- 18 Ocak 2020
- 321
- 115
- 53
Teşekkür ederim deneyeceğim akşamBen ölçüsüz yapıyorum canım bir bardak irmikten bayağı çıkıyor margarin varsa biraz margarin biraz sıvı yağ kullan irmiği tencereye al yağları da üzerine koy fazla olmasın yağı irmiği kavur biraz rengi değişkene kadar sonra şeker koy sen kendine göre ayarlayabilirsin birazda onunla kavur sonra da süt ya da suy kullan üstünü biraz geçecek kadar koyarsın çekince pişmiştir afiyet olsun bu kadar berbat bir anlatım başka yerde yokturama nefis yemek tariflerinden bakıp yapabilirsin
4. Ayda olması lazım diye biliyorum bende ama farklı da olabilir bizede verilmediOglum 4.5 yasinda onada damla seklinde bi asi verilmisti ama kacinci aydi hic hatrlamiyorm ileriki dönemdi dye hatrliyorm
Sanırım birde karbonat yapmıştık biz oglumda, kızımda olmadi daha ama vücudu çok yag üreten bebeklerde zeytinyağı ve karbonat çok etkili olmuyordu sanırım ve mustelanin konak önleyici şampuanını kullananlar çok memnundu arkadaşlarimdanKonak için ne yapabilirim? Zeytinyağı sürüp bekletip tarıyorum ama çok da fayda etmedi. Mustela şampuan kullanıyorum. Tavsiye alabilirim konak için
Bu biraz yaşlada alakalı kızım 6,5 yaşına geldiğinde ben 37 yaşında olacağm o yaştada hem doğurganlık eskisi gibi olmuyor hemde ikinci bi yenidoğana bakacak enerjim olmayabilir. Ama yinede ikinci çocuk her türlü zor sanrm. Ben üç ayda yoruldum. Anneliğe motivasyonum çok yüksek olmasına rağmen.Oğlumla kızım arasında 6,5 yaş var ve etrafımdaki insanlara bakınca iyiki diyorum iyiki oğlum büyüyünce yapmışım, daha bu güne kadar arası az olup oh rahat diyen hiç kimseyi görmedim daha ilk çocuğun size olan muhtaçlıgi bitmeden ikinci çocuk geliyor, genelde ilk çocuğu sakin olanlar böyle düşünüyorlar 2. Yi de yapayım birlikte büyüsünler onlar birlikte büyürken anne onlarla birlikte yok oluyor bunu öylesine değil etrafımdaki 30 u aşkın 2 çocuklu anneyi görerek söylüyorum lojmanda oturuyorum ve geneli öyle. Tabiki yine herkesin kendi hayatı kendi istediği gibi yapar sadece gözlem ve tecrübemi aktarmak istedim evet benimkinin de arası çok oldu ama bence ilk çocuğun anneye kesintisiz muhtaclığı bitmeden ikinciyi yapmak hem ilk hemde ikinci çocuğa haksızlık gibi geliyor. Benim oğlum 1 yaşına kadar aşırı sakın sessiz uyumlu herkesin idealindeki çocuktu bende hatta 1,5 yaşına kadar emsin sonra hamile kalırım diye planlar yapiyordum 1 yaşından sonra çocuk yaramaza 2 yaşından sonra da tam bir terminatore dönüştü yani demem o ki dereyi görmeden paçaları sıvamayın
Karbonatı nasıl sürüyoruz su ile açıp direkt miSanırım birde karbonat yapmıştık biz oglumda, kızımda olmadi daha ama vücudu çok yag üreten bebeklerde zeytinyağı ve karbonat çok etkili olmuyordu sanırım ve mustelanin konak önleyici şampuanını kullananlar çok memnundu arkadaşlarimdan
Bebegim hic sakin degil, aksine zor bir bebek. Ama ben kendimi anneligi zorlastiracak seylere şartlandirmiyorum. Kendi evladim bile olsa bir baskasi icin kendi hayatimi bitirecek biri degilim. Hala haftada 3-4 kez denize gidiyorum, her gun yuruyuse alisverise cikiyorum. Ev islerini canim isterse yapiyorum, bebegin camasirlarini ütülemek gibi bebegimin ve benim zamanimizdan calacak gereksizliklerle ugrasmak yerine bebegime ve ozellikle de kendime vakit ayiriyorum. Ozellikle cocuk zor bir cocuksa kardeslerin yaslarinin yakin olmasinin avantaj olacagii düşünüyorum. Anneye muhtaclik konusu da masallah gunumuzde coook degisken. Anneye daha az muhtac daha dogrusu anneye yuk olmayan cocuklar yetistirebiliriz bence. Hepsi once annenin rahat olmasiyla basliyor. Bebek bakiminda aşırı titizlenilen yedigi ictigi giydigi hijyeni gibi sacma sapan konulari dusunmeyi birkac cocuk sonra tecrubeli anneler birakiyor. Asil marifet o rahatlığı ilk cocuktan itibaren bulmaktaOğlumla kızım arasında 6,5 yaş var ve etrafımdaki insanlara bakınca iyiki diyorum iyiki oğlum büyüyünce yapmışım, daha bu güne kadar arası az olup oh rahat diyen hiç kimseyi görmedim daha ilk çocuğun size olan muhtaçlıgi bitmeden ikinci çocuk geliyor, genelde ilk çocuğu sakin olanlar böyle düşünüyorlar 2. Yi de yapayım birlikte büyüsünler onlar birlikte büyürken anne onlarla birlikte yok oluyor bunu öylesine değil etrafımdaki 30 u aşkın 2 çocuklu anneyi görerek söylüyorum lojmanda oturuyorum ve geneli öyle. Tabiki yine herkesin kendi hayatı kendi istediği gibi yapar sadece gözlem ve tecrübemi aktarmak istedim evet benimkinin de arası çok oldu ama bence ilk çocuğun anneye kesintisiz muhtaclığı bitmeden ikinciyi yapmak hem ilk hemde ikinci çocuğa haksızlık gibi geliyor. Benim oğlum 1 yaşına kadar aşırı sakın sessiz uyumlu herkesin idealindeki çocuktu bende hatta 1,5 yaşına kadar emsin sonra hamile kalırım diye planlar yapiyordum 1 yaşından sonra çocuk yaramaza 2 yaşından sonra da tam bir terminatore dönüştü yani demem o ki dereyi görmeden paçaları sıvamayın
Tabi ki enerjiden dolayi. Benim kizim goruntulu gorusmede bile bir kez olsun aglamadigi olmadiKızlar ilginç birşey sorucam. Tesadüf mü bilmiyorum. KV dem haftada bir kez bazen 2 yemeğe çağırır hiç gidesim olmuyor. Gerek eşimin ısrarları gerek hatırı için gidiyoruz. Ne zaman gitsek kızım bir süre sonra çığlık çığlığa ağlıyor ama nasıl ağlamak. KV evi dışında asla ağlamıyor bu şekilde. Soluksuz kalıyor resmen. Eşime de diyorum kendide farkında zaten. Gaz sıkıştırıyor tesadüf diyor. Kızımla her yere gideriz piknik, AVM, deniz, yürüyüş, yemek... Asla hiçbir yerde bu şekilde ağlamıyor. Bugün gene çağırdılar. Eşime gitmeyelim çocuk sevmiyor orayı dedim. Yok efendim senden korkulur, ne saçma düşünceler söylendi durdu. Gidelim deneyelim dedim. İnanın 2. Bardağı içmeden apar topar kalktık. Arabada kucağımda uyudu. Sizce kızım benim negatif enerjimi alıyor olabilir mi :) yoksa çok mu saçma tamamen tesadüf mü. Ama bu nasıl tesadüf a dostlar
Anladim bunu ilk defa duydum bende doktorumuza sorarım tekrarBebek buyudugunde cok elzem durumlarda evet verilebiliyor ama benim gittigim hicbi doktor 4 saatte parasetamol verilir demedi babamda (eczacı) verme dönüştür der iki hammaddenin vucuttan atilimi farkli oldugu icin inatci ates varsa 4 saatte ates dusurucu gerekliyse dönüştürün ibuprofenle diyorlar benim bilgim bu sekilde orada öyle yapiliyorsa bilemiyorum
Lansinoh göğüs kreminiz varsa onu sürün hemen çıkıyo konaklarKonak için ne yapabilirim? Zeytinyağı sürüp bekletip tarıyorum ama çok da fayda etmedi. Mustela şampuan kullanıyorum. Tavsiye alabilirim konak için
Alıyordur doğrudur benimde malesef herr haftasonu basimda dert var cocuk haftaici melek haftasionu huzursuz. Gecici sure neyse ki safak sayiyorumKızlar ilginç birşey sorucam. Tesadüf mü bilmiyorum. KV dem haftada bir kez bazen 2 yemeğe çağırır hiç gidesim olmuyor. Gerek eşimin ısrarları gerek hatırı için gidiyoruz. Ne zaman gitsek kızım bir süre sonra çığlık çığlığa ağlıyor ama nasıl ağlamak. KV evi dışında asla ağlamıyor bu şekilde. Soluksuz kalıyor resmen. Eşime de diyorum kendide farkında zaten. Gaz sıkıştırıyor tesadüf diyor. Kızımla her yere gideriz piknik, AVM, deniz, yürüyüş, yemek... Asla hiçbir yerde bu şekilde ağlamıyor. Bugün gene çağırdılar. Eşime gitmeyelim çocuk sevmiyor orayı dedim. Yok efendim senden korkulur, ne saçma düşünceler söylendi durdu. Gidelim deneyelim dedim. İnanın 2. Bardağı içmeden apar topar kalktık. Arabada kucağımda uyudu. Sizce kızım benim negatif enerjimi alıyor olabilir mi :) yoksa çok mu saçma tamamen tesadüf mü. Ama bu nasıl tesadüf a dostlar
Rahat olmayi nasil basardiniz mesela disarda aglayinca napiyorsunuz benIm eleim ayagim dolaniyo hemen eve kaciyorum. Disarida da uyuyamiyo hic bebegimBebegim hic sakin degil, aksine zor bir bebek. Ama ben kendimi anneligi zorlastiracak seylere şartlandirmiyorum. Kendi evladim bile olsa bir baskasi icin kendi hayatimi bitirecek biri degilim. Hala haftada 3-4 kez denize gidiyorum, her gun yuruyuse alisverise cikiyorum. Ev islerini canim isterse yapiyorum, bebegin camasirlarini ütülemek gibi bebegimin ve benim zamanimizdan calacak gereksizliklerle ugrasmak yerine bebegime ve ozellikle de kendime vakit ayiriyorum. Ozellikle cocuk zor bir cocuksa kardeslerin yaslarinin yakin olmasinin avantaj olacagii düşünüyorum. Anneye muhtaclik konusu da masallah gunumuzde coook degisken. Anneye daha az muhtac daha dogrusu anneye yuk olmayan cocuklar yetistirebiliriz bence. Hepsi once annenin rahat olmasiyla basliyor. Bebek bakiminda aşırı titizlenilen yedigi ictigi giydigi hijyeni gibi sacma sapan konulari dusunmeyi birkac cocuk sonra tecrubeli anneler birakiyor. Asil marifet o rahatlığı ilk cocuktan itibaren bulmakta3 -4 yasina kadar cocuga evde ayri tencreyele yemek pisirirse anneler tabi ki 6-7 yasina kadar buyutmek isterler ikinci cocuk icin
Tabi ki enerjiden dolayi. Benim kizim goruntulu gorusmede bile bir kez olsun aglamadigi olmadi
Ya cok yorucu ama kucaga alip bagrima basip ayakta gezince derdi ne olursa olsun susuyor. Sabirla bunu yapiyoruz, esimle ben, dönüşümlü. Bir sure sonra o guven ve rahatlamayla uyuya kaliyor. Kisa da olsa uyuyunca ,uyandığında biraz daha huzurlu oluyor. Ilk haftalarinda da kucak degil meme istiyordu, her derdi memeyle couzluyordu, plajda islak halimle kumlarin icinde bile ortu ortup emzirdim, sakinlesti, bir sekilde keyfimizi bozmayip hayatimizi surdurmek icin taktikleri deniyoruz isteRahat olmayi nasil basardiniz mesela disarda aglayinca napiyorsunuz benIm eleim ayagim dolaniyo hemen eve kaciyorum. Disarida da uyuyamiyo hic bebegim
Deneyecegım ama hıcte sewmemKızlar süt arttırmak istiyorsanız irmik helvası yiyin dün öylesine yapmıştım bilmeden sabaha kadar süt aktı hep hala da devam ediyorçoktan beri böyle olmamıştı
Benım 2 numara bır yasından sonra evde ne varsa balkondan atardıOğlumla kızım arasında 6,5 yaş var ve etrafımdaki insanlara bakınca iyiki diyorum iyiki oğlum büyüyünce yapmışım, daha bu güne kadar arası az olup oh rahat diyen hiç kimseyi görmedim daha ilk çocuğun size olan muhtaçlıgi bitmeden ikinci çocuk geliyor, genelde ilk çocuğu sakin olanlar böyle düşünüyorlar 2. Yi de yapayım birlikte büyüsünler onlar birlikte büyürken anne onlarla birlikte yok oluyor bunu öylesine değil etrafımdaki 30 u aşkın 2 çocuklu anneyi görerek söylüyorum lojmanda oturuyorum ve geneli öyle. Tabiki yine herkesin kendi hayatı kendi istediği gibi yapar sadece gözlem ve tecrübemi aktarmak istedim evet benimkinin de arası çok oldu ama bence ilk çocuğun anneye kesintisiz muhtaclığı bitmeden ikinciyi yapmak hem ilk hemde ikinci çocuğa haksızlık gibi geliyor. Benim oğlum 1 yaşına kadar aşırı sakın sessiz uyumlu herkesin idealindeki çocuktu bende hatta 1,5 yaşına kadar emsin sonra hamile kalırım diye planlar yapiyordum 1 yaşından sonra çocuk yaramaza 2 yaşından sonra da tam bir terminatore dönüştü yani demem o ki dereyi görmeden paçaları sıvamayın
Yok ben yakin yaşta israrciyim. 35 yasimdan sonra cocuk bakmak falan istemiyorum. Cok cocuk seviyorum. Ama olur da bir sebepten birkac yil ara vermem gerekirse veya gozun korkar da kendi istegimle birkac yil cocuk yaomazsam eger, ikinciyi hic yapmam nuhtemelen. 27 yasindayim. 30 bitene kadar 3 yapar kenara cekilirim ya da 1 le kalirim gibiBenım 2 numara bır yasından sonra evde ne varsa balkondan atardıcekmecedekı pırınc mercımek ne waesa alıp kacar ben farkedıncede kosarken acıp dokerdı asla dokmeden yakalayamazdım özelliklede gormedıgım yerlere kapı arkası koltuk yanı gıbı yerlere hakla cızerdı ama etrafımdakı dıer cocuklara gore cook cok usluydu Calyou dıye bı cızgıfılm wardı onu cokk sewerdı
O sıra gazetelerde cd sını verırdı her sabah gazete aldıgımı bılırım o cd ıcındedıgım gıbı uslu buçı cocuktu yasıtlarına gore
Bende öyle bebegının kıyafetlerını utuleyen yedıgo yemekten tut ıctıgı suya kadar karısan bı anne devılım rahatım zaten onlar ılk cocukla bırlıkte tarıhe gomuluyo
Oyle her cocukta utu yapılmıyo malesef
Ama araları 3 bucuk yastı ılk cocugumla yıpranan ben oldum arada
4 cocugum wsr jübilemi 4 numarayla yaptım
Yasın yakın olması hıııc ıyı olmuyo tecrubeyle sabıt
Bende konağa care arayanlardanım az var oğlumda zeytinyağı sürüyorum kremi de deneyeceğim umarım bizde de işe yarar bi sıkıntı olmadı siz sürünce degilmiAnladim bunu ilk defa duydum bende doktorumuza sorarım tekrar
Lansinoh göğüs kreminiz varsa onu sürün hemen çıkıyo konaklar
Hayir canim Hic bir sknti olmadi surduk sabahtan aksamda yikadim nerdeyse tamami gecmisti. Zeytinyag ile 2-3 gunde cikaramamistikBende konağa care arayanlardanım az var oğlumda zeytinyağı sürüyorum kremi de deneyeceğim umarım bizde de işe yarar bi sıkıntı olmadı siz sürünce degilmi
Ay harikasiniz ya gercekten bende artik daha rahat olmaya calisacagim bir sure sonra alisiriz heraldeYa cok yorucu ama kucaga alip bagrima basip ayakta gezince derdi ne olursa olsun susuyor. Sabirla bunu yapiyoruz, esimle ben, dönüşümlü. Bir sure sonra o guven ve rahatlamayla uyuya kaliyor. Kisa da olsa uyuyunca ,uyandığında biraz daha huzurlu oluyor. Ilk haftalarinda da kucak degil meme istiyordu, her derdi memeyle couzluyordu, plajda islak halimle kumlarin icinde bile ortu ortup emzirdim, sakinlesti, bir sekilde keyfimizi bozmayip hayatimizi surdurmek icin taktikleri deniyoruz iste
Çok teşekkür ediyorum hemen denicemHayir canim Hic bir sknti olmadi surduk sabahtan aksamda yikadim nerdeyse tamami gecmisti. Zeytinyag ile 2-3 gunde cikaramamistik
Bende buna benzer bişey anlatayım. Kayınvalidemi ben doğumda ve lohusalık dönemimde istemedim o süreçte eşim zaman zaman görüntülü aradı gösterdi telefonu kapattıktan sonra çığlık çığlığa ağlıyordu 1-2 kere de fark etmedim ama hep onlarla konuştuktan sonra olduğunu sonradan fark ettim. Sonra bunlar geldi geldikleri gün ben kayınvalidemin yanında banyo yaptırdım hiç ağlamaz banyo yaparken kayınvalidem imrendi maşallah oğluma vs diyerek ondan sonra ki her banyoda yapışında basıyordu çığlığı. Kaldıkları 4 günde bebeğim hiç durmadı bütün gün huysuzlandı. Ne zaman onlar gitti sakinledi. Ben kayınvalidemin gözünün kaldığına kesin olarak inandım artık. Yani versem al bak götür desem sarar sarmalar götürür yanında kadının öyle bi havası var. Bilemiyorum belki ben yanlış düşünüyorum ama hepsi mi tesadüfKızlar ilginç birşey sorucam. Tesadüf mü bilmiyorum. KV dem haftada bir kez bazen 2 yemeğe çağırır hiç gidesim olmuyor. Gerek eşimin ısrarları gerek hatırı için gidiyoruz. Ne zaman gitsek kızım bir süre sonra çığlık çığlığa ağlıyor ama nasıl ağlamak. KV evi dışında asla ağlamıyor bu şekilde. Soluksuz kalıyor resmen. Eşime de diyorum kendide farkında zaten. Gaz sıkıştırıyor tesadüf diyor. Kızımla her yere gideriz piknik, AVM, deniz, yürüyüş, yemek... Asla hiçbir yerde bu şekilde ağlamıyor. Bugün gene çağırdılar. Eşime gitmeyelim çocuk sevmiyor orayı dedim. Yok efendim senden korkulur, ne saçma düşünceler söylendi durdu. Gidelim deneyelim dedim. İnanın 2. Bardağı içmeden apar topar kalktık. Arabada kucağımda uyudu. Sizce kızım benim negatif enerjimi alıyor olabilir mi :) yoksa çok mu saçma tamamen tesadüf mü. Ama bu nasıl tesadüf a dostlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?