• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Tecrübeli anneler bebeleriniz bıngıldağı kaçıncı ayda kapandı?Erken kapanınca sıkıntı oluyormuş sanırım

Evet evet ayaklarından oldukca uzak tutmaya çalışıyorum:)

Ben de yüzüstü yatarken yatıyorum bir sorun yok gibi ama yara yerinin dışı kırmızı içi de hala şiş dokununca da acıyor. Normal mi yoksa enfeksiyonluk bir durum mu var bilemedim. Bana da krem vermişti ama yalnızca iz icin anti scar jel 🤔 bir hafta sonra kontrole gideceğim umarim her sey yolundadır.
Kırmızı benmkide kırmızı olması normal sonuçta kesi atılmış bir bölge. Bebek çarpınca acımıyor ama daha sert çarparsam benmkide acıyor. Yedi kat kesilmiş bir bölge sonuçta o kadar olur die düşünüyorum.

Kırmızı benmkide kırmızı olması normal sonuçta kesi atılmış bir bölge. Bebek çarpınca acımıyor ama daha sert çarparsam benmkide acıyor. Yedi kat kesilmiş bir bölge sonuçta o kadar olur die düşünüyorum.
Ben de sanki 40’la beraber hepsi geçecek diye hayal etmiştim ama nerdeee 😅😅

Açıkçası ilk haftadan daha korse giymeye başlayanlari görünce dedim heralde benim yaramın iyilesmesinde sorun var. Çünkü ben daha anca baslayabildim gecen hafta denedigimde bile yara yerim aşırı batıyordu korse falan giyemedim. Simdi bile cok iyi değil. Göbek desen hala duruyor. İnstagramda da herkes doğumdan 15 gun sonra dumduz karinla poz veriyor anlamadim 🤷🏼‍♀️

Sizlerin bebelerinde emme suresi kisaldimi , aktif emmesi baya kısa biraaz zorlarsam agzindan salıyor sutleri.sanirim daha hizli doyuyor artik karni yoksa salmaz sutleri sankii

Sevim Kuruçay'ın eğitimini dinledim bugün, bir kaç önemli nokta var paylaşmak istediğim.
Eğitim bebeğin ihtiyaçlarını anlamak ile ilgiliydi.
- bebeğin uyku ortamının sade ve gürültü, ışıktan arındırılmış olması gerektiğini söyledi. Uyku rutinine geçerken aynı şarkı çalınmasini önerdi. Ben evdekilerin aklına uyup sese alışsin diye orda burda uyutmaya çalışıyordum, ancak bebeğim seslere karşı çok az toleranslı, uykuya dalamiyor. Artık gündüz karanlık loş ortamda uyutacagim.
- sağdigim sütü direkt dolap katına ya da deep freeze'e koyuyordum, bozulabilir dedi. Aynı yemek mantığı ile önce oda sıcaklığına getir dışarıda sonra dolaba koy dedi.
- bebek 3.5 kiloyu geçince 2 numara beze geç dedi, örnek olarak sleepy küçük geliyor ve kilo aralığı bayağı büyük bebeklere de uygun.
- bazen ağlama sebebi pişik oluyor dedi, muhakkak iyi kurulama önerdi banyo sonrası. İyi kontrol edin dedi kıvrım noktalarıni. Pişik önlemek için de mısır nişastali Su ile banyo yapılabilirmis. Kat kat giydirmeyin dedi, mesela ayaklı pantolon veya tulum içine ben çorap giydirmiyorum, doğru dedi.

Sizlerin bebelerinde emme suresi kisaldimi , aktif emmesi baya kısa biraaz zorlarsam agzindan salıyor sutleri.sanirim daha hizli doyuyor artik karni yoksa salmaz sutleri sankii
Evet eskiden 40 dk emerdi. Şimdi 6/7 dk emiyor. Ve süt geliyor ağzından aynı dediğin gibi

Ben de sanki 40’la beraber hepsi geçecek diye hayal etmiştim ama nerdeee 😅😅

Açıkçası ilk haftadan daha korse giymeye başlayanlari görünce dedim heralde benim yaramın iyilesmesinde sorun var. Çünkü ben daha anca baslayabildim gecen hafta denedigimde bile yara yerim aşırı batıyordu korse falan giyemedim. Simdi bile cok iyi değil. Göbek desen hala duruyor. İnstagramda da herkes doğumdan 15 gun sonra dumduz karinla poz veriyor anlamadim 🤷🏼‍♀️
Ya şöyle söliim ben doğum öncesi kilomun bi kilo altındayım ve benmde göbeğim var. Bunun kiloyla bile alakası yok hala ödemli ve sonuçta belli oranda sarktı ne yazıkki karnımız. Eskisi olması için 6 ayı geçmesi lazım. Ki yine aynı olmaz sanrm.
aynısını yaşıyoeum cnm. Bende buraya yazacaktım.

Evet eskiden 40 dk emerdi. Şimdi 6/7 dk emiyor. Ve süt geliyor ağzından aynı dediğin gibi
43 günlük bebeğimde hiç bir değişiklik yok hatta emme refleksi çok fazla sanırım, eskisine göre daha fazla bile memede durmak istiyor :( akşam altıdan gece yarısına kadar bir o meme bir diğeri dönüyoruz, uykusu çok az. Sizden farkım memeyi silikonla alıyor, o yüzden akışı az olabilir. Bugün sabrimin sonundaydik, sabah 9dan beri her şeyi denedim şimdi ancak sızdı.

43 günlük bebeğimde hiç bir değişiklik yok hatta emme refleksi çok fazla sanırım, eskisine göre daha fazla bile memede durmak istiyor :( akşam altıdan gece yarısına kadar bir o meme bir diğeri dönüyoruz, uykusu çok az. Sizden farkım memeyi silikonla alıyor, o yüzden akışı az olabilir. Bugün sabrimin sonundaydik, sabah 9dan beri her şeyi denedim şimdi ancak sızdı.
Silikon dan kaynaklı sütün akışı az ve zor olabilir. Peki bunun dışında huzursuzluğu var mı ? Bazı bebekler doysada mızmız olabiliyor malesef.
Bol bol sabır dilerim, bizde kabızlıkla uğraşıyoruz. Gece gündüz ıkınma ağlama gaz çıkarma masaj yapmaya geçiyor. Elbet bu günlerde geçer, bebişler iyi olsunda :)

Silikon dan kaynaklı sütün akışı az ve zor olabilir. Peki bunun dışında huzursuzluğu var mı ? Bazı bebekler doysada mızmız olabiliyor malesef.
Bol bol sabır dilerim, bizde kabızlıkla uğraşıyoruz. Gece gündüz ıkınma ağlama gaz çıkarma masaj yapmaya geçiyor. Elbet bu günlerde geçer, bebişler iyi olsunda :)
Silikon sebepli olabilir dediğiniz gibi, kızımızin emme refleksi bence çok güçlü. Ağzına kiyafet değse aklına emmek geliyor. Ancak kucakta sakinlesiyor 🥰 benim tek endişem acaba biz hata mi yapıyoruz bir yerde, mesela sese alışsın dendi o yüzden daha ortam sesleriyle uyutmaya çalışıyoruz ama bu doğru değil deniyor. Kafası çok mu dolu ondan mı huzursuz şekilde derin uykuya dalamiyor acaba diyorum. Başka bir sıkıntısi yok, gaz sorunu yok gibi kendi kendine çıkartıyor. Memede sakinlesiyor sadece işte, ortada bir sorunu yokken. Gazi olsa memede de kivranir dediler.

Back