• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bilmiyorum ki canım ilk defa oldu birden halada kaşınıyor sıcak desem hava sıcak olmasına rağmen donuyorum resmen sütün yağlı olduğunu nerden anlıyoruz
Canım sağınca sudan çok üstünde yağ sanki kuyruk yağ gibi donuyordu sütten daha çok donan yağ tabakası oluyordu doktor istedi baktı bu yüzden göğsümün hep tıkandığını söyledi, yağı parçalayan bir takviye verdi sütüm hemen sıvılaştı çok şükür şimdi sağıncada oyle 1 kalıp yağ donmuyor üstünde

Canım sağınca sudan çok üstünde yağ sanki kuyruk yağ gibi donuyordu sütten daha çok donan yağ tabakası oluyordu doktor istedi baktı bu yüzden göğsümün hep tıkandığını söyledi, yağı parçalayan bir takviye verdi sütüm hemen sıvılaştı çok şükür şimdi sağıncada oyle 1 kalıp yağ donmuyor üstünde
Hımm anladım canım sağdığın için fark edilmiş ben sağmıyorum

Kızlar şimdi oğlumu emziriryordum baktım göğsüm kaşınıyor kıpkırmızı olmuş sivilce gibi küçük şeyler var kaşınıyor sizden olanda var mı şimdi sol göğsümde sağ da da az bişey çıkmış
Ayy o kasinti bende yeni dogdugu zaman cok olmustu bayada surmustu ama sivilce falan yoktu o koyu yerleri cok kasiniyodu bide ucu sen demesen unutmusum ne zaman gecti onu bile hatirlamiyorum

Aynen gliserin kansuk veriyorum , ben de fitil verdikten sonra 2 3 gun ard arda yaptigi oluyor sonra yine sizin gibi mesela gecen gun 5 gun aradan sonra kendi kendine fitil vermeden yapti. Anlamiyorum yani nasil oluyor bu is. Birebir sizle aynıyız
Kızlar müdahale etmeyin 1 hafta 10 gune kadar yapmamasi normal oglumda cok cektim gitmedigim doktor kalmadi hepside ayni seyi soyluyodu ki mamayla buyudu neredeyse ona bile 1 hafta normal diyolardi uyartarak yaptiriyodum kizim hergun yaoardi son 3 haftadir 4 gun yapmadigi oluyo bakiyorum cocuk sakin sikintilanmaya basladigindada yapiyor fitile falan alistirmayin sonra kendi kendine yapamaz akisina birakin duzeliyor bi sure sonra

Ayy o kasinti bende yeni dogdugu zaman cok olmustu bayada surmustu ama sivilce falan yoktu o koyu yerleri cok kasiniyodu bide ucu sen demesen unutmusum ne zaman gecti onu bile hatirlamiyorum
Kaşınma hep oluyordu da göğsüm tamamen kızardı kabardı kaşınıyor anlamadım niye böyle oldu tedirgin oldum emzirsem mi emzirmesem mi. Diye de mecbur emzirdim İnş çabuk geçer ya berbat bişey

TMM canım sor Bi bizim 2 ay kontrolü de yaklaştı bende sorayım sen öğrenince bize de söyle
Ben sormuştm emer emmez kusuyorsa mide kapasitesinin üstünde emmiştir. Çökelek gibi kusuyorsa sindirme uğramış süt demekmiş o da sindirdiğinin bi kısmını mide kapkçığı tam işlevini görmediği için dışarı atıyormş. Bi de reflü olabiiyormş ama ilk aylardaki kusma reflü olarak değerlendirlemezmiş. İleriki aylarda devam ederse öyle değerlendirlirmiş. Bizim kusmamız azaldı bi ara çoktu.

Kızlar müdahale etmeyin 1 hafta 10 gune kadar yapmamasi normal oglumda cok cektim gitmedigim doktor kalmadi hepside ayni seyi soyluyodu ki mamayla buyudu neredeyse ona bile 1 hafta normal diyolardi uyartarak yaptiriyodum kizim hergun yaoardi son 3 haftadir 4 gun yapmadigi oluyo bakiyorum cocuk sakin sikintilanmaya basladigindada yapiyor fitile falan alistirmayin sonra kendi kendine yapamaz akisina birakin duzeliyor bi sure sonra
Canım benim kızın 8 gün yapmadığı oluyor. Ağlamaktan katılıyor artık. Fitil verince ki o ilk kakası siyah içinde durmaktan kaka siyahlaşmış oluyor. Napacağımızı şaşırdık sadece anne sütü alıyor

Kızımın kolu morardığı için verem aşımızı olamamıştık. Doktorumuz yaptırın dedi. 27 sinde yaptırıcaz. Bacaktan 2 aşı vurulduğunda ateşi 37.2 olmuştu 2. Günüde biraz huzursuzdu. İnşalalh verem aşısınıda kolay atlatırız.

Ayy öyle mi çok geçmiş olsun canım geçircez bu günleri bir şekilde sağlıkla inşallah 🥹
Cok sagol canim gececek valla cok sukur yine diyorum artik ele avuca geliyorlar en azından krizler azaldı , bazı sıkıntıları olucak elbette insallah hepsi su gibi gecer gider🤲

Benim sürekli tıkanıyor malesef sütüm çok yağlıymış . Tıkanırken kaşıntı oluyor bende ama sivilce falan olmuyor. Ben tıkanıklık için sütümün yağı azalsın diye lesitin içiyorum çok şükür faydasını gördüm.
Aaa boyle birseyi ilk defa duyuyorum hep isteriz ya sutumuz yagli olsun bebegi beslesin diye demek ki fazlasi da baska sıkıntılara sebep oluyormus.Neyse ki cözümü bulmus doktor , bu tespit edilmeseydi hep tıkanmalarla ugrasacaktin🤦‍♀️ bebisin kilo alimi nasil cok merak ettim🙈

Canim valla 3 gun once kendi kendine yapti , bugun de sabah kendi kendine yapti hic belli olmuyor. Sonra bi bakmissin 1 hafta olmus yapmamis o zaman fitil veriyorum gazı cok kotu kokmaya basliyor rahatsiz oluyor diye bir hafta dolunca veriyorum. Bilemedim versek bir dert vermesek ayrı dert bir an once duzelmesini umuyorum.

Kaşınma hep oluyordu da göğsüm tamamen kızardı kabardı kaşınıyor anlamadım niye böyle oldu tedirgin oldum emzirsem mi emzirmesem mi. Diye de mecbur emzirdim İnş çabuk geçer ya berbat bişey
Emzir canim ya sütte bisey yoktur cildiyeye falan bi gorun olmadi

Canım benim kızın 8 gün yapmadığı oluyor. Ağlamaktan katılıyor artık. Fitil verince ki o ilk kakası siyah içinde durmaktan kaka siyahlaşmış oluyor. Napacağımızı şaşırdık sadece anne sütü alıyor
Kiyamam ya sen anlarsın onu cocugun halinden tabi katila katila agliyosa durulmaz benim oglan ikinir tikinirdi 7 8 gun yapmazdi da o sekilde aglamazdi uyartarak yaptirirdim ona bile kiziyodu doktorlar alistirma diye fitilide 10 gunden sonra vercez diyolardi gerek kalmiyodu ama dedigin gbi katilip aglasa belki verirlerdi oyle durumlarda mudahale isteyebilir tabi basima gelmediginden bisey diyemeyecegim

Canim valla 3 gun once kendi kendine yapti , bugun de sabah kendi kendine yapti hic belli olmuyor. Sonra bi bakmissin 1 hafta olmus yapmamis o zaman fitil veriyorum gazı cok kotu kokmaya basliyor rahatsiz oluyor diye bir hafta dolunca veriyorum. Bilemedim versek bir dert vermesek ayrı dert bir an once duzelmesini umuyorum.
Diger arkadasinki baya agliyormus aglamiyorsa akisina birak canm bnm oglumda 7 8 gunde yapiyodu ikinip duruyodu sdce ama aglamiyodu doktorlar benim yaptirmama bile kiziyolardi 10 gunu gecerse fitil vereceksin diyolardi onada gerek kalmiyodu fitiller bagarsak tembelligi yapiyormus ikinma refleksini zayiflatiyomus surekli verildigi zamaan bekle olmadi cok sikintilanirsa verirsin sende

Ben sormuştm emer emmez kusuyorsa mide kapasitesinin üstünde emmiştir. Çökelek gibi kusuyorsa sindirme uğramış süt demekmiş o da sindirdiğinin bi kısmını mide kapkçığı tam işlevini görmediği için dışarı atıyormş. Bi de reflü olabiiyormş ama ilk aylardaki kusma reflü olarak değerlendirlemezmiş. İleriki aylarda devam ederse öyle değerlendirlirmiş. Bizim kusmamız azaldı bi ara çoktu.
Bu ara aslında çok emiyor o yüzden de bayağı çoğaldı kusması genelde ya su gibi ya da çökelek gibi kusuyor bizim de azalır İnş giydiği kıyafeti hemen batırıyor

Biraz önce bahçeye indim biraz güneşte oturalım vitamin alsın bebiş diye kucağımda uyudu birden Bi arı geldi yüzüne kondu hemen görünce kovaladım ama soksa ağlar mıydı ya tedirgin oldum 2 ayda bir kez dışarda oturalım dedik böyle oldu 🤦‍♀️

Bu ara aslında çok emiyor o yüzden de bayağı çoğaldı kusması genelde ya su gibi ya da çökelek gibi kusuyor bizim de azalır İnş giydiği kıyafeti hemen batırıyor
Bi ara bende yılmıştm üst baş değiştirmekten ama geçti şükür.sznkide geçer inş.

Back