Elinle bakabilirsin canım zaten kapanırsa sert oluyor kapanıp beyin gelişimi devam etmezse sıkıntıymış kapansa da devam etmesi gerekmiş kafada süturlar varmış önemli olan onların kapanmamasıymış geçen ay biz gittik ultrasonla baktı sıkıntı yok gelecek ay kontrole gelin dedi dün baş çevresini 40 ölçtüler geçen ay 36 ydı şuan sıkıntı gözükmüyor hastaneye gidince ne derler bilmiyorumKapanırsa şu an bu sıkıntı mıbakıyorum arada oynuyor nasıl kontrol edeceğiz bu bıngıldağı
Yeri belli cnm cok ufak bi kizariklik wsr kucuk bi sivilce gibiAşı yerinin şişmesi 1 hafta içinde de olabiliyormuş, 5-6 ay içinde de. Mutlaka yeri belli olcakmış hemşire öyle söylemişti.
Dr a goturdum cnm o inceledi cok ufak wsr yok arasi sivilce ucu gibi bi kizariklik wardi dr onu kâfi gordu hic olmayadabilir dediYok canım vermedim zaten bugün de vucüdu soğuk ama aşırı terliyor ev sıcak sanırım bizde de olmadı şişlik kızarıklık yeri bile belli değil şuan ama bazen 3-4 aydan sonra oluyormuş tuttuğunu nerden anladınız
Bizde verildi ama o rotaydi sanirim oyle hatirliyorum.Arkadaslar aşı demişken aklıma geldi benim bildigim (8 sene once kızımdan) cocuk felci icin agizdan damla veriyorlardi. Sanki simdi 2.ay aşılarında agızdan birsey vermediler diye hatırlıyorum siz de verdiler mi
Suan kapansa sikinti 1 yastan sonra kapaniyo diye biliyorum benKapanırsa şu an bu sıkıntı mıbakıyorum arada oynuyor nasıl kontrol edeceğiz bu bıngıldağı
Aynn bende animsadim damla wardi bir zamanlarArkadaslar aşı demişken aklıma geldi benim bildigim (8 sene once kızımdan) cocuk felci icin agizdan damla veriyorlardi. Sanki simdi 2.ay aşılarında agızdan birsey vermediler diye hatırlıyorum siz de verdiler mi
Neden olmaz ? Almanyadayim bu sekilde oneriliyor hatta bu sekilde yazili kagit veriliyor.Ayy gorunce direk yazmak istedim belki biliyorsunuzdurda bilmeyen olur verir allah korusun 4 saat olmaz en az 6 saat olacak ateş düşürücü arası .. dönüştürülürse 4 saat olabilir yani parasetamol iceren agri kesici verildiyse 4 saat sonra ancak ibuprofen iceren agri kesici verilebilir diye eklemek istedim
Bizede doktorumuz 4 saatten önce vermeyin diyor.Neden olmaz ? Almanyadayim bu sekilde oneriliyor hatta bu sekilde yazili kagit veriliyor.
4-6 saatte 1 verebilirsiniz diye.
Oglum 4.5 yasinda onada damla seklinde bi asi verilmisti ama kacinci aydi hic hatrlamiyorm ileriki dönemdi dye hatrliyormArkadaslar aşı demişken aklıma geldi benim bildigim (8 sene once kızımdan) cocuk felci icin agizdan damla veriyorlardi. Sanki simdi 2.ay aşılarında agızdan birsey vermediler diye hatırlıyorum siz de verdiler mi
Bebek buyudugunde cok elzem durumlarda evet verilebiliyor ama benim gittigim hicbi doktor 4 saatte parasetamol verilir demedi babamda (eczacı) verme dönüştür der iki hammaddenin vucuttan atilimi farkli oldugu icin inatci ates varsa 4 saatte ates dusurucu gerekliyse dönüştürün ibuprofenle diyorlar benim bilgim bu sekilde orada öyle yapiliyorsa bilemiyorumNeden olmaz ? Almanyadayim bu sekilde oneriliyor hatta bu sekilde yazili kagit veriliyor.
4-6 saatte 1 verebilirsiniz diye.
Anladım canım ben biraz araştırdım 6. Ayda bir test yapıp anlayabiliyorlarmış tutup tutmadığınıDr a goturdum cnm o inceledi cok ufak wsr yok arasi sivilce ucu gibi bi kizariklik wardi dr onu kâfi gordu hic olmayadabilir dedi
Ama benim bildigim 15 gun sonra baslayan gunlerce hatta haftalarca suren su cicegi gibi bi yara olusmasi idi
Ama asilar daha hafif bunu anladim diyebilirim 17 yasinda kizim war o iki gun ne el ne ayak kimildatamiyordu
Afiyet olsun. Benim de canım çekti şimdi Tarifini verir misinizKızlar süt arttırmak istiyorsanız irmik helvası yiyin dün öylesine yapmıştım bilmeden sabaha kadar süt aktı hep hala da devam ediyorçoktan beri böyle olmamıştı
Bıngıldak çökmesi oluyormuş öyle çok elleyemiyorum kiElinle bakabilirsin canım zaten kapanırsa sert oluyor kapanıp beyin gelişimi devam etmezse sıkıntıymış kapansa da devam etmesi gerekmiş kafada süturlar varmış önemli olan onların kapanmamasıymış geçen ay biz gittik ultrasonla baktı sıkıntı yok gelecek ay kontrole gelin dedi dün baş çevresini 40 ölçtüler geçen ay 36 ydı şuan sıkıntı gözükmüyor hastaneye gidince ne derler bilmiyorum
Ben ölçüsüz yapıyorum canım bir bardak irmikten bayağı çıkıyor margarin varsa biraz margarin biraz sıvı yağ kullan irmiği tencereye al yağları da üzerine koy fazla olmasın yağı irmiği kavur biraz rengi değişkene kadar sonra şeker koy sen kendine göre ayarlayabilirsin birazda onunla kavur sonra da süt ya da suy kullan üstünü biraz geçecek kadar koyarsın çekince pişmiştir afiyet olsun bu kadar berbat bir anlatım başka yerde yokturAfiyet olsun. Benim de canım çekti şimdi Tarifini verir misiniz
Yok kız bastırmayacaksın zaten elleyince belli oluyorBıngıldak çökmesi oluyormuş öyle çok elleyemiyorum kiama görüyorum şu an oynuyor
Yok canim bisey farketmedi ayni durumda ama biizmki son 15 gundur kendi ufak ufak basladi sanki. 3 4 gunde bir yapiyor.Aşıdan sonra bir farklılık oldu mu peki ? Gene aynı derece mi kabız
Oğlumla kızım arasında 6,5 yaş var ve etrafımdaki insanlara bakınca iyiki diyorum iyiki oğlum büyüyünce yapmışım, daha bu güne kadar arası az olup oh rahat diyen hiç kimseyi görmedim daha ilk çocuğun size olan muhtaçlıgi bitmeden ikinci çocuk geliyor, genelde ilk çocuğu sakin olanlar böyle düşünüyorlar 2. Yi de yapayım birlikte büyüsünler onlar birlikte büyürken anne onlarla birlikte yok oluyor bunu öylesine değil etrafımdaki 30 u aşkın 2 çocuklu anneyi görerek söylüyorum lojmanda oturuyorum ve geneli öyle. Tabiki yine herkesin kendi hayatı kendi istediği gibi yapar sadece gözlem ve tecrübemi aktarmak istedim evet benimkinin de arası çok oldu ama bence ilk çocuğun anneye kesintisiz muhtaclığı bitmeden ikinciyi yapmak hem ilk hemde ikinci çocuğa haksızlık gibi geliyor. Benim oğlum 1 yaşına kadar aşırı sakın sessiz uyumlu herkesin idealindeki çocuktu bende hatta 1,5 yaşına kadar emsin sonra hamile kalırım diye planlar yapiyordum 1 yaşından sonra çocuk yaramaza 2 yaşından sonra da tam bir terminatore dönüştü yani demem o ki dereyi görmeden paçaları sıvamayınBen de 3-5 sene ara verdikten sonra cocuk yapanlarin cesaretine inanamiyorum dogrusu
Evet rota aşısı sonuçta kanlı ishalin hafifletilmis mikrobu olduğu için bebek kabız değil ishal olur.Bize tam tersi rota ishal yapabilir korkmayin 3 hafta icinde gecer dediler. Almanyadayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?