- 28 Ocak 2022
- 271
- 322
beraber yatmaktan ziyade aynı odada olunmalı herkes o düzene adapte olmalı evde artık bir insan daha var ağlasada zırlasada bu ağaçtan elma gibi düşmedi ya da babanın evinden getirmedin ki alışsın soğuğu bahane etmesin daha kalın giydirirsiniz ya da odayı ısıtma imkanınız varsa o da yeter zaten yatak odaları salon kadar büyük olmadığı için daha sıcak oluyor 22-23 derecede üstüne kalın giydirip kalın bir battaniye ört yeterKızlar eşinizle bir mi yatıyorsunuz ? Eşim oda soğuk siz salonda yatın dedi. Salonda yatıyoruz kızım doğduğundan beri. Oysa ne hevesle almıştım yatağımın yanına koyacaktım sözde.
Geçmiş olsun canım. Her şeyde huy degstiriyorlar malefsSelamlar kızlar ay yıl oldu sanki yazamıyorum. Umarım herkesler iyidir.
İkinci ay aşılarından sonra benim minnos çok kötü oldu ateş gibi değil de enjeksiyon yerleri çok ağrıyordu sanirim saatlerce ağladı . Çocuğu neresinden tutacagimizi sasirdik. Sonra da uyku düzeni gitti maalesef çok sık uyanıp emmeler başladı durduk yere.
Ha bir de ağlayarak ilgi çekmeyi öğrendi ki bu 3.ayda normalmis basıyor yaygarayi:)
benim ki 20 gün yapmadı ama rahatsızda olmadı doktor bebeğin kilo alımında sorun yoksa ve bebeği rahatsız edip huysuzlandırmıyor sancı yaşatmıyorsa müdehale edilmemeli deyip ilaç vermedi zaten ertesi gün de yaptı hiç ıkınmadan zorlanmadan o günden sonra haftada 1 yapar şekilde devam ediyor.Kızlar yenidoğan bebeklerinize kabızlık yaşadınız mı acaba benim bebeğim 35 günlük 5 gündür kabız..
Ya öylemi sizinki 35 günlük falanmiydibenim ki 20 gün yapmadı ama rahatsızda olmadı doktor bebeğin kilo alımında sorun yoksa ve bebeği rahatsız edip huysuzlandırmıyor sancı yaşatmıyorsa müdehale edilmemeli deyip ilaç vermedi zaten ertesi gün de yaptı hiç ıkınmadan zorlanmadan o günden sonra haftada 1 yapar şekilde devam ediyor.
Benim bebeğim de 5 gün yapmadı, 6-7 kuru kayısıyı komposto yapıp yedim, 5-6 saat sonra çok rahat bi şekilde yaptı, yine yapmazsa tekrar deneKızlar yenidoğan bebeklerinize kabızlık yaşadınız mı acaba benim bebeğim 35 günlük 5 gündür kabız..
Şimdi de ishal, günde 7-8 kere kanlı ve yeşil yapıyor, test yapıldı ama mikrop görünmüyor, doktorumuz mikrobik olduğunu düşünüyor antibiyotik kullanıyoruz ama 5 gündür değişiklik yok, düzelme olmazsa alerji ihtimalini göz önüne alıp diyete başlayacağızBenim bebeğim de 5 gün yapmadı, 6-7 kuru kayısıyı komposto yapıp yedim, 5-6 saat sonra çok rahat bi şekilde yaptı, yine yapmazsa tekrar dene
Şimdi de ishal, günde 7-8 kere kanlı ve yeşil yapıyor, test yapıldı ama mikrop görünmüyor, doktorumuz mikrobik olduğunu düşünüyor antibiyotik kullanıyoruz ama 5 gündür değişiklik yok, düzelme olmazsa alerji ihtimalini göz önüne alıp diyete başlayacağız
SüpeeerKızlar biz bugün bebe ile dışarı çıktık, arkadaşlarla buluşup kahvaltı yaptık, onlar yaptı, ben evden götürdüklerimi kemirdimahh ne iyi geldi
İnsan çok çok iyi hissediyor yaaSüpeeerbiz de bugün dışarıda takıldık. Sanki kış değil de bahar gibiydi bugün. Korkutucu bu havalar ama hoşumuza gitti pandemi sonrası ilk normalleşmede de böyle hissetmiştim ben
Bebeğe rahatsızlık veriyor mu? 10 güne kadar normal diyormuş doktorlar ama. Sordunuz mu doktora?Kızlar yenidoğan bebeklerinize kabızlık yaşadınız mı acaba benim bebeğim 35 günlük 5 gündür kabız..
Hemde nasıl rahatlarım. Ama tabi tam değil. 3. Ayı doldurduğu güne kadar tarttırmıcam. Doktords tarttırırım. O gğnü bekliyorum bakalım.Oh iyi bari canım için rahatlamıştır
Çocuk zaten az yiyor farkındayım ama gelişim geriliği geldi direk aklıma. Zaten herşeyden nem kapar hale geldik. Bakalım her yediğini uygulamaya kaydediyorum.İnsanı nasıl geriyorlar bu yanlışlıklarla. Zaten her şeyi kafaya takar olmuşuz!!! Sen de kafanı iyice rahatlat canım artık.
Ben de sabırlı olayım o zaman azıcık. Bi kere çok güzel durdu, yüzüme baktı uzun uzun, onda da ben yanlış bağlamışım, açmak zorunda kaldım, o şansımı da öyle kaybettimTekrar tekrar deneyeyim. Kanguru da almıştım, boroosh marka, onu da sevmedi
Bende doktora gidince belli olcak. Az farkındayım da o kadar değil.muhtemelen kalibrasyonunda sıkıntı vardır benimde başıma geldi sağlık ocağıda tarttık 3800 2 hafta sonra hastanede tarttık kilo alması gereken çocuk kilo vermiş görünüyor 3600 ben moral olarak çöktüm tabi doktor dedi tartıda yanlış çıkmıştır zaten bu halide alması gereken maksimum kiloyu almış falan maksimum kiloyu almış deyince rahatladım
kuzum onu dr mama hesaplamasi icin vermisti ama bence sut miktarida aynidir. sutun icerigi daha sivi mamaya gore sonucta .Hemde nasıl rahatlarım. Ama tabi tam değil. 3. Ayı doldurduğu güne kadar tarttırmıcam. Doktords tarttırırım. O gğnü bekliyorum bakalım.
Çocuk zaten az yiyor farkındayım ama gelişim geriliği geldi direk aklıma. Zaten herşeyden nem kapar hale geldik. Bakalım her yediğini uygulamaya kaydediyorum.
Bende doktora gidince belli olcak. Az farkındayım da o kadar değil.
Spicelover ın attığo bir denklem vardı çocuğun günde kaç ml tüketmesi ile ilgili onu bulamadım. Bide o süt artı mama mı yoksa sadece mama miydi? Mesela örneğin günde toplam 100 ml süt 500 ml mama totol 600 mğ yoksa sadece mamayla beslenme miydi?
Evet canım beşik yanımızda ,benim tarfımda ,eşimle yatıyoruz, biz bi gece ayrı yattık sbh erken işe gitcek diye zor ettim sabahı beni bırakma yalnız dedim yapamıyorum ben tekKızlar eşinizle bir mi yatıyorsunuz ? Eşim oda soğuk siz salonda yatın dedi. Salonda yatıyoruz kızım doğduğundan beri. Oysa ne hevesle almıştım yatağımın yanına koyacaktım sözde.
Bizimkinde de oluyo canım kusma ve hapşırma, hatta ben bi ara endişelenmiştim grip mi olcak diye şükür bişi yokAz önce kızım biraz kustu ve hapşırdı bir kaç kez. Azıcık endişelendim. Ama ateşi yok ve keyfi yerinde. Sorun olur mu sizce hasta olsa keyfi de olmaz değil mi
Aynen bizde yarım saat gezdik temiz hava alsın dedimKızlar biz bugün bebe ile dışarı çıktık, arkadaşlarla buluşup kahvaltı yaptık, onlar yaptı, ben evden götürdüklerimi kemirdimahh ne iyi geldi
Eşin neyin problemini yapıyor? O da mı bebeğin kilosu ile ilgili?Canım aldıklarını paylaşabilir misin ? Doktorun önerdiklerini kaydettim, bir iki tanesine önceden bende bakmıştım.
Aldıklarını oaylaşanilir misin ben bi tane hışırtışı kitap aldım. Harika haftalar falan bi iki tanede benim için kitap var. Ama kızıma ne alsam bilemiyorum
Kızımın da u hafta salyaso arttı, diş için hazırlık mı acaba, wrken daha ama bilemedim
Tusma ne demek canım
Ya kıyamam onlara ben, benim kızda benim canımı acıtıyor bazen ama ben daha çok onun canı acıdıysa diye korkuyorum
İnşallah canım, şimdi de eş problemi çıktı
Fiyata baktım çok fazla canım ya
Ayy sen yazınca ta benim içim acıdı. İnşallah iyi geçmiştir