• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Benim içim rahat etmedi kızımı kontrole götürdük. Çocuk ıkınsa d vit çok damlattım ondan oldu diyordum. Eşim psikolojin bozuldu götürelim kurtulalım ikimizde dedi 🤣🤣🤣 anne olmak çok zor gerçekten. Neyse normal çıktı değeri gene de 1 hafta vermeyin dedi doktorumuz.
Onun dışında troidimiz düşmüş. Çocuk endokrinoloji nin takibine gerek yok dedi doktor. 6 aylık olana kadar her ay troidini takipte kalacağız.

Ben bu arada emzirirken diğer göğüsten mochi pompa ile süt sağıyorum. sonra gelen sütü kadehle veya kaşık biberon ile içiriyorum. sürekli memede olduğu için hemşire bunu önerdi, daha uzun uyur dedi. bazen işe yarıyor.
Valla şimdi memeden çektim uyudu yine alıştı orda uyumaya ayağıma aldım sarsmadan salladım 1 saattir uyuyor o 1 saatte bile odayı topladım süpürdüm çamaşır serdim attım mutfağı topladım Allahım dünya varmış uyanmazsa bide çorba yapıcam şimdi kendime

Arkadaslar selam , bizim bebis gibi gunduz uyumayan var mi , resmen uyutamiyorum. Annemde gitti , tek basima butun gun vıkır vıkır , gunduz hicbirsey yapamiyorum. Aksam uyuyunca yemek falan hazirliyorum ertesi gun icin 🤦‍♀️
Açık havaya çıkarın bebeklere çok iyi geliyor söyle gölgeli sıcağın yakmayacagi yerlerde hem rahatlıyorlar hem uyuyorlar hem uykuyu alışkanlık haline getiriyorlar, bir de yani her çocuk farklidir tabi ama benim kızımın karnı tam doymadiysa asla uyumuyor

Benim içim rahat etmedi kızımı kontrole götürdük. Çocuk ıkınsa d vit çok damlattım ondan oldu diyordum. Eşim psikolojin bozuldu götürelim kurtulalım ikimizde dedi 🤣🤣🤣 anne olmak çok zor gerçekten. Neyse normal çıktı değeri gene de 1 hafta vermeyin dedi doktorumuz.
Onun dışında troidimiz düşmüş. Çocuk endokrinoloji nin takibine gerek yok dedi doktor. 6 aylık olana kadar her ay troidini takipte kalacağız.
Çok sevindim canım bosver için rahatlamistir 🤭 troid önemli canım ihmal etme maşallah düşmüş inşallah bidaha sıkıntı cikarmaz

hiç kafanıza takmayın, biz rutin kontrolünde sorduk doktora, çok normal dedi. hemen her bebekte olur dedi, yağdan mı bilmiyorum ama hormon geçişi sebebiyle dedi :)
bizimkisi ergen gibiydi, bu hafta neyse yüzü gözü açıldı.
Çok sevindim teşekkür ederim bizimkide geçer inşallah. Aynen ergenlik sivilcesi gibiler. 🤣

Merhaba sizin tiroid değeriniz kaçtı acaba? Bugün sağlık ocağından aradılar benim bebeğimin tsh değeri 9,5 çıkmış götürdüm tekrarladılar oradakiler genelde düşüyor dediler ama çok canım sıkıldı vallahi 😞

Merhaba sizin tiroid değeriniz kaçtı acaba? Bugün sağlık ocağından aradılar benim bebeğimin tsh değeri 9,5 çıkmış götürdüm tekrarladılar oradakiler genelde düşüyor dediler ama çok canım sıkıldı vallahi 😞
Benmde 6 çıkmış tekrar verdik bir sıkıntı olmadı☺️ İçinizi ferah tuttun

36 ydi bizim. Sizin o kadar yüksek değil gibi. Endokrinoloji ye de gittik biz. Bende çok üzülmüştüm, şükür iyi ama. Sizin normale dönmüştür bile bence.

36 ydi bizim. Sizin o kadar yüksek değil gibi. Endokrinoloji ye de gittik biz. Bende çok üzülmüştüm, şükür iyi ama. Sizin normale dönmüştür bile bence.
İnşallah inşallah sizinkide benimkide normale dönsün, bütün bebekler sağlıkla büyüsünler içinde bizlerinkilerde. Çok sevindim iyi olmasına maşallah daha da iyi olsun ❤️🥰

İnşallah inşallah sizinkide benimkide normale dönsün, bütün bebekler sağlıkla büyüsünler içinde bizlerinkilerde. Çok sevindim iyi olmasına maşallah daha da iyi olsun ❤️🥰
Bizim endokrinoloji doktorumuz 60 olmadan ilaç başlamıyorum. Çünkü çoğu Yenidoğan da oluyor yükseklik zamanla düzeliyor demişti. Amiiiiin Rabbim tüm kuzuları korusun inşallah. Anne olmak farklı birşeymiş gerçekten en ufak şeyde karalar bağlıyor insan. Bizim şu an 17 değerimiz. Bence sizin mutlaka normale dönmüştür, hiç stres yapmayın :)

Canim galiba alacağım mochi , lansinoh otomatik pompa var onu kullanmak cok zor emzirirken. En azindan tamamen doysun da aranmasin
Benim aldığını ürünler arası en ise yarayan şey mochi oldu. Bende de lansinoh makine var, beni strese sokuyor onun sesi ve uğraşmasi. Evet lansinoh daha iyi boşaltıyor ama mochi de çok iyi. Mochi eller serbest olarak kullanılıyor, mekanik değil o yüzden sesi yok çok da güzel süt topluyor. Kesin alın, hatta süt poşetleri ile de sipariş verebilirsiniz. O poşetler ile stok yapıyorum.

Bizim endokrinoloji doktorumuz 60 olmadan ilaç başlamıyorum. Çünkü çoğu Yenidoğan da oluyor yükseklik zamanla düzeliyor demişti. Amiiiiin Rabbim tüm kuzuları korusun inşallah. Anne olmak farklı birşeymiş gerçekten en ufak şeyde karalar bağlıyor insan. Bizim şu an 17 değerimiz. Bence sizin mutlaka normale dönmüştür, hiç stres yapmayın :)
Vallahi moral oldunuz bana, gerçekten annelik farklıymış zaten lohusalık insanı yoruyor birde böyle şeyler olunca insan üzülüyor. Amiiin amiiin Rabbim hepsini korusun. Çok teşekkür ederim size, Allah hep güzel haberler almayı nasip etsin ❤️🥰

Vallahi moral oldunuz bana, gerçekten annelik farklıymış zaten lohusalık insanı yoruyor birde böyle şeyler olunca insan üzülüyor. Amiiin amiiin Rabbim hepsini korusun. Çok teşekkür ederim size, Allah hep güzel haberler almayı nasip etsin ❤️🥰
Lohusalık tam bir belaaaaa. Herşeyi kafaya takma modu☺️

Ayy bu bebeler niye boylee 😁 emzirirken ici gecip gcip duruyor ama derin uyku yok . Bnde oraya buraya atistirmalik kaseleri koydum oyle idare ediyorum 😁 kızım uyurdu 2 saat ne guzell bende o esnada kendi isimi hallederim ,isim yoksa uyurdum sutler birikirdi. Simdi uyumadigi icin hic sut birikmiyor surekli memeler ortada emzik niyetine 🙈
Ayni durumdayim canim, yemek yemekten sogudum annem surekli biseyler tikiyor agzima 😅. Biz mama destegide veriyoruz arada cunku bazen doymak bilmiyor 🥺

Ahh Ahh herkes bebik uyusun diye bekliyor bende uyansa da emse diye bekliyorum bu sarılık ne bela bişeymiş yavrum gözünü açamıyor uykudan beslenmesi düzene binse bir an önce çıksak kuvezden

Dünden beri kuvezde yatıyoruz canım 19 la geldik şükür bugün 12 olmuş yüzü çok sarıydı gözünün içi boynu vucüdunda azdı İnş yarın bişey olmazsa taburcu oluruz kan uyuşmazlığı var kansızlığa bakılıp kan verilebilir dedi
Cok gecmis olsun cnm
Kan uyusmazligi warsa mutlaka yukseliyo ister istemez
Kisa surede iyilesirde bebisin evine donersin insaAllah🤲

Ben bu arada emzirirken diğer göğüsten mochi pompa ile süt sağıyorum. sonra gelen sütü kadehle veya kaşık biberon ile içiriyorum. sürekli memede olduğu için hemşire bunu önerdi, daha uzun uyur dedi. bazen işe yarıyor.
Kadeh derken kadeh bardak degilmi ben mi yanlis anladim
Daha once bi arkadasta yazdi senmiydin hatirlayamadim ama kadehle nasil iciriyorsun merak ettim
Bildigimiz kadeh degilde bi aparatmi acaba

Back