Sakin olun, herkes kendi yasadigini biliyor, gebeligimiz boyunca da neler yasadik hepimiz birbirimizin sahidiyiz. Ben hicbirimizi garipsemiyorum, hala yogun bakima donecekler mi diye odum kopuyor ya da 2 ay erken dogduklari icin bir gerilik var mi diye...
Bebeklerin biri (sisko olan
) motor becerileri acisindan hep ikiziyle kiyaslandiginda geriydi, donuyor elindeki esyayi diger ele geciriyor, elleri orta hatta birlestiriyor, kafayi kaldiriyor vb idi ama ikizinin yaptigi pekcok hareketi yapmiyordu biz artik herhalde bir sorun var diye sayiklamaya basladigimizda 6.ay noroloji kontrol zamani geldi ve aslinda yapiyor oldugu basit birseyleri yapip yapmadigina baktilar, kisa sure de olsa 7. Ayda desteksiz oturmali takip edin dediler. Norolojik hicbir gerilik olmadigina, zayif kaslarin guclendigine, tam ayinda bir bebek olduguna dair rapor aldi. Cok sevindik tabi...
Peki ne oldu biliyor musunuz, cok hareketli ve erken emekleyen ikiz icin uyardilar, prematurelerde erken emekleme ve erken yurume hiperaktivitenin on belirtisidir, yurumeyi takio edelim 1 yastan once yururse getirin dediler (duzeltilmis 10 ay)
Buyur buradan yak...