2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Ne veriyosun ne kadar veriyosun birbirimize soruyoruz fikir için bizden bi örnek menü gelsin 😁 yumurtaya da başladık 1 haftada tam yiyecek şekilde hergün arttır dedi doktoru. Akşamüstü de meyve emziğine muz koyarım bugünlük böyle

Eklentiler

• SmartSelect_20220919_120712_Gallery.jpg
    SmartSelect_20220919_120712_Gallery.jpg
    92,9 KB · Görüntüleme: 60
Boy ve kilolar ne durumda sizlerde
Uykuyu doktorumun önerisiyle sabah erken kaldırıp uyku belirtilerini iyi izleyip ilk 2 uykuya düşürüp sonra 3 uykuya çıkararak çözmek üzereyim. Sonrada desteksiz uyku eğitimine başlayacağım inşallah. Boy 64 kilo 6200 baş 42 küçüğüz biz minnağız 🤣

Öyle oluyor.
Biz de kabak la başladık.
Kabak, bal kabagi, capya biber,
Havuç, patates, Armut, Erik, üzüm,
Denedik.
Çay kasigindan fazla ileriye gidemedim 😀
Ayy ilk kabak deneyimimiz çok komik oldu ya. Anlayamadım yedi mi yemedi mi. Sürekli ağzından çıkarıp durdu. Sonra eliyle oynadı falan yalan oldu yani😂😂 benimde tecrubesizligim tabii bakalım nası olucak.
Ne veriyosun ne kadar veriyosun birbirimize soruyoruz fikir için bizden bi örnek menü gelsin 😁 yumurtaya da başladık 1 haftada tam yiyecek şekilde hergün arttır dedi doktoru. Akşamüstü de meyve emziğine muz koyarım bugünlük böyle
Bunların hepsini bir öğünde mi yiyo canım? Ayy ben çeyrek kabak haşladım verdim de 1 çay kaşığı yedi yemedi anlayamadım bile 😂😂

Bu çok değil mi canım? Benim toplam porsiyonum tabaktaki balkabağı kadar oluyor

Bu çok değil mi canım? Benim toplam porsiyonum tabaktaki balkabağı kadar oluyor
D doakolik Yok kizlar ya burda çeyrek avokado, 2 yemek kaşığı balkabağı filan var 1 tatlı kaşığı da labne, çeyreğin yarısı yumurta. Fotoda mi büyük çıktı acaba 🤔 cay bardagina koysam 1 bardak eder galiba. Valla yiyore 🤪 25 gundur filan ek gıda aliyor eskiden daha az yiyordu şimdi alıştı. Bi de aynı öğünde çeşitli yiyemiyordu tat değişik geldikçe ağlıyordu ona da alıştı adapte oluyorlar demek ki zamanla

Saglik ocagindaki hemsire bugün aşı yaparken yogurdu kesinlikle yemeklerle birlikte verme dedi. Demir emilimini engelledigi icin kansızlık yapar ara öğün gibi sonradan sade ver dedi. Ben bazen yemeğin yanında sade bazen de meyveye karistirip veriyordum hata yapiyomuşum bilginiz olsunn sizin dee 🙏

Günaydın kızlar, bizim atak haftaları yüzünden malum bide zona yüzünden günlerimiz kötü geçiyordu. Annemden döndük prenseslik bitti anlayacağınız, orda da huniliydim gerci ama 😁 dün tadimlara başladık yoğurt ile. Bugunde aynen devam, su ve yoğurt veriyorum artık. Birde iki gündür gündüzleri kendi odasinda yatiriyordum, dun gece de oraya yatirdim. İlk defa🙏😇🧿 artık ne olursa olsun orda yatircam inşallah, yine uyandik kac kere ama havalarin da serinlemesiyle odasinda klima yok çünkü Bismillah dedik bakalım ❤️

Günaydın kızlar, bizim atak haftaları yüzünden malum bide zona yüzünden günlerimiz kötü geçiyordu. Annemden döndük prenseslik bitti anlayacağınız, orda da huniliydim gerci ama 😁 dün tadimlara başladık yoğurt ile. Bugunde aynen devam, su ve yoğurt veriyorum artık. Birde iki gündür gündüzleri kendi odasinda yatiriyordum, dun gece de oraya yatirdim. İlk defa🙏😇🧿 artık ne olursa olsun orda yatircam inşallah, yine uyandik kac kere ama havalarin da serinlemesiyle odasinda klima yok çünkü Bismillah dedik bakalım ❤️
Allah kolaylık versin inşallah.
Odasında kalması iyi.
Ama geceleri yalnız bırakma bir yaşına kadar.

Kızlar merhaba cuma günü 7. Ay ilk doz bexero aşısını yaptırcaz oğluma size sorum yaptıran anneler aşı yapılmadan önce mi calpol verdiniz yoksa sonra mı bu aşı biraz beni korkutuyor ateş yüzünden 😔

Kızlar merhaba cuma günü 7. Ay ilk doz bexero aşısını yaptırcaz oğluma size sorum yaptıran anneler aşı yapılmadan önce mi calpol verdiniz yoksa sonra mı bu aşı biraz beni korkutuyor ateş yüzünden 😔

Ben ateş takibi yaptım. 12. saatinde 1 kez 38 i gördüm o zaman calpol verdim. 2.dozunda hiç ateş olmadı zaten 37.6 lardaydı. Öncesinde calpol vermek gibi bir uygulama rutin tıpta yok. Ancak nadir genetik, metabolik hastalığı vardır ve düşük ateşlerde bile nçbet falan geçiriyordur çocuk o zaman verilir ancak. Yoksa çocuklar erişkinlerden daha dayanıklıdır ateşe.

Ben ateş takibi yaptım. 12. saatinde 1 kez 38 i gördüm o zaman calpol verdim. 2.dozunda hiç ateş olmadı zaten 37.6 lardaydı. Öncesinde calpol vermek gibi bir uygulama rutin tıpta yok. Ancak nadir genetik, metabolik hastalığı vardır ve düşük ateşlerde bile nçbet falan geçiriyordur çocuk o zaman verilir ancak. Yoksa çocuklar erişkinlerden daha dayanıklıdır ateşe.
Iyiki bir doktorumuz var.
Ne güzel anlattın.
Teşekkür ederiz

Çok teşekkür ederim aydınlanmış olduk 😍

Ben 6. Ay aşıları ile birlikte nimenrix yaptırdım, yapan ebe “ateş, ağrı yapar; calpol ver” dedi. Eve geldik, çok huysuzdu oğlan. Ağrısı olmasın diye 2 kez calpol verdim. Baktım ateşi yoK, devam etmedim.
Hipokrat‘ın gözü yaşlı 🥲

Ben 6. Ay aşıları ile birlikte nimenrix yaptırdım, yapan ebe “ateş, ağrı yapar; calpol ver” dedi. Eve geldik, çok huysuzdu oğlan. Ağrısı olmasın diye 2 kez calpol verdim. Baktım ateşi yoK, devam etmedim.

Hipokrat‘ın gözü yaşlı 🥲
Teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için 🥰

Allah kolaylık versin inşallah.
Odasında kalması iyi.
Ama geceleri yalnız bırakma bir yaşına kadar.
Amiin inşallah,odalarimiz cok yakin, sesi aninda duyuyoruz. Sadece besige sigmiyor ve donemiyor en azindan kendi yataginda done done uyur diye düşündük. Gece biz kendi yatagimizdayiz, bakalim bu gece nasjl olacak

Oh iyi bari gülmüşsün L Luthientr 😌 yanlış anlican diye korkmuştum 😂

Yok yahu niye yanlış anlayayım 🥰 calpol aynı zamanda ağrı kesici etki de yapıyor. Hemşire onun düşünüp söylemiş olabilir ama çocuklarda maalesef ağrı değerlendirilemiyor ve böyle ağrıların doğal olduğu düşünülüyor. Mesela atak döneminde huysuz oluyor ya bizimkiler, o kadar hızlı büyüyorlar ki ağrıdan huysuz oluyor diyen de var. Ama tüm ilaçların yan etkisi olduğundan ve kesin gerekli diye düşünüp kullanılmasının daha doğru olduğu düşünüldüğünden daha çok ateşe odaklanılıyor.

Yok yahu niye yanlış anlayayım 🥰 calpol aynı zamanda ağrı kesici etki de yapıyor. Hemşire onun düşünüp söylemiş olabilir ama çocuklarda maalesef ağrı değerlendirilemiyor ve böyle ağrıların doğal olduğu düşünülüyor. Mesela atak döneminde huysuz oluyor ya bizimkiler, o kadar hızlı büyüyorlar ki ağrıdan huysuz oluyor diyen de var. Ama tüm ilaçların yan etkisi olduğundan ve kesin gerekli diye düşünüp kullanılmasının daha doğru olduğu düşünüldüğünden daha çok ateşe odaklanılıyor.
yok, çok açıklayıcı anlatmışsın ya hani, Hipokrat görse duygulanır anlamında yazdım 🤭 kahrolsun her şeyi cıncık cıncık açıklama huyum 🥹

22.5 -26.5 hafta atak dönemini hissederek sonuna kadar geçiren anneler 🙏😂 gerçekten günü gelince herşey eskiye dönüyor mü? Yoksa bu şekilde devam mı? Umutlanmali mıyım ya

22.5 -26.5 hafta atak dönemini hissederek sonuna kadar geçiren anneler 🙏😂 gerçekten günü gelince herşey eskiye dönüyor mü? Yoksa bu şekilde devam mı? Umutlanmali mıyım ya
Biz de atak dönemindeyiz. Sabah 2 kez 30 dakika uyuyoruz sadede. Gece her saat bile uyanabiliyoruz :p gül gül ölüyorum gece 5 te niyeyse hep sokuna dönüp yatmak istiyor. Bazen çok dönüyor yüzüstü oluyor bazen tam dönemiyor sırt üstüne dönüyor. Çok sinirlenip ağlıyor 😂😂😂 ben de gülsem mi yardım kı etsen bilemiyorum. Geçecek inş :))

X