- 4 Ağustos 2015
- 438
- 578
- 34
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #13.281
Göğüs ucunda mıacı hissi yoksa göğsünün genelindemi. Çünkü emzirmede süt inerkende acı ağrı oluyor.Dun sagdim zaten 5cc ancak sut cikti. Sonra gece direkt mamadan once 5 dk meme verdim. Yalniz gogsum inanilmaz aciyor meme ederlerken normalde böyle mi oluyor yoksa benim meme veriş teknigim mi yanlış. Gogsum kopacak gibi oluyor.
Yok canim ucu yara oldu. Krem aldim onu kullanıyorum.Göğüs ucunda mıacı hissi yoksa göğsünün genelindemi. Çünkü emzirmede süt inerkende acı ağrı oluyor.
Canim hosgeldin öncelikle. Gozum surekli buralarda seni arıyor. Oglun umarim yarana bir nebze olsun merhem oluyordur. Acini yürekten hissediyorum.İyi akşamlar herkese herkesin bebişi iyidir inşallahuzun zamandır yoktum kayıptan sonra buralara girmek biraz yarama kabuk bağlıyor.
Size sorum varda. Pazartesi oğlumun göz rop muanesi var. Sanırım gözü uyuşturup muanesi yapılıyor biraz tedirgin oldum korkulacak bişey yok demi? Hemen geçiyor mu etkisi kayıbımdan sonra herşeye korkar oldum
Hoşbuldum canım, bende buraya cesaretimi toplayarak girdim bana buraları hep ikizlerimi hatırlatıyorCanim hosgeldin öncelikle. Gozum surekli buralarda seni arıyor. Oglun umarim yarana bir nebze olsun merhem oluyordur. Acini yürekten hissediyorum.
Göz muayenesini biz yaptirdik. Kızım cok kotu oldu. Ağız dolusu kustu. Ama onun yapisi oyle sanirim. Kendini cok kasıyor. Muayene sonrasinda bir sorun olmadı. O anlık tepki verdi. Diger kızım ise muayene de cok az agladi. Sonrasinda bir sorun yaşanmadı. Eger istanbuldaysan zeynep kamili öneririm. Randevu almadan öğleden sonra gittiginde muayeneyi yapiyorlar. Cok seri bir şekilde de muayene bitiyor. Doktor da gercejten cok ilgiliydi. Bebek kustuktan sonra bir süre kalin dedi. Bi 15 dk daha bizi tuttu. Cocukta bir sikinti olmadığını görünce bizi gonderdi.
Canim haklisin diyecek bir sey bulamiyorum.Hoşbuldum canım, bende buraya cesaretimi toplayarak girdim bana buraları hep ikizlerimi hatırlatıyornapalım böylesi daha iyi sanırım allah herşeyin en güzelini yaşatıyor. Bizde cennette kavuşuruz inşallah oğluma bakınca sevince kardeşin gitti mi diyorum bazen neyse ağlamicam buna da şükürler olsun.
Ben bursadayım canım devlettede muanesi yapılır dediler ama ben özele randevu aldım devlet içime sinmedi biraz korktum işte canı acır mı yan etkisi olur mu diye korktum gerçekten artık oğluma yapılacak bütün işlemleri 10 kez düşünüp götürüyorumsenin durumun nasıl bakması vs eminim çok yoruyorlar ben tek bakmama rağmen bütün vaktim gidiyor
Bizimkilerden birinde var aynı problem. Reflü dedi doktor. Bunun için sütüne thickner kullanmamamızı önerdi. Ancak onun da yan etkileri varmış kabızlık gibi. Bu nedenle çok nadir kullanıyoruz. 2 besleyip 1 gaz çıkarma ile oynata oynata beslemeye çalışıyoruz. O kusunca insan çok üzülüyor, inşallah en kısa zamanda geçer.Kizlar bir sey sorcam. Dun bebeklerden biri ağzından burnundan kustu. Fiskirir gibi. Sizin hic basiniza geldi mi? Daha omce de göz muayenesjnde olmustu.
Canım aslinda gözüne ilacı damlatan hemşire uyariyor mama veya emzirme yapmayın vermeyin diye aç olması gerekiyormuş işlem öncesi kusar genzine kacar diyeCanim hosgeldin öncelikle. Gozum surekli buralarda seni arıyor. Oglun umarim yarana bir nebze olsun merhem oluyordur. Acini yürekten hissediyorum.
Göz muayenesini biz yaptirdik. Kızım cok kotu oldu. Ağız dolusu kustu. Ama onun yapisi oyle sanirim. Kendini cok kasıyor. Muayene sonrasinda bir sorun olmadı. O anlık tepki verdi. Diger kızım ise muayene de cok az agladi. Sonrasinda bir sorun yaşanmadı. Eger istanbuldaysan zeynep kamili öneririm. Randevu almadan öğleden sonra gittiginde muayeneyi yapiyorlar. Cok seri bir şekilde de muayene bitiyor. Doktor da gercejten cok ilgiliydi. Bebek kustuktan sonra bir süre kalin dedi. Bi 15 dk daha bizi tuttu. Cocukta bir sikinti olmadığını görünce bizi gonderdi.
Rabbim sabır versin canım acını anlıyorum 37 haftalikken karnimda melek oldu kızım yaşasaydı 9 yasinda olacaktiHoşbuldum canım, bende buraya cesaretimi toplayarak girdim bana buraları hep ikizlerimi hatırlatıyornapalım böylesi daha iyi sanırım allah herşeyin en güzelini yaşatıyor. Bizde cennette kavuşuruz inşallah oğluma bakınca sevince kardeşin gitti mi diyorum bazen neyse ağlamicam buna da şükürler olsun.
Ben bursadayım canım devlettede muanesi yapılır dediler ama ben özele randevu aldım devlet içime sinmedi biraz korktum işte canı acır mı yan etkisi olur mu diye korktum gerçekten artık oğluma yapılacak bütün işlemleri 10 kez düşünüp götürüyorumsenin durumun nasıl bakması vs eminim çok yoruyorlar ben tek bakmama rağmen bütün vaktim gidiyor
Ne kadar zaman geçsede asla acısı unutulmaz hep hayalle seviyorum resmen. Onlar şefaatçi olacak bizeRabbim sabır versin canım acını anlıyorum 37 haftalikken karnimda melek oldu kızım yaşasaydı 9 yasinda olacakti
Bizim işlem sonrası göz kenarlari kizardi gözlerinde ertesi gün cabaklanma oldu dr kontrolümuz vardi dr göz damlası yazdi 3gun kullandik geçti
Amin ins sizide tekrar cagirmazlarNe kadar zaman geçsede asla acısı unutulmaz hep hayalle seviyorum resmen. Onlar şefaatçi olacak bize
İnşallah muane sorunsuz geçer bu kayıptan sonra iyice panikçi oldum
Canım senin kayıpın nedeni belli miydi dr bana da bişey demedi ama içim içimi yiyor neden oldu diye
bendim oKızlar umarım herkesin bebisleri miss gibi uyuyordur ben yalnizimdir amin
Bugün yalnızken banyo yaptırdım buradan bi arkadaş fıskiye nin altında yıkıyorum demisti bende öyle yaptım çok sevdiler sadece birini yıkarken diğeri de uyandı agladi hızlı hızlı yapmak zorunda kaldım. Yinede basardim güzeldi. Sadece tekken zor olan gaz problemi beslemeyide hallediyorum ama gazı aynı and çıkaramıyorum birini kaldırıp birini indiriyorum tabi ağlıyor huzursuz olup uykuları kaçıyor. Bununla ilgili bir yönteminiz varmi benim güçlü annelerim
bebekler icin ici strafor köpük dolu fileler var. onlarin ustune yatirarak lavaboda yikadim. simdi lavaboya sığmıyorlar ve hareketlendiler islak sabunlu elimden kayarlar diye korktum dusakabinin altina koyuyorum o köpüğü üstüne de bebekleri istedigi kadar dönsün cirpinsin düşeceği bir yer yokAyaklarının arasına alabilirsin. Bugun ogrendim. Brn kucağıma alıp vuruyorum. Ama bacaklarının arasına almak daha rahatmış. Ikisi ayni anda olur mu bilemedim ama. Pit pit varamazsın ancak bacak arasında ters donuk durabilir bir tek.
Bu arada fıskiye yontemi nedir nasil yapiyorsunuz? Biz gecen esimle lavabo da yıkadık. O an katlanır kova devrildi yere her taraf su golune dondu. Siz direkt dusakabine mi koyuyorsunuz.
senin 2 ay daha beklemen gerekiyor canim. kendi kendilerine uyuyorlarsa cok guzel aslinda uyku egitimi bunu yapmaya calisiyorKızlar uyku eğitimine düzeltilmiş aya göre mi başlanıyor? Benim bebeklerim düzeltilmiş 2 aylık, doğum tarihlerine göre ise 4 aylık oldular. Aslında sanırım uyku konusunda fena değiliz, kendi başlarına uyuyabiliyorlar, iki ayrı beşikte yatıyorlar şu an. Sadece gündüz uykuları için sallamam gerekiyor, gece uykularını odayı 6-7 gibi karartıp beşiklerinde bi daldıktan sonra güzel uyuyorlar. Ama en son ne zaman yatak odamda uyudum hatırlamıyorum. Ev küçük, beşikler mecburen salonda. Uyku eğitimi verince de aynı odada uyumak mı gerekiyor, tam nasıl oluyor? Ben de dediğiniz yerlerden birinden danışmanlık alırım mutlaka ama bu konuda hiç bilgim yok…
masallah canim evet 8 martti beklenen. ayni bizim de etrafa bakmaktan biberon agizdan cikiyor o yüzden uyanınca once 10 dk merakını gidersin diye birakiyorum sonra mama veriyorum. benim zayif olan kızıma da hala thickener devam ediyorum. aslinda hic kusmuyor suanda ama oni eklemezsem mama fazla akiskan geliyor ona ve icemiyor tıkanıyor. kilosu 4700du 3 hafta once. tombik kızım kardesinin artanlarini da iciyor 6 kilo oldu. boylari arasinda 2 cm var kafalar arasinda 1 cm bu fark hep ayni kilo farki maalesef açılıyor. kisilikleri de tipleri çok cok farkli kardes demez kimse. artik oturma istekleri ile basedemiyorum bebeyatmaz diye bir ürün var ondan alicam kisa kısa oturtucam buyudukce sureyi uzatirim. masallah sizin prematurelik bittiCanım bizim seninle tahmini doğum tarihlerimiz aynıydı sanki senin de 8 martta tam 40 haftalık olacaklardı dimi? Gelişimleri de aynı gidiyormuş bebişlerimizin bizde de bu beceriler var özellikle sürekli oturmak istiyorlar fış fış kayıkçı yapıyoruz kalkmaya çalışıyorlardün tam düzeltilmiş 3 aylık oldular bizimkiler çok erken doğdu biliyorsun 31 haftalık ama yine de yakalamışız demek ki sizi çok şükür uyku eğitimi vereceksin sanırım ben de kendim vermeyi denicem odalarına geçirdiğim zaman inşallah başarabilirim olmazsa danışmanlık alabilirim. Bebeklerimin huyu suyu birbirine hiç benzemiyor bakalım ne olacak beslenme konusu da kızımın reflüsü devam ediyor thickener ı hala bırakamadık. Oğlumun da iştahı biraz azaldı sanırım bu atak haftalarından oluyor etrafa bakmaktan gülmekten konuşmaya çalışmaktan süt içmeyi bırakıyor inşallah geçer zamanla. Kızım versen çok içecek ama reflüden veremiyoruz. O yüzden ikisine de max 90 cc verebiliyoruz. Kiloları bu farklara rağmen aynı. Kız erkek demeden aynı kilo ve boydalar hemen hemen sadece baş çevreleri farklı biraz Oğlum çok daha küçük doğmuştu tabi buna da şükür Sizde durumlar nasıl?
bende ciddi duzensizlik var dogum kontrol hapi verdi doktor icmemekte direniyorum sisicem diyeBeni 10 gün sonra çağırmıştı gittim daha çağırmadı bnde gitmedim. Ama gidicem sürekli adet oluyorum 1 2 gün temiz geziyorum tekrar oluyorum böyle olan varmiki grupta
cok geldi canim reflu diyoruz ona sık sık olursa ve kilo alimi etkilenirse önlem alınıyor. simdilik senin yapacağın gazinin güzel cikmasina dikkat et ve besledikten sonra bir süre dik kalsınKizlar bir sey sorcam. Dun bebeklerden biri ağzından burnundan kustu. Fiskirir gibi. Sizin hic basiniza geldi mi? Daha omce de göz muayenesjnde olmustu.
Allah büyük Sabırlar versin inşallahAmin ins sizide tekrar cagirmazlar
Otopsiye gondermemis eşim doktorda genellikle bisey cikmiyor demis esime herseyi normalmis suan bunlari yazarken bile gözlerim doluyor
gebelik şekerim vardı sadece bütün testleri normaldi bebegimin hiç bir anomalisi yoktu risk yoktu rabbim bizlere cennette onlara kavusmayi nasıp etsin ins
Allahim seninde gönlüne ferahlık versin
Maşallah sana canm peki beslenme sonrasi ihtiyac mi olmuyor ikinma vs oylemi anlayacagiz gazın bittiğini öyle olursa aynı anda beslemek kolaylık olurbendim olavaboda yikiyordum simdi dusakabinin altinda köpükun üstünde yatırarak yikiyorum. cok seviyorlar ve cok daha hizli temiz oluyor dökme suya göre. gaz cikarma derdi de iki aya geçer canim. ben artik gaz almiyorum beslenmeden sonra.