• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Verem aşısına gittik bugün. oğlumun bazı zamanlarda vücudu resimde ki gibi oluyor ben ani ısı değişikliğinde olduğunu tahmin ediyordum ama ebeler çok şaşırdı doktorunuz kalbini ciğerlerini dinledi mi çocuk kardiyolojiye gittiniz mi falan dedi alt üst oldum ne olabilirki bunlar başına gelen var mı?
Bizim banyodan sonra böyle oluyor üşüyor sanırım ama geçen durduk yere de oldu hemen geçti geri sebebini öğrenirseniz bize de bildirin

Kızlar gecen gün menenjit aşısıyla ilgili konusmustuk arastirma yaptim belki isinize yarar ben ogluma 1 yastan sonra tek doz nimenrix vurdurmustum bu meningakok a asisi oluyor 1 yastan sonra vuruluyor diger arkadaslara 9 ay demis doktorlari 9 aylik yapilan 2 doz menectra adli asi ve 2 doz uygulaniyor tercih sizin ben yine 1 yastan sonra nimenrix tek doz yaptiracagim ikiside a grubu aşı birde meningakok b asisi cikmis oda 2 doz vuruluyomus benim oglumun zamaninda hic bahsi gecmemisti ulkemizdede gozukmedigi icin onu yaptirmayacagim sizede yazmak istedim belki birilerinin isine yarar

Eklentiler

• Screenshot_20220723-144030_Chrome~2.jpg
    Screenshot_20220723-144030_Chrome~2.jpg
    113 KB · Görüntüleme: 16
Eve bebegi gormeye ziyarete gelenlere bile ayar oluyorum, bebegimle ilgilenmek yerine temizlik hazirlik yapmam gerekiyor diye. Basiniza insan toplamaya nasil bu kadar merakli olabiliyorsunuz hic anlamiyorum valla Inanilmaz dogrusu

Coook kotu gorunuyor. 1. Haftada yapmak sünnettir diye biliyorum, hem knun bir mantigi da var, bebegin alttan yeni saci cikmadan sifira vurulmus oluyor. Simdi benim bebegimin ustten döküldü ve dokulen kisimlar basta tamamen kel iken, simdi ufak saclar cikmis altindan. Dokulmeyen uzun yerler de var. Sifira vursam alttan cikan minik saclar da gitmis olacak. Cok gereksiz bence. Eninde sonunda gür çıkacak. Acelesi ne yani
Başa insan toplamak değilde bebek için dua okutmak dua almak için yapıyorum, ayrıca misafiri yük gibi gören birisi de değilim herkesin kendi tercihi

Kızlar gecen gün menenjit aşısıyla ilgili konusmustuk arastirma yaptim belki isinize yarar ben ogluma 1 yastan sonra tek doz nimenrix vurdurmustum bu meningakok a asisi oluyor 1 yastan sonra vuruluyor diger arkadaslara 9 ay demis doktorlari 9 aylik yapilan 2 doz menectra adli asi ve 2 doz uygulaniyor tercih sizin ben yine 1 yastan sonra nimenrix tek doz yaptiracagim ikiside a grubu aşı birde meningakok b asisi cikmis oda 2 doz vuruluyomus benim oglumun zamaninda hic bahsi gecmemisti ulkemizdede gozukmedigi icin onu yaptirmayacagim sizede yazmak istedim belki birilerinin isine yarar
Teşekkürler bende 1 yaş yaptırayım

2. Ay aşısı yaptıranlar bebeklerinde ağır bir durum oldu mu? Ateş çıkma, halsizlik, huysuzluk gibi.
Ya bizde ateş kusma gibi şeyler olmadı ama aşıdan önce hergun günde 4_5 kez kakasını yapıyordu aşıya gitmeden hemen önce yaptı geldik 6_7 saat geçti Allah Allah niye hala yapmadı ki dedim sonra gece yaptı, sonrada 1 aydır 3_4 gün de bir kez yapıyor

Kızlar sizin bebişler de çok kusuyor mu emziriyorum ya hemen ya da biraz bekleyip kusuyor ya bugün 3 oldu az kustuklarını saymıyorum bile

Kızlar oğlumu 10 buçuk gibi emzirip uyuttum fazla sürmedi tekrar uyandı pusete koyup salladım uyudu aynı zamanda ben ve eşimde uyumuş 12 buçuk gibi uyandık yatağına yaptırayım dedim kıpırdandı emzireyim öyle uyusun dedim bi baktım içten içe sessizce ağlamaya başladı seslendim bayağı uğraştım uyanmadı da susmadı da en son eşim uyandırdı zorla böyle ağlamaları sizlerde de oluyor mu ya hadi ağlasında uyanmaması tuhafıma gitti

Kızlar oğlumu 10 buçuk gibi emzirip uyuttum fazla sürmedi tekrar uyandı pusete koyup salladım uyudu aynı zamanda ben ve eşimde uyumuş 12 buçuk gibi uyandık yatağına yaptırayım dedim kıpırdandı emzireyim öyle uyusun dedim bi baktım içten içe sessizce ağlamaya başladı seslendim bayağı uğraştım uyanmadı da susmadı da en son eşim uyandırdı zorla böyle ağlamaları sizlerde de oluyor mu ya hadi ağlasında uyanmaması tuhafıma gitti
Kız yat uyu ayıkamamış çocuk bişey olmaz dert arama kendine 😅 bebek bu içli ağlar uykusunda ağlar sesli ağlar sessiz ağlar .. ağlar da ağlar ciddi bişey olsa susturamazsınız zaten 🤭 benimkide yapiyor bazen öyle

Uyuyan bir çocuğu uyandırıp emzirmenin başına ne gibi dertler açacağını ileriki zamanlarda çok daha net görürsün canım onun için asla aman acikmıştır diyip uyandırma bırak nekadar uzun uyumaya alışırsa okadar iyi açıksa onu hiçbir güç uyutamaz zaten ara uyandırmadan gerçek emmeyi biriktirip az az sık sık emmeyi getirir

Kız yat uyu ayıkamamış çocuk bişey olmaz dert arama kendine 😅 bebek bu içli ağlar uykusunda ağlar sesli ağlar sessiz ağlar .. ağlar da ağlar ciddi bişey olsa susturamazsınız zaten 🤭 benimkide yapiyor bazen öyle
🤣 İlk bebiş ya bırakamadık uyandırdık illa bu ara gelen çocuklardan dayak yiyor rüyasında onları görüyor herhalde normalde çıt ses olsa uyanıyor ondan rahat etmedik

Uyuyan bir çocuğu uyandırıp emzirmenin başına ne gibi dertler açacağını ileriki zamanlarda çok daha net görürsün canım onun için asla aman acikmıştır diyip uyandırma bırak nekadar uzun uyumaya alışırsa okadar iyi açıksa onu hiçbir güç uyutamaz zaten ara uyandırmadan gerçek emmeyi biriktirip az az sık sık emmeyi getirir
Normalde uyandıramıyorum canım kendi uyanana kadar hatta ağlayana kadar bekliyorum dün emzireyim dedim çünkü 3-3 buçuk saat uyuyor en fazla bu sefer ben uykusuz kalırım emsin dedim bize öyle yaptı her sese ağlıyor zaten atak haftasındayız sanırım

İlk kez dün oldu. Terasta serinde uyuyordu. Hıçkırık gibi sesler vardı. Baktım nasıl iç çekiyor. Dudağını da büzmüş. Kucağıma aldım bir süre uyanmadı. Ama bizimkisi kabızdı 4. Günündeydik. Ona yordum açıkçası. Uyanınca fitil verdim hemen. Önemli birşey değildir canım.

İlk kez dün oldu. Terasta serinde uyuyordu. Hıçkırık gibi sesler vardı. Baktım nasıl iç çekiyor. Dudağını da büzmüş. Kucağıma aldım bir süre uyanmadı. Ama bizimkisi kabızdı 4. Günündeydik. Ona yordum açıkçası. Uyanınca fitil verdim hemen. Önemli birşey değildir canım.
Aynen arada uyku da gülüyor onu normal karşılıyoruz ağlamasını dert ettik 🤭 uyandıramayınca insan tedirgin oluyor sanki saatlerce ağlamışda duymamışız gibi büyüyorlar huyları da değişiyor sessizliğe alıştı ses olunca durmuyor korkup ağlıyor

Kızlar cislerde azalma var mi sizin bebiklerde de oldu mu ? terlememi , cok salya cikartiyor ondN mi bilemedim cisler azaldi sanki, bu aylar icin normalmi acaba buyuyorlar daha aralikli mi yapacaklar yoksa bizimki az mi emiyor 🙄yine analık evhamlarina dustum

Kızlar cislerde azalma var mi sizin bebiklerde de oldu mu ? terlememi , cok salya cikartiyor ondN mi bilemedim cisler azaldi sanki, bu aylar icin normalmi acaba buyuyorlar daha aralikli mi yapacaklar yoksa bizimki az mi emiyor 🙄yine analık evhamlarina dustum
Azalma derken günlük kaçtı kaça düştü 3- 4 mü

Back