2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Bana da doktorum sorun olmaz dedi. 6 saatlik yola çıktım, eger bulantilariniz oluyorsa hic tavsiye etmem çok kötü bi yolculuk oldu dönüşün derdine düştüm gelir gelmez 🤢
Benim yolculuk 12 saat sürecek 😫 yavaş yavaş gideriz diyoruz da bakalım. Bulantılarım rahatsız edici düzeyde değil gün içinde arada bir vuruyor öyle.

Ben cikmadim cikmayi da dusunmuyorum. Arkadasim korona oldu 8 haftalik bebegini kaybetti.O yuzden temkinli davranmaya calisiyorum elimden geldigince. Uzun yola cikacaksanda tam emin degilim ama 2 saatte bir durup yuruyus yapman lazim sanirim kan dolasimi icin.
Bakalım inşallah bir sorun olmaz. Elimizden geldiğince dikkat ediyoruz Allaha emanet gidicez artık. 2 saatte bir yürüyüşü yaparım ama kesin o sorun olmaz

Kizlar kanamaniz sulu olmasin yeterki su ile gelen kahve ve pembe akıntı sıkıntılı. Hic vakit kaybeymeden acile gitmekte fayda var sulu ise. Değilse bolca dua ve sabır. En kötü senaryoyu düşünüp kendizi üzmeyin güzel yarınların hayalini kurun.. Bu bize Rabbımizin ikrami ise en güzel Rabbim korur 🤲🤲

Kızlar kalp atışı duyan var mi acaba ben haftaya gitmeyi düşünüyorum 7+3 felan oluyor
Seninle birebir aynıyız canım biliyosun daha öncede yazmıştık :) bende ayın 28.ini bekliyorum sabırsızlıkla daha 7 gün varrr zar zor bulabildim o güne bile günler geçmiyor sanki yani senin gibi 7+3 iken gidicem 🤣 umarım ikimizde duyarız göğüs hassasiyeti var çok fena onun haricinde bir belirtim yok umarım bebişlerimiz güzelce büyüyodur görürüz ve duyarız 🤲🤲

Kızlar kafama takılan bir soru var fikirlerinizi merak ediyorum..
Benim beta baktıgımda çok güzel ilerliyordu 12 temmuz son değerim 2200 civarıydı. Yani şuan yine aynı düzende artsa ortalama 30 bin civarı olması lazım beta değerimin. Ama ulturosonda haftam 5+4 çıktı normalde 7+4 dü. Beta değerime göre bebek çoktan gözükmesi kalp atışlarınıda görmem lazımdı. Kesem düzensiz gözükmüştü doktor yolk kesesi gördüğünü demedi ama çekmiş ulturosonda var kese o olunca boş gebelik olmazmış. Ama hala bebek yok ortalıkta şimdi sırt üstü yatıyorum düşük tehlikesine karşın sadece peçeteye 1 kez kırmızı leke kan geldi ve ertesi gün peçeteye akıntımla beraber kahve rengi leke geldi daha da birşry yok şuanlık. Kafam allak bullak belli ki sağlıksız bir gebelik beta değerimle ulturoson haftalığım uyuşmuyor. Aynı şekilde takvimdekiylede. Acaba sonradan mı sağlıksız gebeliğe döndü
Canım beta artışı ile hafta tahmini yapılmıyor çünkü her hamilelikte farklı hızla artıyor. Ona kafanı takma. Bir de eğer doğum tarihi 9 mart ise şuan 7.haftadasın daha. Yani 7+4 dedigin aslinda 6hafta 4 günlük. Ultrasonda 5+4 çıkmış. Bir hafta bu da normal. Benim de ultrasonda 2 gün geride çıktı. Doktorum sorun olmadığını söyledi. Bence kafana hiç bunları takma. Daha kötü birşey yokken kendini de bebeğini de stres yapma. Dinlen, bol bol elini karnına koyup dua et, bu güzel anların tadını çıkar güzel annecim🌸 Sevgilerle💕

Progestan tableti mi fitil şeklinde kullandınız yoksa fitil formunda da mı var? Benimde kahverengi lekelemem başladı da 😔
Progestan ilacını direk fitil gibi kullan demişti doktor bana hem yutulabiliyor hem fitil yani canım kahverengi lekem vardı ilk gebeliğimde benimde. Siz bi doktorunuza danışın.

Çok teşekkür ederim. Bana da o şekilde önerdi ama bı kez yaptım çamaşıra gelmiş ve ıdrarla o kadar uzanıp beklememe rağmen beyazlıklar gördüm. Eğer bu normal ise alttan devam edeyim yine
Evet normal ilaç eriyip akıyor ben fitil atıp ayaklarımı koltuk arkasına yukarı doğru kaldırıp epey yatıyordum.

Güzel anneler, Happy Mom adında bir uygulama indirdim. Her gün farklı saatlerde bebegimin adına 2 mesaj yolluyor. O kadar sevimli ki🥰 Bu bile günümü güzel geçirmeye yetiyor. Tavsiye ederim. Bir de Hamilelik+ programını kullanıyorum gayet memnunum. Siz ne kullanıyorsunuz?

Progestan ilacını direk fitil gibi kullan demişti doktor bana hem yutulabiliyor hem fitil yani canım kahverengi lekem vardı ilk gebeliğimde benimde. Siz bi doktorunuza danışın
Doktorum ağızdan al demişti de yan etki yaptı o yüzden sordum şimdilik sadece akşam kullanıyorum sabah ta verirse en azında birini fitil olarak kullanırım

Güzel anneler, Happy Mom adında bir uygulama indirdim. Her gün farklı saatlerde bebegimin adına 2 mesaj yolluyor. O kadar sevimli ki🥰 Bu bile günümü güzel geçirmeye yetiyor. Tavsiye ederim. Bir de Hamilelik+ programını kullanıyorum gayet memnunum. Siz ne kullanıyorsunuz?
Elika hamileyi ve op dr banu çiftçinin uygulamasını kullanıyorum.
Elika hamile de nefes ve haftaya uygun egzersizler var forumu da var. Banu çiftçinin uygulamasında haftalara göre videolar bir sürü makale, beğeninize mektup yazabileceginiz ve resimlerini yükleyebileceğiniz bölümler var. İkisinde memnunum. Doktorumda hello mom diye bir uygulama yükletti ultrason cihazından direk oraya seçimleri aranıyormuş onu daha kullanmadım.

Kızlar kafama takılan bir soru var fikirlerinizi merak ediyorum..
Benim beta baktıgımda çok güzel ilerliyordu 12 temmuz son değerim 2200 civarıydı. Yani şuan yine aynı düzende artsa ortalama 30 bin civarı olması lazım beta değerimin. Ama ulturosonda haftam 5+4 çıktı normalde 7+4 dü. Beta değerime göre bebek çoktan gözükmesi kalp atışlarınıda görmem lazımdı. Kesem düzensiz gözükmüştü doktor yolk kesesi gördüğünü demedi ama çekmiş ulturosonda var kese o olunca boş gebelik olmazmış. Ama hala bebek yok ortalıkta şimdi sırt üstü yatıyorum düşük tehlikesine karşın sadece peçeteye 1 kez kırmızı leke kan geldi ve ertesi gün peçeteye akıntımla beraber kahve rengi leke geldi daha da birşry yok şuanlık. Kafam allak bullak belli ki sağlıksız bir gebelik beta değerimle ulturoson haftalığım uyuşmuyor. Aynı şekilde takvimdekiylede. Acaba sonradan mı sağlıksız gebeliğe döndü
Beta değeri belli bir süre sonra azalmaya başlıyormuş. O yüzden onu takma bence. Tarihe gelince geç döllenme olabilir yumurtlama tarihini tam bilmiyorsan. Ultrason da her cihazın özelliği aynı değil ben mesela çok sıktım kendimi ilk bebek gözükmedi sonra rahatlayınca zar zor göründü ki şuan yapabileceğimiz bisey yok kendini bu kadar üzme ve stres yapma bol bol dua et

Doktorumda hello mom diye bir uygulama yükletti ultrason cihazından direk oraya seçimleri aranıyormuş onu daha kullanmadım.
Bu uygulamayı duymuştum fikri çok beğendim. Ultrasondaki görüntüleri aileme göstermek, kalp atışlarını tekrar tekrar dinlemek istiyorum😍Hemen ilk randevuda soracağım acaba benim hastanemde de var mı diye.

Doktorum ağızdan al demişti de yan etki yaptı o yüzden sordum şimdilik sadece akşam kullanıyorum sabah ta verirse en azında birini fitil olarak kullanırım
Benimde ilaç yutmakta sorunum var geri çıkıyor o yüzden fitil daha rahat olmuştu. Umarım en kısa zamanda atlatırsın🥰

Bu uygulamayı duymuştum fikri çok beğendim. Ultrasondaki görüntüleri aileme göstermek, kalp atışlarını tekrar tekrar dinlemek istiyorum😍Hemen ilk randevuda soracağım acaba benim hastanemde de var mı diye.
Umarım vardır biz kalp sesini duyamadık henüz ama çok hoş ve çok fazla sayıda resmî oluyor doğana kadar albümü oluşacakmış 🤗😍
Benimde ilaç yutmakta sorunum var geri çıkıyor o yüzden fitil daha rahat olmuştu. Umarım en kısa zamanda atlatırsın🥰
Umarım ya insan çok panikliyor. 9 ay hep yüreğimiz ağzımızda geçmez inşallah 😏

Ben kullanıyorum canım günde 3 tane
Ne zamana kadar kullanacaksın Peki? Ben 3 temmuzda başladım, 21 temmuza kadar kullan dedi doktorum. Dün test yaptırdım işte. Sonucuma göre “artık kullanma, progestan içiyorsun zaten” dedi. Bıraktım, bugün hiç içmedim. Nette okuyorum, hamileliğinde 2-3 ay kullanan varmış.

Seninle birebir aynıyız canım biliyosun daha öncede yazmıştık :) bende ayın 28.ini bekliyorum sabırsızlıkla daha 7 gün varrr zar zor bulabildim o güne bile günler geçmiyor sanki yani senin gibi 7+3 iken gidicem 🤣 umarım ikimizde duyarız göğüs hassasiyeti var çok fena onun haricinde bir belirtim yok umarım bebişlerimiz güzelce büyüyodur görürüz ve duyarız 🤲🤲
Ayy inşallah canım yaa. Çok heyacanliyim valla ☺️

X