- 8 Mart 2020
- 5.287
- 26.227
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #14.681
Benimde doğumdan sonra çok yoğun oluyor pedin en uzun olanlarindan alıyorum normal bence kız kardesimde 2.dogumdan sonra daha yoğun regl oldugunu söylüyorKızlar selam doğumdan sonra ilk kez regl oldum dün normalde çok az kanamam olurdu dünden beri bayağı fazla sabah kalktım hatta resmen doğumdaki suyun gelmesi gibi birden bacaklarımdan aşağı kan boşaldı ilk kez geliyor bu durum başıma doğum sonrası olduğu için de iyice rahatsız etti beni o kadar iğne ilaç tedavi bir yerlere zarar vermedi inşallahyaşayan varmı böyle bir durum regl olanlar arasında?
Sertleşme kasilma gibi mi bebek hareketleri nasıl Dr arayip sorabilirsinzdeneyimli ikiz anneleri size bi sorum olacak 27.haftamdayim ikizlere. 2 gundur karnım öne doğru toplandı ve sertleşti 3 gün önce Dr muayenesinde bi sorun yoktu sizce erken doğum belirtisi olabilir mi. Bi de bu haftalarda günde yarım 1 saat yürüyüş zararlı olur mu ?
Bir sorun olmasın da fazla olsun ne yapalım onu da çekerizBenimde doğumdan sonra çok yoğun oluyor pedin en uzun olanlarindan alıyorum normal bence kız kardesimde 2.dogumdan sonra daha yoğun regl oldugunu söylüyor
Bide ben regl olmadan 4 gün önce fln aşırı sinirli oluyorum daha önceki hamilelik sonrası hiç böyle olmamıştım
Bebek hareketleri normal. Ama Dr geçen hafta baktı yürüme risk var falan demedi. Bilemiyorum sakıncası olur muSertleşme kasilma gibi mi bebek hareketleri nasıl Dr arayip sorabilirsinz
Bu haftalarda ben bırak yürüyüş yapmayı evin içinde bile uzun süre ayakta kalmiyordum merdiven inip cikmak yokuş cikmak kesinlikle yasakti bana erken doğum riskim oldugu için
Benim de kisa suruyor yumurta ala ala kalmadi menapoza giriyorum diyorum bazen...Kızlar selam doğumdan sonra ilk kez regl oldum dün normalde çok az kanamam olurdu dünden beri bayağı fazla sabah kalktım hatta resmen doğumdaki suyun gelmesi gibi birden bacaklarımdan aşağı kan boşaldı ilk kez geliyor bu durum başıma doğum sonrası olduğu için de iyice rahatsız etti beni o kadar iğne ilaç tedavi bir yerlere zarar vermedi inşallahyaşayan varmı böyle bir durum regl olanlar arasında?
Bende 4 öğün veriyorum kahvaltı peynir ve yumurta hâlâ tahin pekmez de ekleyeyim bende erken diye düşünmüştüm dün bende artık et vereyim diyerek kuzu eti alıp hasladim etleri rondodan geçirdim suyu ile birlikte küçük karton bardaklara alıp buzluğa attım yemeklerine koymak için deneyelim bakayım sonra da kıymaya geçeyim. Maşallah kuzulara gayet güzel kiloları
- Uyku yuzu gormuyorum biri 1 kez kalkiyor oburu ya memede kalacak ya da saat basi aglayarak kalkiyor.. yanima alip yan yatmaktan belim dizim yanlarim bitti ya hu!! Var mi boyle memeye dusen??
- Bakici simdilik iyi tabi bi annem degil kimse
- Cmt 7.ay kontrolumuzde 7700 ve 7200gr 66cm olmusuz. Gunde 4 ogune ciktik kahvalti (yumurta peynir tahin pekmez vb), oglen kiymali corba, biri meyve oburu yogurt iki ara ogun var. Bir dahaki ay pancakeler basliyor.
- Bugun ise gidiyorum dua edin bana
Ahh kıyamam çok geçmiş olsun çocuklar hasta olmasa keşke hiçDoktora gittik geldik Kizimin cigerlerine inmiş balgam 3gunluk iğne ve şurup yazdı Dr oğlumun cigerlerine inmemis ona antibiyotik ve iki şurup yazdı persembe kontrole cagirdi
İştahsızlıklari disten dedi yine sabırlı ol ve zorlama dedişimdi bu soğuk algınlığı çıktı
Canim ayni seyleri yasiyoruz. Benimkiler uyanıkken hic icmiyor. Bugun doktora götürdüm. Soğuk algınlığı dedi. Bir de atak haftalariymis. Cok normalmisMerhaba arkadaşlar, ikizlerimden biri gece mama içerken çok hırçınlaşıyor asla içmek istemiyor ben bunu daha önce de yaşadım ama sanki bu başka çünkü çocuk kollarını çırpıyor çığlık atar gibi ağlıyor. 3-4 gündür böyle, özellikle geceleri acıkıp uyanıyor bir heves koşturup mamasını hazırlıyorum yok kendi bi cc belirlemiş sanki o kadar içiyor ve bırakıyor. Bir kaç gün daha bekleyeyim mi yoksa doktorumuza gideyim mi kafam allak bullak, aç kalıyor diye düşünmekten sinirlerim çok bozuk. Her gece aynı stresi yaşamaktan yoruldum. Allah için akıl verin bana 6 gün sonra 4. Ay bitecek, düzeltilmiş 3. Ay.
Biz de bugun doktora goturduk, jstahli olan kızım hic bir şekilde mama yiyemiuor ancak uyurken zoraki verebiliyorum. Soğuk algınlığı dedi ama herhangi bir ilac vermedi. Ciğerlerini dinledi bir sodun yok dedi. 2 gun sonra da kontrole cagirdi.Doktora gittik geldik Kizimin cigerlerine inmiş balgam 3gunluk iğne ve şurup yazdı Dr oğlumun cigerlerine inmemis ona antibiyotik ve iki şurup yazdı persembe kontrole cagirdi
İştahsızlıklari disten dedi yine sabırlı ol ve zorlama dedişimdi bu soğuk algınlığı çıktı
Geçmiş olsun ikiside hapsuruyor burunlari akiyorBiz de bugun doktora goturduk, jstahli olan kızım hic bir şekilde mama yiyemiuor ancak uyurken zoraki verebiliyorum. Soğuk algınlığı dedi ama herhangi bir ilac vermedi. Ciğerlerini dinledi bir sodun yok dedi. 2 gun sonra da kontrole cagirdi.
Su an bende de durum bu sekilde. Öksürüyorum hapsuruyorlar burunları tikali. Bebekler gunde 600 cc mama bile icmiyor. O kadar üzülüyorum ki. Simdi burunları acildi. O kadar derin uyuyorlar ki, biberonu ağzına koyduğumda ne itiyor ne de emiyor. Sanki oyuncak bebegin ağzına biberon sokuyorum. Hic bir tepki vermiyor. Doktor da ilac falan da vermedi. Kilo alımları bu ay kotu olmus zaten.Geçmiş olsun ikiside hapsuruyor burunlari akiyor
Benimkiler uyukuda bile kız 60cc oğlan 90 cc iciyor yaşayacak kadar iciyorlar Dr disten demişti 2 hafta önce üzerine soğuk algınlığı eklendi uyumuyorlar yemiyorlar
Canim 6 ayliklar mi? O zamanlar mi dis çıkarıyorlar? Bizimkiler duzeltilmis 3 bucuk aylik biri sadece yan donuyor ötekinde o bile yok. O kadar da caba harcıyoruz. Sen donme ve emekleme icin ek hareketler yaptın mı? Yaptıysan neler yaptığını paylaşırsan çok sevinirim. Ben de evde duzenli egzersiz yaptiririm boylelikle.Merhaba kızlar uzun süredir yazamadım size resmen yorgunluktan ölüyorum
Benim oğlanlar emeklemeye başladı tutabilene aşk olsun arkamı dönemiyorum. Koltuk altlarından topluyorum.
Oyun alanına çit aldım ama asla durmuyorlar. Ikisininde ikişer tane dişi cıktı.
Uyku eğitimine başladık. Şükürler olsun artık besiklerinde uyuyabiliyorlar.
Ben eşimin kanser geçmişinden dolayı bebekleri glutensiz başlama kararı aldım. Ek gıdaya başladık, doktor degistirdim bu konuda daha bilgili bir doktor ile devam ediyorum. Biraz daha yorucu umarım doğru bir karar olur
Şimdilik havuç, kabak, patates, yoğurt yedik.
Çok istekli değiliz ama çabalıyoruz.
Evet kuzum 6 aylıklar. 5 aylıkken çıkardılar. Şu an 2ser tane dişleri var. 3.ve 4.dis de elmek uzere. 4 aydan sonra cikabilir demisti bize doktor. Benimkilerin ikiside 3,5 aylik dondu. Ikisi içinde ekstra bisey yapmadım ama söyle bisey var burada da anlatmıştım ben eve havuz aldım. Neredeyse 45 günlükten beri her gün havuza giriyorlar. Hatta kolik döneminde iki kere giriyorlardı. Doktor gelişimlerinin hızlı olmasını ona bagliyor. Kasları güçlü diyor. Çünkü deli gibi çırpınıyorlar sürekli su da. Mesela ben karin üstü koydugumda ikiside sudaki gibi ellerini ayaklarını cirpiyolardi. Sonra keşfettiler emeklemeyi zaten.Canim 6 ayliklar mi? O zamanlar mi dis çıkarıyorlar? Bizimkiler duzeltilmis 3 bucuk aylik biri sadece yan donuyor ötekinde o bile yok. O kadar da caba harcıyoruz. Sen donme ve emekleme icin ek hareketler yaptın mı? Yaptıysan neler yaptığını paylaşırsan çok sevinirim. Ben de evde duzenli egzersiz yaptiririm boylelikle.