2022 ikiz annesi olacaklar

Merhaba kızlar bende 7+2 deyim henuz kalp atislarini duymadik haftaya inş sizlerden ne guzel bilgiler aliyorum iyi ki boyle bir sayfa varda yoldaş oluyoruz. Insan birsey hissetmeyince acaba birsey mi oldu ne durumdalar diye merak ediyor. Kaçıncı hafta da hareketlerini hissettiniz? Ikizler erken hissediliyor diye okumuştum

hayırlı olsun canım gebeliğin bende 6+3 teyim çok teleşlıyım bakalım bende birşeyler öğrenmek istiyorum araştırıyorum

11+3um bugun, hcg yukseldikce bulanti biraz artiyor, sizde belki de olmaz ne guzel :) Takvime baktim, bu gune kadar 4 kez kanamam olmus, bazen kanama alanlari oluyor ondan olabiliyormus. Mutlu- umutlu braz kaygili devam )
maşallah siz benden önde gidiyorsunuz tevrübelerinizi aktarırısınız mesela ikizlere 2 li tarama testi yapılmıyormuş sağlıklı sonuç vermiyormuş sizinde test tarihiniz yakın

hayırlı olsun canım gebeliğin bende 6+3 teyim çok teleşlıyım bakalım bende birşeyler öğrenmek istiyorum araştırıyorum
Seninde hayırlı olsun ins canm evet ya cok degisik insan inanamiyor cevrede cok guzel ama cok zor günler bekliyor diyen insanlar dolu hayirlisi bakalim

Kizlar sizlerden bilgi almak için yazmak istedim. Cunku bu durumu yaşayan anneler sizlersiniz.
Daha once bir dusuk yasadim bir de tek yumurta ikizlerinin kalbi durduğu için kurtaj oldum.
Su an ngs ile embriyolar elde edildi. Tramsfer aşamasındayım. Doktorum ısrarla zaten embriyolar ngs li o nedenle tek koyalım ikiz riskli diyor. Ben ise ikiz istiyorum. Yani ikiz olmasının ne gibi riskleri var.

Ben o riskleri yaşayanlardan biriyim mesela. İlk iki ay haldir huldur gezdim bir sey olmadi ama 12. Hafta ile kanamalar başladı, 13.haftadayim çok zorluklarını yaşıyorum. Yatak istirahatindeyim. Her ağrida her akintida kaybetme korkusu ayri bir dert. Sana neden kanama yaşadığını söyleyemiyorlar... Progestan ignelere ve fitillere bağımlı hale geliyorsun, bu kanama dönemlerinde eve hemşire çağırıp yaptirmak zorunda kalıyoruz. Kanamalar her zaman düşük tehdidi farz ediliyor. Eğer bebeklerden biri kendi düşüp dışarı atilmazsa, içerde bir aksilik oldu kalbi durdu, plesantadan ayrıldı ama vücuttan atılmadi diyelim... Kürtaj ile ikisini de aliyorlar, sağlıklı bebek de gidiyor. En büyük risk bu. Her zaman tek bebeği taşımak daha kolaydır. Çoğul gebeliklerde erken doğum riski mevcut, tam gelişmeden yoğun bakıma düşebilir. Hatta rahim ağzını dikmek zorunda bile kalabilirler, erken doğum risklerinden.

Birincisi her transfer edilen embriyo tutmuyor, ben 3 adet transferle ikize gebeyim. Bir onceki Iki embriyo transferinde ise tek tuttu ama kaybettim bebegimi..
Ikizden once tup bebek riskli, kanamalarin cogu tup bebekten, ikiz erken dogum riskini getiriyor.
Gonlunuze yatani yapin ngs iyiyse embriyo kaynakli dusuk olmaz

Canim cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Daha once ikizleri kaybettim ben de.
Su an belki de onun etkisiyle surekli cift transfer istiyorum. Embriyolar su an ngs li. Ben ngsli 2 embriyo transferi istiyorum. Transferime 3 gun var. Doktor tek istiyor ama cift diye de direnmek istiyorum. Sonuc da yasim da 38.
Acaba tamam cift koyalım dedi diyelim. Bu durumda tek transfer yapacak diye daha mi az vermisti? Yani transfer oncesi dondurulmus transfer hazırlık aşamasında kullandığı ilac dozlari tek ve çift embriyoya gore farkli mi olur?

ben de gebelikte baya siddetli hipertiroidi oldum 16. haftada duzelmeye basladi şükür bir dahaki gidisimde tamamen duzelmis olacak insallah

ikiz bastan sona riskli en basta düşük tehditi bol kanama öldü mu kaldi mi gelistiler mi dertleri sonrasında da erken dogum tehditi 28den once doganlar Allah korusun asiri riskli zaten sonrasi da 36ya kadar kuvoz riskleri sakatlik riskleri. arti bebeklerin birinin gelisip öbürünün gelismemesi kalbinin durmasi doguma sebep olmasi vs yani cok fazla şey var. bunların yaninda insan vucudu tek bebege daha uygun bize getirdiği bol bulanti vr baska hormonel sorunlar oluyor. sonlara dogru da karnin büyüklüğüne bagli reflu karin bel sirt agrilari gebelik zehirlenmeleri... Allah korusun hepimizi tabiki saglikli da doğabilirler. ama risk yani

Hayir fark etmiyor ilac dozlari. Pozitif sonrasi ikizde pregesteron icerikli urun kulaniminizin suresi uzuyor, olasi dusuk riskleri icin

ben de gebelikte baya siddetli hipertiroidi oldum 16. haftada duzelmeye basladi şükür bir dahaki gidisimde tamamen duzelmis olacak insallah
Tsh 0.02 oldu daha nereye dusecek diye bekliyorum :)) biz de gestasyoneldir diye dusundugumuzden 1 ay sonra duzelmeyi umit ediyoruz; hep sinirliyim, hep taşigardi

Tsh 0.02 oldu daha nereye dusecek diye bekliyorum :)) biz de gestasyoneldir diye dusundugumuzden 1 ay sonra duzelmeyi umit ediyoruz; hep sinirliyim, hep taşigardi
7. haftadan beri 0,01 in altindaydi bende serbest t3le t4 de yükselmişti maalesef 16. haftada ilk kez 0,01in üstüne çıktı. bayginligim azaldi hissetmistim zaten duzelmekte olduğunu

Kızlar bu arada sadece kadın doğum doktoruna mı devam ediyorsunuz yoksa perinotoloğada gidiyormuusunuz
Benim doktorum iki kez perinatoloğa gitmemi önerdi. Ilkini 2li test zamanı gitmiştim şimdi 20. Haftada tekrar gidicem. Bir daha gerek görmedi. 20 haftadan sonra perinatatologun yapacağı ayrıntılı takip çok önemli herşeyi görür içimiz rahat olur dedi.

17 haftada hafif nadir hareketler hissettim. Şuan 19 un içindeyiz sürekli ve net hareketler hissediyorum:) harika bir duygu :) sağ salim o günlere gelmen dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…