2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
22.5 -26.5 hafta atak dönemini hissederek sonuna kadar geçiren anneler 🙏😂 gerçekten günü gelince herşey eskiye dönüyor mü? Yoksa bu şekilde devam mı? Umutlanmali mıyım ya
27. Hafta bitiyor gecen haftalarda kesin atakta dedigim gunler oldu. Şimdi hala aynı. Onlar ataksa bu ne bu ataksa onlar neydi. Ben okumuyorum bile artik harika haftalar kitabını. Ataktan ciktigini hic görmedim. Ilk aylar atak haftasi vsr gibi geliyordu ama yok yani hep ayni hep huysuz.
Gozleri kipkirmizi asla ayakta sallatmiyor kendi kendine de uyumuyor alip evde gezecek guc yok kollarimda da dizlerimde de. Keşke ayakta sallamama izin verseydi çok daha kolay olurdu hersey. Kucagimda gezdirirken sakin dursa o bile iyi. Ama çırmaliyor agliyor kafasini meme ariyor gibi omuzlarima sürüyor agliyor ama emmiyor da. Diş desen iki buçuk aydir bu hareketlere diş diyoruz onlar da çıkmadı

Kızlar bebişlerinize kahvaltıda ve öğlen neler yedirdiniz? Günlük öğünleri paylaşsak da birbirimize fikir olsa olmaz mı 😊

Benim doktorum çok rahat :) hiç yasak yok diyor. Yani et , balık, çilek her şey serbest. Siz ne yerseniz o diyor. Özel yemek yapma dedi. Bir tek rafine tatlılar, paketli gıdalar ve bize de zararlı olan şeyler yasak.

Sabah peynir, zeytin, yumurta, çavdar ekmeği yedirdim. Öğlen zayıf olduğundan anne sütü, pirinç unuyla muhallebi yaptım işine ceviz rendeledim. Akşam köfte, patates yemişti dün. Ne kadar yerse. Yani bazen toplam 1 yemek kaşığı yiyor bazen çay kaşığı (öğün başına) hiç zorlamıyorum. Ne yemek isterse ne kadar isterse o kadar.

Benim doktorum çok rahat :) hiç yasak yok diyor. Yani et , balık, çilek her şey serbest. Siz ne yerseniz o diyor. Özel yemek yapma dedi. Bir tek rafine tatlılar, paketli gıdalar ve bize de zararlı olan şeyler yasak.

Sabah peynir, zeytin, yumurta, çavdar ekmeği yedirdim. Öğlen zayıf olduğundan anne sütü, pirinç unuyla muhallebi yaptım işine ceviz rendeledim. Akşam köfte, patates yemişti dün. Ne kadar yerse. Yani bazen toplam 1 yemek kaşığı yiyor bazen çay kaşığı (öğün başına) hiç zorlamıyorum. Ne yemek isterse ne kadar isterse o kadar.
Peki tuzlu ve salçalı yemeklere geçtiniz mi?

Peki tuzlu ve salçalı yemeklere geçtiniz mi?

Tuzu sonradan siz ekleyin onun yemeğine atmayın dedi ama mesela peynirde zeytinde az tuz var, onu önemsemeyin o kadarı lazım dedi. Salçalı yiyebilir sorun yok dedi :)

Biz daha tadımlara yeni başladık ama ne kadar zormuş ya bu ek gıda. Kabakla başladık bugun havuç ekledim yanına. Günde 2 öğün başladık. Sabah biraz yedi ama şimdi 1 çay kaşığı anca yedi yemedi çıkardı hep ağzından. Doktor ek gıdadan önce ve sonra hemen emzirme demişti. Ama aç mesela şuan doğru düzgün yemek de yemediği için. Nası yapsam bilemedim yani. Yoğurt falan mı yapsam acaba onu daha kolay mı yer diye düşünüyorum.

Peynir ne peyniri verdiniz peki.
Köfteyi her zaman kendinize yaptığınız gibi mi yaptınız dana kıymasıyla? Baharatı falan aynı mı

Kızlar bebişlerinize kahvaltıda ve öğlen neler yedirdiniz? Günlük öğünleri paylaşsak da birbirimize fikir olsa olmaz mı 😊
Ben sana 1 kaşık irmik içine labne yumurta sarısı şeftali ve armut rendeledim. Sevdi yedi bitirdi maşallah.
Öğlen soğan kabak havuç soteledim zeytinyağında. Su ve irmik ekledim pişirdim. Kaşıkla yemek istemedi parmağımın ucuna koydum parmağımla yedirdim öyle yemek istedi 🙄 umarım kaşık istememesi geçiçi bir durumdur. Yanına da 1 yemek kaşığı yoğurt yedirdim

Peynir ne peyniri verdiniz peki.
Köfteyi her zaman kendinize yaptığınız gibi mi yaptınız dana kıymasıyla? Baharatı falan aynı mı

Valla peyniri bizim yediğimiz pınar beyaz peyniri :) az yağlı yiyoruz çocuğa da onu verdim. Köfteyi kasaptan alıyorum ben hiç yapmadım köfte :p yemek yapmayı sevmem hiç o yüzden nerede yapılmış kolay yemek var onu alıyorum :) kasaba da hiç sormadım valla ne baharat kullanıyorsun diye. Bildiğiniz bizim yediğimiz düz köfte. 2 gün önce mesela dışarıda yedik. İskender yedik. İskenderin etini küçük küçük verdim yedi ve sevdi. Yani gerçekten biz ne yersek onu yiyor :p yarına biber dolma yapacağım. Onun içini ver dedi doktor. Pirinçli, kıymalı, domatesli, hafif baharatlı o içten vereceğim mesela.

Not: ev yapımı yoğurt dedi bir de doktor. Onu da yapmadım hiç ama kayınvalidem çok yapar :p anneciğim Esinin yoğurt yiyesi geldi dedim yapıyor :)

Ne güzel doktormuş tam aradığım rahatlıkta 😊Bizim doktor internetten bulduğu bir şeyi attı 3 4 satır onun dışında hiç bilgi vermedi. Bende araştırarak instada anneleri takip ederek veriyorum.Aynı şeyleri yemekten bıktı yavrum sabah yumurta sarısı labne öğlen sebze çorbası (kabak havuç patates maydanoz kapya biber irmik ilik suyu ) ikindi de Muz armut avakado erik bunların biri bunların dışında yoğurt her seferinde gaz yaptı çok sancılandı gürültülü kaka yapmaya başladı bebekliğinin ilk aylarındaki gibi bir de nokta nokta kan oldu kakasında o yüzden onuda veremiyorum maalesef

Ay sizin çeşitleri görünce ben ne yapıyorum daha dedim. Cocuk daha bi kabak bi havuc yedi. Onu da yedi mi yemedi mi hiç bilmiyorum allaha emanet😂😂 hic cesit isine giremedim bile

Valla peyniri bizim yediğimiz pınar beyaz peyniri :) az yağlı yiyoruz çocuğa da onu verdim. Köfteyi kasaptan alıyorum ben hiç yapmadım köfte :p yemek yapmayı sevmem hiç o yüzden nerede yapılmış kolay yemek var onu alıyorum :) kasaba da hiç sormadım valla ne baharat kullanıyorsun diye. Bildiğiniz bizim yediğimiz düz köfte. 2 gün önce mesela dışarıda yedik. İskender yedik. İskenderin etini küçük küçük verdim yedi ve sevdi. Yani gerçekten biz ne yersek onu yiyor :p yarına biber dolma yapacağım. Onun içini ver dedi doktor. Pirinçli, kıymalı, domatesli, hafif baharatlı o içten vereceğim mesela.

Not: ev yapımı yoğurt dedi bir de doktor. Onu da yapmadım hiç ama kayınvalidem çok yapar :p anneciğim Esinin yoğurt yiyesi geldi dedim yapıyor :)
Tam anam babam usulü yani😁 büyükler en iyisi bu diyor annemde kendi yemeklerine salca ve tuz katmadan pişirir sonra eklermiş. Öyle ayrı yemek yapma hem sen yorulursun hem de çocuk seçici olur diyor hep belki de haklı

Tam anam babam usulü yani😁 büyükler en iyisi bu diyor annemde kendi yemeklerine salca ve tuz katmadan pişirir sonra eklermiş. Öyle ayrı yemek yapma hem sen yorulursun hem de çocuk seçici olur diyor hep belki de haklı

Aynen doktor onu söyledi. Önce şunu yesin bunu yesin hem çok zor hem de bu çocuk değişik tatları birlikte yemeyi öğrensin dedi. 3 gün kuralı da yok dedi. Hatta sordum çilek falan allerjen olabiliyormuş direk verelim mi diye evet dedi :p daha hiç allerji gelişen çocuğu olmamış çilekle. O yüzden işime de çok geldi ayrı yemek yapmıyorum :) bugün sadece çorba içeceğim eşim dışarıda yiyecek mesela. Kızım da benimle çorba içecek :p çorbayı da tavuk suyuna annem yaptı 😂😂 tarhana aldım çorbam bitince onu pişirip onu yedireceğim. Tuzunu baharatını sonra katacağım ben kendime.

Aynen doktor onu söyledi. Önce şunu yesin bunu yesin hem çok zor hem de bu çocuk değişik tatları birlikte yemeyi öğrensin dedi. 3 gün kuralı da yok dedi. Hatta sordum çilek falan allerjen olabiliyormuş direk verelim mi diye evet dedi :p daha hiç allerji gelişen çocuğu olmamış çilekle. O yüzden işime de çok geldi ayrı yemek yapmıyorum :) bugün sadece çorba içeceğim eşim dışarıda yiyecek mesela. Kızım da benimle çorba içecek :p çorbayı da tavuk suyuna annem yaptı 😂😂 tarhana aldım çorbam bitince onu pişirip onu yedireceğim. Tuzunu baharatını sonra katacağım ben kendime.
Bende denemeyi düşünüyorum. Burda bir arkadaş yazmış aynı şeyleri yemekten bıktı diye bizimki de öyle gerçekten ilk zamanlar iştahı iyiydi ama şimdi istemiyor

Ben ateş takibi yaptım. 12. saatinde 1 kez 38 i gördüm o zaman calpol verdim. 2.dozunda hiç ateş olmadı zaten 37.6 lardaydı. Öncesinde calpol vermek gibi bir uygulama rutin tıpta yok. Ancak nadir genetik, metabolik hastalığı vardır ve düşük ateşlerde bile nçbet falan geçiriyordur çocuk o zaman verilir ancak. Yoksa çocuklar erişkinlerden daha dayanıklıdır ateşe.
Aradığım birşeyi tesadüf okudum çok teşekkürler bizde yarın menenjit aşılarının ilk dozunu olacağız ateşten korkuyorum inşallah olmaz 🤲

Kızlar ya benim oğlan koltuklara tutunup ayağa kalkmaya başladı. Zaten geceleri uyumuyor perişanım simdi yanından 1 dakika bile ayrılamıyorum wcye gitmek lüks oldu 😶 yenidogan dönemi zor derdik ama ben o günleri özledim sanırsam 😅

Kızlar ya benim oğlan koltuklara tutunup ayağa kalkmaya başladı. Zaten geceleri uyumuyor perişanım simdi yanından 1 dakika bile ayrılamıyorum wcye gitmek lüks oldu 😶 yenidogan dönemi zor derdik ama ben o günleri özledim sanırsam 😅
Ayy hem masallah hemde sana geçmiş olsun cidden gün gectikce zorlasiyolar🙈🙈

Benim kız da hiç birseyi sevmiyor.
Ayrı bir şey yapmayacağım artık.
Ben de bizim yediklerimizden vermeyi deneyeceğim.

Mama ve anne sütü ile beslenen bebekleri olanlar gece uyanmanız nasil?
Benim yavru nerdeyse her iki saatı meme dei.
Sabrım ve gücüm azalıyor.
Mama acaba tok tutar mı?
Mama versemmi?
Artık 5 saat kesintisiz uyumak istiyorum

Benim kız da hiç birseyi sevmiyor.
Ayrı bir şey yapmayacağım artık.
Ben de bizim yediklerimizden vermeyi deneyeceğim.

Mama ve anne sütü ile beslenen bebekleri olanlar gece uyanmanız nasil?
Benim yavru nerdeyse her iki saatı meme dei.
Sabrım ve gücüm azalıyor.
Mama acaba tok tutar mı?
Mama versemmi?
Artık 5 saat kesintisiz uyumak istiyorum
Ben anne sütü artı mama veriyorum baştan beri ama uykularımız çok düzensiz eskidendi 4 5 saat ilk kesintisiz uykusu şimdi maksimum 3 saatte kalkıyor ilk uykusundan ondan sonrada saat başı meme için uyanıyor bazen 1.5 saatte uyandığı oluyor 5 te de tam sabah olmuş oluyor yatmadan 150 cc mama veriyorum bu arada

X