Dora geçen aylarda çok daha güzel uyurdu son zamanlarda uykusu çok bozuldu uyku gerilemesinin de etkisi büyük tabi ama esas neden sabah çok erken kalkıyor uyku saatini biraz daha ileri alalım diyip 21.00 lere çekmiştik geç yatarsa geç kalkar mantigiyla o gunden sonra herşey zehir oldu. Çünkü saat 19.00 - 20.00 arası uyutulmak isteyen bir bebekti o saatleri kaçirdikmi uyumuyordu zaten. Rahat uyumasi icin kendiliginden bi rutin oluştu birini eksik yapsam mesela o gün burnunu açmadan uyutsam yine güzel uyumuyor. Ben farkettiklerimi paylaşayım belki bi faydası olur.

Akşamüstü 4-5 gibi uyandiginda yorulacagi oyunlar oynuyorum tepiniyor sürünüyor çığlıklar atıyor gülüyor vs. (Enerjisini atmazsa gece güzel uyumuyor)

Saat 19.00 gibi mutlaka nefesini çok guzel açıyorum (sterimar sprey sıkıp babyvoc süpürgeyle çekilen burun temizleme aparatıyla) büyüdüğü için otribebeyle artık güzel açılmıyor. Tıkalı olsun olmasın açıyorum ve mutlaka aparata mini sümükler geliyor

Hemen ardından banyo yaptırıp özellikle karnına ama tüm vucuduna losyonla masaj yapiyorum havluya sarılıyken uyuyacağı loş odaya geliyoruz perdeler kapalı meme ariyor yanina yatip emziriyorum sevip konuşuyorum sakinleşiyor

Alnı çok kızaran alerjik bi bebek oldugu icin uykuda hep alnını kaşıyıp uyaniyor o yüzden alnına balm tarzında daha yoğun bi nemlendirici sürüyorum rahatlıyor ve o gece kaşımıyor gercekten

normalde yapmadigimiz birşey oldugu icin uykuyu animsatsin diye yatirip dönencesini kuruyorum 5 dk ona bakıyor dönüyor oynuyor uykusu geldigi icin gözlerini kaşıyor mızmızlanmaya başlıyor o sirada alıp emziriyorum sütüm yetersizse biberon yanımda oluyor üstüne hemen biberon veriyorum öyle emerken uyuyor.
Çok gazli bir bebek oldugu için ve 5. ayı bittiği için dün 2 çay kaşığı papatya çayı verdim doktoruna danışarak hem daha rahat uyudu hem gaz çıkardı hep. Çok az verdiğim için sorun olcağını sanmıyorum 6. aydan sonra zaten serbest sabaha kadar gazdan ağlamasindan iyidir

Burnunu açmadan, alnına krem sürmeden, gündüz enerjisini attırmadan, banyo yaptırmadan, ya da saat 20.00 den sonra uyutursam bunlardan birini bile eksik yapsam gece uyanmalari çok daha fazla oluyor o an farkediyorum kremini sürmedim ya da burnunu açmadim vs diye ama artik cok gec oluyor tabi

o yuzden ben artik rutine alıyorum bunlari
Saat 19.45 gibi uyuduğu icin sabah 7 ye kadar 4 kere uyanmasını da normal buluyorum. Saat 10da, 1de, 4te ve 6da beslenmek için uyandi. Gündüz saga sola donebilsede daha uykusunda dönemiyor dönmek istediginde çabalayip duruyor ben döndürüyorum o yuzden fazla kipirdaniyor.
Okuduğum bütün bebek kitaplari saat mümkünse 19.00 ya da en geç 20.00 de uyutun diyor bizlere çok erken geliyor daha hava bile aydinlik oluyor ama gercekten de öyle. O saaten sonra uyanik kalmak için cok fazla adrenalin salgiliyorlarmış o da uyumalarını daha da engelliyormuş. Bizde mükemmel uykular kesinlikle yok burda uykusuzluktan en çok yakınanlardan biriyim ama farkettim ki bi çoğu benim hatam aslında. Yine gelip uykusuzluktan yakınıcam mutlaka bebişlerimiz daha çok küçük diş, gaz, aşı bisürü şey oluyor ama bu bahsettiğim şeyler onu çok rahatlatiyor