• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Yok ben yakin yaşta israrciyim. 35 yasimdan sonra cocuk bakmak falan istemiyorum. Cok cocuk seviyorum. Ama olur da bir sebepten birkac yil ara vermem gerekirse veya gozun korkar da kendi istegimle birkac yil cocuk yaomazsam eger, ikinciyi hic yapmam nuhtemelen. 27 yasindayim. 30 bitene kadar 3 yapar kenara cekilirim ya da 1 le kalirim
Size katılıyorum benim de arası 20 ay ve şu an 3 ay geçti bile bir şekilde beraber büyüyorlar ama çok zor tabi anne için. Babası çok yardımcı oluyor ise yapılır

Size katılıyorum benim de arası 20 ay ve şu an 3 ay geçti bile bir şekilde beraber büyüyorlar ama çok zor tabi anne için. Babası çok yardımcı oluyor ise yapılır
Benim de araları 21 ay şuana kadar çok zorlanmadım eşim çok yardımcı oluyor ama allah ondan razı olsun ben sadece doğumda hastahanede yattığımda büyük olanı çok özledim

Yok ben yakin yaşta israrciyim. 35 yasimdan sonra cocuk bakmak falan istemiyorum. Cok cocuk seviyorum. Ama olur da bir sebepten birkac yil ara vermem gerekirse veya gozun korkar da kendi istegimle birkac yil cocuk yaomazsam eger, ikinciyi hic yapmam nuhtemelen. 27 yasindayim. 30 bitene kadar 3 yapar kenara cekilirim ya da 1 le kalirim gibi
3 yila 3 cocuk sigdirmak oda bi yetenek
Ne diyeyim umarim diledigin gibi olur hersey

Bebegim hic sakin degil, aksine zor bir bebek. Ama ben kendimi anneligi zorlastiracak seylere şartlandirmiyorum. Kendi evladim bile olsa bir baskasi icin kendi hayatimi bitirecek biri degilim. Hala haftada 3-4 kez denize gidiyorum, her gun yuruyuse alisverise cikiyorum. Ev islerini canim isterse yapiyorum, bebegin camasirlarini ütülemek gibi bebegimin ve benim zamanimizdan calacak gereksizliklerle ugrasmak yerine bebegime ve ozellikle de kendime vakit ayiriyorum. Ozellikle cocuk zor bir cocuksa kardeslerin yaslarinin yakin olmasinin avantaj olacagii düşünüyorum. Anneye muhtaclik konusu da masallah gunumuzde coook degisken. Anneye daha az muhtac daha dogrusu anneye yuk olmayan cocuklar yetistirebiliriz bence. Hepsi once annenin rahat olmasiyla basliyor. Bebek bakiminda aşırı titizlenilen yedigi ictigi giydigi hijyeni gibi sacma sapan konulari dusunmeyi birkac cocuk sonra tecrubeli anneler birakiyor. Asil marifet o rahatlığı ilk cocuktan itibaren bulmakta 😄 3 -4 yasina kadar cocuga evde ayri tencreyele yemek pisirirse anneler tabi ki 6-7 yasina kadar buyutmek isterler ikinci cocuk icin

Tabi ki enerjiden dolayi. Benim kizim goruntulu gorusmede bile bir kez olsun aglamadigi olmadi
Yani ben sizin anlattiklarinizdan yola çıkarak sakın bir bebek dedim öyle kucağıma alıp sakinlestirip uyuttum bir çocuk bize uyum sağlıyor ben hayatıma devam ediyorum bis çocuk bence gayet uyumlu ve sakin bir çocuktur. Oğluma sadece 2 ay ayrı yemek yaptım onuda yemedi Dr belki tuzlu baharatlı yemek istiyordu dedi evde ne pişerse onu yedirdim, bence huzursuz bir çocuğunuz olmadığı için biz bebeğe değil bebek bize uyuyor diyebiliyorsunuz yoksa siz istediğiniz kadar rahat olun o bebek hayatınızı tepetaklak edebilir. Yani tekrar diyorum tabiki hayat sizin karar sizin kimse sizin kararlarınıza karışamaz, ben sadece kendimin yaşadığım rahatlığı ve etrafımdaki onlarca kadının çilesini aktardım

Karbonatı nasıl sürüyoruz su ile açıp direkt mi
Zeytin yağının içine katıyorum Bi kabin içinde karıştırıyorum sonra ikisini birden suruyordum yarım saat bekleyip yumuşak bir tarakla yavaş yavaş tarardim sonra yıkayıp tekrar minik minik tarardim tabi ilk seferde hemen çıkıp bitmiyor. 3_4 kez yaptıktan sonra büyük oranda bitiyor

Ne diyeyim umarim diledigin gibi olur hersey
Söz gelimi ya 😄 35 imden sonra hala bebek ya da kucuk cocuk bakmak istemem ama. 18 yasinda cocuk doguranlar gibi gencligimi de harcamak, 35 ten sonra da cocuk olur gayet diyenler gibi enerjimin azalmaya basladigi yillarda kucuk cocukla ugrasmak istemem. Bana gore en ideal yas olan 27 de yaptim, en kisa surede de bebek, dogum, emzirme defterini kapatmak istiyorum ki omrumun geri kalanini daha rahat yasayayim

Saçı benim gibi tomarla dökülen anneler vardı. Bugün doktora gittim, dökülmeyle alakalı. Size de yazayım dedim. Hamilelikte hormonlar dolayısıyla saç dökülmesi azalıyormuş. Doğumdan sonra östrojen azalınca ekstra olarak hamilelik boyunca dökülmeyen saçlarda dökülüyormuş. Bu yüzden de bayağı saç dökülmüş gibi oluyormuş. Vitamin değerlerim normal çıktı. Yani dökülme için yapılacak bir şey yokmuş 🤷 ne zaman geçer diye sordum doktor da bir yıl içerisinde geçer dedi.
Ev bark her yerimiz saç oldu nasıl baş edeceğimi bilmiyorum 😭😭😭😭
İyi haber ise kel kalmazmışız 🤪

Bende buna benzer bişey anlatayım. Kayınvalidemi ben doğumda ve lohusalık dönemimde istemedim o süreçte eşim zaman zaman görüntülü aradı gösterdi telefonu kapattıktan sonra çığlık çığlığa ağlıyordu 1-2 kere de fark etmedim ama hep onlarla konuştuktan sonra olduğunu sonradan fark ettim. Sonra bunlar geldi geldikleri gün ben kayınvalidemin yanında banyo yaptırdım hiç ağlamaz banyo yaparken kayınvalidem imrendi maşallah oğluma vs diyerek ondan sonra ki her banyoda yapışında basıyordu çığlığı. Kaldıkları 4 günde bebeğim hiç durmadı bütün gün huysuzlandı. Ne zaman onlar gitti sakinledi. Ben kayınvalidemin gözünün kaldığına kesin olarak inandım artık. Yani versem al bak götür desem sarar sarmalar götürür yanında kadının öyle bi havası var. Bilemiyorum belki ben yanlış düşünüyorum ama hepsi mi tesadüf
Bazı insanlar kötü niyetli olmasa dahi nazarlari çok çabuk geçer

Söz gelimi ya 😄 35 imden sonra hala bebek ya da kucuk cocuk bakmak istemem ama. 18 yasinda cocuk doguranlar gibi gencligimi de harcamak, 35 ten sonra da cocuk olur gayet diyenler gibi enerjimin azalmaya basladigi yillarda kucuk cocukla ugrasmak istemem. Bana gore en ideal yas olan 27 de yaptim, en kisa surede de bebek, dogum, emzirme defterini kapatmak istiyorum ki omrumun geri kalanini daha rahat yasayayim
Mükemmel aralığı tutturmussunuz. Ama size bi haber vereyim doğurmakla defter kapanmıyor yeni bir defter açılıyor.

Canım acayip mercimek çekiyor çorbası yemeği çok yiyesim var ama cesaret edemiyorum 😄 onun dışında her şeyi tüketiyorum bi mercimek kuru fasulye nohut yemiyorum aylardır

Canım acayip mercimek çekiyor çorbası yemeği çok yiyesim var ama cesaret edemiyorum 😄 onun dışında her şeyi tüketiyorum bi mercimek kuru fasulye nohut yemiyorum aylardır
Az az ye bence canım ben doğumdan beri hep yiyorum gaz sıkıntısı olsa Bi türlü çıkarıyor zaten yemezsen bu böyle gider emmeyi bırakana kadar neyi yeme dedilerse ben tam tersi hepsini yedim 🤭

Bol kimyon atın üzerinde rezene için, artık baya hareketlendiler okadar çok sıkıştırmaz gaz ama tabi cocuktan çocuğa da değişebilir

Saçı benim gibi tomarla dökülen anneler vardı. Bugün doktora gittim, dökülmeyle alakalı. Size de yazayım dedim. Hamilelikte hormonlar dolayısıyla saç dökülmesi azalıyormuş. Doğumdan sonra östrojen azalınca ekstra olarak hamilelik boyunca dökülmeyen saçlarda dökülüyormuş. Bu yüzden de bayağı saç dökülmüş gibi oluyormuş. Vitamin değerlerim normal çıktı. Yani dökülme için yapılacak bir şey yokmuş 🤷 ne zaman geçer diye sordum doktor da bir yıl içerisinde geçer dedi.
Aynen yaaa Offf Saglik acisindan bir sıkıntı olmadigini bildigim icin endiselenmedim ama ev mahvoluyor. Cocugun elinde ayaginda yuzunde boynunda benim sacim surekli sac topluyorum cocuktan afafaysshd yerler leş, banyo tuvalet, temizlik zaten bela bebekle, bi de hu cikti basimiza
Mükemmel aralığı tutturmussunuz. Ama size bi haber vereyim doğurmakla defter kapanmıyor yeni bir defter açılıyor.
Orasi dogru. Her evresi ayri zor biliyorum. Ama o yaslarindaki zorlugun benim ileri yaslarima daha uygun olacagini dusunuyorum bedensel olarak

Yani ben sizin anlattiklarinizdan yola çıkarak sakın bir bebek dedim öyle kucağıma alıp sakinlestirip uyuttum bir çocuk bize uyum sağlıyor ben hayatıma devam ediyorum bis çocuk bence gayet uyumlu ve sakin bir çocuktur. Oğluma sadece 2 ay ayrı yemek yaptım onuda yemedi Dr belki tuzlu baharatlı yemek istiyordu dedi evde ne pişerse onu yedirdim, bence huzursuz bir çocuğunuz olmadığı için biz bebeğe değil bebek bize uyuyor diyebiliyorsunuz yoksa siz istediğiniz kadar rahat olun o bebek hayatınızı tepetaklak edebilir. Yani tekrar diyorum tabiki hayat sizin karar sizin kimse sizin kararlarınıza karışamaz, ben sadece kendimin yaşadığım rahatlığı ve etrafımdaki onlarca kadının çilesini aktardım

Benim kızımla bebegim arasında 7.5 yaş var. Tamamen bile isteye bu sekilde planlı bir bebekti. Yakın aralık tercih edenler var ama bende uzak aralıgı ozellikle tercih ettim. Cunku etrafimdan gordugum yakın araliklarda hep ilk cocuklar cok eziliyor daha buyumeden sen buyuksun moduna sokuluyor. Daha doya doya tadı cıkarılmadan oteki bebek geliyor. Ben kızımı doya doya sevip sarmalayıp yeterince ilgi ve sevgiye doyurup , kendi oz bakimini kendi karsilayacak bir sosyal hayatı olucak duruma gelince 2.cocugu yapma taraftariydim. Bebegim dogunca cok dogru bir karar verdigimi anladım. Dogum sonrası perte cıkmıstım, kucuk bir cocugum daha olsa onla nasil ilgilenirdim resmen karmaşa 🤦‍♀️ cocuktan cocuga degisir durumlar , cocuk bana uysunculuk bazi durumlarda ve bebeklerde pek islemiyor. O yuzden bebeleri yakın yaş olanlara Allah kolaylık versin. Biz 8 yaş kızımla evcilik oynuyoruz resmen bebek kokusunu daha bir keyifle doya doya icimize cekiyoruz cok ozlemisiz cunku 😁 aradan cıksın birlikte buyusun diye cocuk yapanlara da hayretle bakıyorum. Bir can buyutmek bambaska birsey , neden aradan cıkmıs oluyor ki 🙄 oyle dusunuyorsalar neden cocuk yapiyorlar anlamis degilim

Ben kurufasulye hariç mercimek, nohut vs. Yedim. Extra bir gaz sıkısması gozlemlemedim bebegimde. En yakın zamanda kurufasulye de yicem , artik gaz sancıları da pek kalmadı zaten, ufak ufak kimyonlu deneyin bence

Ben kurufasulye hariç mercimek, nohut vs. Yedim. Extra bir gaz sıkısması gozlemlemedim bebegimde. En yakın zamanda kurufasulye de yicem , artik gaz sancıları da pek kalmadı zaten, ufak ufak kimyonlu deneyin bence
Yok çok şükür bizde de gaz olayı kalmadı yaptım bende bugün bi mercimek yemeği 😄😄

Yok ben yakin yaşta israrciyim. 35 yasimdan sonra cocuk bakmak falan istemiyorum. Cok cocuk seviyorum. Ama olur da bir sebepten birkac yil ara vermem gerekirse veya gozun korkar da kendi istegimle birkac yil cocuk yaomazsam eger, ikinciyi hic yapmam nuhtemelen. 27 yasindayim. 30 bitene kadar 3 yapar kenara cekilirim ya da 1 le kalirim gibi
Ne diyeyim umarim diledigin gibi olur
Bende hic yok cnm ben nedenini pekmeze baglamistim
Yoksa onceden bende de cok dokulme oluyordu dier lohusaliklarimda yani

Back