2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Biz kullanmiyoruz. Ama ben kızımda da kullanmadım. Testisleri etkiliyor sanırım erkek bebeklerde baskı yapıyor o bolgeye.
Gun icinde yerde oturur pozisyonda oyuncaklariyla oyalamaya calisiyorum, ısıklı renkli bir gitarı var muzik calıyor vs. Biraz ilgilenir gibi oluyor ama heeerseyi agzina sokmaya calistigi icin bu sefer sokamayinca kızıp bagiriyor hop hemen benim uzerime tutunup ayaga kalkmaya calisma gitardan,oturaktan butun oyuncaklardan destek alıp kalkmaya calisiyor. O yuzden hep kucakta nerdeyse. Koltugun ustune oturtup disarilara baktiriyorum. Yerde,kucakta , hava guzelse balkonda oyalamaya calisiyorum 🤷‍♀️
Bende değişik ilgisini çekecek oyuncak arayışındayım. Artık büyüdü oyalamak çok zor. Yerde tek başına çok oynamak istemiyor, sıkılınca hemen kucak istiyor. Kış geliyor evde daha çok vakit geçirecek. ışıklı, sesli, renkli dikkatini çekecek belki oyuncak tavsiyesi olur diye sormak istedim hoppalaya bakacağım

Bizimkide desteksiz s oturuyor gibi bisey pek devrilmiyor ama emeklemiyor 😁 yuzustu koyunca uyuz oluyor bagiriyor ama otururken surekli ayaga kalkmak istiyor , bana oyyncaklara ne bulursa tutunup kalkmaya calisiyor. kollarindan tutup yurumek istiyor. Hepsi ayri bir alem, hepsinin gelisim sureci birbirinden farkli.. büyüyorlar 😍
Evet, birde kesinlikle canları istediği şeyleri yapıyorlar. Misal bizimkisi bence oturmak istemiyor sağa sola gitmek istiyor kendini kaydırıyor. Keyifleri ne isterse onları yapıyorlar. 😍

Şimdi hoppala yı inceleme fırsatım oldu. Yürüteçi tavsiye etmedi bu oturma yeri sanırım baskılıyor diye hoppala uygun mudur siz kullanıyorsunuz sanırım birde almak için tavsiye ettiğiniz link var mı incelemek isterim
Ben henüz almadm ama hoppala alabilirm her an en çok prego markasını beğenmiştim. Oyun çiti fln alınca o kaldı şimdilik. Hoppala yürüteçe oranla daha zararsız. Ama yine ondada çok uzun süre durması doğru olmaz diye düşünüyorum.

Zayif olana da dermanı yok bu çocuğun kakamiyi ayağa diyorlar 😂 ağzı olan konuşuyor yaa benim oğlum şuan 5 yaşinda bu yaşa gelene kadar obezde oldu geç yürür de oldu konuşamaz da oldu emeklemedi diye kas problemlide oldu oldu da oldu yani ilk bebekte insan bi ürperiyor aynı seyi 2 3 kisi söyleyince doğrumu len yoksa deyip doktora gittigim cok olmustur dediklerinin hicbiri olmadi smdi kızımda hicbirini takmiyorum minyon diyene evet minyon diyorum tospik diyene evet tospik diyorum gec yurucek diyene dogru bencede gec yurucek diyorum herkes memnun ayriliyo 😂
Bende öyleyim ilk çocuk olmasına rağmen denileni takmıyorum her çocuk farklı sonuçta ya bir aydır ek gıda veriyorum bugünlerde ağzını açmıyor mama kaşığıyla mı yemiyor diye demir kaşıkla da denedim yok ağlıyor

Bende öyleyim ilk çocuk olmasına rağmen denileni takmıyorum her çocuk farklı sonuçta ya bir aydır ek gıda veriyorum bugünlerde ağzını açmıyor mama kaşığıyla mı yemiyor diye demir kaşıkla da denedim yok ağlıyor
Ara ara oluyor iştahsız dönemleri diş vs zamanla düzelir kilo verenler bile oluyormuş bunlarda kücük insan işte zaman zaman canları istemiyor 🙂

Elinle vermeyi dene sebzeleri hafif haşlayıp minik minik ağzına koy bakalım öyle yiyecekmi

Ara ara oluyor iştahsız dönemleri diş vs zamanla düzelir kilo verenler bile oluyormuş bunlarda kücük insan işte zaman zaman canları istemiyor 🙂
Aynen canım çabuk düzenlir İnş ağzını açmayınca her yer batıyor diş bilmiyorum şimdilik hiç belirti yok

Kızlar yoğurdu nasıl yediriyorsunuz. Benim kızım ağzına aldığı gibi tükürüyor. Ki eklinde değil gayet tatlı. Her şeyle denedim. Muz,kabak,pirinç,avakado,havuç... Hiçbirisiyle yediremiyorum. Çok gıcık oldum. Niye yemiyor ki tadı da güzel :)

Kızlar yoğurdu nasıl yediriyorsunuz. Benim kızım ağzına aldığı gibi tükürüyor. Ki eklinde değil gayet tatlı. Her şeyle denedim. Muz,kabak,pirinç,avakado,havuç... Hiçbirisiyle yediremiyorum. Çok gıcık oldum. Niye yemiyor ki tadı da güzel :)
Hurma özü denediniz mi? Bebeğim yoğurtla karıştırınca çok seviyor.

Bizimkide yemez sadece muzlu ve pekmezli yiyor oda cok dazla degil 🙂

Ben henüz almadm ama hoppala alabilirm her an en çok prego markasını beğenmiştim. Oyun çiti fln alınca o kaldı şimdilik. Hoppala yürüteçe oranla daha zararsız. Ama yine ondada çok uzun süre durması doğru olmaz diye düşünüyorum.
Prego hoppala diye baktım yerden destekli hoppalalar var birde tavana asılanlar varmış

Bende ilk defa denedim döke saça biraz yedi sade verecektim eşim az bişey şeker at dedi öyle verdim

Hurma özü denediniz mi? Bebeğim yoğurtla karıştırınca çok seviyor.
Hurma pekmezi aldım. Ama nefret ediyor. Genel olarak tatlı şeylerden midesi bulanıyor. Hurma özü tatlı mı ? Meyve falan neyse de yoğurt yemesini istiyorum. Renginden tanıyor inanın. Asla ağzını açmıyor
Bende ilk defa denedim döke saça biraz yedi sade verecektim eşim az bişey şeker at dedi öyle verdim
Sanmam tatlı şeylerden hiç hoşlanmıyor kızım. Aslında tek sevdiği şey yeşil kabak sanırım :)

Hurma pekmezi aldım. Ama nefret ediyor. Genel olarak tatlı şeylerden midesi bulanıyor. Hurma özü tatlı mı ? Meyve falan neyse de yoğurt yemesini istiyorum. Renginden tanıyor inanın. Asla ağzını açmıyor

Sanmam tatlı şeylerden hiç hoşlanmıyor kızım. Aslında tek sevdiği şey yeşil kabak sanırım :)
Valla bizim de bu ara yemek yerken çok ağlıyor yemek istemiyor bugün patates denedim elimle verdim sevdi ama yoğurt yerken gözyaşı akıttı meyvelerden de sıkıldı kaşık maması mı alsam ki acaba

Valla bizim de bu ara yemek yerken çok ağlıyor yemek istemiyor bugün patates denedim elimle verdim sevdi ama yoğurt yerken gözyaşı akıttı meyvelerden de sıkıldı kaşık maması mı alsam ki acaba
Asla vermem diye büyük konuşuyordum ama çocuk hiçbir şey yemek istemeyince insan bir afallıyor :) genede başka alternatifler dene bence. Ben bir tatlı kaşığı pirinci 2 saat suda beklettim yıkayıp içine yarım dilim elma atıp pişirdim. Lapa kıvamında oldu. Az çatalla ezip vermiştim. Ondan da 3/4 mama kaşığı yedi. Sevdi sanki yarın tekrar yapıcam bi dene istersen oğlunda sever belki 🤷‍♀️

Asla vermem diye büyük konuşuyordum ama çocuk hiçbir şey yemek istemeyince insan bir afallıyor :) genede başka alternatifler dene bence. Ben bir tatlı kaşığı pirinci 2 saat suda beklettim yıkayıp içine yarım dilim elma atıp pişirdim. Lapa kıvamında oldu. Az çatalla ezip vermiştim. Ondan da 3/4 mama kaşığı yedi. Sevdi sanki yarın tekrar yapıcam bi dene istersen oğlunda sever belki 🤷‍♀️
Değişik şeyler istiyor gibi dün patatesi nasıl iştahla yedi bugün de farklı bişeyler denemek lazım

Hurma özü tatlı evet ben e bebekten alıyorum. Pekmez gibi akışkan.
MasaAllah uyanikmis sizinkisi🥲 umarım bir an önce yemeye başlar yoğurdu.

Bay bay alkış gel falan nasıl öğretiyorsunuz. Bizde onlar hiç yok. Ama benim kızımda çok yaramaz emekliyor her yere gidiyor. Kaç kez kafasını vurdu. Ayağı kalkamıyor da, dizleri üzerinde pıtı pıtı 5 sn durmuyor. Desteksiz 10 sn oturup düşüyor. Oturamıyor ama emekliyor :) birşey yemiyor emmekte istemiyor. Nasıl nerden enerji alıyor anlamadım.
Benim bunlari ogretmek hic aklima gelmemisti. Bir gun goruntulu gorusmede annem dedi ki, gel gel yapmayi goster kizim artik yapar dedi. 1 kere yaptim, aaa aninda taklit etti Şok oldum 😄 digerlerini ogrensin diye deniyorum simdi ama yapmiyor Bir de yorgani kafasina kapatiyor , kızım nerdeee diyince açıyor cee eee diyince seviniyor. Bin kere tekrarlamak istiyor bunu 😍 gecen yatakta yanimizda o uyumamis biz uyuyoruz , gozumu actim bi baktim sessiz sessiz kimse cee ee demedigi halde yorgan yuzune kapatip acip seviniyor kuzum ya
Sen yazmıştın sanırım muz yemiyor Ama kabak yiyor diye. Bizim de aynı muz elma yemez tükürür kabağı yer. Kavak avakado patates favori yemekleri. Başka birşey yok diğer herşeyi tükürüyor. Yoğurtta yemiyor. Yrın yumurta sarısı deniycem inşallah yer.
Benim kiz brokoli aşığı. Hasliyordum hep, bugun kendimize karnibahar firinlarken ona da yanına baharatsiz brokoli firinladim. Sapindan tutuyor tepelerini bir guzel yiyor ki Hayret bisey ya 😄
Bebeklerinizi gün içinde nasıl oyalıyorsunuz? Yerde yuvarlanıyor oynuyor sıkılınca kucak istiyor. İlgisini çekecek oyuncaklar neler alabilirim sizler neler aldınız?
Valla ilgisini en ceken şeyin bile suresi max 10 dk. Her sey var, aldik hediye geldi vs. Oyun halisi, ana kucağı, aktivite masasi, hoppala, yurutec, orumcek yürüteç, ufak tefek el oyuncaklari heeer sey var ama onun favorisi terlik, kumanda 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ hic ilgilenmiyor ya. Orumcekte yurumeye basladi yeni yemi ilgisini cekiyor gibi Hadi jnsallah diyorum. Cunku gozumu ayiramiyorum, surekli ayaga kalkiyor

X