise yaradi. Evham yapip yarim ceyrek sokmaya calisip bosuna eziyet etmisim. Guzelce yaglayinca butun olarak kolay giriyormus
Ben en basindan beri her seyi yiyorum valla. Her seye gaz yapar diyorlar. Nasil basa cikabilirim ki. O yuzden alissin dedim hic onemsemedim

Canim bizde hep hemen yapmisti bi kere 2 3 saat sonra yapmisti.bekle yapar o.
Ayda 900 gr alan bebek icin sutun yetmiyor demektee iyice sasirmislar kendilerini🤦‍♀️🤦‍♀️ kii bu ayda artik 400 gr bile normall
Ne bileyim ya ck canimi sıktı kadın gercekten nornalde ben mudahale etmeyecektim oglumda boyleydi bu donemlerde annemin baskisindan verdim 7 gun olunca oda yapmadi vallahi hala 3 saat oldu

Back