2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
2. ay aşılarını yaptırdık kuzum çok ağladı ben de ağladım beni oyaladı hemşireler aşı yaparken
Ateş takibindeyim ama huzursuzluğu çok ne kadar sürer kızlar yaptıranlar
Geçmiş olsun canım. Dün oldu oğlum. Akşam ateşi çıktı hafif. Ve çok halsizdi. Resmen inliyordu. Calpol verdik bir kez bir çay kaşığı. Gece boyu hafif ateş ve halsizlik devam etti. Sabah hafif vardı. Öğlen gibi geçti. Şükürler olsun. Aşı saatinden itibaren bir gün sürüyor galiba. Ama her bebekte değil tabi. Büyük oğlum asilardan hiç etkilenmezdi.🤷

3 gün sonra 3 aylık olucak gerçekten dediğin gibi 40 ı çıkınca bi güncelleme gelmişti bakalım 3 6 arası nasıl geçecek. Oturması da çok rahatlatıcak beni kusması sanıyorum ki azalır oturunca. Ben kendimde sıkıntı olduğunu düşünüyorum zor bir bebek değil çünkü hep ilgi istiyor sohbet gezme oyun falan. Yemekti temizlikti hiç yapamıyorum tam düzenimizi kuramadım sanki.
Düzen kurabilen varsa şaşarım ya . İki üç günlük bi düzen kuruyor bazen hah diyorum artık düzen bu , yarın değişiyor. O yüzden sal bacım hele 3 aya eriştiysen süper
2. Ay aşılarını yaptırdım. Yavrum çok ağladı ☹️
Ateşten korkma canım her bebek ateşlenmiyor bizde aşıda olmadı ateş Veya uykusuzluk
8. Hafta ataginda olanlar sizin de bebekleriniz uykuya dalmakta zorlanıyor mu ?
Tüm ataklar huysuzluk uykusuzluk veya emmeme olarak anneye yansıyor canım

Kızlar aşı yapılırken eğer ortam müsait ise emzirmek istiyorum diyin. Bebekler daha az ağlıyormuş öyle.
Emzirirken mi aşı olacak canım yoksa aşıdan sonra mi hemen emzirmek gerekiyor ona göre söylerim hemşireye bugün asi günümüz bizim de 🤦🏻‍♀️
12de uyandi mizmizlandi yarım saat uyudu uyumadi uyandı şimdi haber kanali izliyor dedem gibi 🤣
3 gündür uyumuyor ya daha doğrusu uyuyamıyor
Biz de iki gün sonra iki ayligiz bence bizim de atak donemi
Atak dönemi canım artık seslere karşı hassasiyetleri başlıyor bu dönemde. Atak bitince sesin geldiği yöne doğru başlarını dondurecekler nesneleri elleriyle ittirecekler. Artık bilinçli olarak ses çıkaracaklar büyüyor minişlerimiz 😂

Emzirirken mi aşı olacak canım yoksa aşıdan sonra mi hemen emzirmek gerekiyor ona göre söylerim hemşireye bugün asi günümüz bizim de 🤦🏻‍♀️

Atak dönemi canım artık seslere karşı hassasiyetleri başlıyor bu dönemde. Atak bitince sesin geldiği yöne doğru başlarını dondurecekler nesneleri elleriyle ittirecekler. Artık bilinçli olarak ses çıkaracaklar büyüyor minişlerimiz 😂
Ben emzirdikten sonra diye okumuştum ağlarken genzine kaçabilir diye

2. ay aşılarını yaptırdık kuzum çok ağladı ben de ağladım beni oyaladı hemşireler aşı yaparken
Bizim ateş hiç olmadı ben huzursuzlandığı için parol şurup verdim huzursuz olursa verebilirsin demisti aile hekimligindekiler. Huzursuzluğu da bir gün sürdü. Geçmiş olsun. Ah o ağlamaları😞

Ben bacağını tuttum asi yapilirken.agladi fakat hemen sustu kucağa alındığında sakinledi.Bizim hiç ateş olmadi fakat aşıdan iki gün sonra çok huzursuzdu katılarak ağlama başladı ozamn calpol verdim iki gün sürdü öyle sonra geçti.

Düzen kurabilen varsa şaşarım ya . İki üç günlük bi düzen kuruyor bazen hah diyorum artık düzen bu , yarın değişiyor. O yüzden sal bacım hele 3 aya eriştiysen süper

Ateşten korkma canım her bebek ateşlenmiyor bizde aşıda olmadı ateş Veya uykusuzluk

Tüm ataklar huysuzluk uykusuzluk veya emmeme olarak anneye yansıyor canım
Çok şükür henüz ateş olmadı. Galiba ben bebeğimin ağlamasını ilk defa duydum o yüzden kötü oldum biraz ilk defa gözünden yaş geldi. Şimdilik ateş falan yapmadı ama takip ediyorum

Kızlar aşı yapılırken eğer ortam müsait ise emzirmek istiyorum diyin. Bebekler daha az ağlıyormuş öyle.
Doktorum çok karşı çıktı bu duruma. Gezine kaçar nefessiz kalır olmaz asla teklif dahi etmeyin demişti. Çocuğun acıya da ağlamaya da ihtiyacı var bu kadar nazlamayın demişti. Bi daha gitmedim o doktora ama düşünce de mantıklı gelmişti. Bugün kızım da ağladı ama sustu

Ben de bu yenidogan dönemlerini pek sevmiyorum 🤣 biraz büyümesini istiyorum 7 8 aylıkken tepki falan veriyirlar o zaman daha güzel oluyor 🤣

Bizim o gün sıkıntı çıkmadı, hatta mışıl mışıl uyudu, sonraki iki gün huzursuzluğu oldu. Ateş de ikinci gün 37.5’a kadar çıktı.

Canları yanıyor evet, ilk kez gözünden yaş aktı kuzucuğumun 😢

benim kız son 3-4 gündür sürekli tükürük çıkarıyor ağzından yara var mı diye sürekli kontrol ediyorum ama yok. Hafta da 2-3 sefer karabonatlı su ile silip dezenfekte ediyorum ağzını. Böyle yapmasına anlam veremiyorum. Bi de kucağıma alınca tişörtümü yalama huyu çıktı. Bebeğinde böyle durumlar olan var mı

benim kız son 3-4 gündür sürekli tükürük çıkarıyor ağzından yara var mı diye sürekli kontrol ediyorum ama yok. Hafta da 2-3 sefer karabonatlı su ile silip dezenfekte ediyorum ağzını. Böyle yapmasına anlam veremiyorum. Bi de kucağıma alınca tişörtümü yalama huyu çıktı. Bebeğinde böyle durumlar olan var mı
Bizde de var aynisini aç olmadığına eminim omzumu yiyecek
Agzi da köpük köpük tükürcuklu

Kızlar ikinci ay kontrolünden çıktık göz kontrolünü de bugün aradan çıkardık. 5550 Gr 57.5 cm boy ölçtü doktor. Cildindeki döküntüler alerjiden mantara dönüşmüş mecburen kortizonlu krem yazdı. Mustelanin köpük şampuanını kullanın dedi. Diyete başladığımı söyledim sitem etti bana. Kontrolsüz diyet yapmayalım çocuğun o besinlere toleransı gelişemez dedi ne zaman döküntülerle mücadele edemez duruma geliriz kakada kan artarsa o zaman kontrollü diyet yaparız dedi. Vajinasında yapışıklık varmış titiz anne hastalığı diyoruz biz buna fazla silmekten doku kendini yeniliyormuş o yüzden yapışıyormus altını açtıkça dudakları ayir dedi 🤦🏻‍♀️3 tane aşımızı da olduk çok şükür bebeğim iğne girince ağladı sadece kucağa alınca sustu hemen. Bir hafta sonrasına menenjit aşısı yazdı nimenrix ve bexsero 2200 TL.

Aynen canım benimki de ağzını köpürcük yapıyor tükürükçük yapıyor bir de tişörtümlerimizi emmeye çalışıyor demek ki bütün bebekler de var ama normal bir durummuş galiba tükürüklerini yutamadıkları için tükürükçük yaparlarmış öyle okudum internette

Bizde de var aynisini aç olmadığına eminim omzumu yiyecek
Agzi da köpük köpük tükürcuklu
Bizde de aynı durum vardı sorduk çok normal yumruğunu da emmeye çalışır sapır şupur endişelenmeyin dedi tukruk salgısı artar dedi

biizm son iki uc gunumuz boyle canim. bir de eline tutturdugum oyuncaklari agzina goturuyor. Farkettim ki agzinin yolunu biliyor cakall😂😂eskiden kollarini anlamsizca hareket ettirirdi simdi oyuncak tasiyor agzina 🙈
Kızlar ikinci ay kontrolünden çıktık göz kontrolünü de bugün aradan çıkardık. 5550 Gr 57.5 cm boy ölçtü doktor. Cildindeki döküntüler alerjiden mantara dönüşmüş mecburen kortizonlu krem yazdı. Mustelanin köpük şampuanını kullanın dedi. Diyete başladığımı söyledim sitem etti bana. Kontrolsüz diyet yapmayalım çocuğun o besinlere toleransı gelişemez dedi ne zaman döküntülerle mücadele edemez duruma geliriz kakada kan artarsa o zaman kontrollü diyet yaparız dedi. Vajinasında yapışıklık varmış titiz anne hastalığı diyoruz biz buna fazla silmekten doku kendini yeniliyormuş o yüzden yapışıyormus altını açtıkça dudakları ayir dedi 🤦🏻‍♀️3 tane aşımızı da olduk çok şükür bebeğim iğne girince ağladı sadece kucağa alınca sustu hemen. Bir hafta sonrasına menenjit aşısı yazdı nimenrix ve bexsero 2200 TL.
Vajina yapisikligida ilk defa duyuyorum.
Gecmis olsun kuzum🥰

biizm son iki uc gunumuz boyle canim. bir de eline tutturdugum oyuncaklari agzina goturuyor. Farkettim ki agzinin yolunu biliyor cakall😂😂eskiden kollarini anlamsizca hareket ettirirdi simdi oyuncak tasiyor agzina 🙈

Vajina yapisikligida ilk defa duyuyorum.
Gecmis olsun kuzum🥰
Ben duymuştum da bizim kızda hiç farketmedim iyi ki kontrol etti doktorumuz vajina yapışık olunca idrarin birr kısmı içerde kalıp enfeksiyon yapabilirmis

X