- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #14.461
bir kizima 4 aylikken basladim. o kizim cok güçlüydü icinde rahatca dik durdu. öbürune yani zayif olana daha gec basladim. şimdi 6 aylik anca oynayabiliyor.Kizlar hoppalayi kac aylikken Kullandınız?
kendi kendilerine o becerileri kazanicaklar zaten keyifleri ne zaman catarsa. mesela bir kizim döndü birkac kez ama kafasini çarptı korktu epeydir dönmüyor ben döndürunce de gülüyor. yüzüstü pek durmuyordu bugun 20 dakika ooyle biseylere bakti oyalandi ben yanina bile gitmedim. gitsem naz yapar aglardi belkiEvet ben de bugun oyle yaptim. Sabah 13 dk durdu mesela agladigu an aldim. Gun icerisinde de aralıklarla 1 2 dk durdu.
Cevabınız için çok çok teşekkür ediyorum. Bugün saat 2 de doktor ile görüşmemiz sırasında direkt bu akşam işlemin yapılacağını söyledi. Ama saat 6 da hemşire, bebek çok küçük diye işlemin yapılamadığını, şimdilik antibiyotik tedavisine devam edileceğini ve detaylı bilgiyi yarın doktorun vereceğini söylediBizimkiler kronolojik iki aylıkken enfeksiyon kapmışlardı, 38 derece ateşle fark ettik. Üstüne çıkmadı sanırım. Bize de o zaman menenjit ihtimali için belden sıvı almamız gerekebilir denmişti. Ama birkaç gün takip ettiler, nörolojik olarak iyi görünüyorlar diye bakmamışlardı. Sizde direkt alacağız mı dediler? Alıp baksalar bile ağrılı bir işlem değil diye biliyorum. İnşallah sonuçlar temiz çıkar hem içiniz rahat eder, iki bebeğinizle evinize dönersiniz
Çok sağolun. Allahım hepimizin evlatlarını korusun bizlere bağışlasın inşallahhhGeçmiş olsun hiç bir biligim yok benimde oğlum enfeksiyon kapmış kuvozde ama ateşi yükselmiş olsaydı soylerlerdi
Rabbim şifa versin
İnşallah doktor yarın güzel bir şeyler söyler. Ben içinizi ferah tutun diyeceğim. Kolay değil, neredeyse bir ay hastanede yattık biz. Hem de küvezde yer olmadığı için normal serviste. Antibiyotik tedavisi işe yarar da biraz toparlanmaya başlarsa birkaç güne içiniz biraz daha rahatlar.Cevabınız için çok çok teşekkür ediyorum. Bugün saat 2 de doktor ile görüşmemiz sırasında direkt bu akşam işlemin yapılacağını söyledi. Ama saat 6 da hemşire, bebek çok küçük diye işlemin yapılamadığını, şimdilik antibiyotik tedavisine devam edileceğini ve detaylı bilgiyi yarın doktorun vereceğini söyledi
Ne kadar rahatlattınız bilseniz. Allah razı olsun sizden. Yavrularınıza hayırlı, sağlıklı ömürler diliyorumİnşallah doktor yarın güzel bir şeyler söyler. Ben içinizi ferah tutun diyeceğim. Kolay değil, neredeyse bir ay hastanede yattık biz. Hem de küvezde yer olmadığı için normal serviste. Antibiyotik tedavisi işe yarar da biraz toparlanmaya başlarsa birkaç güne içiniz biraz daha rahatlar.
Daha küvezden çıkmamış bebek nasıl menenjit kapabilir? Hem de bu bulaşıcı bir hastalık, küvezde yayılırdı olsaydı diye düşünüyorum. Her türünü bilmiyorum ama meningokokta vücutta döküntü filan oluyor. Başka bir şey yoksa ben o tarz bir şey çıkmaz diye düşünüyorum. İnşallah düşündüğümüz gibi basit bir enfeksiyondur
Bizi de haberdar edin miniğin durumundanNe kadar rahatlattınız bilseniz. Allah razı olsun sizden. Yavrularınıza hayırlı, sağlıklı ömürler diliyorum
Tabii yazacağım inşallah. Çok sağolunBizi de haberdar edin miniğin durumundanİnşallah güzel haberlerle
Duzeltilmis 4 aylikken mi başladınız? Benimkiler 10 haftalik( duzeltilmis) dolapta uyguna buldum alsam mı acaba bilemedimbir kizima 4 aylikken basladim. o kizim cok güçlüydü icinde rahatca dik durdu. öbürune yani zayif olana daha gec basladim. şimdi 6 aylik anca oynayabiliyor.
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun.benim oğlumda doğduktan 5 gün sonra enfeksiyon kaptı. Bazı sıkıntılar yaşadık 53 gün kuvezde kaldı bu süre zarfında menenjit ihtimalini elemek için sıvı aldilar ertesi gün sonucu temiz geldi. Korkulacak bir işlem değil içinizi ferah tutun inşallah sizin sonucunun temiz gelir. Rabbım şifa versin inşallah evladınızaSelam kızlar. İkizlerimden biri yarın taburcu olacak inşallah. Ama diğeri enfeksiyon kapmış ve ateşi 38 in üzerine çıkmış. Enfeksiyonun beyine zarar verip vermediğinin tespiti yani menenjit ihtimali için belden iki omurga arasından sıvı alınacak sonuca bakılacak. Böyle bir durumla karşılaşanınız oldu mu, menenjit ihtimali nedir
evet duzeltilmis diyebiliriz benimkiler erken dogmadiDuzeltilmis 4 aylikken mi başladınız? Benimkiler 10 haftalik( duzeltilmis) dolapta uyguna buldum alsam mı acaba bilemedim
Ne kadar rahatlattınız bilseniz. Allah razı olsun sizden. Yavrularınıza hayırlı, sağlıklı ömürler diliyorum
Ben de alayım. Sagol canim. Bir tanesi cok aktif eminim cok sevecektirevet duzeltilmis diyebiliriz benimkiler erken dogmadi
Ben de test yaptirdim, kuvozde birindd bizde de CRP yuksekti. Bizde vitallerde birsey yoktu ama gene de BOS analiz edildi. Birsey cikmadi cok sukur. korkmayin birsey cikmaz insallah.Selam kızlar. İkizlerimden biri yarın taburcu olacak inşallah. Ama diğeri enfeksiyon kapmış ve ateşi 38 in üzerine çıkmış. Enfeksiyonun beyine zarar verip vermediğinin tespiti yani menenjit ihtimali için belden iki omurga arasından sıvı alınacak sonuca bakılacak. Böyle bir durumla karşılaşanınız oldu mu, menenjit ihtimali nedir
Sıvı alınırken kanla karışık geldiği için alınan örnek işe yaramamış. Bir daha da tekrarlamamış dr. Ama beyinde de enfeksiyon ihtimaline karşı, kullanılan antibiyotik yeniden düzenlenmiş. Bir hafta kadar takip edilip tahlil sonucuna göre taburcu edilecekmişBen de test yaptirdim, kuvozde birindd bizde de CRP yuksekti. Bizde vitallerde birsey yoktu ama gene de BOS analiz edildi. Birsey cikmadi cok sukur. korkmayin birsey cikmaz insallah.
Ben de yeni gelecek bakiciya diyeceğim yetmediğini durumda birini daha ise alacağım fakat bu defa ücretini dusurecegim. Yani 10 bini gözden cikardim 2 bakici icin. Maalesef istediğimiz gibi biri olmayacak. Bizden başka iyi bakabilecek birini sanmiyorum. Cunku biz bile yetmiyorsak bazen millet ne yapsin. Ama iki bakici alırsam ev işlerini de isteyeceğim. Siz ne gibi bir sorun yasadiniz?baslattigim bakiciyi o aksam çıkardım maalesef. iyi bir insan seceyim derken bebek dilinden anlamayan veya unutmus birini seçmişim deneyip görmüş oldum. cok üzüldü, ben de üzüldüm yapacak bisey yok. her defasında yeni bir tecrube ediniyorum calismadigim yerden çıkıyorben işe başlayacağım kizlar tek engelim bakici ajansa mi haber salmadim sitelere mi ilan vermedim ikizin zorlugunu bilenler yanasmiyor bilmeyenler yaparim diye atlıyor maasin cazipligine bakip ayirt etmek zor
bir gun icinde cikardigim bakici onceden 7 sene cocuk baktigini soyledi. tamam dedim tecrübeli demek ki ama o gun bebekleri oynatırken cok acemi davrandi. her mizildanmada panik oldu. ki o gun bebeklerim aslinda oldukça usluydular aglak gunlerinde olsa ne olurdu kimbilir herneyse bu da onemli degil alisir diye düşündüm. sonra oyalamak icin telefondan müzik acti. muzik bebek sarkisi değil karmakarisik sesler iceren bas gitarli cocuk sarkisi. ve son ses acti. bebekler rahatsız oldu sesten mizildanmalari artti. bakici sesten rahatsiz olduklarini tahmin bile edemedi ses acik baska seylerle oyalamaya calisti onlari. diger tum iyi ozellikleri o anda silindi çünkü ben bebekleri emanet edip gidemem bu kişiye. iyi niyetli de olsa bebek bakmayı unutmus ya da bilmiyor bastan sona her seyi ogretemem. mutfakta cok iyiydi eli cok hizliydi fakat onceligim o degil maalesefBen de yeni gelecek bakiciya diyeceğim yetmediğini durumda birini daha ise alacağım fakat bu defa ücretini dusurecegim. Yani 10 bini gözden cikardim 2 bakici icin. Maalesef istediğimiz gibi biri olmayacak. Bizden başka iyi bakabilecek birini sanmiyorum. Cunku biz bile yetmiyorsak bazen millet ne yapsin. Ama iki bakici alırsam ev işlerini de isteyeceğim. Siz ne gibi bir sorun yasadiniz?
3 hafta arayla iki kez tasindim bebeklerle ve bir çocuklaKızlar 1 - 1 buçuk aya Erzuruma taşınıyoruz. Ne yapacağım bilmiyorum inanılmaz stres oldum iki bebekle ev taşımak üstelik çok soğuk bir yere
Gösterdim cok bi asimetri göremiyorum ben dedi, yatıştandir dedi.Yatış pozisyonundan kaynaklı da olabilir tabiki ama göstermekte yarar var bence nolur nolmaz biz önlemimizi alalım da