İki çocukta da yatak ayırmadık. Yani ikimizden de öyle bir talep gelmedi hiç.Geceleri zorlandığım yerde uyandırıp eşime veriyorum. Öteki türlü bende, benim yattığım yerin yanında beşiğinde uyuyor. Yatak ayırmak bizim aileye biraz ters kavga etsek bile yatakları ayırmayın diye nasihatler verdiler bize aile büyüklerimiz araya soğukluk girmesin diye biz de isteyerek uyuyoruz buna. Siz de odanın ısısını ayarlamaya çalışın ya da daha kalın giyinin aşırı ve hasta edecek kadar soğuk değilse.Kızlar eşinizle bir mi yatıyorsunuz ? Eşim oda soğuk siz salonda yatın dedi. Salonda yatıyoruz kızım doğduğundan beri. Oysa ne hevesle almıştım yatağımın yanına koyacaktım sözde.
gaz sancisi mi canimAğlıyor sancı cok
Biz ilk zamanlar salonda yattık annemler yardımcı olduğu için her aksam sanki kocami gurbete yolluyormuş gibi uğurladım odamiza öyle çok üzülüyordum , ilk zorluklar geçince odamıza geçtik simdi anne yaninda yatıyor benim tarafımda çok sıcakta burnu tıkanıyor inan peteği bile açmıyorum tulum giydirip üstünü örtüyorum sen de çok soğuk değilse öyle yapabilirsin bazen kocam geciyor kizin yanina baba olduğunu anca üçümüz birlikte uyuyup uyanınca anladi desem abartmış olmam bence odanızı ayirmamalisiniz eşinize de iyi gelecektir bu durum bağları güçleniyor ve sonuçta bu geçici bir durum degil kendi odasına ayirana kadar bizimleler minikler umarım senin rahat edeceğin mutlu olacağın bir cözüm bulursunuzKızlar eşinizle bir mi yatıyorsunuz ? Eşim oda soğuk siz salonda yatın dedi. Salonda yatıyoruz kızım doğduğundan beri. Oysa ne hevesle almıştım yatağımın yanına koyacaktım sözde.
Benim kızda öyle hatta doğduğu günden beri maksimum 10 dakika emiyorKısslar bebişleriniz kaç dakika emiyor yaaa? Benimki bazen 5 dk bazen daha az. Bugun de az emdi veriyorum ağzını açmıyor ya da yalayıp kafasını sağa sola çeviriyor istemiyor.
Birde kundak ne zamana kadar yapılıyor? İlk 3 ay mı?
Emme süresi değişiyor canım. Bebekten bebeğe değil sadece, bebeğin kendinde bile değişiyor. Genelde 5 dk üzeri.Kısslar bebişleriniz kaç dakika emiyor yaaa? Benimki bazen 5 dk bazen daha az. Bugun de az emdi veriyorum ağzını açmıyor ya da yalayıp kafasını sağa sola çeviriyor istemiyor.
Sadece beşiğe koyup beklesen? Bazen çok yorgun oluyorlar, sallamak dahi zorluyor onları.Kendi kendime nazar ettim ne güzel sallamadan kucağımda uyuyor akşamları diyordum tam bir saattir uykuya direniyor ne emmek ne müzik hiçbirşey çare olmadı
Acıbadem sitesinde okumuştum, bebekler beslenmenin yüzde ellisini ilk bir dakika yüzde doksanını da beş dakikada emerek tamamlayabilirmiş.Kısslar bebişleriniz kaç dakika emiyor yaaa? Benimki bazen 5 dk bazen daha az. Bugun de az emdi veriyorum ağzını açmıyor ya da yalayıp kafasını sağa sola çeviriyor istemiyor.
Doktorlar da her şeye normal diyor ya tabi normal olsun da başka ne isteriz ama normal diyecek diye hicbir şey soramaz oldum hepimizinki ayni demek kiBenim kızda öyle hatta doğduğu günden beri maksimum 10 dakika emiyordoktora sormuştum ben kilo alımı iyiyse sorun değil demişti. O alacağını alıyor demek ki çeneleri de kuvvetli artık. Kundakta evet ilk üç ay deniyor 4 te dönmeler başladığı için tehlikeli olurmuş.
Kızlar selam bende mastit başlangıcı oldum. Göğsümde bir çok düğümler olmuştu, şiş ve ateş gibi yanıyordu sadece bana bir etki yapmadı. Lahana koydum acayip iyi geldi ama tabi çok ilerlemeden aile hekimine gittim antibiyotik verdi kullandım 2 3 güne geçti. Eğer başlangıçtaysanız çok ilerlemeden hemen bi görünün çünkü ağrısı gerçekten fena.Sert yatak daha iyi, içiniz ferah olsun.
Bende buna ek ateş, kitlenin olduğu yerde kızarıklık ağrı meme ucunda hassasiyet ve ürpermd vardı canım. Bayağı ağırdı çok zorlandım. Sık duş al, banyoda o bölgeye kanal yönünde masaj yap. Ben duşta sağım yaptım.Emzirme en iyi yöntem ama senin bebiş almıyor sanırım. İnşallah geçer benim azaldı ama geçmiyor. Doktora gideceğim.
Lahana dışındakilerş denedim canım bugün 4.gün. Azaldı ama bir tarafta yumru ve ağrı geçmiyor. Senin de uzun sürdü mü böyle.
Doktora gitmeden iyileştim şükür, bol emzirdim. Ben çok ihtiyaç duymam diye elektrikli almadım, el pompası kullanıyorum. Çok hakim değilim bu nedenle neden sağamadınız bilemiyorum.Kızlar selam bende mastit başlangıcı oldum. Göğsümde bir çok düğümler olmuştu, şiş ve ateş gibi yanıyordu sadece bana bir etki yapmadı. Lahana koydum acayip iyi geldi ama tabi çok ilerlemeden aile hekimine gittim antibiyotik verdi kullandım 2 3 güne geçti. Eğer başlangıçtaysanız çok ilerlemeden hemen bi görünün çünkü ağrısı gerçekten fena.
Bu arada o durumdayken ben süt sağamadım sadece kızım emdi ama iyileştikten sonra da sağamıyorum lansinohun elektrikli olanı var hep onla sağıyordum birde madelenin var ama onla hiç sağamadım başından beri. Sizce neden? Makine çalışıyor gibi duruyor aynı yani
Ben de ya mesajla darlıyorum doktoru ya da kontrole gittiğimizdeDoktorlar da her şeye normal diyor ya tabi normal olsun da başka ne isteriz ama normal diyecek diye hicbir şey soramaz oldum hepimizinki ayni demek ki
Benim kızım da gece uykusunda çok kısa emiyor ama gece sut fazla geliyor dinlendiğim için cabuk doyuyor sanırım, gündüz 8473929 saat memede kalsa da sorun yok yeter ki meme olsun emzik gibi kullanıyor beni
Emzirme sıklığına göre değişiyor bizim ki ya da stres durumuna göre de değişiyor. Kundak çata bildiğim kadarıyla uyurken el ve ayak kontrollerini sağlayana kadardı.Kısslar bebişleriniz kaç dakika emiyor yaaa? Benimki bazen 5 dk bazen daha az. Bugun de az emdi veriyorum ağzını açmıyor ya da yalayıp kafasını sağa sola çeviriyor istemiyor.
Yok sanırım canımKızlar Happy’den bi daha haber yok değil mi?keşke gelse başka bi kullanıcı alıp.