• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Teşekkür ederim ozlenilmek güzel şey hep okuyorum yazın burdayım ben

bende 1ay erken doğduğu için kilonun normal olduğunu düşünüyorum emiyor sıkıntı yok
Bu ara gündüz uykusu nerdeyse yok denecek kadar az
Gece de birkaç kez uyanıyor sizlerde var mı bu
Bugün bizimki de tarhana içti yoğurt çok şükür yedi

Sizinkiler zamanında doğdu kilolar nasıl sormamda sakınca görmeyen yazabilir mi
Ben 36haftalik kızım 63007ay kontrol de boy 68kafa çevre 42kusurdu sanırım
Sma mama alicam gece en azından bir kere vericem sirf doktor dedi diye
40+1 de doğdu kızım, pazartesi 6 aylık kontrolünde 70 cm 8700 çıktı. Sadece anne sütü verdim su bile vermedim, 15 gun oldu ek gidaya başlayalı. Bence kilo ve boya cok takilmamali çünkü ben 175 im eşim 195. Genetik denen gen denen bişey var sonuçta. Sağlıklı olsunlar da rakamlar çok önemli değil.
Ha bide uyusunlar ya😬😔🙏

Ben doktorların bu kilo işine akıl erdiremiyorum. Bebeğin boyu uzamış, kafası büyümüş bunu görmezden gelip sadece kilo almış olmasını baz almak nedir yani? L Luthientr sen daha iyi bilirsin, illa kilo mu almalı “büyüdü” demek için?

Benim büyük kızım 3 yaşına girdi. Daha hiç kan kontrolü yapılmadı.
Sadece dogunca bakılan la kaldı.
Bir yaşına kadar da sadece 6 kez kontrole gidiliyor.
Tabi hasta vs. Durumda daha çok ta gidebilirsin.
Rutin sadece 6 kez.
Büyüme de gelişimde sıkıntı yoksa.
Sonra da 7 yaşına kadar
rutin kontrol sene de bir defa oluyor.
Kuzum sizin oraların sistemiyle burası farklı. Burda her ay kontrol var. Sürekli aşılar var😂
Merhaba sevgili annelerim bir sorum var hepimizin bebekleri artık 6 ayı tamamladı peki ismine hep bakıyor mu 6 aydan sonra deniliyor ama kızım 2 bakıyorsa 5 bakmıyor sizinkiler hemen tepki veriyor mu hele elinde oyuncak falan varsa dikkat çeken bi şey asla bakmaz
İsmini biliyo ama herzaman bakiyo mu dersen bakmiyo. Tamamen keyfine göre. Dedigin gibi elinde oyuncak falan varsa hak getire yani😂
Teşekkür ederim ozlenilmek güzel şey hep okuyorum yazın burdayım ben

bende 1ay erken doğduğu için kilonun normal olduğunu düşünüyorum emiyor sıkıntı yok
Bu ara gündüz uykusu nerdeyse yok denecek kadar az
Gece de birkaç kez uyanıyor sizlerde var mı bu
Bugün bizimki de tarhana içti yoğurt çok şükür yedi

Sizinkiler zamanında doğdu kilolar nasıl sormamda sakınca görmeyen yazabilir mi
Ben 36haftalik kızım 63007ay kontrol de boy 68kafa çevre 42kusurdu sanırım
Sma mama alicam gece en azından bir kere vericem sirf doktor dedi diye
Canim 40+2 de zorla aldık kerem i😂 6 ay 25 günlük bugün gittik doktora 8 kilo 68 cm çıktı. Boyu 2 cm uzamış mesela geçen aya göre ama iyi kilo almış. Kafası da 45 mi ne çıktı koca kafalı mı kız sizinkileri okuyunca😂😂 anne sütü+ efsane yalandan ek gıda 20 gün falan olcak ek gıdaya başlayalı. Ama o azıcık yedikleri bile etki etmiş. 600 gram almış bu ay. Mama hiç vermedim ben. Ama doktor az dediyse bi dene bakalım belki içmek istemicek zaten bebisko.

Ek gida cok yordu ne yapsam kaliyor kahvalti yaptiramadim takmiyim desem de içimde bi hüzün :KK14:

Hicbisey yemiyo ki bırak kahvaltıyı😂😂 bende böyleymişim bebekken annem öyle diyo çok üzülür ağlardım yemiyosun diye diyo😂
Yazik ben yermişim annem de yedirmeyi çok severmiş iyi bişey gibi once yemek yedirirmiş üstünr meyve ya da puding onun üstüne keyif sütü verirmiş ooh doydu dermiş?? Beslenme şekline bak 🤢 bigün yere yatirdim baktım karnın c harfi gibi yamulmuş noldu ki diye bi dokundum karşiya kustun patlicakmişsin megersem diyor patlamaz mi insan yazik hiç kiyamam kendime 😄 cok ama cok cok cok cok fazla da terlik giy atlet giy üşüme yelek giy derdi ama inanilmaz usandırana kadar. O zamanlari hatırladıkca hala bunaliyorum. Yedirmek ve giydirmek uzerine çok adapte olmuş. Şimdi ayni seyleri oğluş yaşamasin diye kendim bakiyorum işe dönemiyorum ama oğlan da beni pek sevmiyo galiba ya babasıyla çok mutlu beni gorunce mızıldanıyo sıkılıyo bişiler yapiyo. Hep sevmedigi seyleri ben yapiyorum diye heralde altini aliyorum uyutuyorum yemek yediriyorum giydiriyorum filan ondan mi. Ilk zamanlar çok aşık aşık bakardı kiyamam şimdi babası favori buyudukce biraz pas verir bana da yine insalah 😄

Anne sütüyle mi besleniyor bebeklerimiz aynı gibi benim kilo biraz daha geriden erken doğdu malum
Benimde tam oturamiyor
Kilo almıştır da az almıştır hiç almamış olamaz
Bende moral bozmuyorum çok kilolu olunca çok mu iyi sağlıklı olsun da
Doktor moralimi bozdu önce sonra giderken aslında boy ve kafa çevresi önemli kilo önemli değil ama aldır sen yinede azda mama ver diyor
Sagiyorum en yorgun ev işi yaptığım doğru dürüst yemek yiyemedim su icemedim bugün işten güçten sagiyorum sütüm geliyor az geliyor desem 60cc en kötü oda 10dak da gelen diyeyim
Kontrolden dönünce yaş bakalım ne diycek sana canım
Bir dahaki kontrolü 8. Ayda yapalommbşr sıkıntı olmazsa dedi. Benim doktor percentilde 7 bebekten filan ileride dedi. Alerjik bebek çoklu gıda alerjisi derken zaten bunada şükür diyorum. Mama vermem gerekiyor ama alerji mamaları berbat içmiyor. Hamileyken coronadan sonra 3 hafta geri kalmıştı. Doktor ondan dolayıda geriden geliyor olabilir dedi. Babıldamaya başlamadı dedim bu ay sonu başlar desteksiz bu ay sonu oturur dedi. Ama ikisinide yapamıyor henüz

Ben doktorların bu kilo işine akıl erdiremiyorum. Bebeğin boyu uzamış, kafası büyümüş bunu görmezden gelip sadece kilo almış olmasını baz almak nedir yani? L Luthientr sen daha iyi bilirsin, illa kilo mu almalı “büyüdü” demek için?

Valla ben çocuktan hiç anlamıyorum :) benim kızım da zayıf. Kilosu hep 22.persantilde boyu başı 50-75 arası mesela. Doktor kilo aldırmak için ek kaloriler verdi durdu. Daha çok içsin diye baskı yaptı :p hayır genetik desek her taraf kilolu :) zayıf insan yok pek. Moralimi bozup duruyordu ama artık sallamıyorım. Hep aynı persantilde sonuçta düşüş yok. Benim kızım da zayıf büyüyecek demek ki. Ama ben de kiloya bu kadar çok takmalarına anlam veremiyorum. Bebeklikte kilo alsın diye uğraşıyorız büyüyünce versin diye :)

Yazik ben yermişim annem de yedirmeyi çok severmiş iyi bişey gibi once yemek yedirirmiş üstünr meyve ya da puding onun üstüne keyif sütü verirmiş ooh doydu dermiş?? Beslenme şekline bak 🤢 bigün yere yatirdim baktım karnın c harfi gibi yamulmuş noldu ki diye bi dokundum karşiya kustun patlicakmişsin megersem diyor patlamaz mi insan yazik hiç kiyamam kendime 😄 cok ama cok cok cok cok fazla da terlik giy atlet giy üşüme yelek giy derdi ama inanilmaz usandırana kadar. O zamanlari hatırladıkca hala bunaliyorum. Yedirmek ve giydirmek uzerine çok adapte olmuş. Şimdi ayni seyleri oğluş yaşamasin diye kendim bakiyorum işe dönemiyorum ama oğlan da beni pek sevmiyo galiba ya babasıyla çok mutlu beni gorunce mızıldanıyo sıkılıyo bişiler yapiyo. Hep sevmedigi seyleri ben yapiyorum diye heralde altini aliyorum uyutuyorum yemek yediriyorum giydiriyorum filan ondan mi. Ilk zamanlar çok aşık aşık bakardı kiyamam şimdi babası favori buyudukce biraz pas verir bana da yine insalah 😄
Ahahha aynen tüm sevmedikleri şeyi sen yaptığın için o bencede. Bi de baba işte bütün gün görmüyo o yüzden öyle

Bir dahaki kontrolü 8. Ayda yapalommbşr sıkıntı olmazsa dedi. Benim doktor percentilde 7 bebekten filan ileride dedi. Alerjik bebek çoklu gıda alerjisi derken zaten bunada şükür diyorum. Mama vermem gerekiyor ama alerji mamaları berbat içmiyor. Hamileyken coronadan sonra 3 hafta geri kalmıştı. Doktor ondan dolayıda geriden geliyor olabilir dedi. Babıldamaya başlamadı dedim bu ay sonu başlar desteksiz bu ay sonu oturur dedi. Ama ikisinide yapamıyor henüz
Babildama derken canım?
Bizde ailece korona olduk çok zor bir süreçti o ay kilo alamadı
Üstüne idrar yolu enfeksiyonu olmuş enfeksiyon kilo aldirmazmis 2 ay zaten o yüzden bende buna şükür diyorum

Bebeklikte kilo alsın diye uğraşıyorız büyüyünce versin diye :)
👍🏻 Evet.

bilmiyorum, benim ilk çocuğum ama bu kadar kiloya takılmalarına anlam veremiyorum. Çok şükür Hepimizin evladı sağlıklı, kimisi biraz daha uzun, kimisi daha zayıf olacak. Bunlar robot değil ki hepsi aynı fabrikadan üretim gibi çıksın 🤷🏻‍♀️

Kızlar geceleri yatmadan bebişkolarınıza ne yediriyosunuz tok tutacak uzun uyutacak tarifiniz var mı😂😂 emip uyuyo kerem ama hani emmeden bişeyler yedireyim en son emsin uyusun diye düşünüyorum ama gece maması olarak neler yapıyosunuz tecrübelerinize ihtiyacım var😘

Kızlar geceleri yatmadan bebişkolarınıza ne yediriyosunuz tok tutacak uzun uyutacak tarifiniz var mı😂😂 emip uyuyo kerem ama hani emmeden bişeyler yedireyim en son emsin uyusun diye düşünüyorum ama gece maması olarak neler yapıyosunuz tecrübelerinize ihtiyacım var😘

Biz akşam ne çıkarsa onu veriyoruz sofrada az az. Sonra da bazı gece meyveli yoğurt, bazen de pirinç unlu, ceviz rendeli, anne sütüyle yapılmış muhallebi veriyorum :) bazen meyve :) ama mutlaka gece en az 1 kere uyanıyor :p yani uyandırmayan yemeği daha bulamadım.

Biz akşam ne çıkarsa onu veriyoruz sofrada az az. Sonra da bazı gece meyveli yoğurt, bazen de pirinç unlu, ceviz rendeli, anne sütüyle yapılmış muhallebi veriyorum :) bazen meyve :) ama mutlaka gece en az 1 kere uyanıyor :p yani uyandırmayan yemeği daha bulamadım.
Maşallah gece bir kez uyanmak ne güzel bir şey.3 aydan beri gece kac kez uyaniyor sayamıyorum ben.

Benimki gece boyu 2 kere uyansa göbek atarım oh ne güzel uyudu diye 😅 2 aydır bebe gecede en az 5 kez uyanıyor az kaldı huni takmaya 😅
Bu arada kızlar bebiklerinize uyku rutini yapıyor musunuz? Rutin uygulayıpta bebeği saat başı uyanan var mı mesela?

Maşallah gece bir kez uyanmak ne güzel bir şey.3 aydan beri gece kac kez uyaniyor sayamıyorum ben.

Benimki gece boyu 2 kere uyansa göbek atarım oh ne güzel uyudu diye 😅 2 aydır bebe gecede en az 5 kez uyanıyor az kaldı huni takmaya 😅
Bu arada kızlar bebiklerinize uyku rutini yapıyor musunuz? Rutin uygulayıpta bebeği saat başı uyanan var mı mesela?

Benim de bebeğin 2 gecedir 2 saatte 1 uyanıyor herhalde atakta :p. Ama bazen 1 kere uyandığı oluyor ama genelde 2 kez kalkıyor. Rutin uyguluyorum ben. 2 günde 1 akşam banyo, süt, masal, emzikli ninni :) uyanacağı varsa uyanıyor rutin mutin dinlemiyor. Ama hep 8 gibş yatıyor en azından.

Benim de bebeğin 2 gecedir 2 saatte 1 uyanıyor herhalde atakta :p. Ama bazen 1 kere uyandığı oluyor ama genelde 2 kez kalkıyor. Rutin uyguluyorum ben. 2 günde 1 akşam banyo, süt, masal, emzikli ninni :) uyanacağı varsa uyanıyor rutin mutin dinlemiyor. Ama hep 8 gibş yatıyor en azından.
Bende bi 5 dakika acaba rutin yapmadığım için mi uyanıyor sürekli diyordum 😅 neyse bu da değilmiş ne o zaman sorun bulamadım gitti 😅

1 kere uyanmak uyanmaktan sayılmaz beee keske oyle olsa masallah diyim 🧿🧿
Ay bizimde boyle yaa 6-7 kere taş yani. Hele sabaha dogru saat başına dönüyor
Bende bi 5 dakika acaba rutin yapmadığım için mi uyanıyor sürekli diyordum 😅 neyse bu da değilmiş ne o zaman sorun bulamadım gitti 😅
Ahahah çok güldüm sana yaa😂 rutin bende yapmıyorum. Mesela bi kere akşam banyo yaotirip uyutiyim dedim aglamaktan helak oldu gece duş almayı sevmiyo bizim ki. Uykusu varsa özellikle gündüzde duş hoşlanmı. Uyuyup uyanınca duş aldırıyorum mesela. Kitap vs okumayı denemedim. Emzirip yatırıyorum. Ama iste tok tutacak bişeyler yerse daha uzun uyur belki 10 kere kalkacağını 5 kere kalkar diye ümit dünyasındayım işte

Back