- 17 Şubat 2020
- 10.662
- 28.090
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #14.541
Turkiyede degilim ama burda bulursam alirim canim Cok tesekkur ederimLutfen solgar brewers yeast tablet alir misiniz gunde 3 kez 2 tablet. Ise yarayacaktir, bebekler sutu sindirirken rahat ediyor. Uzulmeyin gececek.
Rabbim sifa versin, evlat yolu beklemek cok zor. Tez zamanda hayirla koynunuza alin
Evet sanırım öyle üretici birini buldum ondan alacağım inşallah iyi çıkarBen zeytinyagi ile ezerdim herhalde, dogrusu yok bebekler sevsin yeter...
Market avokadolari ayni dediginiz gibi, ureticiden bulmaya calisiyorum. Pandemiden beri almadim, once Fuerte sonra Haas denilen cins cikiyordu sanki. Ureticiden aldiklarim soguk zincire girmediginden midir nedir, kararmiyor
Bana gelen temizlikci yemeğe hic karismiyor, sabah kahvaltısı hazirla oglen yemegi yap derken yoruluyorum ben acikcasi. Simdi sahibinden e ilan koydum. Ev yardımcısı alicam. Tum evin isleri bu kiside olursa ben de cocuklara bakarim. Fakat bizim insanımız bir garip illa bakicilik denilince yan gelip yatma yeri saniyor. Bu nedenle cocuklara hic bulaşmasın bari gozle görülür bir seyler yapilsin istedim o nedenle de ev yardımcısı ilani actim. Fakat kimse arayip sormuyor. Bebek bakicisi ilani açsam bi dunya kisi ariyor. Cunku bebek bakımından anladıkları yedir, icir, uyut ac tv yi tum gun kadin programi izle. Kafam allak bullak valla. Ben sizde yatan yasli hasta olduğunu da bilmiyordum. Cok gecmis olsun.O kadar da degil canim yapilir birseyler illa ki. 2 bebek 1 cocuk 1 halihazirda yatan yasli hastamizla birlikte biz annemle hem ev isini hem bebeklerin isini gayet yapiyoruz, tursu-salca yapip bahceyi bile biciyorum. Nobetlesince oluyor, bizim pil bitince aksam baba geliyor birini rolantiye cekiyoruz.
Anneannem bize gelince bir ev kazasi gecirip dustu, platinli kalcada yeni bir yer kirdi. Tam ayaga kaldirdik walker'i erken birakinca bir daha dustu, bir daha toparlamaya calisiyoruz. Annrmle bana yardim edeceklerdi simdi roller degisti. Evin duzeni de oyle, neyse canlar sag olsun..Bana gelen temizlikci yemeğe hic karismiyor, sabah kahvaltısı hazirla oglen yemegi yap derken yoruluyorum ben acikcasi. Simdi sahibinden e ilan koydum. Ev yardımcısı alicam. Tum evin isleri bu kiside olursa ben de cocuklara bakarim. Fakat bizim insanımız bir garip illa bakicilik denilince yan gelip yatma yeri saniyor. Bu nedenle cocuklara hic bulaşmasın bari gozle görülür bir seyler yapilsin istedim o nedenle de ev yardımcısı ilani actim. Fakat kimse arayip sormuyor. Bebek bakicisi ilani açsam bi dunya kisi ariyor. Cunku bebek bakımından anladıkları yedir, icir, uyut ac tv yi tum gun kadin programi izle. Kafam allak bullak valla. Ben sizde yatan yasli hasta olduğunu da bilmiyordum. Cok gecmis olsun.
Bin yillik bir tefal makinem var hem mama icin hem de evde birseyler haslayacaksam onu kallaniyorum. Kiyma zamani iyi oluyor. Kizimda da kullanmistim.Kizlar ek gidayi nasil hatırlıyorsunuz? Ozel bir alet mi aldiniz yoksa düdüklü mu kullanıyorsunuz?
mastit oluyorsundur belki emziriyor muydunKızlar koltuk altımda ara ara ağrılar oluyor anlayamıyorum bazen sanki göğsüme yaklaşıyor ağrı. Sizce doktora gitmelimiyim sürekli olmuyor çünkü
Yok canım emzirmiyorum sütüm yokmastit oluyorsundur belki emziriyor muydun
ben uyku egitimi aldim önceye göre cok iyi durumdayiz. hala daha zor senkronize gitmeleri gerekiyor ama öncesiyle kiyaslanamaz. valla tavsiye ederim. bebegi odada birak cik egitimlerindense baglanmaya zarsr vermeyen anneye doğru uyku nasil olur anlatan danışmanlıklar var onlardan aldim ben.Arkadaşlar benim çok ciddi yardıma ihtiyacım var. Uyku eğitimi alanlar vardı aramızda. İşe yaradı mı, memnun musunuz? Sallamadan veya başka bir destek olmadan uyuyorlar mı? Ben artık bu işin önünü alamıyorum. Çiçek Ailemden eğitim aldım, onları bile dinleyecek vaktim de takatim de yok. Acilen uyku olayına bir çözüm bulmam lazım
Sen kimden almıştın sakıncası yoksa? Biraz okudum KK’deki başlıkları da genelde olumsuz şeyler gördüm ümitsizliğe kapıldım biraz. Şu anki uyutma şeklim fiziksel olarak beni o kadar çok yoruyor ki akşama yük taşımış gibi oluyorum kollarım bacaklarım berbat haldeyimsallamadan bi 10 dk falan ugrasarak uyutuyorum bazen 2 dk sürüyor bazn 20 o da benin hatam oluyor ondan uzuyor. geceleri sadece 2 kez besleniyorlar onun dışında kaka yapmamislarsa veya hasta degillerse uyanmiyorlar gece.
Canım bu uyku eğitimi gündüz uykularını da kapsıyor mu? Yani gündüzleri de belli saatlerde uyuyup uyanıyorlar mı? Ve düzeltilmiş kaç aylıkken aldınız eğitimi??sallamadan bi 10 dk falan ugrasarak uyutuyorum bazen 2 dk sürüyor bazn 20 o da benin hatam oluyor ondan uzuyor. geceleri sadece 2 kez besleniyorlar onun dışında kaka yapmamislarsa veya hasta degillerse uyanmiyorlar gece.
Bu arada ben sana özelden msj atamıyorumsallamadan bi 10 dk falan ugrasarak uyutuyorum bazen 2 dk sürüyor bazn 20 o da benin hatam oluyor ondan uzuyor. geceleri sadece 2 kez besleniyorlar onun dışında kaka yapmamislarsa veya hasta degillerse uyanmiyorlar gece.
cok iyi anliyorum oglumu saatlerce kucagimda sallardim bıraktığım an uyanirdi koridorda yerlerde yatardim tek cocuk ama mahvetmisti beni. o zamanlar kıyamadığım icin egitim almamistim hep egitim sayfalarinda dolanır çare arardim. nihayetinde tek cocuk saclarim bir miktar beyazlasa da bir sekilde katlandık gecti gitti. ikizlerde mecbur kaldim. bir tanesi omuzda uyumaya alisti bıraktığım an agliyordu. öbürü de ne kadar sallasak sallayalim gözleri acıktı uyumuyordu. sonra omuzda uyuyani da besikte ayakta veya hamakta uyutmaya basladik. salla salla salla hem agliyor hem uyuyor uyaniyor agliyor birakamiyorduk sallamayı. 30 dakika sonra tamamen uyaniyordu uykusunu alamamis bir halde. gece gündüz iki bebek ayni bu sekil 4 kadin zor baktik. bakicim ablam annem ben. annem zaten yardim etmede cok gönülsüzdu. bakicim gece yok ablam gündüz yok derken 4 ay bitti. 2 ayliklardi yasayacaklarimi büyük cocugumdan tecrübe önden bildiğim icin kendimce guvendigim bir danismana kayıt yaptırdım. 120 günleri dolunca da egitime başladım.Sen kimden almıştın sakıncası yoksa? Biraz okudum KK’deki başlıkları da genelde olumsuz şeyler gördüm ümitsizliğe kapıldım biraz. Şu anki uyutma şeklim fiziksel olarak beni o kadar çok yoruyor ki akşama yük taşımış gibi oluyorum kollarım bacaklarım berbat haldeyim
evet kapsiyor yani tum uyku düzenini kapsıyor gecesi gunduzu ayri degil. benimkilerin gece kaka yapma alışkanlığı oldugu icin sabah kalkislari 1 saat oynuyor bazen oyle olunca diger uykular da kayiyor. böyle olmasaydi uyuduklari uyandiklari saat belli olurdu. genel olarak 6-7 gibi uyaniyorlar sabah, gece de 7 bucuk-8 gece uykusuna geçiş oluyor.Canım bu uyku eğitimi gündüz uykularını da kapsıyor mu? Yani gündüzleri de belli saatlerde uyuyup uyanıyorlar mı? Ve düzeltilmiş kaç aylıkken aldınız eğitimi??
Sanıyorum bana da öyle bi ihtiyaç doğacak
Bizim bebekler gece 10 dan önce uyumuyorlar. Siz 7 8 de gece uykusuna geçiş yapıyor yazmışsınız. Bu surecte sabaha kadar hic uyanmiyorlar mi? Siz uykuda mi besliyorsunuz?evet kapsiyor yani tum uyku düzenini kapsıyor gecesi gunduzu ayri degil. benimkilerin gece kaka yapma alışkanlığı oldugu icin sabah kalkislari 1 saat oynuyor bazen oyle olunca diger uykular da kayiyor. böyle olmasaydi uyuduklari uyandiklari saat belli olurdu. genel olarak 6-7 gibi uyaniyorlar sabah, gece de 7 bucuk-8 gece uykusuna geçiş oluyor.
duzeltilmis 120 gunlukten küçük verilmiyor. benim aldigim danışman oyleydi. bazilari 6 aylik olsun istiyor ama onlarin uyguladigi yöntemler daha katı zaten.
Tek başımayım uzun bir süredir. Zar zor idare ediyordum ama artık tükenmek üzereyim gerçekten. Bazen oluyor 5 dakikada ikisi de uyuyor ama bazen 3 saat uyutmaya çalıştığım oluyor. Gerçekten abartmıyorum, aralıksız 1 saat sallama ve arada beslenmeyle 3 saat uğraştığım oldu. Ben kan ter içinde sallamaya çalışırken hala ağlıyorlar. En azından emzik dışında desteği kesebilirsem vallahi gençleşeceğimcok iyi anliyorum oglumu saatlerce kucagimda sallardim bıraktığım an uyanirdi koridorda yerlerde yatardim tek cocuk ama mahvetmisti beni. o zamanlar kıyamadığım icin egitim almamistim hep egitim sayfalarinda dolanır çare arardim. nihayetinde tek cocuk saclarim bir miktar beyazlasa da bir sekilde katlandık gecti gitti. ikizlerde mecbur kaldim. bir tanesi omuzda uyumaya alisti bıraktığım an agliyordu. öbürü de ne kadar sallasak sallayalim gözleri acıktı uyumuyordu. sonra omuzda uyuyani da besikte ayakta veya hamakta uyutmaya basladik. salla salla salla hem agliyor hem uyuyor uyaniyor agliyor birakamiyorduk sallamayı. 30 dakika sonra tamamen uyaniyordu uykusunu alamamis bir halde. gece gündüz iki bebek ayni bu sekil 4 kadin zor baktik. bakicim ablam annem ben. annem zaten yardim etmede cok gönülsüzdu. bakicim gece yok ablam gündüz yok derken 4 ay bitti. 2 ayliklardi yasayacaklarimi büyük cocugumdan tecrübe önden bildiğim icin kendimce guvendigim bir danismana kayıt yaptırdım. 120 günleri dolunca da egitime başladım.