• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Benim oncekinde 1 sene sonra oldugu icin , bende anlamadim bunda niye boyle oldu. Acikcasi bende emzirdigim icin suan ikilemdeyim regl mi oldum dogum kanamasimi geldi diye.
Canim dogum kani olsa beklemis kan koyu renkli olur eger regl kanamasiysa kanin rengi daha acik renkli olur

Anne sutu aliyor sadece emziriyorum. Ilkinde 9 gun yapmadi lavman yapildi 2.de 8 gun yine lavman. Sonra 6 gun yapmadi baska doktora sorduk cunku yine lavman yaptirmak istemiyordum. O da fitil dedi. Biz fitil yapmaya calisirken kakasini yapti. Dun gece kendisi yapti. Bugunde kendisi yapti . Insallah boyle devam eder.
Bizim doktorda damla vs birsey vermedi. Sonra aklima geldi aile hekimi bi kagida bisiler yazmisti bakayim dedim. Biogaia damla ve nurse harveys yazmis. Biogaiaya baktim bagirsak duzenleyiciymis. O yuzden ona basladim. Bide extra kayisi yedim. Insallah sizin de başlar kakalar. Resmen cocuk kaka yapinca gobek atiyoruz 🙈
Doktor önermediği için bizde alamıyoruz. Muhtemelen damla rahatlattı sizi. Bizim doktor çocuk kabız değil sadece kakasını yapmayı bilmiyor. Kaslarını ıkınırlen sıkıyor, kaka çıkamıyor gibi birşey dedi. Böyle böyle öğrenecekmiş. 7 günü geçince de lavman yapıyor. Bende artık lavman yaptırmayacağım. Farklı doktora gidicez bakalım damla verir belki.

Ah evett huzursuzluk ve ateşte olabilirmiş hemde🥺 çocuk doktoru özel aşıların listesini yapmıştır belkide. Hastaneden verilen bebek izlem kitapçığında yazıyor hepsi☺️
Evet canım baktım özel aşıları yazmış.Bir günde 3 aşı fazla değil mi.Siz özel ve devlet aşılarının hepsini yaptıracak mıısn☺️

Bizimde 25 inde o dedikleriniz yapilacak oglumda karma asilar ates yapardi ilk ay asisi ates yapmiyo zaten digerleri yapiyo doktorlar ilac vermeden getir der geneli ama ebemiz ver sen dinleme dedi oglandada verirdim hep gitmeden once doktora sordum yarim ölçege yakin mor calpol verebilirsn atesi olursa dedi ben icirip goturmeyi dusunuyorum 3. Ay ile 5.ayda rota asisi da yapiliyo 2 doz tek dozu 490 lira olmus dusunenlerin bilgisine 😊
Canım bir günde 3 aşı fazla değil mi.Ateş olursa ateş düşürücü mü verecekler .Sağlık ocağındaki yapılacak

Canım regl olman gerekiyor zaten benimde doğum sonrası kanamam yeni bitti daha regl bekliyorum ama o pedlerin fiyatları nolmuş öyle ya şok oldum 10 ay sonrasında 😄🙄
İnternetten al cnm ben ordan alıp stok yaptım cogu duruyo kampanyaları takımp et bı alana ıkıncısı bı teleye oluyo

Kızlar iyi aksamlar bızde kırk gunluk olduk ama sankı bebişim emmıyo cok az emıyo hemen bırakıyo sonra ne yaparsan yap memeyı agzına almıyo alsada sut gelınce aglıyo acaba meme reddı boyle bısey mı doyuyor mu acaba mama kullanmıyorum buberonada bı ıkı defa markete gıttıgımde ıcmesı ıcın sagmıstım hepsı o

Canım bir günde 3 aşı fazla değil mi.Ateş olursa ateş düşürücü mü verecekler .Sağlık ocağındaki yapılacak
Yok kuzum sen kendin vereceksin genelde asidan 3 4 saat sonra basliyo ates ama ben vurulmadan once bi posta verip goturuyorum 5 6 saatte bir ciktikca tekrar colpol veriyorum cikmayanda oluyor atesi ama cok nadir rastladim yani evet bi gunde yapiliyor 2 bacak bi kol bi damla seklinde olan asilar vardi ama tam ayini hatrlayamiyorum

Evet canım baktım özel aşıları yazmış.Bir günde 3 aşı fazla değil mi.Siz özel ve devlet aşılarının hepsini yaptıracak mıısn☺️
Bize göre fazla ama plan o şekilde ne yapalım iyi olsunlarda☺️ Evet hepsini yaptıracağım. Nerden ne geleceği hiç belli değil. Bebeklerimiz allaha emanet🙏🏻

Bize doktorumuz 2.ay kontrolünden önce aşı olursak diye 1.ay kontrolümüzde fitil yazdı. Ateş ve huzursuzluk için yarım olarak kullanacağız.

Yok kuzum sen kendin vereceksin genelde asidan 3 4 saat sonra basliyo ates ama ben vurulmadan once bi posta verip goturuyorum 5 6 saatte bir ciktikca tekrar colpol veriyorum cikmayanda oluyor atesi ama cok nadir rastladim yani evet bi gunde yapiliyor 2 bacak bi kol bi damla seklinde olan asilar vardi ama tam ayini hatrlayamiyorum
Bizim çıkmamıştı çok şükür 🙏🏼

Kızlar doğum yapalı 40 gün oldu, sezeryan dikişim de iç kısmı da hala acıyor çok fazla dokunamiyorum bebek de yanlışlıkla çarpınca falan cok acıyor. Sizde durumlar ne normal mi bu durum ne zaman gececek bu sezaryen yarasi 😔

Kızlar doğum yapalı 40 gün oldu, sezeryan dikişim de iç kısmı da hala acıyor çok fazla dokunamiyorum bebek de yanlışlıkla çarpınca falan cok acıyor. Sizde durumlar ne normal mi bu durum ne zaman gececek bu sezaryen yarasi 😔
Evet bazen benimde acıyor. Dikkat etmiyorum bazen hareketlerime dediğin gibi bebeği kucağa alınca tekme atıyor bazen. Biraz daha kendimizi sakınmamız lazım geçecek inşallah

Benim ki tamamen geçti hatta yüzüstü yatmaya başladım öyle özlemişim ki kesintisiz 8 saat uyumuş gibi kalkıyorum sizinki de tez zamanda geçer inşallah. Bana doktorum bi krem vermişti onu düzenli kullanmıştım

Evet bazen benimde acıyor. Dikkat etmiyorum bazen hareketlerime dediğin gibi bebeği kucağa alınca tekme atıyor bazen. Biraz daha kendimizi sakınmamız lazım geçecek inşallah
Evet evet ayaklarından oldukca uzak tutmaya çalışıyorum:)
Benim ki tamamen geçti hatta yüzüstü yatmaya başladım öyle özlemişim ki kesintisiz 8 saat uyumuş gibi kalkıyorum sizinki de tez zamanda geçer inşallah. Bana doktorum bi krem vermişti onu düzenli kullanmıştım
Ben de yüzüstü yatarken yatıyorum bir sorun yok gibi ama yara yerinin dışı kırmızı içi de hala şiş dokununca da acıyor. Normal mi yoksa enfeksiyonluk bir durum mu var bilemedim. Bana da krem vermişti ama yalnızca iz icin anti scar jel 🤔 bir hafta sonra kontrole gideceğim umarim her sey yolundadır.

Back