2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    276
Valla ben uyku eğitimi aldım hepinizin malumu. Bi işe yaramadı bende. Biz devam ettiremediK. O yüzden bırakıyorum çocuk istediği saatte yatsın kalksın. Örnek vereyim:
sabah 8.30-9 gibi kalktı. ilk uykusu 2.5-3 saat sonra oluyor. En az 40 dk uyuyor. baktım 40. dakikada uyandı ama uykusu var yani döngüyü atlamadı, uyutmaya devam ediyorum. sonra 2. Gündüz uykusuna da 3 saat sonra geçiyor. ondan uyandığı saat de ortalama 5 filan oluyor. gece uykusuna geçişi de son gündüz uykusundan 4 saat sonra oluyor.

8.30 kalktı
11-11.30 gibi uyudu
13 kalktı
16 uyudu
17.30 uyandı
21.30 gece uykusu gibi. Bu saatler örnek Ama tahminen yarım saat oynuyor gerçekte de. Dikkat ettiğim tek şey gün içinde 3 saat uyutmaya çalışmak ama uyumuyorsa da zorlamıyorum. Demek ki ihtiyacı bu kadar Bugün diyorum. Önceden kafayı sıyırıyordum, artık önemsemiyorum.
 
Ben de dışarısaysak pek emzirmiyorum, anca çok çıldırırsa o zaman ama o da pek olmuyor. Onun uyku saatlerine göre hareket ettiğimiz için genelde sorun yaşamıyorum dılarda.
 
Uyku egitimi tam bir ticaret . Her çocuğun mizacına uygun olduğuna inanmıyorum. Çocuk çok sakin filan olursa öyle işe yarayabilir belki ama onlarda bile bir süre sonra çok başa dönen var
Onun dışında eskiden uyku saati konusunda çok katıydim en geç 20.30 21 arası uyumasını istiyordum ama bıraktım. Uyuma saatini kendi belirliyor . 22-22.30 arası uyuyor . Gündüzleri de uyandıktansonra yaklaşık 3.5 4 saat sonra uykuya geçiş yapıyor.
 
Emmeyi biz sabah kahvaltı sonrası öğle uykusu öncesi akşam yemek sonrası gece yatmadan gecede 2-3 bazen 4 defa olmak üzere yapıyoruz çalışmıyorum evdeyim istediği kadar emsin kanaatindeyim depremden sonra ama hissettiğim sanırım sütüm azaldı bayadır böyle düşünmüyordum ama bu süreçte normal kalmak mümkün değil allahtan tek süte ihtiyacı yok çayla falan takviye yapmaya çalışıyorum uyku konusu benim kanayan yaram zaten saat 2 çeyrek ve hala gece uykusuna geçmedik bu bebeğimin suçu değil ama ben böyle alıştırdım kolayıma geldi nerdeyse öğleye kadar uyuyoruz haliyle gün içinde de çoğunlukla tek uyku yapıyor 2 saate yakın gündüz uykusu iyi olmadığı için mi yoksa benden mi etkilendi bilmiyorum gece uykumuz da eskiye nazaran çok kötü gece uyanıp sadece ağlıyor sürekli meme istiyor bilmiyorum nasıl düzelecek 2 haftadır beraber yatırıyoruz yatağında asla uymuyor nasıl döndürebilirim
 
Ya aslında bebeği kucakta taşımadan filan uyutma konusunda başarılı ama saat konusu sıkıntılı. İlla 4’te kalksın, 1’de yatsın filan olmamakıymış. saat aralıkları önemliymiş
 
Uyku konusunda en kötü haldeki sanırım biziz. Büyüdükçe hiçbir şey düzelmediği gibi daha da kötüye gitti. Takmamaya çalışıyorum bu günlerin geçeceğini biliyorum ama hastalandıktan sonra iyice sarpa sardık. 3 gecedir gece uykusuna yatıyo herzamanki saatlerinde 1.5 saat sonra kalkıyo ağlayarak emerek uyuyo gündüz de gecede yine emziriyorum uyusun diye ama yok allah yok uyuyamıyo dalamıyo. Sonra yine ağlama krize girme. Pışpışla sakinleşmiyo ninniyle sakinleşmiyo. Boğazı mı agriyo dişi mi çıkıyor ondan böyle hiçbir şey anlamadık. Dün gece 10.15 te gece uykusundan uyandı ve geri uyuduğunda saat 02.45 ti inanılır gibi değil. Hem kendi hem ben mahvoluyorum. Benim dışımda da kimsede durmuyor da uyumuyo da. Anniii diye ağlıyor. Bi derdi var biliyorum ama asla çözüm olamıyorum kuzuma. Çok üzülüyorum. Normalde 20.30-21.00 arası gece uykusuna geçer sabah da 07-08 arası kalkardı. Gece 35 kere kalksa bile sorun etmiyodum artık canı sağolsun diyodum. Çünkü emip uyuyodu çocuk. Ama bu ağlama emip uykuya devam edememe beni de kuzumu da bitirdi. Gece uykusu tamamen bittigi için bu saat oldu hala uyanamadı. Bütün düzen gitti. Umarım düzelir bu süreç. Bebekler hemen herşeyi huy edindiği için bunu huy edinmesinden de çok korkuyorum. Çünkü anca salona geçiyoruz TV açıyoruz ve o şekilde sakinleşiyor ki normalde gündüz hiç TV açmıyorum evde o uyurken bile. Çok dertliyim çok. Keşke gece 35 kere kalksa ama böyle olmasa
 
Günaydın
Bizde gece hala sık sık emiyoruz sabah kalkınca emiyor. Günde 3 kez gündüz uykusu var uykuya dalmadan ve uyaninca emiyor bazen emip geri dalıyor. Gunduz uykulari 1 saati bulmuyo. Yani cogunlukla uykuya dalmadan uyku arası ve uyanınca emiyo. Onun disinda cok nadir emiyor.
 
Bizdede gece ortasi uyanma oluyor esimle arama koyuyorum biraz oynuyorum sonra telden cizgi film aciyorum sonra uykusu gelio emio yada sallayip uyutuyorum hergece deil ama. Onun disinda sizin gibi surekli emmeye kalkiyo. Aglama ortanca oglumda olurdu bende iceri giderdim. Neyse huylari o degismiyo. Rabbim kolaylik versin
 
Istahı degişiyor ama zorlamıyorum oyunla fln yediriyorum baktim istemio bırakıyorum. 1 yas asısında giysili 12 kiloydu. Benim bebeklerim 1 yasa kadar boyle oluyo sonra 3 yasinda bile 15 kilo anca. Yurumede tutarak geziyor koltuk duvar arada elini bırakip dengedede duruyo. Ama parmak ucunda geziyor. Annede bir kac gundur diyor.
 
Bizim bebeler çok mu temkinli acaba ya instagramda daha 1 yasina gelmeden yürüyen bebisler görüyorum hep moralim bozuluyor .
 
Bizim bebeler çok mu temkinli acaba ya instagramda daha 1 yasina gelmeden yürüyen bebisler görüyorum hep moralim bozuluyor .
benim oğlanlar 1 yaş 15 günlük yürüdü cumartesi yüsrada 1 yaş 15 günlük oluyor bakalım yürürmü aslında kızlar erken yürür derler ama ayagınķ bile tam basmıyor hanfendi parmak ucunda geziyor.
 
Selam hanımlar
Benim oğlanın da gece uykuları bozuk
Üstten bir diş patladı belki diğerinin sıkıntısıdır
Ne sıkıntımız olsa kesin dişten diye avutuyorum kendimi
Bir haftadır kendi kendine kalkıp yürüme çalışmaları başladı kuzumun
Koltuktan elini çekip geliyor yanıma kendi başına, arada düşmeler ağlamalar oluyor tabi
3 martta yaşına girecek sanırım yaşını karşılayacak yürüyerek
 
Eskiler boşuna dememiş çocuğun hasta olmasına yanmam huy değiştirmesine yanarım diye bizim oğlanda 1 kere ateşlenmisti ondan sonra çok huy değiştir ama bir süre sonra o da düzeliyor.
 
Ben bir şeyDaha sormak istiyorum Bebeğimin yaklaşık iki haftadır fark ettiğim saçları böyle çektikçe elime geliyor tek tük ama yine de geliyor bu dönemde normal mi yoksa yeni bir vitamin eksikliği mi acaba
 
Ah canım benim tekrar deprem olmuş gerçekten dayanacak güç kalmadı az hasarlı demiştin ev şu an nasıl
Çok şükür bişey olmadı aşağı kaçtık yine hemen birkaç saat arabada kaldık sonra tekrar evimize döndük ama arabada yatan dışarda kalan çok kişi vardı ve halada birçok kişi köy evlerinde ve camilerde okullarda kalıyor benim 2 küçük çocuğum var ve küçüğü durmuyor disarda mecburen eve geçtik ve duruma alışmaya çalışıyoruz artçılar hiç bitmiyor panik atak olmuşum artık en ufak sarsıntıda bile bağırıyorum hızlanacak diye ödüm kopuyor dua etmekten başka bişey gelmiyor elimizden Allah daha kötü olanlara yardım etsin inşallah
 
Rabbim yardımcınız olsun hepimizin yardımcısı olsun
Ben İzmir’de devamlı deprem olursa çocuklarla nereye kıvrılır beklerim diye bakıyorum
Çok zor
 
Gunaydin kizlar. Son günlerde degisik bi ağlamasi var ayaklarini tepinip ellerini hayir hayir yaparak inatla agliyor ama o sirada ona bisey yapmiyoruz atak haftasi da degil. Aglamasina izin veriyorum tepki veriyorum bir sure susmuyor noldu annecim sakin ol gel oyun oynayalim sarilalim diyorum daha cok bagirip ayni seyleri yapiyor. Gece 5 bucukta da bu ağlama şekliyle kalkti saat 8 buçuk ara vere vere devam ediyor
 
Merhaba kızlar. Biliyorsunuz ben 2.ye hamileyim Fakat geçen hafta bebeğimde ense kalınlığı görülmesi üzerine nipt testi yaptırdım (1 Tüp kandan genetik hastalıklara bakıldı) ve trizomi 18 riski yüksek çıktı. Testin güvenilirliği %99 olsa da bir ihtimal var dediler. Perinatoloğa gidicem, gerekirse cvs işlemi yapılacakmış. amniyosentez benzeri bi şey. Trizomi 18’de bebeğin yaşamsal fonksiyonları yetersiz kaldığı için %95’i anne karnında ölüyormuş, ölmez de yaşarsa doğumdan sonra 1 hafta içinde ölüyormuş. Yine eğer bi ihtimal Yaşarsa 1-2 yıl tüplü beslenme ve oksijen desteği ile yaşayıp yine vefat ediyormuş.
bunu öğrendiğimden beri ne yerdeyim ne gökte. Keşke down sendromlu olsaydı da yaşasaydı bile dedim.
cvs mi yapılacak, detaylı ultrasonla takip edilip kendiliğinden düşmesi mi beklenecek ya da kürtaj mı olacak hiçbir fikrim yok şu an. kadın doğum doktorum bir hastasının bebeğinde (tanıyı bilmiyorum, down mu yoksa başka bir trizomi mi bilmiyorum) ense kalınlığı olduğunu, cvs testinin ise tertemiz çıktığını ve gebelik sürecinde ense kalınlığının zamanla düzeldiğini, bebeğin de sağlıkla doğduğunu anlattı. Tabii bu çok az bir ihtimal ama yaşayan Rabbim yaşatıyor.
sizden ricam bebeğim ve benim hakkımda hayırlısını dilemeniz. bir de daha önce bu tarz bi şey yaşayan oldu mu? Bilginiz varsa bana yazar mısınız rica etsem.
 
Bilgim yok ama çok üzüldüm . Her şey allahtan inşallah cvs iyi çıkar. Dualarım seninle
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…