2022 ikiz annesi olacaklar

Canim onceki mesajlarimda belki yapmışımdır. Benim bir bebek asiri hareketlilik digeri ise neredeyse hiç hareket etmiyordu. Kac defa doktora gittigimi bi ben bilirim. Dogdular hareketli olan ortalığı inletiyor hareketsiz olan ise cok daha uysal gazi varsa mizmizlaniyor diger zamanlar keyfi yerinde. Uyuyor uyanıyor sakin sakin takiliyor. Sanirim bebeklerin yapisi daha anne karnında belli oluyor. Benim dogum zaten kıkırdak bebek yuzunden etken oldu. Iceridr tutamadık onu. Asiri sanci yapmis. Erken doguma alinmistim. 33 hafta 2 gunlukken dogdular. 12 gun kuvozde kaldilar. Cok sukur su an gayet sagliklilar. Hic endiselenme. Doktoruna guven.

Canim mama verirken biberonu sağa sola döndürerek ver diyorlar. Ben genelde yüzüstü yatiriyorum. Kafasını yana çeviriyorum. Kusma vs olursa yan yatis cok daha sağlıklı oluyor.

Biz lokal anestezi ile yaptırdık arastirmistim genel olarak hep lokal anestezi ile yapıyoruz dediler özel klinikti bizimki devlette sıra oluyormuş geç kalırız diye yaptırdık hemen

Lokal yaptılar bizimde genel anestezi olmasın mümkünse gereksiz yere. özel de yaptırdık bizde canım doğdukları hastanede devlet de sünnet oluyor mu hiç bilmiyorum. geç kalma bence biran önce yaptır
Bi arkadas devlet hastanelerinde 6 aydan kucuklere genel anesteziyle sunnet yapiliyo dedi ne kadar dogru bilemedim. Icimizde devlette yaptiran yok heralde. Ozelde ne kadara yaptirdiniz. Biran once yaptirsam rahatliycam icime dert oldu

Bi arkadas devlet hastanelerinde 6 aydan kucuklere genel anesteziyle sunnet yapiliyo dedi ne kadar dogru bilemedim. Icimizde devlette yaptiran yok heralde. Ozelde ne kadara yaptirdiniz. Biran once yaptirsam rahatliycam icime dert oldu
Bizde lokal anestezi ile özelde çocuk cerrahı yanımızda yaptı. 900 tl idi bizim çok rahat atlattı. İlk oğlumda devlette genel anestezi ile yapıldı. Bence lokal daha rahat çocuk bayıltılmıyor ayılma aşaması da zor oluyor.

benimkiler dogunca da oyle oldu biri sakin biri panik

duzeltilmis iki buçuk aylik bebek donmez ki zaten kuzum cok sey bekliyorsun bebelerden. kafalarini tutmaya yakinda baslarlar. benimkiler de hala dönmedi ama normal bu oglum da 6-7 ay civari dönmüştü hepsi normal sınırlar icerisinde

Kizlar bi cogunuz sunnet yaptirdi erkenden olmasi cok iyiymis, bizde yaptiralim diyoruz ama lokal anesteziyle mi genel anesteziyle mi yaptirdiniz. Bi de ozel veya devlet farkeder mi .
Ben de bu konuda kararsız kalmıştım..22 hazirana gün aldık,küçükken lokal anestezi oluyormuş. Ve Dr. Bize küçükken yaptırmayı önerdi.

Ben de bu konuda kararsız kalmıştım..22 hazirana gün aldık,küçükken lokal anestezi oluyormuş. Ve Dr. Bize küçükken yaptırmayı önerdi.
Bizim birinin sunnet derisi biraz uzun onu sunnet ettirecegiz, arada kani olursak oburunu de yapariz.
En gec 1.5 yasa kadar yapilmaliymis eger yapilmazsa en erken 6 yas. Anestezi lokal yapiliyormus, arkadasim cocuk cerrahi, kanaat ettigimizde sunnetimiz var

Ben 500 TL ye yaptırdım canm doğum yaptığım hastanedede 1800 yaparız demişlerdi

Çift yumurta ikizi kardeşten farksız gerçekten hiç benzemiyorlar tipleri huyları beslenmeleri sindirimleri bambaşka. Bu gidişle bizim de fark açılıcak canım oğlum biberonla oynuyor resmen etrafı izlemeye de doymuyor hep aynı yer ama ne buluyorsa bak bak bitiremedi Aman sağlıklı olsunlar da kiloyu görmezden gelicez napalım yapıları farklı olacak demek ki. Ablamla ben de vücut yapısı boy kilo olarak farklıyızdır. Bebeyatmaz dediğin şeye baktım şimdi canım güzel görünüyor ama evde yayıntı olayından bıktım alsam maksimum 2 ay kullanılacak gibi geldi sen deneyince bana söyler misin çok faydalı olursa alayım Bu arada biz kucaklarımıza alıp karşılıklı oturttuğumuzda baya birbirlerine gülüp tepki veriyorlar sesler çıkarıyorlar şuan en sevdiğim şey o çok mutlu oluyorum denemediysen dene kesinlikle hem oyalanıyorlar

Masallah kuzulara, insallah bizimkiler de biraz birbirleriyle oyalanirlar daraldum hep kucak hep kucak. Biri kanguruda koynumda hep

İçine dert olacak bir durum değil canım bizim sünnet olduğumuz gün 7 yaşında çocuk vardı sünnet olan sadece büyüyünce zor oluyor senin için de bebek için de yoksa hiç dert edecek bişey değil sağlığı yerinde olsun bebişinin öncelikle biz 3000 TL yaptırdık.

Benimkiler de hiç benzemiyorlar birbirlerine sanki ikiz değiller oğlum daha saçlı kızım kel görenler kızıma erkek oğluma kız muamelesi yapıyorlar bana göre aslında yüz hatları çok belli kız ile erkek ayrımı ama ben anneleriyim sürekli yanlarındayim dışardan farklı demekki bu arada ne zaman şöyle uyudu böyle kalktı desem ertesi gün hep tersi oluyor sizde de öyle mi annenin nazarı değermis öyle derler acaba nazar mı ediyorum çocuklarıma

Beni de en çok mutlu eden beni tanıyor olmaları görünce yatakta çırpınıyorlar sesler çıkarıyorlar işte ben o anda saat kaç olursa olsun eriyorum ne uyku kalıyor ne yorgunluk çok şükür bugünumuze Allah'ım isteyen herkese nasip etsin inşallah birbirlerine pek pas vermiyorlar ilk zamanlar yanyana gelince kızım ağlardı alırdım yanından şimdi kızım oğluma uzun uzun bakıyor elini uzatıyor oğlumun hiç umrunda değil

Masallah kuzulara, insallah bizimkiler de biraz birbirleriyle oyalanirlar daraldum hep kucak hep kucak. Biri kanguruda koynumda hep
Seninkiler düzeltilmiş kaç aylık oldular? Yakındır inşallah zaten her hafta yeni birşeyler öğreniyorlar Ben de bu ara yatıramıyorum hep oturmak istiyorlar çok zor oluyor. Bir de yüz üstü yatmayı başından beri sevmiyorlar ağlıyorlar ve kusuyorlar kızımın özellikle reflüsü var diye ben de pek yatırmadım açıkçası. Çok mu önemliydi sen konu ile ilgili birşeyler yazmışsın sanırım? Sırt üstü yatırınca baya kalkmaya çalışıyorlar biyere kadar da kalkıyorlar ama dönme falan yok. Zaten dönme istekleri de yok yüzüstü durmayı sevmedikleri için Onun dışında kafalarını tutuyorlar. Kızım hareketler konusunda daha iyi oğlan biraz tembel ama o da hep otursun istiyor. Bir dert bitiyor bir başkası başlıyor

Aynen valla ne desem tam tersi oluyor bir günde huy değiştiriyorlar canım ya artık nazar mı oluyor ne oluyor bilmiyorum ama başımız dertte bu olayla. Oğlum o kadar iştahlıydı ki açlığına hiç dayanamıyor diyorduk banyo yapmadan önce bile besliyorduk aman acıkıp huysuzlanır diye. Bazen erkenden acıkıyordu neden ağlıyor diye deliriyorduk besleyince susuyordu. Şimdi zor içiriyoruz. 400 gram küçük doğup kızımı 200-300 gram geçmişti şimdi aralarındaki fark kapandı. Kızım daha huysuz diyorduk oğlum daha mızmız oldu. Kabız olmuyorlar çok kaka yapıyorlar dedik bir hafta kaka yapmadı gibi gibi gibi… Ne desem değişiyor bir şey demeye korkar olduk Hatta en son kızımda reflü var 2 gün kusmadı eşimle birbirimize bakıyoruz konuşmuyoruz sonra dayanamadım sen şeyi fark ettin mi diye aman sus fark ettim anladım dedi ama o bile yetti çok fena kustu üstümüz başımız battı bu konuda kayınvalidem bir dünya markası iyi şeyleri içinde tut söyleme demekten dilimde tüy bitti kendine bile nazar değdiren bir insan zaten sonra ben bütün gün dua okuyorum onlara benim nazarım değmez diyor bide deliriyorum

Ay eveeet o da başka bir mutluluk kaynağı başkası kucağına alıyor mesela ama gözü hala bende kontrol ediyor annem burada mı diye görünce birden mutlu oluyor gülüyor seni koşulsuz seven bir tatlılık abidesi daha ne olsun yakında birbirlerine iyice alışırlar bak benim de aynen öyleydi başta ikisi de ağlıyordu bu ne alın bunu burdan gibi sonra yavaş yavaş geçti oğlum gülmeye başladı kızım pek oralı değildi bakıyordu sadece bu hafta ikisi de gülüyor sesler çıkarıyor alıştılar birbirlerine

Ay Allah'ım hep aynı şeyler yalnız değilim çok şükür sabah uyanıyoruz annem geliyor daha o sormadan ben kaçta yattı kaçta kalktılar söylüyorum sus sus sordum mu diyo sen içinden bile geçirme diyo bana çocukları işyerine götürdüm çıkış işlemlerim için gittim hemde görsünler diye oğlum patronla resmen sohbet ederken ağu gugu sesleriyle kızım hiç uyanmadı gelen giden ay maşallah ne güzel uyuyor hiç sese aldırmıyor diyip durdular ne kadar maşallah deseler bile o günden beri gündüz çok zor uyuyor kızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…