• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Nisan anneleri grubuna ikidir bir şey soruyorum cevap vermiyorlar niye acaba 😅 Sorum da şuydu bebeğin doyduğunu anlamak için çiş ve kaka sayısına bakın diyor İnternette. Çişi bezin renk değiştirmesinden anlıyorum ama kaka bazen 1-2 madeni para büyüklüğünde yapıyor. Bu yeterli mi hep dolu dolu bez mi olmalı doyuyorsa

Nisan anneleri grubuna ikidir bir şey soruyorum cevap vermiyorlar niye acaba 😅 Sorum da şuydu bebeğin doyduğunu anlamak için çiş ve kaka sayısına bakın diyor İnternette. Çişi bezin renk değiştirmesinden anlıyorum ama kaka bazen 1-2 madeni para büyüklüğünde yapıyor. Bu yeterli mi hep dolu dolu bez mi olmalı doyuyorsa
Bence azcikta olsa yeter 😅 ne dolu dolu yapacak suncagizcik bebeler 😊

1. Ay kontrolu vardi bugun kizimin. 1. Ay aşısıni da oldu. 640 gram almis, alt sinirda kalmış, simdilik mama onermedi. 15 gun sonra tekrar bakicak doktor, alt sinirin uzerine cikmamissa mamaya baslicakmişiz. Şelale gibi sut akiyor, surekli de emziriyorum. Çişi kakasi da iyi, dmeek ki doyuyor ama kilo almiyor bebisim. Neden ki acaba 🤷‍♀️ kalbinde üfürüm duydum dedi doktor, yenidoganlarda kalpte küçük delikler olabiliyor, kendiliginden kapanıyor endise etmeyin dedi, cocuk kardiyoloğuna yonlendirdi. Bisey cikmaz insallah

1. Ay kontrolu vardi bugun kizimin. 1. Ay aşısıni da oldu. 640 gram almis, alt sinirda kalmış, simdilik mama onermedi. 15 gun sonra tekrar bakicak doktor, alt sinirin uzerine cikmamissa mamaya baslicakmişiz. Şelale gibi sut akiyor, surekli de emziriyorum. Çişi kakasi da iyi, dmeek ki doyuyor ama kilo almiyor bebisim. Neden ki acaba 🤷‍♀️ kalbinde üfürüm duydum dedi doktor, yenidoganlarda kalpte küçük delikler olabiliyor, kendiliginden kapanıyor endise etmeyin dedi, cocuk kardiyoloğuna yonlendirdi. Bisey cikmaz insallah
Allah'ın izniyle bir şey çıkmaz kalbinizi ferah tutun. Beslenmeniz nasıl sütü yağlandıracak şeyler yiyor musunuz? Gerçi biz böyle hurma, ceviz, anne çayı falan uğraşıyoruz ne anneler var hiçbirini yapmıyor sütlerinin maşallahı var. Bünye meselesi herhalde bı süt olayı

Bizim de vardı küçülmüştü bir dahaki kontrolde takiplere devam etcez dedi doktor ve kalbinde üfürüm olan çocuklarda da kilo alımı az olabiliyormuş

Benim oğlanda az kilo alıyor ya süt var muç muç emiyorda sürekli çiş kaka var ama ebe o yüzden almıyordur dedi babası kılıklı yediğini anında öğütüyor

Benim oğlanda az kilo alıyor ya süt var muç muç emiyorda sürekli çiş kaka var ama ebe o yüzden almıyordur dedi babası kılıklı yediğini anında öğütüyor
Ben de çok kaka yapıyor dediğimde hemşire kilo alımını azaltabilir demişti. Ama bir yandan her emme sonrası kaka yapmadı da normal sayilirmis.

Allah'ın izniyle bir şey çıkmaz kalbinizi ferah tutun. Beslenmeniz nasıl sütü yağlandıracak şeyler yiyor musunuz? Gerçi biz böyle hurma, ceviz, anne çayı falan uğraşıyoruz ne anneler var hiçbirini yapmıyor sütlerinin maşallahı var. Bünye meselesi herhalde bı süt olayı
İnsallah. Sütü ne yaglandirir bilmiyorum. Sut icin ekstra bisye yapmiyorum. Genel olark cok fazla su iciyorum ve cok sekerli gida tuketiyorum zaten
Bizim de vardı küçülmüştü bir dahaki kontrolde takiplere devam etcez dedi doktor ve kalbinde üfürüm olan çocuklarda da kilo alımı az olabiliyormuş
8nsallah iyilesirler bir an once . Kilonun sebebi eger bu durumsa daha anlamli geldi su an kilo almamasi. Cunku bu kadar emerken garip kilo almamasi
:D al benden de o kadar ya. Gunde 10 dan fazla bez degisiyroum

Merhaba, 640 gram doğum kilosunun üzerine mi aldi acaba. Mesela benim bebeğim doğduğunda kilosunun yüzde onunu kaybetti, iki haftada ancak o kayıpları geri aldı. Buna normal dendi. On beş günde de günde otuz gramdan en fazla 450 Gr alabilir. O yüzden 640 Gr bana normal geldi aslında 🧐

Tam emin olmamakla birlikte doyup duymadığını cisten anlıyoruz, benim oğlum 6_7 günde bir kaka yapardı Dr normal diyordu.

Hastanede verdiler bize böyle çok küçük kap-plastik bardak- beher gibi düşünün, 30 ml alıyor. Kaşık biberonla da icirebilirsiniz. Valla başta zorlaniyordum, şöyle bacak bacak üzerine atıyorum, kucağıma dik olduğu kadar oturtuyorum, kafası yukarıda olacak sekilde. Tek elimle kafasını kavriyorum, diğer elimle de kadeh ile yavaş yavaş iciriyorum. Arada dökülüyor bir kısmı. Kaşık biberon ile süre uzuyor biraz, kadeh kolayımiza geldi.
Gordum cnm sut sagma makinasi yazdim aliswrris sitesine uzerinde kapak gibi bisey wardi goruntusu bildigin kadeh gibiydi
Aydinlandim. Teşekkürler 🥲

Evet canım genelde 1 yaşına kadar geçiyor bazı Dr lar farketsede aileye söylemiyor endiselendirmemek için, çok süt ama az kilo alımı varsa sutunuz yağlı değildir büyük ihtimalle su oranı daha fazladir, yağlı kuruyemis, bal kaymak, yoğurt peynir yumurta gibi sütünüzun kalitesini arttıracak şeyler tuketirseniz sütünüz de yaglanir

Canım bi kovaya derecesi 37 olacak şekilde su doldur koltuk altından tutarak suya batır karnını geçsin 10 dk kadar beklet çok rahatlıyor ben denedim sonrasında uyumuştu bağırsaklarını çalıştırıyormuş
Soktum, babası geldi banyo yaptırdık. Acı elma yağıyla tabanlarını ovduk, gaz masajı yaptık, burnunu temizledik. Yok rahatlatamadık bir türlü. Uyumuyor, 15 saattir uyanık resmen. Normal mi bu kadar uyanık kalması, en fazla 5 saat falan uyanık duruyordu.

Merhaba, 640 gram doğum kilosunun üzerine mi aldi acaba. Mesela benim bebeğim doğduğunda kilosunun yüzde onunu kaybetti, iki haftada ancak o kayıpları geri aldı. Buna normal dendi. On beş günde de günde otuz gramdan en fazla 450 Gr alabilir. O yüzden 640 Gr bana normal geldi aslında 🧐
3300 dogdu. 8. Gunde 3300 du tekrar. 15. Gunde 3500 olmustu. Su an 3940 gr cikti. Dogum kilosunun uzerine 640 gr aldi yani. 30 gunde 640 gr.
Evet canım genelde 1 yaşına kadar geçiyor bazı Dr lar farketsede aileye söylemiyor endiselendirmemek için, çok süt ama az kilo alımı varsa sutunuz yağlı değildir büyük ihtimalle su oranı daha fazladir, yağlı kuruyemis, bal kaymak, yoğurt peynir yumurta gibi sütünüzun kalitesini arttıracak şeyler tuketirseniz sütünüz de yaglanir
Evet ben de farkindayim kotu beslendigimin. Yumurta zaten yemiyorum. Sut peynir cok iyi yerdim. Etle aram açık biraz ama yine de yerdim. Uzun suredir ne sut peynir ne et. Protein cok az tuketiyorum son zamanlarda. Istahsixim ve bu yuzden canim ne isterse onu yiyorum, onlar da genel de karbonhidrat oluyor

Soktum, babası geldi banyo yaptırdık. Acı elma yağıyla tabanlarını ovduk, gaz masajı yaptık, burnunu temizledik. Yok rahatlatamadık bir türlü. Uyumuyor, 15 saattir uyanık resmen. Normal mi bu kadar uyanık kalması, en fazla 5 saat falan uyanık duruyordu.
Beyaz gürültü mu denesen bide uygulama indirip gerçi benim kızımda arada uyumuyor 7_8 saat bazen oluyor bebeklerde

Çiş kaka durumu nasıl yaptı mı yakın zaman?

Bizim ilk dogdugunda duyulmustu 3.gun azalmis ama hala hafif duyuyorum deyince doktorumuz cocuk kardiyolojisine gittik 10 gunlukken eko falan cektirelim diye profesor geldi dinledi güldü tertemiz dedi bebeklerin yuzde 95 i açıklıkla doğar (delik harici birseyden bahsetti adi net aklimda degil ) ilk 1 hafta da o açıklık kendini kapatir dedi veyahut bebek zayif oldugunda kan akış seslerini cocuk doktorlarının alanı olmadigi icin üfürüm zannedebiliyolar dedi sizin bebekte hicbisey yok muhtemelen o acikligi duymustur dedi ekoya ultrasona falan gerek yok dedi geldik tabi yinede gosterin aklinizda kalmasin

Son düzenleme:
3300 dogdu. 8. Gunde 3300 du tekrar. 15. Gunde 3500 olmustu. Su an 3940 gr cikti. Dogum kilosunun uzerine 640 gr aldi yani. 30 gunde 640 gr.

Evet ben de farkindayim kotu beslendigimin. Yumurta zaten yemiyorum. Sut peynir cok iyi yerdim. Etle aram açık biraz ama yine de yerdim. Uzun suredir ne sut peynir ne et. Protein cok az tuketiyorum son zamanlarda. Istahsixim ve bu yuzden canim ne isterse onu yiyorum, onlar da genel de karbonhidrat oluyor
Birde hep ön sütü aliyosa bebeginiz o yuzden de az kilo almis olabilir ön süt sulu oluyor ya hemen diger meneye gecmeyin bitti deyip biraz bos bos emsin 3 5 dk icinde tekrar cokurdatmaya basliyor goreceksiniz iste o yagli sut oluyor onu alsin mutlaka bana da ebem soylemisti bitti deyip geciyordum digerine bende hakkaten dedigi gbi oluyor

Back