• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
S
Biraz önce bahçeye indim biraz güneşte oturalım vitamin alsın bebiş diye kucağımda uyudu birden Bi arı geldi yüzüne kondu hemen görünce kovaladım ama soksa ağlar mıydı ya tedirgin oldum 2 ayda bir kez dışarda oturalım dedik böyle oldu 🤦‍♀️
Soksa şişerdi zaten direk 😊

Selam kızlar, aranızda üçüncü ay aşılarını yaptıranlar var mı?
Bizim doktorumuz nimenrix, bexero ve rota icin rotarix asilarini onerdi. Ancak bu aşıların 9. ayda yapilmasi gerektiğini söyleyen doktorlar da var kafam karıştı. Bununla birlikte devletin karşılamadığı aşılar fiyatlarini sordurdum 2500 tl üçü. Acaba sizin doktorlariniz da bahsetti mi bu aşılardan :)

Canım normal doğum yapacaksan sana tek tavsiyem doktorunun talimatlarını çok iyi dinle.biz bugün doktorumla neredeyse imkansızı başardık. Hem siyatikli hem fıtıklı hemde iri bir bebeği toplam 4 5 saatin içinde doğurduk. Doğurduk diyorum çünkü doktorum bir harika. Medipol esenler Tuğba Kılık. Özellikle yazıyorum ki etiket arayanların karşısına mutlaka çıksın. Bana bu hastanede 5 doktorda normal doğum yapamazsın dedi benim 3.normal doğumum olucak yaparım brn dediğim halde. Sadece tuğba hoca inandı bana bendr ona inandım ve sonuç elhamdülillah güzel oldu. Doğum bir takım işi. Doktoru ebesi gebesi uyum içinde olmalı.
Fatoş hanım hastaneden de memnun kaldınız mı Kasım'da bende doğum yapacağım inşallah esenler medipolu düşünüyorum da

Fatoş hanım hastaneden de memnun kaldınız mı Kasım'da bende doğum yapacağım inşallah esenler medipolu düşünüyorum da
Benim ikinci doğumum medipolde ilkinde de memnundum bunda da gayet memnun kaldım. Doktorunuzu seviyorsanız hastane konforlu 👍benim ikiside normal doğumdu sezeryanı bilemiyorum tabi.

Benim ikinci doğumum medipolde ilkinde de memnundum bunda da gayet memnun kaldım. Doktorunuzu seviyorsanız hastane konforlu 👍benim ikiside normal doğumdu sezeryanı bilemiyorum tabi.
İlk kez gideceğim hiç gitmedim sancı vs nasıl oluyor eşim yanımda olabilecek mi ilk doğumum normaldi bunda plesenta rahime çok yakın belki çıkmazsa sezeryan olur sanırım

İlk kez gideceğim hiç gitmedim sancı vs nasıl oluyor eşim yanımda olabilecek mi ilk doğumum normaldi bunda plesenta rahime çok yakın belki çıkmazsa sezeryan olur sanırım
Doğumhanenin yanında size ait sancı odası var orada kadın bir yakınınızla sancınızı çekiyorsunuz o kata erkekler yasak olduğu için koridorda filan rahatça dolaşabilirsiniz. Dolayısıyla sancı esnasında eşiniz yanınızda olmuyor. Ara ara bu odadan sizi doğumhaneye götürüp açılmalarınız tansiyonunuz nstniz kontrol ediliyor. Açılma tam olunca doğumhanede kalıp doğum gerçekleşiyor. Sonra sizi sancı odasından kendi odanıza alıyorlar geceyi geçireceğiniz oda yani. Eşiniz o zaman görüyor sizi. Ama isterseniz arada cam bir kapı var sancı çekerken arada bir siz kapıdan çıkarak eşinizi görebilirsiniz. Fakst o sancı katına geçemez. Durum böyle :) umarım anlatabilmişimdir.

Doğumhanenin yanında size ait sancı odası var orada kadın bir yakınınızla sancınızı çekiyorsunuz o kata erkekler yasak olduğu için koridorda filan rahatça dolaşabilirsiniz. Dolayısıyla sancı esnasında eşiniz yanınızda olmuyor. Ara ara bu odadan sizi doğumhaneye götürüp açılmalarınız tansiyonunuz nstniz kontrol ediliyor. Açılma tam olunca doğumhanede kalıp doğum gerçekleşiyor. Sonra sizi sancı odasından kendi odanıza alıyorlar geceyi geçireceğiniz oda yani. Eşiniz o zaman görüyor sizi. Ama isterseniz arada cam bir kapı var sancı çekerken arada bir siz kapıdan çıkarak eşinizi görebilirsiniz. Fakst o sancı katına geçemez. Durum böyle :) umarım anlatabilmişimdir.
Anladım çok teşekkür ederim 🌺

Selam kızlar, aranızda üçüncü ay aşılarını yaptıranlar var mı?
Bizim doktorumuz nimenrix, bexero ve rota icin rotarix asilarini onerdi. Ancak bu aşıların 9. ayda yapilmasi gerektiğini söyleyen doktorlar da var kafam karıştı. Bununla birlikte devletin karşılamadığı aşılar fiyatlarini sordurdum 2500 tl üçü. Acaba sizin doktorlariniz da bahsetti mi bu aşılardan :)
Gecen gun bilgi amacli yazmistim ama.okumamissiniz galiba bexero menenjit b grubu asi menenjit b grubu bizim ulkemizde gorulmuyor vvarsada cok cok nadir 3 doz yada 4 dOz seklinde vuruluyor 2 4 6 ve 1.2 yas araliginda yada 7 12 ve 1.2 yas araliginda 3 doz seklinde yanilmiyorsam oglum 4.5 yasinda ozmn bahsi bile gecmemisti bexero yaptirmadim nimenrix a grubu menenjit asisi bizim ulkemizde bu yaygin a geubu meningakok yani oda 1 yastan sonra tek doz vuruluyor(nimenrix) birde yine menenjit a grubu olan menectra asisi var oda 2 doz vuruluyor ilki 9 aylik yapiliyor ben bexero yaptirmayacagim kizima 1 yastan sonra sdce nimenrix vurdurucam rota asilarinin ilk dozuni yaptirdim zaten 3. Ayda digeride 5. Ayda olacak tercih sizin 😊

Son düzenleme:
Arkadaşlar bebeğiniz televizyona bakıyor mu? 😑 Benim bebek ben farkında değilken acayip dikkatli izliyor, yakalıyorum. Çok sakıncalı diye okudum ama ister istemez bakıyor 😟

Arkadaşlar bebeğiniz televizyona bakıyor mu? 😑 Benim bebek ben farkında değilken acayip dikkatli izliyor, yakalıyorum. Çok sakıncalı diye okudum ama ister istemez bakıyor 😟
Benim bebeğimde bulduğu her fırsatı değerlendiriyor🥹 ya bebeğim uyanıkken televizyonu kapatıyorum artık ya da yerdeyse yastıkla engelliyorum, ana kucağındaysa televizyon arkasında kalcak şekilde koyuyorum. Kesinlikle çok sakıncalı daha çok minikler😅

2 ay aşısına giderken ateş düşürücü şurup verdiniz mi bebişlere perşembe götüreceğim elimde ilaç da yok ama

Gecen gun bilgi amacli yazmistim ama.okumamissiniz galiba bexero menenjit b grubu asi menenjit b grubu bizim ulkemizde gorulmuyor vvarsada cok cok nadir 3 doz yada 4 dOz seklinde vuruluyor 2 4 6 ve 1.2 yas araliginda yada 7 12 ve 1.2 yas araliginda 3 doz seklinde yanilmiyorsam oglum 4.5 yasinda ozmn bahsi bile gecmemisti bexero yaptirmadim nimenrix a grubu menenjit asisi bizim ulkemizde bu yaygin a geubu meningakok yani oda 1 yastan sonra tek doz vuruluyor(nimenrix) birde yine menenjit a grubu olan menectra asisi var oda 2 doz vuruluyor ilki 9 aylik yapiliyor ben bexero yaptirmayacagim kizima 1 yastan sonra sdce nimenrix vurdurucam rota asilarinin ilk dozuni yaptirdim zaten 3. Ayda digeride 5. Ayda olacak tercih sizin 😊
Ay evet eski sayfalarda kalmış simdi eski mesajlarınıza girip baktim ☺️ Rotayi ben de kesin yaptıracağım, o halde siz sadece 9 aylikken menectra 1 yaşından sonra da nimenrix vurduracaksiniz anladığım kadarıyla. Ben de iki arada kaldim doktor cok önemli aşılar yakalandığı takdirde ölüm riski ya da sakatlik riski cok yüksek deyince.. biraz daha araştırıp ona göre karar vereceğim artık. Cok teşekkür ederim bilgiler için ☺️☺️

Ay evet eski sayfalarda kalmış simdi eski mesajlarınıza girip baktim ☺️ Rotayi ben de kesin yaptıracağım, o halde siz sadece 9 aylikken menectra 1 yaşından sonra da nimenrix vurduracaksiniz anladığım kadarıyla. Ben de iki arada kaldim doktor cok önemli aşılar yakalandığı takdirde ölüm riski ya da sakatlik riski cok yüksek deyince.. biraz daha araştırıp ona göre karar vereceğim artık. Cok teşekkür ederim bilgiler için ☺️☺️
Yok hayir menecta ve nimenrix ayni aşı meningakok a grubu aşısı orada tercih sizin menectra vurdurcam diyorsaniz o 2 doz oluyor ilk doz 9 aylikken vuruluyor yok nimenrix yaptiricam derseniz o tek doz 1 yastan sonra vuruluyor ben nimenrix yaptiracagim daha etkiliymis arastirdigim kadariyla oglumada doktorumuz onu onermisti o sekilde yaptirdik kizimada öyle yaptiracagim rica ederim ne demek 🙏

Kizlar iyi geceler size bi sorum olacakti
Sizde benim gibi surekli ac mi hissediyorsunuz kendinizi
Emzirdigim andan itibaren cok cabuk acikiyorum doymuyorum ozelliklede aksamlari
Suan saat iki ve ben coook açim😭
Uzun zamandirda tartilmiyordum bibay kadar oldu dun tartiya pil aldim ve tartildim 75 kiloyu gordum
Doguma gittigm kilo
Cnm çok sıkkın
İki gundur aksamlari yemek harici bisey yemiyorum tarcinli limonlu su yaptim onu iciyorum fayda eder ins. Tarcin sutude artiriyormus okuduguma gore
Cnm surekli cips cikolata cekiyo
Aci tatli ne warsa yemek istiyorum 😭😭😭cok uzgunum
Esime sordugumda kilolu olmadigimi kilomun normal oldugunu soyluyo (sanirim korkuyo ) ama bence kiloluyum
Unarim hepimiz biran once ideal kilomuza kavusuruz🤲

Televizyon acmıyoruz kızım açmışsa salona gitmiyoruz. Bebekler tv konusunda cok cingoz oluyor😁 ama cok zararli cok minikler dikkat etmek gerekiyor

Kizlar iyi geceler size bi sorum olacakti
Sizde benim gibi surekli ac mi hissediyorsunuz kendinizi
Emzirdigim andan itibaren cok cabuk acikiyorum doymuyorum ozelliklede aksamlari
Suan saat iki ve ben coook açim😭
Uzun zamandirda tartilmiyordum bibay kadar oldu dun tartiya pil aldim ve tartildim 75 kiloyu gordum
Doguma gittigm kilo
Cnm çok sıkkın
İki gundur aksamlari yemek harici bisey yemiyorum tarcinli limonlu su yaptim onu iciyorum fayda eder ins. Tarcin sutude artiriyormus okuduguma gore
Cnm surekli cips cikolata cekiyo
Aci tatli ne warsa yemek istiyorum 😭😭😭cok uzgunum
Esime sordugumda kilolu olmadigimi kilomun normal oldugunu soyluyo (sanirim korkuyo ) ama bence kiloluyum
Unarim hepimiz biran once ideal kilomuza kavusuruz🤲
Hamile kaldigim kilodan 3 kilo fazlam var suan ama bende cok acikiyorum. Diyet falan emzirirken olmaz ama dikkat etmeye de calisiyorum iste. Ama hepte canım tatlı birseyler istiyor. Dogumdan sonra porsiyonlarim artmisti simdi eskisine donmeye calisiyorum. Dun doktoruma gittim egzersiz yapabilirsin dedi. En guzel spor toparlar ama aksam anca bebisi uyut , yarin aksamin yemegini yap ,bulasik , utu ,ben pert egzersiz beri dursun 😒 dikkatli bir sekilde yicez artik canim 6.aydan sonra daha toparlaniriz insallah

Merhabalar arkadaşlar, biz bugün rota aşısı yaptırdık. Yan etkileri ateş falan oluyor mu bebeğe calpol vereyim mi? Hemşireye sormayı unuttum

Benim bebeğimde bulduğu her fırsatı değerlendiriyor🥹 ya bebeğim uyanıkken televizyonu kapatıyorum artık ya da yerdeyse yastıkla engelliyorum, ana kucağındaysa televizyon arkasında kalcak şekilde koyuyorum. Kesinlikle çok sakıncalı daha çok minikler😅
Bende arkasını çeviriyorum ama babası benim kadar dikkatli değil izletiyor 😑 nasıl koruyacağız tableti, telefonu daha var. Biz akrabalarla görüntülü konuşma yapıyoruz uzaktayız diye. O da çok sakıncalıymış. Onlara Denmiyor da sakıncalı bebek için konuşma diye

Back