- 9 Nisan 2010
- 369
- 636
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #14.501
3 haftada dağılmış biri olarak yazıyorum,tek bakmak çok daha rahat..en azından akıl sağlığın yerinde oluyor...bugün yeni bi adayla görüştüm bakalım.Kızlar bakıcı yazılarınızı okuyunca benim bile karnıma ağrılar giriyor. Aylarca aradım. Ikizlere sigorta ile birlikte 7bin-8bin altında isteyen yok. Biri başlamıştı onu anlatmıştım faciaydışimdi tek bakıyorum çok zor oluyor ama sanki alıştım biraz. Tabi ben ücretsiz izine ayrılacağım çalışmak zorunda olanlar için bu bir seçenek değil. Ama düşünüyorum da ise geri dönersem de gündüz bakım evi ayarlayacağım bana daha mantıklı geldi sanki
O maasin cazipligine gelen arkadaslar her seferinde soktan soka sevk ediyor beni, piskinligin sonu yok. Ikiz diyorum, premature diyorum, "sonucta bebek yeah" tonunda bir cevap aliyorum.kizlar ben 70e yakin kisiyle telefonda görüştüm. 20ye yakiniyla görüntülü 10 kişiye yakin evime davet ettim. sonuc olarak adam akilli ikiz bakabilecek kişi sayısı 70te 1sahibinden arayanlar hep fos cikti. daha cok ev kadinlari maasin cazipliginden ariyor veya tek bebek bakip bakarim yeaa nolcak diyenler ama öyle olmuyor. sonucta ajanstan 8000e yabanci birisini buldum. gündüzlü tabii. suan masallah gayet iyi. tek bakabiliyor. uyku eğitimini anlattim onu da becerdi. ben artik haftaya iş görüşmelerine gitmeye baslicam. bozmaz insallah
iskur ozel istihdam burosu. benim aradigim kriterlere uyan ve maasi şartları kabul eden kisilerin cvlerini gonderdi. ben hepsiyle görüştüm. çoğunluğu uymadi begenmedim. en son ikiz bebek bakmis olma veya küçük bebek bakmis olma kriteri koyduk. öyle 3 kisi daha gonderdi. ikisini görüntülü görüşmede eledim. bu da olmasa ben de cok bunalmistim ara verecektim bakici arama isine. bakici ararken iki kisi takinti yapti surekli arayip taciz ettiler beni al diye. onlari engelledim falan korktum biraz da. ozelden yazayim sana telefonlarini başka ile hizmet veriyorlar mi bilmiyorum.O maasin cazipligine gelen arkadaslar her seferinde soktan soka sevk ediyor beni, piskinligin sonu yok. Ikiz diyorum, premature diyorum, "sonucta bebek yeah" tonunda bir cevap aliyorum.
Su sizin ajans guvenilir bir yer mi, ay ne olur bana da bi numarasini vb. verin de goruseyim. Ben bi yatili bulayim da bitsin bu izdirap. Limit fiyatimin uzerine razi geldim yeter ki belirsizlik bitsin(
H o p p a la alabilirim ekstra. Simdi yürüteç aldik bir tane. duux indirime girmişti babymallde. Müzikalli sallananlardan... İkinci cocuk acikta kaldi diyip bi hoppala aldıririm dedesi ya da halasina. Ben de bunları satacağım hep. Küçük besiklerini,yürüteci filan hep satarim ilerde.gördüm gördümogluma ondan aldim ama kullanmadim kullanan var mi bilmiyorum gereksiz bence. alt ayaklari çevriliyor sallanan at gibi öne arkaya sallaniyor. basit bir sallanma tarzı bizimkilere yeterli gelmez :) hoppala tavsiye ederim yalnız ikinci kucagim orasi
Ben bu 3 haftada depresyona girdim...bebeklerimin yüzüne bakıp bakıp ağlıyordum,ben sizi kime edecem diye. Kızlar kesinlikle yüz yüze bakacağınız insanlardan bakıcı seçmeyin...inanın eşim de ben de çok zorlandık,ben resmen hasta oldum nasıl söyleyeceğiz. Daha önce yıllarca aynı evde büyik çocuk bakmış ve ev yardımcısı olarak çalışmış,durum böyle olunca biz hiç deneme deneme yapmadan sigortasını yaptık pat diye çalışmaya başladık ...2.gün başladı sıkıntılar,ben şu an evde olduğum için ev işi yaptı .5 tam gün için anlaştık,okul açılınca bebek bakımına geçecekti. Hep temizlik yaptı ama ev eskisinden daha pis hangi bezi nereye kullanıyor belli değil,kutular yaptım tek tek klozet lavabo süngerleti karışmasın ayrı ayrı koy dedim...bu seferde bebeğin ağız bezleriyle klozeti sildiği bezi aynı yere astığını gördüm....daha neler neler.....yüzyüze bakmasak çoktan yolları ayırmıştık. 3 haftada ılık mama yapmayı öğretemedim. Cuma günü konuştum ,dedim abla ben hasta oldum stresten yüzüm gülmez oldu bebeklerime verimli olamıyorum bunu bile anlamıyor. Ben profesyonel bi bakıcı bakayım sana zor olacak 2 bebek,seni gündeliğe alayım dedim ,tırnaklarını çıkardı ben o şekilde gelmem dedi. Kadının sigortayla bana gideri 7500 TL. Çünkü.Yabanci ikiz olunca 14bin, tek olursa 6500-7000... Biraz fiyat pazarligi yapmaya gayretteyim. 2 gun okula derse gidecegim, 1 gun evde online dersteyim. Mecburum gitmeye...
Civardaki tum yabanci kadinlara, kadini olanlara vb soyledim depresyonun esigindeyim... bundan sonrasi ajanslar artik.
Gunduz bakimevi bulsam donup de bakmayacagim
cok haklisin canim ben de buyuk oglumun bakicisini tanidigim biri secmistim guvenilir olsun diye cok zor zamanlar geçirdim 6 ay dayanmaya calistim kendi kendime krizler geçirdim sonra ucretsize ciktim sirf bakiciyi kirmadan ayirmak için. keske daha önce ayirsaydim neden bu kadar mahfettim kendimi el icin diyorum. sen annesin ikizlerin senin saglikli olmana ihtiyaci var. lütfen uzatmadan ayir bazi seyler ogretilemez agiz bezi ile tuvalet bezinin ayni yere asılmamasi gibiBen bu 3 haftada depresyona girdim...bebeklerimin yüzüne bakıp bakıp ağlıyordum,ben sizi kime edecem diye. Kızlar kesinlikle yüz yüze bakacağınız insanlardan bakıcı seçmeyin...inanın eşim de ben de çok zorlandık,ben resmen hasta oldum nasıl söyleyeceğiz. Daha önce yıllarca aynı evde büyik çocuk bakmış ve ev yardımcısı olarak çalışmış,durum böyle olunca biz hiç deneme deneme yapmadan sigortasını yaptık pat diye çalışmaya başladık ...2.gün başladı sıkıntılar,ben şu an evde olduğum için ev işi yaptı .5 tam gün için anlaştık,okul açılınca bebek bakımına geçecekti. Hep temizlik yaptı ama ev eskisinden daha pis hangi bezi nereye kullanıyor belli değil,kutular yaptım tek tek klozet lavabo süngerleti karışmasın ayrı ayrı koy dedim...bu seferde bebeğin ağız bezleriyle klozeti sildiği bezi aynı yere astığını gördüm....daha neler neler.....yüzyüze bakmasak çoktan yolları ayırmıştık. 3 haftada ılık mama yapmayı öğretemedim. Cuma günü konuştum ,dedim abla ben hasta oldum stresten yüzüm gülmez oldu bebeklerime verimli olamıyorum bunu bile anlamıyor. Ben profesyonel bi bakıcı bakayım sana zor olacak 2 bebek,seni gündeliğe alayım dedim ,tırnaklarını çıkardı ben o şekilde gelmem dedi. Kadının sigortayla bana gideri 7500 TL. Çünkü.
Onları üzmeyelim diye biz kahrolduk...ama bebeklerimi emanet edemeyeceğim,inşallah apartmanda huzurumuz olur. Hiç işi bırakmakta istemiyor,bakarım ben ikisine de diyor ama mamayı hazırlayamıyor daha ...çok karışık yazdım,çok yordu beni çooook. Yüzyüze baktıklarınızdan uzak durun iş konusunda,ağır tecrübe oldu bize.
Canim ben gundelige gelen abladan temizlik konusunda memnun gibiyim. Ama surekli sunu yap bunu yap diyorum. Yemek olayına zaten hic girmiyor. Ev temizliğine gidenler yemek yapmiyor sanirim. Yemek de büyük bir kalem benim icin. Guvenilir biri diye idare ediyorum su an. Ama ise başlayınca bu sekilde devam edemem. Surekli yerleri supur diyorum ve yerler yine toz duman. Oturup takip de edemiyorum. Camasir ve bebek biberonlarini temizleme konusunda memnunum. Gunluk ucret ödüyorum. Gündelik sekilde geldiği için oyle istedi. Yani yasli da olsalar en asindan cocuklarin basinda bir anneanne babaanne dursa hic bir sey yapmasa sadece dursa o kadar güzel olacak ki. Bakalim annemler memleketten donsun belki onlarin evine yakın bir yerde ev tutarım diyorum. Gercekten kendimi kimsesiz gibi hissediyorum. Bir corba yapanım yok. Bugun aksama doğru 4 e kadar kahvaltiyi bırakın ogle yemegi bile yiyemedim. Cok Cook zorlanıyorum. Evde ki her sey bana bakiyor. Esim cok yardımcı olduğunu düşünüyor. Kro arkadaşlarına bakip kimse gece kalkıp cocuk bakmiyor diyor. Gece dedigi de sabah 6 da kalkması bazen de 7 de kalkması. Oturduğumuz yerde cocuklari disari cikarip gezdirmek istesem ikiz bebek arabaları surekli otoparkta arabada oldugundan getirmiyor. Dolap uygulamasından tekli bebek arabasi alayim teker teker çıkarayım bari diyorum. O kadar yorgunum ki, hic bir şeye yetemiyorum.Ben bu 3 haftada depresyona girdim...bebeklerimin yüzüne bakıp bakıp ağlıyordum,ben sizi kime edecem diye. Kızlar kesinlikle yüz yüze bakacağınız insanlardan bakıcı seçmeyin...inanın eşim de ben de çok zorlandık,ben resmen hasta oldum nasıl söyleyeceğiz. Daha önce yıllarca aynı evde büyik çocuk bakmış ve ev yardımcısı olarak çalışmış,durum böyle olunca biz hiç deneme deneme yapmadan sigortasını yaptık pat diye çalışmaya başladık ...2.gün başladı sıkıntılar,ben şu an evde olduğum için ev işi yaptı .5 tam gün için anlaştık,okul açılınca bebek bakımına geçecekti. Hep temizlik yaptı ama ev eskisinden daha pis hangi bezi nereye kullanıyor belli değil,kutular yaptım tek tek klozet lavabo süngerleti karışmasın ayrı ayrı koy dedim...bu seferde bebeğin ağız bezleriyle klozeti sildiği bezi aynı yere astığını gördüm....daha neler neler.....yüzyüze bakmasak çoktan yolları ayırmıştık. 3 haftada ılık mama yapmayı öğretemedim. Cuma günü konuştum ,dedim abla ben hasta oldum stresten yüzüm gülmez oldu bebeklerime verimli olamıyorum bunu bile anlamıyor. Ben profesyonel bi bakıcı bakayım sana zor olacak 2 bebek,seni gündeliğe alayım dedim ,tırnaklarını çıkardı ben o şekilde gelmem dedi. Kadının sigortayla bana gideri 7500 TL. Çünkü.
Onları üzmeyelim diye biz kahrolduk...ama bebeklerimi emanet edemeyeceğim,inşallah apartmanda huzurumuz olur. Hiç işi bırakmakta istemiyor,bakarım ben ikisine de diyor ama mamayı hazırlayamıyor daha ...çok karışık yazdım,çok yordu beni çooook. Yüzyüze baktıklarınızdan uzak durun iş konusunda,ağır tecrübe oldu bize.
Bence ikize tek kisi bakıp aynı zamanda ev jsi yapamaz. Acaba iki kisi mi alsam diyorum. Ya da haftada 3 gun gundelige birini mi tutsam diyorum. Ben evden çalışacağım ama yine de 2 kisi alsam sanki bebekler açısından da daha huzurlu olacağım. Sahibinden.com a ilan verixem sanirim yine.Yabanci ikiz olunca 14bin, tek olursa 6500-7000... Biraz fiyat pazarligi yapmaya gayretteyim. 2 gun okula derse gidecegim, 1 gun evde online dersteyim. Mecburum gitmeye...
Civardaki tum yabanci kadinlara, kadini olanlara vb soyledim depresyonun esigindeyim... bundan sonrasi ajanslar artik.
Gunduz bakimevi bulsam donup de bakmayacagim
Siz hangi ajanstan destek aldiniz. Eger özelden yazarsanız çok memnun olurum. Ben de bakici arıyorum.iskur ozel istihdam burosu. benim aradigim kriterlere uyan ve maasi şartları kabul eden kisilerin cvlerini gonderdi. ben hepsiyle görüştüm. çoğunluğu uymadi begenmedim. en son ikiz bebek bakmis olma veya küçük bebek bakmis olma kriteri koyduk. öyle 3 kisi daha gonderdi. ikisini görüntülü görüşmede eledim. bu da olmasa ben de cok bunalmistim ara verecektim bakici arama isine. bakici ararken iki kisi takinti yapti surekli arayip taciz ettiler beni al diye. onlari engelledim falan korktum biraz da. ozelden yazayim sana telefonlarini başka ile hizmet veriyorlar mi bilmiyorum.
evet bu da bir fikir iki kişi almak fakat o zaman maas katlanarak artiyor. ikiz bebeklere bakip hicbir is yapmayacak olan bir kişi de yine asgariden cok istiyor. temizlik personeli ayri alsan onun da her gun gelmesi gerekmicek mi yemek yapmak icin? e her gun gelse yine asgari istiyorlar. biraz da başvuranlara bagli belki bu sekilde daha rahat bulursunuz. ben de bulamasam boyle alternatiflere basvuracaktim yalnız maas daha da artarsa calismam yani benimkini gececek çünkü.Bence ikize tek kisi bakıp aynı zamanda ev jsi yapamaz. Acaba iki kisi mi alsam diyorum. Ya da haftada 3 gun gundelige birini mi tutsam diyorum. Ben evden çalışacağım ama yine de 2 kisi alsam sanki bebekler açısından da daha huzurlu olacağım. Sahibinden.com a ilan verixem sanirim yine.
Ben 2 gun okuldayim, kalan gunler evdeyim zaten. 1 gun online calisiyorum etti 3. Asil sorun evden ciktigim saatte kent merkezinden toplu tasima ile gelen biri bana yetisemez. O yuzden yatili olmali, 2 yatili almam da mumkun degil.Bence ikize tek kisi bakıp aynı zamanda ev jsi yapamaz. Acaba iki kisi mi alsam diyorum. Ya da haftada 3 gun gundelige birini mi tutsam diyorum. Ben evden çalışacağım ama yine de 2 kisi alsam sanki bebekler açısından da daha huzurlu olacağım. Sahibinden.com a ilan verixem sanirim yine.
Kimin ne dediğinin inan hiç önemi yok. Hiç kafana takma duyma bile lütfen kendini üzmekten başka birşey yapmazsın bu şekilde. Her bebeğin gelişimi farklıdır. Bebek kendisi neyi ne zaman yapmak isterse o zaman yapar. Hele ki prematüre bebeklerden herşeyi hemen yapması beklenemez. Sen gayet güzel ilgileniyorsun bir anne olarakKızlarım düzeltilmiş 2 aylık oldular, elimden geldiğince ilgileniyorum tek başıma bakıyorum zeka kartları, oyun halısı, kitap okuma, konuşma yani bunları yapıyorum tepki veriyorlar ama dün biri bana doğalı 3 ay oldu dediğim için aaa bunlar agulamıyor demek ki ilgilenmiyorsun dedi. Düzeltilmiş 2 aylıklar ama dediğimde de e olsun yine de yapar bebekler normalde dedi. Dünden beri kafamın içinde bir sürü soru. Sizin bebekleriniz 2 aylıkken agu gibi şeyler yapıyor muydu prematüre bebek anneleri?
Öyle yapmaya çalışıyorum sanırım yorgunluktan sinirlerim bir miktar yıpranıyor ve gereksiz takılıyorum.Kimin ne dediğinin inan hiç önemi yok. Hiç kafana takma duyma bile lütfen kendini üzmekten başka birşey yapmazsın bu şekilde. Her bebeğin gelişimi farklıdır. Bebek kendisi neyi ne zaman yapmak isterse o zaman yapar. Hele ki prematüre bebeklerden herşeyi hemen yapması beklenemez. Sen gayet güzel ilgileniyorsun bir anne olarakanneliğin tadını çıkar
hayir hatirlamiyorum 2 aylikken bence yapmıyorlardı. agulama diye bir gelişim basamagi yok zaten kafasini tutmasi goz kontagi gibi seyler var onlarin da ayları farkliKızlarım düzeltilmiş 2 aylık oldular, elimden geldiğince ilgileniyorum tek başıma bakıyorum zeka kartları, oyun halısı, kitap okuma, konuşma yani bunları yapıyorum tepki veriyorlar ama dün biri bana doğalı 3 ay oldu dediğim için aaa bunlar agulamıyor demek ki ilgilenmiyorsun dedi. Düzeltilmiş 2 aylıklar ama dediğimde de e olsun yine de yapar bebekler normalde dedi. Dünden beri kafamın içinde bir sürü soru. Sizin bebekleriniz 2 aylıkken agu gibi şeyler yapıyor muydu prematüre bebek anneleri?
Hem ikiz bakip hem ev isi cok zorlar gibi geliyor bana, isleri planlayıp yaptirmak lazim galiba. Ornegin sen evde oldugun zamanlarda ev isi camasir süpürme vs yapar.Ben 2 gun okuldayim, kalan gunler evdeyim zaten. 1 gun online calisiyorum etti 3. Asil sorun evden ciktigim saatte kent merkezinden toplu tasima ile gelen biri bana yetisemez. O yuzden yatili olmali, 2 yatili almam da mumkun degil.
Ev isinde paslasiriz ayni evde yasayan kisiler olarak. Birimiz supurecek oburumuz silecek, biri yemek yaparsa biri bulasik dizecek, biri camasiri yikar asar katlar, oburu utuler vb. Yabancilarda seytan tuyu mu var bilmiyorum ama bakiyorlar arkadas hem de is yapiyorlar. Birini bulursam etut yapacagim yaninda
Part time temizlik ve yemek için bir kisi alip, bir de bakici alınabilir diye dusundum ama bana kesinlikle ev yardımcısı lazim. Zaten 2 ay yıllık iznim var sonrada 2 ay ücretsiz izin kullanirim. Bu aşamada bakiciya ihtiyacım yok.evet bu da bir fikir iki kişi almak fakat o zaman maas katlanarak artiyor. ikiz bebeklere bakip hicbir is yapmayacak olan bir kişi de yine asgariden cok istiyor. temizlik personeli ayri alsan onun da her gun gelmesi gerekmicek mi yemek yapmak icin? e her gun gelse yine asgari istiyorlar. biraz da başvuranlara bagli belki bu sekilde daha rahat bulursunuz. ben de bulamasam boyle alternatiflere basvuracaktim yalnız maas daha da artarsa calismam yani benimkini gececek çünkü.
Kuzum nasil oldu bebegin nolir iyi bir cevap ver Bende ayni durumdayim minigim daha stabil ne iyi ne kotuSelam kızlar. İkizlerimden biri yarın taburcu olacak inşallah. Ama diğeri enfeksiyon kapmış ve ateşi 38 in üzerine çıkmış. Enfeksiyonun beyine zarar verip vermediğinin tespiti yani menenjit ihtimali için belden iki omurga arasından sıvı alınacak sonuca bakılacak. Böyle bir durumla karşılaşanınız oldu mu, menenjit ihtimali nedir