2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar malum ek gıdaya yeni başladık biz, şimdi nereye kadar üç gün kuralını uygulucaz onu kestiremiyorum. Kabak için havuc patates avakado yoğurt hepsi icin uc uc uc mu ilerlemem lazım? Yoksa 180 günden sonra azar azar veriyor muyuz?

Uyusun diye mi verdin? Etkisi oldu mu bari ?
Evet ve yaradı. gece 2’de ben kalktım emzirmek için artık memelerim şişmişti acıyordu, uykusunda emdi Gözünü açamadan. Sonra sabah 6.30’da kalktı. Neredeyse 10 saat uyudu çok şükür 🥲 bu akşam da verdim. Belki uyku eğitimine de katkısı olur papatyanın. Hala 40 dk sürüyor piş piş ile gece uykusuna geçmesi. 1 hafta olacak neredeyse. bu şekilde belki işim daha kolaylaşır 🫠

Kızlar malum ek gıdaya yeni başladık biz, şimdi nereye kadar üç gün kuralını uygulucaz onu kestiremiyorum. Kabak için havuc patates avakado yoğurt hepsi icin uc uc uc mu ilerlemem lazım? Yoksa 180 günden sonra azar azar veriyor muyuz?
Bende yeni basladim ama hic 3 gün kurali yapmadim ya oyle cok uzun surer yani. İlk kabakla basladim. Ogleden once ve ogleden sonra olarak ogunler. Bi sorun cikmadi ertesi gun havuc ekledim ertesi gun patates. Seklinde gittim. Hep ekle hicbirini cikarma dedi doktor. Bugunde yogurt vericem denicem

Benim doktorum çok rahat :) hiç yasak yok diyor. Yani et , balık, çilek her şey serbest. Siz ne yerseniz o diyor. Özel yemek yapma dedi. Bir tek rafine tatlılar, paketli gıdalar ve bize de zararlı olan şeyler yasak.

Sabah peynir, zeytin, yumurta, çavdar ekmeği yedirdim. Öğlen zayıf olduğundan anne sütü, pirinç unuyla muhallebi yaptım işine ceviz rendeledim. Akşam köfte, patates yemişti dün. Ne kadar yerse. Yani bazen toplam 1 yemek kaşığı yiyor bazen çay kaşığı (öğün başına) hiç zorlamıyorum. Ne yemek isterse ne kadar isterse o kadar.
Maşallah hep özenmişimdir. Alerjiden dolayı bebeğime ne yapsam diye düşünmekten bişey yapamıyorum 🤕

Kızlar gunaydin 2-3 öğüne geçenler ek gıdaları hangi saatlerde veriyosunuz?
Günaydın. Ben işe sabah geliyorum 2 gündür. sabah kalktığımızda ve evden çıkmadan emziriyorum (iki emme arası kısa oluyor ama işte şişmemek için çıkarken yine emziriyorum) sonra 10 gibi annem besliyor. ben öğlen eve gidince emziriyorum. bir daha öğlenden sonra 3 gibi yediriyorum bi şeyler. o günkü öğünleri kalırsa akşam yemeğinde de veriyorum biz yerken bakmasın diye.

işe öğlen geldiğimde de aynı şeyler oluyor. Sabah emzirip bizimle birlikte sofraya oturtmaya çalışıyorum, 9-10 gibi kahvaltı yaptırıyorum. Öğlen evden çıkmadan emziriyorum, annem 3 gibi besliyor, ben eve gelince emziriyorum.

kısacası sabah 9-10, öğlen 3-4 gibi. duruma göre akşam yemeğinde de 7 gibi.

Kızlar. Bebekler uyumuyorsa kendinize ve bebeğinize bir iyilik yapıp papatya çayı verin. 1 çay kaşığı vereceksiniz. Ben çok korktum bi şey olur mu diye ama eczanelerde satılan damlalarda ya da iyi geceler çaylarında filan hep papatya var. Kiç tane abla teyzeyle konuştuysam biz hep verdik dediler. İnanın çocuk huzurla uyuyor. Siz de dinleniyorsunuz. Kendinizi de çocuğu da yıpratmayın.

Kızlar. Bebekler uyumuyorsa kendinize ve bebeğinize bir iyilik yapıp papatya çayı verin. 1 çay kaşığı vereceksiniz. Ben çok korktum bi şey olur mu diye ama eczanelerde satılan damlalarda ya da iyi geceler çaylarında filan hep papatya var. Kiç tane abla teyzeyle konuştuysam biz hep verdik dediler. İnanın çocuk huzurla uyuyor. Siz de dinleniyorsunuz. Kendinizi de çocuğu da yıpratmayın.
Ben verdim 2-3 çay kasigi. Ilk iki gun cok işe yarari sonra etki etmedi 🙁

Aktardan mi aldin kuzum? Sen denedin mi? Bebis uyudu mu

Ben verdim 2-3 çay kasigi. Ilk iki gun cok işe yarari sonra etki etmedi 🙁
Yaaaa. Ben de 2 gün verdim daha Ama birkaç gece daha vermeyi düşünüyordum. bakalım bu gece nasıl olacak. Dün gece de mışıl mışıl uyudu. Ben henüz 1 çay kaşığı aşamasındayım 😂
Aktardan mi aldin kuzum? Sen denedin mi? Bebis uyudu mu
Yok kız ne attarı 😂 evde sallama papatya çayı vardı. Canıma tak edince koyuverdim kaynar suya, sonra lüp çocuğa. 2 gecedir çocuk mutlu ben mutlu 😂 9 gibi uyuyor, 2 gibi uykusunda ben emziriyorum şiştiğim için, sonra 5 ya da 6 gibi kendi emiyor. bir daha zaten 7 Gibi uyanış. Yeminle huzurluyum 2 gündür.

Yaaaa. Ben de 2 gün verdim daha Ama birkaç gece daha vermeyi düşünüyordum. bakalım bu gece nasıl olacak. Dün gece de mışıl mışıl uyudu. Ben henüz 1 çay kaşığı aşamasındayım 😂

Yok kız ne attarı 😂 evde sallama papatya çayı vardı. Canıma tak edince koyuverdim kaynar suya, sonra lüp çocuğa. 2 gecedir çocuk mutlu ben mutlu 😂 9 gibi uyuyor, 2 gibi uykusunda ben emziriyorum şiştiğim için, sonra 5 ya da 6 gibi kendi emiyor. bir daha zaten 7 Gibi uyanış. Yeminle huzurluyum 2 gündür.
E peki onceden kac kere kalkiyordu. Bu ara cok fena durumlardayim dun 5 de bugun 3 de uyandi kaldir yatir derken ne uyku kaldi ne bisey.

Bizimki uyurken surekli dönüyor. Sürekli amaa SSSÜÜÜÜREKKKLİİİİ kıpırr kıpııır kıpıııır. O kipirdadikca saga sola cevirip pışpışlıyoruz yoksa uyaniyor bidaha da saatlerce uyumuyor. O yuzden o sabaha kadar uyuyo ama biz toplasan bazen yarim saat bazen max 2 saat uyumuş oluyorz koca gece. O da parca parca. Bu kipirdamalar beni delirtecek. 2 buçuk ay süren diş sancısından sonra ilk dişimiz patladi çok şükür 🥹🙏 biraz rahatlatir mi bilmem. Şimdi onun yanindaki patlayacak gibi

Bizimki uyurken surekli dönüyor. Sürekli amaa SSSÜÜÜÜREKKKLİİİİ kıpırr kıpııır kıpıııır. O kipirdadikca saga sola cevirip pışpışlıyoruz yoksa uyaniyor bidaha da saatlerce uyumuyor. O yuzden o sabaha kadar uyuyo ama biz toplasan bazen yarim saat bazen max 2 saat uyumuş oluyorz koca gece. O da parca parca. Bu kipirdamalar beni delirtecek. 2 buçuk ay süren diş sancısından sonra ilk dişimiz patladi çok şükür 🥹🙏 biraz rahatlatir mi bilmem. Şimdi onun yanindaki patlayacak gibi
Bizimki de öyleydi dönünce uyanıyordu
Kendiliğinden bıraktı ellemedim ben
Şimdi dönse de uyuyor
Belki sizinki de dönünce devam edecek uykusuna 🙏

Bizimki de öyleydi dönünce uyanıyordu
Kendiliğinden bıraktı ellemedim ben
Şimdi dönse de uyuyor
Belki sizinki de dönünce devam edecek uykusuna 🙏
Yok kuzum bak simdi oglen uykusunda kipirdanip durdu kameradan gordum gitmedim komple kalkti gittim uyutmaya calistim gülüyor ayaklarini kaldirip vuruyor sesler cikariyor uykudan eser yok. Aldim geldim birlikte yaziyoz mesaji 🤪

Yok kuzum bak simdi oglen uykusunda kipirdanip durdu kameradan gordum gitmedim komple kalkti gittim uyutmaya calistim gülüyor ayaklarini kaldirip vuruyor sesler cikariyor uykudan eser yok. Aldim geldim birlikte yaziyoz mesaji 🤪
Ahaha bizimkinde böyle. Küt küt ayaklarını vuruyodu o bitti şükür 😂

Ayniiiiiiiyiz ayni. Birde sadece bi tarafa donebiliyor yani dönüp kendini duzeltme yok 😂 yüzüstü kalıyor oyle 🤦😂 bakalım o güncelleme gelince belki uyur.
Diş için hala bekliyoruz biz 2.5 ay demek ha😣

Bunlar değişik değişik huylar edinmişler daha şimdiden 🫢 Allah yardımcımız olsun 🙏🌺

X