• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Uyurken falan durduk yere morarıyor bizim ama birşey bulamadı doktorlar. Renk değişimi gibi değilde bayağı koyu mor rengine dönüyor. Tüm tetkikleri yapıldı her yerine bakıldı. Bir sorun yok. Zamanla geçecek inşallah.
Benimkide emerken uyuyakalirsa sadece yan yatiyo yoksa ben ceviriyorum o sirtustu geri donuyo yastik koyarsamda donemeyince sinirlenip uyaniyo yan hic rahat edemiyo yol bulamadim kafasinin bi tarafi duzlesmeye basladi

Benimkide emerken uyuyakalirsa sadece yan yatiyo yoksa ben ceviriyorum o sirtustu geri donuyo yastik koyarsamda donemeyince sinirlenip uyaniyo yan hic rahat edemiyo yol bulamadim kafasinin bi tarafi duzlesmeye basladi
Babanız emekli eczacıydı değil mi ? Rotavirüs aşısı hakkında ne diyor ? Yaptıracak mısın

Babanız emekli eczacıydı değil mi ? Rotavirüs aşısı hakkında ne diyor ? Yaptıracak mısın
Evet emekli eczacı babam. Rotavirüs aşısını oğlumada yaptirmistim kizimada yaptirdim 2 doz olandan (rotarix) eylulde 2. Dozu yaptiracagiz ben yaptirma diyen doktora hic denk gelmemistim sasirdim okuyunca cok lanet bi hastalik babamda yapılması gerektigini soyluyor eltimin oğlu 2.5 yasinda yakalandi aşı yaptirmamislardi okdr soyledik yaptirin diye 2 hafta hastanede yatti allahtan kilolu direncli bi cocuktu 3 4 kilo kaybetmisti almayin riske yaptirin derim yine tabi siz bilirsiniz hangisi dogru geliyorsa size öyle yapın yinede mutlaka bu virüse yakalaniyo cocuklar benim oglum okul a baslayinca gecen sene 2 defa bagarsak enfeksiyonuna yakalandi ishal kusma ates ama sukur evde atlattik aşısız olanlar çok daha zor geciriyorlarmis ölenler bile varmis allah korusun

Kızı
Evet emekli eczacı babam. Rotavirüs aşısını oğlumada yaptirmistim kizimada yaptirdim 2 doz olandan (rotarix) eylulde 2. Dozu yaptiracagiz ben yaptirma diyen doktora hic denk gelmemistim sasirdim okuyunca cok lanet bi hastalik babamda yapılması gerektigini soyluyor eltimin oğlu 2.5 yasinda yakalandi aşı yaptirmamislardi okdr soyledik yaptirin diye 2 hafta hastanede yatti allahtan kilolu direncli bi cocuktu 3 4 kilo kaybetmisti almayin riske yaptirin derim yine tabi siz bilirsiniz hangisi dogru geliyorsa size öyle yapın yinede mutlaka bu virüse yakalaniyo cocuklar benim oglum okul a baslayinca gecen sene 2 defa bagarsak enfeksiyonuna yakalandi ishal kusma ates ama sukur evde atlattik aşısız olanlar çok daha zor geciriyorlarmis ölenler bile varmis allah korusun
Kızım kabız sürekli. Kabızlığı arttırabilir dedi. Zaten yapamıyor kaka. Arttırırsa mafoluz hepten

Kızlar bugün 2 ay aşısını yaptırdım eve geldikten Bi kaç saat sonra ateş düşürücü verdim şimdi de kucağımıza alıyoruz bize ateş gibi geliyor alnı soğuk vucüt yanıyor ateş ölçerle ölçtüm 37 derece bizden başka herkes buz gibi bu çocuk ne sıcağı diyor bi de kafası çok terliyor normal mi ki bize niye sıcak geliyor ateş düşürücü vereyim mi tekrar

Kızlar günaydıııın. Kızım 1 haftadır böyle yatıyor. Sırtüstü çevirdiği de huysuzlanıyor, rahat edemeyip dönüyor. Sağa yatırdığımdada durmuyor asla. Sol yanına yatıyor. Diğer pozisyonlar huzursuz. Merak ediyorum. Sırtında yada sağ yanında bir yeri ağırıyor olabilir mi ? Sağ kolu morarıyordu biliyorsunuz. Bebeği ısrarla bu pozisyonda yatan var mı ? Sağa yada sırt üstü yatmayan.
Benim bebeğim her pozisyonda yatıyor. Şu sıralar böylede yatıyor canım. Döndürmeye, düzeltmeye çalışma. Bebeğim döndüğü için değişik uyuyuş şekillerinden doktoruna bahsettiğimde öyle rahat ettiği için öyle uyuyordur nasıl istiyorsa öyle uyusun dedi. Bir yeri ağrıyor olsa uyumaz emin ol☺️

Kızlar bugün 2 ay aşısını yaptırdım eve geldikten Bi kaç saat sonra ateş düşürücü verdim şimdi de kucağımıza alıyoruz bize ateş gibi geliyor alnı soğuk vucüt yanıyor ateş ölçerle ölçtüm 37 derece bizden başka herkes buz gibi bu çocuk ne sıcağı diyor bi de kafası çok terliyor normal mi ki bize niye sıcak geliyor ateş düşürücü vereyim mi tekrar
Ateş düşürücü 37.5 dereceden sonra verilmesi öneriliyor canım. 38de öneren doktorda var. 2.ay aşılarını ateşi yükselmediği için hiç ateş düşürücüsüz atlattık. En fazla 37.4ü görmüştük. 38i görürsen ve verdiğin ateş düşürücünün üstünden en az 4-8 saat arası geçtiyse verebilirsin.

Ateş düşürücü 37.5 dereceden sonra verilmesi öneriliyor canım. 38de öneren doktorda var. 2.ay aşılarını ateşi yükselmediği için hiç ateş düşürücüsüz atlattık. En fazla 37.4ü görmüştük. 38i görürsen ve verdiğin ateş düşürücünün üstünden en az 4-8 saat arası geçtiyse verebilirsin.
Valla biraz önce Bi çay kaşığı yine verdim ya ağlıyor durmadan doktor da 37.5-38 de çocuk baygın gibi duruyorsa ver dedi de işte 3 gün böyle huzursuz olacak herhalde ateş ölçer elimde dolaşıyorum resmen

Valla biraz önce Bi çay kaşığı yine verdim ya ağlıyor durmadan doktor da 37.5-38 de çocuk baygın gibi duruyorsa ver dedi de işte 3 gün böyle huzursuz olacak herhalde ateş ölçer elimde dolaşıyorum resmen
En az 6 saat olması lazım Aralık. 37 derece yüksek ateş değil ki canım. Ben kızımı soyundurdum öyle durdu. Uyurken üstüne incecik bir müslim attım hemen düştü ateşi

Aaa boyle birseyi ilk defa duyuyorum hep isteriz ya sutumuz yagli olsun bebegi beslesin diye demek ki fazlasi da baska sıkıntılara sebep oluyormus.Neyse ki cözümü bulmus doktor , bu tespit edilmeseydi hep tıkanmalarla ugrasacaktin🤦‍♀️ bebisin kilo alimi nasil cok merak ettim🙈
Evet canim fazlasi zarar suan resmen et falan diyeti yapiyorum yemiyorum haftada 3 e dusurdum sutum dolaba koyunca bildigin donuyordu komple sicak suyla cozuluyordu simdi ise hic donmuyor dolapta sivi sekilde duruyor gayet o takviye kurtardi beni sukurler olsun.
Ilk ay bebegim 1.350 almisti bu ay 1 kilo almis

Bizimde dun oldu , gece 38 i gorduk yasadigim ulkede asiyla birlikte hemen calpol verdiriliyor sonrasinda 4 saatee te 1 veriliyor. Dun gece yavrum halsizdi hic keyfi yoktu 1 kez 38 i gorduk 24 saat dolunca cok sukur bugun hic 37.4 u gecmedi hala surekli olcuyorum doktorda 37.5i gecerse calpol verin dedi gece de saat basi bakacagim. Bize atesin men B asisinin sebep oldugu soylendi Rota ve Hep B ve diger karma olanlar ates yapmiyormus.
Rota ishal yapabilir dendi.

Kızlar herkes mi rota aşısı yaptırdı. Bizim doktor yaptırmayın dedi. Kabız sürekli kızım ondan sebep sanırım. Yaptırsam bir dert yaptırmasam bir dert ..
Biz yaptirdik , sanirim turkiyede 3. Ay yapiliyor bizde 2. Ay asilariyla birlikte yapildi

Ayy gorunce direk yazmak istedim belki biliyorsunuzdurda bilmeyen olur verir allah korusun 4 saat olmaz en az 6 saat olacak ateş düşürücü arası .. dönüştürülürse 4 saat olabilir yani parasetamol iceren agri kesici verildiyse 4 saat sonra ancak ibuprofen iceren agri kesici verilebilir diye eklemek istedim 🥰

Ver yahu cocugu meletmeyin 6 saatte bir verin zaten ilk gun bide ertesi gun huysuz oluyolar genelde keyfi yoksa verin

En az 6 saat olması lazım Aralık. 37 derece yüksek ateş değil ki canım. Ben kızımı soyundurdum öyle durdu. Uyurken üstüne incecik bir müslim attım hemen düştü ateşi
Yüksek değil de çok bağırıyordu şurupta hem ateş için hem de ağrı kesici ya verince ağlamadı şimdi 4 saat oldu uykudan uyanamıyor sesine uyandım 5 dk emdi geri uyudu kafasından boncuk boncuk terler akıyor bende ince giydirdim

Ver yahu cocugu meletmeyin 6 saatte bir verin zaten ilk gun bide ertesi gun huysuz oluyolar genelde keyfi yoksa verin
Hiç keyfi yoktu ağlıyordu verdim canım yoksa ateşini ölçüyorum daha vucüt ısısı bile düşük çıkıyor bize vücutu yanıyor gibi gelmesine rağmen 4 saat oldu uykudan uyanamıyor sesine uyandım 5 dk emdi geri uyudu kafasından boncuk boncuk terler akıyor

Back