- 15 Temmuz 2021
- 522
- 510
- 36
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #13.621
Canım çok geçmiş olsun, Allah yavrularımızı korusun onlara hiç bişeycikler olmasın inşallahCanim görseli paylaşayım. Ortopedi doktoru bize tortikollis yok dedi. Fizik tedavi doktoru var dedi ve egzersizler yapmıştık ya zamanla duzeldi ya da hiç yoktu bilmiyorum.
Kafasini yukarıya kaldırması yenidogan refleksi dediler. Ortopedi doktoru, Bunun teşhisini ortopedi doktoru koyar ve fizyoterapist e yonlendirir dedi. Fizyoterapist tortikollis var diyip de size egzersiz onermemeliydi bebege zarar da verebilirsiniz dedi. O yuzden once ortopedi doktoruna gidin.
Asimetrik boyun refleksi ya da reflu da olabilir cunku. Karıştırılan bir durummus.
Ben bir haftadır gozlemliyorum. Cocuk gazi varken geriliyor ters c sekline geliyor. Fizik tedavi uzmani bize hipertonik bebek de demisti noroloji görsün demisti. Serebral palsi den suphelenilmisti. Acil bir durum nedeniyle (bebegin koltuğa 20cm den dusmesi) beyin cerrahi, ortopedi doktoru, genel cerrahi bebegi gordu. Beyin tomografisi cekildi. Bir sorun çıkmadı. Bosuna radyasyon aldi diye üzülüyordum ama serebral palsi mi bulgusu da tomografiyle elenmiş oldu.
Bu hafta hem noroloji hem de ortopedi doktorundan randevu aldik, premature bebeklerde noroloji doktoru değerlendirme yapmaliymis, cocuk doktoru yonlendirmisti. Ayni zamanda bu hafta kalca ultrasonu da cekilecek.
Not: ekte urunu aldığım yastigi paylaşıyorum. Minnos hic sevmedi yastigi surekli kustu. Muhtemwlen kafa yamultmasinij sebebi reflu idi.
Bizde buyukte reflu vardi. Gastrotus bizde hicbir ise yaramadi, thickener kullanmadim. Biz gaviscon infanttan fayda gorduk. Yarim sachet cok az sicak suda cozdurup mamaya ilave ettik. Cozdurmezseniz biberon emzigini tikar dikkat edin. Reflu cok ise gunde 4, daha az ise 2 kez yeterli geliyor. Kilo alimi duzgun, kabiz olmadi. Reflumuz de gecti gibi birsey, midedeki kapakcik zamanla tam randimana geciyor.Merhabalar güzel ikiz anneleri.. Öncelikle bu uzun yolculukta yalnız olmadığını bilmek çok güzelÇünkü ikiz bakımı hayli zor ve sizleri okudukça ve aynı şeyler yaşadığımızı gördükçe güç buluyorum kendime yalnız değilsin diyip
Paylaşımlarınızı sürekli okuyordum fakat aktif değildim başlıkta.. 33+4 de sancılarımın başlaması ile ikiz kızlarımı dünyaya getirdim. Biri 2000 gr diğeri 1550 gr dünyaya geldi 16-26 gün kaldılar yoğun bakımda.
Kilosu yüksek olan kızımı aktif emzirebiliyorum çıktığı günden beri ama yoğun bakımda daha uzun süre kalan kızım biberona çok alışmış. Memeyi harika kavrıyor fakat çekiş gücü çok zayıf memeyi boşaltamıyor. (Bu tip bi sorun yaşayan annelerin önerilerine açığımm) Bende uyuyakladığı için vakit kaybı olmasın diye sağarsak veriyorum. Günde 4 öğün anne sütü 4 öğün mama gidiyoruz.
Küçük doğan kızımda reflü var. Kilo alımı iyi fakat yine de dert etmiş durumdayım bunu kendime. Gastrotus şurup denedim fayda etmedi,thickener kullanayım dedim zaten 2 günde 1 kaka yapıyor hafif kabızlığı oldu gün boyunca ıkınmaya başladı onu da bıraktım. Mama olarak hipp organic kullanıyorum.
Gördüğüm kadarıylaPembeAnkaKusu ve NasilYarDiyeyim sizin bebişlerinde birinde reflü var. Thickener kabızlık yaptı mı? Ya da nasıl bir yol izlediniz reflü için.. Dik tutma hemen yatırmama yatak başını yükseltme hepsini yapıyorum. Düzeltilmiş 24 günlük kronolojik 2 ay 8 günlükler. Kilosu düşük kızım 3600 gr, diğeri 4500 gr. Biri 60 cc ile diğeri 75 cc ile besleniyor (bazen biraz daha fazla) ama tabi kusan 10-20 cc sini hep kusuyor.
Sutu kesilene "relaktasyon" yapiliyor diye biliyorum. Eger icmediniz ise doktorunuza danisip şu Solgar'in bira mayasi tabletini kullanin. Ben fayda gordum, oldukca olumlu yorumlari var gunde 3 kez 2 tablet.Kızlar ben artık emzirmiyorum gibi bişey. Sütüm kalmadı sanırım emerken ittiriyorlardı birakiyorlardı emmeyi ağlıyorlardı sütüm yetmiyor diye mamaya yüklendim emzirme sayım giderek azaldı ve şimdi nerdeyse bazı günler emzirmeyi unutmuş oluyorum hep mama veriyorum. Göğüslerimde ne bir acıma ne bir ağrı var hamilelikten önceki gibiyim sanki. Çok üzülüyorum. Artık geri gelmez değil mi sütüm
Simdi ekledim.Canım çok geçmiş olsun, Allah yavrularımızı korusun onlara hiç bişeycikler olmasın inşallahDediğin gibi ortopediye götürmek daha mantıklı görünüyor en azından bir risk var mı falan ortaya konmuş olur, yapılacak bir şey varsa da yapılır. yastığın görseli eklenmemiş sanırım ya da ben mi göremiyorum bilmiyorum
thickener kabizlik yapmadı bizde. kusmasini tamamen kesti. mama icerken tikanmasini da kesti. iştahsızligini azaltti fakat yine de kesmedi. simdi iyi beslenen ve thickener kullanmadigim kizim 7 kilo. biraz kusuyor 3 saatte bir 4 olcek iciyor. reflulu kizim 5300 gram thickener kullandigimdan beri kusmuyor 3 saatte bir 3 olcek civari iciyor bazen 1.olcek icip agzini tamamen kapatıyor. artık thickeneri tam olcek vermiyorum azicik katiyorum mamasina. simdi 4 bucuk ayliklar ek gidaya gececegim anne sütü sıfır. tadimla başlayıp tepkiye göre ilerlerim önceki bebemden tecrubeliyim zatenMerhabalar güzel ikiz anneleri.. Öncelikle bu uzun yolculukta yalnız olmadığını bilmek çok güzelÇünkü ikiz bakımı hayli zor ve sizleri okudukça ve aynı şeyler yaşadığımızı gördükçe güç buluyorum kendime yalnız değilsin diyip
Paylaşımlarınızı sürekli okuyordum fakat aktif değildim başlıkta.. 33+4 de sancılarımın başlaması ile ikiz kızlarımı dünyaya getirdim. Biri 2000 gr diğeri 1550 gr dünyaya geldi 16-26 gün kaldılar yoğun bakımda.
Kilosu yüksek olan kızımı aktif emzirebiliyorum çıktığı günden beri ama yoğun bakımda daha uzun süre kalan kızım biberona çok alışmış. Memeyi harika kavrıyor fakat çekiş gücü çok zayıf memeyi boşaltamıyor. (Bu tip bi sorun yaşayan annelerin önerilerine açığımm) Bende uyuyakladığı için vakit kaybı olmasın diye sağarsak veriyorum. Günde 4 öğün anne sütü 4 öğün mama gidiyoruz.
Küçük doğan kızımda reflü var. Kilo alımı iyi fakat yine de dert etmiş durumdayım bunu kendime. Gastrotus şurup denedim fayda etmedi,thickener kullanayım dedim zaten 2 günde 1 kaka yapıyor hafif kabızlığı oldu gün boyunca ıkınmaya başladı onu da bıraktım. Mama olarak hipp organic kullanıyorum.
Gördüğüm kadarıylaPembeAnkaKusu ve NasilYarDiyeyim sizin bebişlerinde birinde reflü var. Thickener kabızlık yaptı mı? Ya da nasıl bir yol izlediniz reflü için.. Dik tutma hemen yatırmama yatak başını yükseltme hepsini yapıyorum. Düzeltilmiş 24 günlük kronolojik 2 ay 8 günlükler. Kilosu düşük kızım 3600 gr, diğeri 4500 gr. Biri 60 cc ile diğeri 75 cc ile besleniyor (bazen biraz daha fazla) ama tabi kusan 10-20 cc sini hep kusuyor.
Aynen bizim doktorumuzda aynisini söyledi bilmiyorum içim rahat etsin diye götürmeyi düşünüyorumBen muayene ediyorum yetmez mi de dedi bizim doktor ayrıcabir doktor önerdi fiyatını falan sordum 600 tl.muayene ücreti tek çocuk.bir yanım boşa para verme çocuklar gayet sağlıklı ayda bir kontrol ediyor doktorumuz tutuyor kaldırıyor ayakları üstüne bastırıyor falan bir yanım da götür kontrol ettir için rahatlasın diyor.bu hafta ,90 cc devam ederim bende haftaya 100 öyle öyle artırririm zaten doymuyorlar mama bitince ağlıyorlar bir iki dk götürecek misin peki 6.ayda?
Kizima nazar ettim galibaBizde tam tersi kızım uyumaz oğlum uyur sakin ağlamaz çok fazla maşallah yavrumaama kızım ooo bir efsane ortalığı yıkıyor acıkınca.yerinde durmuyor sürekli dönüyor oğlum akıllıca yatıyor yerinde gülüyor agu gugu yapıyor.
Geçen gece aynı şeyleri ilk defa yaşadım 5.5saat uyumusuz oglum agladi bi uyandım korktum kan şekeri fln düşmüştür diye kızım oğlumun sesine uyandi mamalarıni içtiler geri uyudular banada iyi geldi bizim kontrole var sizin Dr ne diyecek bakalımMaşallah kuzucuklarabence kilo alımına çok takılma çocuk sağlıklıysa önemli olan o. Bu gece uyandirmama olayını bizim doktor da söyledi. Benimkiler bazen duştan sonra çok derin uyuyorlar bıraksam 8 saat falan uyurlar. Ama ben 5 saat sonra korkup uyandırıp besliyorum bu seferde ağlama krizine giriyorlar. Acaba uyusalar bisey olur mu ki ya ? Bizimde kontrolümüz yarın. Menenjit ve rota aşıları var. Siz oldunuz mu?
Bende 3 gündür kullanıyorum bakalım inş faydasını görürümSutu kesilene "relaktasyon" yapiliyor diye biliyorum. Eger icmediniz ise doktorunuza danisip şu Solgar'in bira mayasi tabletini kullanin. Ben fayda gordum, oldukca olumlu yorumlari var gunde 3 kez 2 tablet.
Teşekkür ederim canım valla sende olmasan ne yapacağız bilmiyorumSutu kesilene "relaktasyon" yapiliyor diye biliyorum. Eger icmediniz ise doktorunuza danisip şu Solgar'in bira mayasi tabletini kullanin. Ben fayda gordum, oldukca olumlu yorumlari var gunde 3 kez 2 tablet.
Bende koyuyorum ama uzun süre tuttmuyorum sarzli kendi kendine sallanan ana kucagi çok seviyorlar benimkilerde orda uyumayıTeşekkür ederim canım valla sende olmasan ne yapacağız bilmiyorumbu arada bebekleri ana kucağına koyuyor musun? Koyuyorsan ne kadar tutuyorsun? Yani benimkiler bundan 1 hafta öncesine kadar nerdeyse hep anakucağında uyuyorlardı gündüz yatağa yatınca uyanıyorlardı. İki büklüm yatmak hoşlarına gidiyordu belli ki ama zararı oldu mu bilmiyorum bellerine falan. Şu an vicdan azabı duyuyorum resmen. Gerçi hergün kendime vicdan azabı duyacak bir şey buluyorum tecrübesizlikten, çaresizlikten, tek olmaktan..
Su an hem chicco polly mama sandalyemiz ana kucagi modunda, graco sallanir ana kucagi var, kizimin eski pusetini de doktuk ortaya kim nerede oturursa... Ama uzun tutmuyorum, uyur uyumaz aliyorum nihai nokta salonun ortasindaki oyun parki.Teşekkür ederim canım valla sende olmasan ne yapacağız bilmiyorumbu arada bebekleri ana kucağına koyuyor musun? Koyuyorsan ne kadar tutuyorsun? Yani benimkiler bundan 1 hafta öncesine kadar nerdeyse hep anakucağında uyuyorlardı gündüz yatağa yatınca uyanıyorlardı. İki büklüm yatmak hoşlarına gidiyordu belli ki ama zararı oldu mu bilmiyorum bellerine falan. Şu an vicdan azabı duyuyorum resmen. Gerçi hergün kendime vicdan azabı duyacak bir şey buluyorum tecrübesizlikten, çaresizlikten, tek olmaktan..
Oyyy bir kızın daha sesini çıkarma uyusun daha ne istiyorsunUyuyamayinca ağlıyor bide uyku istiyor ilk kizimda hiç uyumuyordu bu bebisde uyuyunca afalladimoğlumun gündüz uykuları kısaldı kızım devam ediyor uyanık kalinca gülüşlerine bakislarina doyamıyorum tabiki ikiside uyanik kalsaydı halim içler acısı olur
Bence bişey olmaz canım bizimkiler bir kere uyudular 8 saatMaşallah kuzucuklarabence kilo alımına çok takılma çocuk sağlıklıysa önemli olan o. Bu gece uyandirmama olayını bizim doktor da söyledi. Benimkiler bazen duştan sonra çok derin uyuyorlar bıraksam 8 saat falan uyurlar. Ama ben 5 saat sonra korkup uyandırıp besliyorum bu seferde ağlama krizine giriyorlar. Acaba uyusalar bisey olur mu ki ya ? Bizimde kontrolümüz yarın. Menenjit ve rota aşıları var. Siz oldunuz mu?
Benim de oğlum iki gündür uyumuyor gibi bişey kızım uyuyor ne desek tersi oluyorAynen bizim doktorumuzda aynisini söyledi bilmiyorum içim rahat etsin diye götürmeyi düşünüyorum
Kizima nazar ettim galibabugün az uyudu
Geçen gece aynı şeyleri ilk defa yaşadım 5.5saat uyumusuz oglum agladi bi uyandım korktum kan şekeri fln düşmüştür diye kızım oğlumun sesine uyandi mamalarıni içtiler geri uyudular banada iyi geldi bizim kontrole var sizin Dr ne diyecek bakalım
Kaç dakika sağım yaptınız? Her 2 saatte 15dak sağım yapacak şekilde tekrarlayın isterseniz. Bu şekilde sürekli memeye talep gönderip almayı denemek faydalı olabilir.Inquisitive Şimdi sağım yaptım yoktur diye düşünüyordum ama iki göğüsten toplam çıkan süt bu. Umut var mı artar mı dersin tekrar
Günaydınlar, bizimkilerin de sanki bir uyku rutini var kendilerince 19:30-20:30 civarı beslenip uyuyorlar sonra gece 01:00-03:00 arası uyanıyorlar. Sonra da tekrar sabah. Doktora sordum bazen ara çok uzun diye. Ellemeyin gece uykusu rutinini bozmayın ama gündüz 1,5-2 saati geçmesin dedi (sadece anne sütü aldıkları için, mamayla 3 saat olabilir dedi).Merhaba kızlar ilk defa kuzular 6 saat uyudular gece ben kaldırdım emzirdim daha da uzun olmasın diye alarm kurmuyorum artık ama iyi geldi hepimize gündüz uykular azaldı ondan oldu sanırım aksam üzeri hiç uyumadilar. Birde sizler yatakları ayırdınız mi ben park yatak içinde reflu yataklarında yatıyordm ama kayiyorlardi ve sigmiyorlardi birde sanki artık birbirlerini uyandiriyorlar bugün gündüz de ayirdim daha iyi uyudular gibi Herkese sevgiler