• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Ayy gorunce direk yazmak istedim belki biliyorsunuzdurda bilmeyen olur verir allah korusun 4 saat olmaz en az 6 saat olacak ateş düşürücü arası .. dönüştürülürse 4 saat olabilir yani parasetamol iceren agri kesici verildiyse 4 saat sonra ancak ibuprofen iceren agri kesici verilebilir diye eklemek istedim 🥰
Çok ağrılı durumlarda 4 saate kadar düşebiliyoruz diye biliyorum canım. Oğlum sünnet olduğunda doktoru öyle söylemişti ve öyle uyguladık. Aşı durumlarında da çocuğun huzursuzluğuna bağlı olarak veriliyor. Mesela bexserodan sonra 4 saatte 1, 2 defaya mahsus yine parasetamol içeren ağrı kesici, ateş düşürücü verdim dönüşümsüz olarak.

Evet emekli eczacı babam. Rotavirüs aşısını oğlumada yaptirmistim kizimada yaptirdim 2 doz olandan (rotarix) eylulde 2. Dozu yaptiracagiz ben yaptirma diyen doktora hic denk gelmemistim sasirdim okuyunca cok lanet bi hastalik babamda yapılması gerektigini soyluyor eltimin oğlu 2.5 yasinda yakalandi aşı yaptirmamislardi okdr soyledik yaptirin diye 2 hafta hastanede yatti allahtan kilolu direncli bi cocuktu 3 4 kilo kaybetmisti almayin riske yaptirin derim yine tabi siz bilirsiniz hangisi dogru geliyorsa size öyle yapın yinede mutlaka bu virüse yakalaniyo cocuklar benim oglum okul a baslayinca gecen sene 2 defa bagarsak enfeksiyonuna yakalandi ishal kusma ates ama sukur evde atlattik aşısız olanlar çok daha zor geciriyorlarmis ölenler bile varmis allah korusun
Aynn sana katılıyorum zehirli ishale neden oluyor
Bu nedenle de cokk tehlıkelı yaptırmak en dogrusu

Kızlar bugün 2 ay aşısını yaptırdım eve geldikten Bi kaç saat sonra ateş düşürücü verdim şimdi de kucağımıza alıyoruz bize ateş gibi geliyor alnı soğuk vucüt yanıyor ateş ölçerle ölçtüm 37 derece bizden başka herkes buz gibi bu çocuk ne sıcağı diyor bi de kafası çok terliyor normal mi ki bize niye sıcak geliyor ateş düşürücü vereyim mi tekrar
Bizde hic ates yapmadı, kolu sısmedı,yara olmadı,kabuk fılan da tutmadı🤷🏼‍♀️acaba verem asısı tutmadı mı dıye götürdüm tutmus
Hıc bır belırtı olmadanda olabılıyormus
Atesı yoksa yoktur artık eskısı gıbı degıl asılar bıraz daha hafıf benım büyük kızım ıkı gun oynatamazdı kolunu bacaklarını
Ateslenırdi hep muallakta olmazdık yanı resmen atesı cıkardı
Atesı yoksa yoktur 37 miş zaten
Şimdiden alışmasın brbiş ilaçlara boşwer werme bence

Bizde hic ates yapmadı, kolu sısmedı,yara olmadı,kabuk fılan da tutmadı🤷🏼‍♀️acaba verem asısı tutmadı mı dıye götürdüm tutmus
Atesı yoksa yoktur artık eskısı gıbı degıl asılar bıraz daha hafıf benım büyük kızım ıkı gun oynatamazdı kolunu bacaklarını
Aşı yerinin şişmesi 1 hafta içinde de olabiliyormuş, 5-6 ay içinde de. Mutlaka yeri belli olcakmış hemşire öyle söylemişti.

Çok ağrılı durumlarda 4 saate kadar düşebiliyoruz diye biliyorum canım. Oğlum sünnet olduğunda doktoru öyle söylemişti ve öyle uyguladık. Aşı durumlarında da çocuğun huzursuzluğuna bağlı olarak veriliyor. Mesela bexserodan sonra 4 saatte 1, 2 defaya mahsus yine parasetamol içeren ağrı kesici, ateş düşürücü verdim dönüşümsüz olarak.
Büyükken belki kaldırırda ufakken 4 saat yorabilir böbreklerini doktorlar a ilac kullaniminda pek guvenemiyorum benim oglum ufakken 2 aylikti rahatsizlanmisti cocuga turuncu calpol yazip yarim ölçek ver dedi ben tabi bilmiyorum ozaman aldim geldim babam tesadufen bizde olmasa icirecektim meger o buyukler icinmiş bidahaki gittigimde soyledim hatta dalginligima gelmistir dedi son oldu dr degistirmistik

Aşı yerinin şişmesi 1 hafta içinde de olabiliyormuş, 5-6 ay içinde de. Mutlaka yeri belli olcakmış hemşire öyle söylemişti.
Benim oglumda hic yeri belli olmadi kizarmadi bile kac doktora sormustum tutmadimi diye hepside oyle bisey olamaz demisti iz olacak diye birsey yok demislerdi

Amiin amiin insallah.
Biz de Şişli memorial Semra kahramanda tedavi görmüştük vesile oldular Allah razı olsun.
Cok sukur geride kaldı o günler mucizemiz bizimle rabbime bin şükür olsun. Allahim saglikla tam vaktinde kolay bir doğumla kucağımıza almayi nasip etsin 🤲🤲🥰
merhaba , bebegınız hayırlı olsun Allah bagıslasın..
bende semra hnımı arastırıyorum nasıl memnun kaldınız mı?
tedavınız ortalama kac bın tuttu?

Ayy gorunce direk yazmak istedim belki biliyorsunuzdurda bilmeyen olur verir allah korusun 4 saat olmaz en az 6 saat olacak ateş düşürücü arası .. dönüştürülürse 4 saat olabilir yani parasetamol iceren agri kesici verildiyse 4 saat sonra ancak ibuprofen iceren agri kesici verilebilir diye eklemek istedim 🥰
Calpol dolven dönüşümlü verilmesi için biraz küçük bizim bebelerimiz.

merhaba , bebegınız hayırlı olsun Allah bagıslasın..
bende semra hnımı arastırıyorum nasıl memnun kaldınız mı?
tedavınız ortalama kac bın tuttu?
Merhabalar, Ben cok memnun kaldım beni takip eden doktorum Beril hocaydi. Bazı testleride orada yaptırdık oyuzden fiyat daha farklı ama
15 bin civari ozel genetik test hariç onu öneri üzerine yaptirmistik.
Fiyatlar arttı diye biliyorum siz merkezden bilgi alırsanız daha sağlıklı olur.
Rabbim vesile etsin insallah

Merhabalar, Ben cok memnun kaldım beni takip eden doktorum Beril hocaydi. Bazı testleride orada yaptırdık oyuzden fiyat daha farklı ama
15 bin civari ozel genetik test hariç onu öneri üzerine yaptirmistik.
Fiyatlar arttı diye biliyorum siz merkezden bilgi alırsanız daha sağlıklı olur.
Rabbim vesile etsin insallah
amın canım ınsallaahhh,
arıycam bı konuşacagım..
benımde bır kımyasal gebelıgım,bır de dıs gebelıgım oldu cok yenı bakalım sonrakı surec nasıl ılerleyecek.

Süt alerjisi olduğundan şüpheleniyor. Ondan mı acaba önermem dedi. Salgın var ya Allah korusun sonradan pişman olmayız umarım.
Ya canım bizimkinde de alerjiden supheleniyor doktor ben 40.gununden beri diyet yapiyorum ama bana yaptirdi aşıyı . Insallah bebelerimize bisi olmaz Allah korusun hepsini

Arkadaslar aşı demişken aklıma geldi benim bildigim (8 sene once kızımdan) cocuk felci icin agizdan damla veriyorlardi. Sanki simdi 2.ay aşılarında agızdan birsey vermediler diye hatırlıyorum siz de verdiler mi 🙄

Arkadaslar aşı demişken aklıma geldi benim bildigim (8 sene once kızımdan) cocuk felci icin agizdan damla veriyorlardi. Sanki simdi 2.ay aşılarında agızdan birsey vermediler diye hatırlıyorum siz de verdiler mi 🙄
Bebek izlem kitapçığındaki aşı takviminde görmüştüm 2.ayda değil daha ileri bir ayda uygulanacağı yazıyordu☺️

Yok canım vermedim zaten bugün de vucüdu soğuk ama aşırı terliyor ev sıcak sanırım bizde de olmadı şişlik kızarıklık yeri bile belli değil şuan ama bazen 3-4 aydan sonra oluyormuş tuttuğunu nerden anladınız

Back