2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Benim bebeğe 2 gündur bi haller oldu 5 6 saat uyanik kalip 1 1.5 saat uyuyor sonra yine 5 6 saat oturuyor kafayi yemek uzereyim mizmiz surekli asla uyutamiyorum umarim distendir

Kızlar benim aldığım emzik avent 0-6ay..
Şuan bizim bebekler 7 aya girecek ya emzik değişmek lazım mı siz nasıl yaptınız? Benim kızım emzik delisi.. ve son zamanda elinde sürekli onunla oynuyor küçük geliyor gibi hissettim o yüzden size sorayım dedim arkadaşlar değişmiş mi emzik numarasını..?

Şuan bizim bebekler 7 aya girecek ya emzik değişmek lazım mı siz nasıl yaptınız? Benim kızım emzik delisi.. ve son zamanda elinde sürekli onunla oynuyor küçük geliyor gibi hissettim o yüzden size sorayım dedim arkadaşlar değişmiş mi emzik numarasını..?
Bende avent kullaniyorum degistirdim 6.18 ay ile direk kabul etti sıkıntı olmadı 6.5 aylık yoktu değistirdiğimde bugün itibariyle 7.ayimız bitti ♥️

Ben de avent 0-6 ay almıştım. 6 aylık olunca 6-18 aldım, bir sorun yaşamadık

Bende değiştirdim 6-18 aylık aldım.

Kızlar oğluma bugün havuçla yoğurdu karıştırdım üstüne cam rendede ceviz rendeledim güzel yedi denemeyenler denesin size bişey soracağım geçen hafta bal kabağı aldım fazla almışım dolapda duruyordu bugün Bi baktım üstü küflenmiş altında bişey yok tamamını mı atsam bişey olur mu

Kızlar oğluma bugün havuçla yoğurdu karıştırdım üstüne cam rendede ceviz rendeledim güzel yedi denemeyenler denesin size bişey soracağım geçen hafta bal kabağı aldım fazla almışım dolapda duruyordu bugün Bi baktım üstü küflenmiş altında bişey yok tamamını mı atsam bişey olur mu

Canım küflendiyse verme bebeğe nolur nolmaz at çöpe boş ver.. geçen bende atmak zorunda kaldım çabuk küfleniyor bal kabağı..
Benim kızım da yeşil kabak bir kaşık yogurt ve bir tutam nane karışımına bayılıyor bide öyle dene.. çok lezetli oluyor..
Ona yaptığım yemekten bende yiyorum hahaha 🤣😋 çok hoşuna gidiyor bir ona bir anneye ohh miss 😍

Canım küflendiyse verme bebeğe nolur nolmaz at çöpe boş ver.. geçen bende atmak zorunda kaldım çabuk küfleniyor bal kabağı..
Benim kızım da yeşil kabak bir kaşık yogurt ve bir tutam nane karışımına bayılıyor bide öyle dene.. çok lezetli oluyor..
Ona yaptığım yemekten bende yiyorum hahaha 🤣😋 çok hoşuna gidiyor bir ona bir anneye ohh miss 😍
Kabağı ben sevmem ya çocuğa da pek vermedim daha buzluğa atacaktım bir de baktım gitmiş yemişti de yeşil kabağı severim deneyeyim canım geçenlerde ağzını açmıyordu değişik bişey arıyormuş meğersem yediklerinden sıkılmış

Çok kurnazlar daha yemek olayına bir aydır girdik ona rağmen renginden kokusundan anlayıp ağzımı kapatıyor abisi böyle değildi kız bebekler daha fena

Üst disler patladı patlayacak ama beni de 2 gündür patlattı cok fenalardayiz. 2 gecedir uyku yok resmen 😔
Bugun su ana kadarki en kabus günümü yaşıyorum resmen. 6. Ay aşıları oldu ama asiyla ilgisi yok muhtemleen cunku bacaklarina dokununca tepki vermiyor, agrisi yok dmeek ki. Üst disler geliyor gibi ve bugun butun gun agladi korkunc agliyor hem de Tükendim cok kotuyum

Bugun su ana kadarki en kabus günümü yaşıyorum resmen. 6. Ay aşıları oldu ama asiyla ilgisi yok muhtemleen cunku bacaklarina dokununca tepki vermiyor, agrisi yok dmeek ki. Üst disler geliyor gibi ve bugun butun gun agladi korkunc agliyor hem de Tükendim cok kotuyum
Bugün bizimki de ağlıyor uyumak istiyor uyuyamıyor kaç saattir ne yaptıysam memnun edemedim başım ağrıdı uyuyunca insan rahatlıyor

Park yatak kullanıyorum ama ahşap beşik asansörlü diye baktım e bebekten ya da büyüyen beşiklerden almak istiyorum. Park yatak dışında tavsiyeniz olur mu?

Park yatak kullanıyorum ama ahşap beşik asansörlü diye baktım e bebekten ya da büyüyen beşiklerden almak istiyorum. Park yatak dışında tavsiyeniz olur mu?
"Ben tek cocuk yapicam, ardindan kardesi besigi kullanmicak zaten. Ileride cocugun begenisine gore mobilya almayi da düşünmüyorum, devir tasarruf devri temiz saglam kullanicam omur boyu kullansin" diyosan buyuyen besik al, ki bence hic mantikli degil. Onun dışında park yatak ben belimden dolayi asagidan alamam bebegi diye tercih etmedim ama cok avantajlari varmis, keske alsaydim dedigim noktalar oluyor. Kenari asansorlu mobilya besik aldim.ben normal. Oyle almamin sebebi de , ben kardes düşünüyorum ve kardeşi o besige yatana kadar cocugum 3 yasina kadar falan o besikte yatsin istiyorum. Buyuyen besiklerin buyumemis hali için daha küçük, parmaklikli besik hali cabuk kuculecek, parmakliksiz kullanmak ister miyim erkenden, sanmiyorum. Arkasina gelip de kullanacak akrdesi olacaksa buyuyen besigi napim, buyuk cocuguma yeni yatak alirim zaten. Ama ilk cumledeki sartlar senin icin ok ise buyuyen al, 80×180 cm ölçüde oluyorlar, kullansan 20 li yaslarina kadar kullanilir yani😄

Benim bunlari ogretmek hic aklima gelmemisti. Bir gun goruntulu gorusmede annem dedi ki, gel gel yapmayi goster kizim artik yapar dedi. 1 kere yaptim, aaa aninda taklit etti Şok oldum 😄 digerlerini ogrensin diye deniyorum simdi ama yapmiyor Bir de yorgani kafasina kapatiyor , kızım nerdeee diyince açıyor cee eee diyince seviniyor. Bin kere tekrarlamak istiyor bunu 😍 gecen yatakta yanimizda o uyumamis biz uyuyoruz , gozumu actim bi baktim sessiz sessiz kimse cee ee demedigi halde yorgan yuzune kapatip acip seviniyor kuzum ya

Benim kiz brokoli aşığı. Hasliyordum hep, bugun kendimize karnibahar firinlarken ona da yanına baharatsiz brokoli firinladim. Sapindan tutuyor tepelerini bir guzel yiyor ki Hayret bisey ya 😄

Valla ilgisini en ceken şeyin bile suresi max 10 dk. Her sey var, aldik hediye geldi vs. Oyun halisi, ana kucağı, aktivite masasi, hoppala, yurutec, orumcek yürüteç, ufak tefek el oyuncaklari heeer sey var ama onun favorisi terlik, kumanda 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ hic ilgilenmiyor ya. Orumcekte yurumeye basladi yeni yemi ilgisini cekiyor gibi Hadi jnsallah diyorum. Cunku gozumu ayiramiyorum, surekli ayaga kalkiyor
Bende öğretildiğini bilmiyordum valla. İçgüdüsel olarak yaparlar sanıyordum. :) Öğretmek gerek demek ki. öğretmeye başladım ama şu an ilerleme kaydedemedik biz. Benim kızım da kendi kendine oynayıp gülüyor bazen, kurban olurum ya çok tatlılar. Rabbim isteyen herkese nasip etsin 🤲

Kızım kabız 2 gündür çok ağlıyor ve sürekli aralıksız ıkınıyor. Ek gıdayı kestim sabah da zeytinyağı içirdim şimdi yine içireceğim. Bol suda veriyorum başka ne yapabilirim. Armut aldım ama kesinlikle yediremedim bir kaşık bile.

Bizimde cok cok kotuydu bugun , zaten gece uyumadi sabah 6 da komppe kalkti. Gun icinde toplasam 1.5 saat uyudu 😔 ve surekli kucagimda tepeme cikma modundaydi. Yemek yapmak icin oturaga koyayim dedim , felaket brsekilde aglayip kollarini uzatiyordu al beni diye, ay cok kotuydu cook 😔 ve bu gecede kotu olucak galiba , gecevuykusuna yatirdim sozde ama yarim saatte bir uyaniyor.

Kızım kabız 2 gündür çok ağlıyor ve sürekli aralıksız ıkınıyor. Ek gıdayı kestim sabah da zeytinyağı içirdim şimdi yine içireceğim. Bol suda veriyorum başka ne yapabilirim. Armut aldım ama kesinlikle yediremedim bir kaşık bile.
Benimki 2 gunde bir kaka yapmaya baslamisti 1-2 haftadir. Onda da zorlaniyordu. Baktim kabizlik geliyor 2 tane kuru kayisiyi kaynatip, blenderdan cektim meyve suyu olarak icirdim ertesi gun duzeldi. Ne kadar dogru kuru kayisi vermek, siz verir misiniz bilmem ama kabizlik sikintisindan iyidir bence. Ben zaten bizim elkmizde gorup istiyor diye eljne de veriyorum emiyor kemiriyor

X