2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Kapanırsa şu an bu sıkıntı mı bakıyorum arada oynuyor nasıl kontrol edeceğiz bu bıngıldağı
Elinle bakabilirsin canım zaten kapanırsa sert oluyor kapanıp beyin gelişimi devam etmezse sıkıntıymış kapansa da devam etmesi gerekmiş kafada süturlar varmış önemli olan onların kapanmamasıymış geçen ay biz gittik ultrasonla baktı sıkıntı yok gelecek ay kontrole gelin dedi dün baş çevresini 40 ölçtüler geçen ay 36 ydı şuan sıkıntı gözükmüyor hastaneye gidince ne derler bilmiyorum

Aşı yerinin şişmesi 1 hafta içinde de olabiliyormuş, 5-6 ay içinde de. Mutlaka yeri belli olcakmış hemşire öyle söylemişti.
Yeri belli cnm cok ufak bi kizariklik wsr kucuk bi sivilce gibi
Ama benim kizlarimda gordugum aleni kabuk baglayan yara oldugu icin icim rahat etmedi bizzat druna sordum
Bakti tutmus dedi ki yara olmayabilir hic izde olmayabilir bu asinin tutup tutmadigini belirlemez dedi
Benim de bildigim senin dedigin gibi mutlaka 15 gun sonra yara olusup kabuk baglamasiydi

Dr a goturdum cnm o inceledi cok ufak wsr yok arasi sivilce ucu gibi bi kizariklik wardi dr onu kâfi gordu hic olmayadabilir dedi
Ama benim bildigim 15 gun sonra baslayan gunlerce hatta haftalarca suren su cicegi gibi bi yara olusmasi idi
Ama asilar daha hafif bunu anladim diyebilirim 17 yasinda kizim war o iki gun ne el ne ayak kimildatamiyordu

Arkadaslar aşı demişken aklıma geldi benim bildigim (8 sene once kızımdan) cocuk felci icin agizdan damla veriyorlardi. Sanki simdi 2.ay aşılarında agızdan birsey vermediler diye hatırlıyorum siz de verdiler mi
Bizde verildi ama o rotaydi sanirim oyle hatirliyorum.
Cocuk felci tetanoz bogmaca karma asi yapildi

Kapanırsa şu an bu sıkıntı mı bakıyorum arada oynuyor nasıl kontrol edeceğiz bu bıngıldağı
Suan kapansa sikinti 1 yastan sonra kapaniyo diye biliyorum ben
Arkadaslar aşı demişken aklıma geldi benim bildigim (8 sene once kızımdan) cocuk felci icin agizdan damla veriyorlardi. Sanki simdi 2.ay aşılarında agızdan birsey vermediler diye hatırlıyorum siz de verdiler mi
Aynn bende animsadim damla wardi bir zamanlar
Belki kaldirmislardir cok gorulmeyen asilari kaldiriyorlar saglik bakanligi

Neden olmaz ? Almanyadayim bu sekilde oneriliyor hatta bu sekilde yazili kagit veriliyor.
4-6 saatte 1 verebilirsiniz diye.

Oglum 4.5 yasinda onada damla seklinde bi asi verilmisti ama kacinci aydi hic hatrlamiyorm ileriki dönemdi dye hatrliyorm

Son düzenleme:
Neden olmaz ? Almanyadayim bu sekilde oneriliyor hatta bu sekilde yazili kagit veriliyor.
4-6 saatte 1 verebilirsiniz diye.
Bebek buyudugunde cok elzem durumlarda evet verilebiliyor ama benim gittigim hicbi doktor 4 saatte parasetamol verilir demedi babamda (eczacı) verme dönüştür der iki hammaddenin vucuttan atilimi farkli oldugu icin inatci ates varsa 4 saatte ates dusurucu gerekliyse dönüştürün ibuprofenle diyorlar benim bilgim bu sekilde orada öyle yapiliyorsa bilemiyorum

Anladım canım ben biraz araştırdım 6. Ayda bir test yapıp anlayabiliyorlarmış tutup tutmadığını

Kızlar süt arttırmak istiyorsanız irmik helvası yiyin dün öylesine yapmıştım bilmeden sabaha kadar süt aktı hep hala da devam ediyor çoktan beri böyle olmamıştı

Bıngıldak çökmesi oluyormuş öyle çok elleyemiyorum ki ama görüyorum şu an oynuyor

Afiyet olsun. Benim de canım çekti şimdi Tarifini verir misiniz
Ben ölçüsüz yapıyorum canım bir bardak irmikten bayağı çıkıyor margarin varsa biraz margarin biraz sıvı yağ kullan irmiği tencereye al yağları da üzerine koy fazla olmasın yağı irmiği kavur biraz rengi değişkene kadar sonra şeker koy sen kendine göre ayarlayabilirsin birazda onunla kavur sonra da süt ya da suy kullan üstünü biraz geçecek kadar koyarsın çekince pişmiştir afiyet olsun bu kadar berbat bir anlatım başka yerde yoktur ama nefis yemek tariflerinden bakıp yapabilirsin

Ben de 3-5 sene ara verdikten sonra cocuk yapanlarin cesaretine inanamiyorum dogrusu
Oğlumla kızım arasında 6,5 yaş var ve etrafımdaki insanlara bakınca iyiki diyorum iyiki oğlum büyüyünce yapmışım, daha bu güne kadar arası az olup oh rahat diyen hiç kimseyi görmedim daha ilk çocuğun size olan muhtaçlıgi bitmeden ikinci çocuk geliyor, genelde ilk çocuğu sakin olanlar böyle düşünüyorlar 2. Yi de yapayım birlikte büyüsünler onlar birlikte büyürken anne onlarla birlikte yok oluyor bunu öylesine değil etrafımdaki 30 u aşkın 2 çocuklu anneyi görerek söylüyorum lojmanda oturuyorum ve geneli öyle. Tabiki yine herkesin kendi hayatı kendi istediği gibi yapar sadece gözlem ve tecrübemi aktarmak istedim evet benimkinin de arası çok oldu ama bence ilk çocuğun anneye kesintisiz muhtaclığı bitmeden ikinciyi yapmak hem ilk hemde ikinci çocuğa haksızlık gibi geliyor. Benim oğlum 1 yaşına kadar aşırı sakın sessiz uyumlu herkesin idealindeki çocuktu bende hatta 1,5 yaşına kadar emsin sonra hamile kalırım diye planlar yapiyordum 1 yaşından sonra çocuk yaramaza 2 yaşından sonra da tam bir terminatore dönüştü yani demem o ki dereyi görmeden paçaları sıvamayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…