2022 ikiz annesi olacaklar

Maşallah sana canm peki beslenme sonrasi ihtiyac mi olmuyor ikinma vs oylemi anlayacagiz gazın bittiğini öyle olursa aynı anda beslemek kolaylık olur
3 ayi devirince bebegin gazi epey azalıyor ama bundan da onemlisi bence artik neden agladiklarini daha iyi anlamaya basliyorsun. ilk basta her agladiginda her seyi deniyorduk sussun diye simdi hareketlerinden uyku saatlerinden vs şu sebepten agliyor diyoruz ve doğru cikiyor. gaz olayi da boyle bebegi bir şekilde susturamayinca gazdan diyorduk simdi istedigini anladığımız icin susuyor. ayrica 2 ayliktan beri omzuma alip vurdugum halde agizdan gaz cikartmayi basaramamaya başladım ilk bastaki gibi kolay olmadı midesi yemek borusu vs de büyüyor. nasil anlayabilirsin dersek bebegin annesi sensin hareketlerinden kivranmasindan anlarsin ne zaman azalir o zamab bırakırsın. ayaklarini kendi kendine çok hareket ettirmeye başlayınca aşağıdan pirt pirt kendi kaçıp cikiyor gazlar. 4 ay civari da ikinarak bilincli çıkarmaya basliyor. bunlar olunca ustten gaz cikarmanin ehemmiyeti de azaliyor

Günaydın ikiz anneleri hepiniz sağlıkla büyütün bebeleri . Her birinizin doğum hikayelerini ve büyütme çabalarınızı yakinen takip ediyorum. Sizlere de kolaylıklar diliyorum.
Ben de 28 haftalık oldum. Şimdilik bir sorun yok görünüyor çok şükür
Benim solda ki bebek çok hareketli sağdaki bebek daha sakin . Tekmeleri bile diğer bebeğe göre çok az ama dönüşlerini falan hissediyorum. Sol bebek daha kıpır kıpır.
Dr. Bir anormallik görmedi ama kafama da takılıyor. Sizinkiler de böyle miydi? Doğunca da aynı şekilde biri sakin biri hareketli mi oluyor.(bu arada ikisi de erkek)
Vaktiniz olursa cevaplarsanız sevinirim. İyi pazarlar...

Allah büyük Sabırlar versin inşallah bende otopsiye vermeye kıyamadım olan oldu onlar cennet kuşumuz oldu demek ki nasibi yoktu diyelim allah kalan çocuklarınıza hayırlı ömürler versin inşallah ♡
Mira inan hep aklımdasın. Rabbim yanındaki yavruna hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler versin inşallah

Benim de öyleydi, biri hiç durmazdı, diğeri ise hareket azlığı ile korkuturdu. Doğduktan sonraki ilk birkaç gün anne karnındaki gibiydiler sonra sessiz olan hareketli olanı geçti ve daha fena oldu

Aynı şekilde benimde ikiside erkek soldaki bebegim sürekli kıpırdardı, sağdaki daha az. Hatta doktorum onların eli ayağı birbirine girmiş durumda sen hangisi sol hangisi sağ hissedemezsin diyordu ama bence hissediyordum. Şu anda aynı şekilde soldaki bebeğim 1 dk durmuyor sağdaki ise çok akıllı

Kızlar kronolojik beş aylık, düzeltilmiş iki buçuk aylık olduk. Hâlâ boyunlarını tutamıyorlar ve dönemiyorlar. Biraz yüzüstü yatırayım diyorum hemen ağlamaya başlıyorlar. Ne zaman olacak bunlar. Ben mi çok sabırsızım bilmiyorum.

Ben almadım kadin 1 hafta geldi baktım evde yabancı olunca rahat edemedim bir de kadın beni rahatlatmiyordu yani iş yapması mühim bence biraz yardımcı olmalı tek bakıyorum inan daha rahat ettim

Canm bnmkiler de aynı ama şu c yasaklardan al dene biraz ise yarası gibi boyun tutma konusunda

5 aylıkken dönebiliyorlar diye biliyorum ben, yani düzeltilmiş 5 aylıkken. Daha erken dönmeleri için

Kizlar bi cogunuz sunnet yaptirdi erkenden olmasi cok iyiymis, bizde yaptiralim diyoruz ama lokal anesteziyle mi genel anesteziyle mi yaptirdiniz. Bi de ozel veya devlet farkeder mi .

Mira inan hep aklımdasın. Rabbim yanındaki yavruna hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler versin inşallah
Canım biliyorum hepinizi merakta bıraktım sizde aklımdasınız doğum yapmışsın gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün inşallah. Bakmanda da güç versin sana

Daha bugun ayni seyi eşime sordum, duzeltilmis yaşa gore bakacaksin dedi doktor acelen ne diyor

Canım biliyorum hepinizi merakta bıraktım sizde aklımdasınız doğum yapmışsın gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün inşallah. Bakmanda da güç versin sana
Senden 2 gün sonra doğum yaptım ben de miracım, suyum geldi, atoniye girmişim, uzun süre yine taburcu olamadım , yoğunbakıma alacaklardı beni kan kaybım nedeniyle vs. Zorlu bir süreç oldu. Senin durumdan sonra da yazmaya çekindim buraya..
Amin canım benim, hepimize inşallah
İnşallah evladınla çok güzel , uzun , sağlıklı günleriniz olur diğer meleğin kalbimizde

Benimkilerde 2,5 aylık 36+2 de doğdular. Kafalarını az buz tutuyorlar ve donemiyorlar bence normal ya

Bizimkilerde kronolojik 129 gün düzeltmiş 70 günlükler kızım boynunu tutuyor yüzüstü iken dönüyor ama oğlum yüzüstü iken kafasını bile bir dakika ancak kaldırıyor. Konuya çok hakim değilim ama sanki kız çocukların gelişimi daha erken oluyor. (şahsi gözlemim) Doktorlar bir iki dakika da olsa yüzüstü dursun diyor oğlum ağlıyor ama bir iki dakika oyalıyorum günde 4 yada 5 kere.

Ben almadım kadin 1 hafta geldi baktım evde yabancı olunca rahat edemedim bir de kadın beni rahatlatmiyordu yani iş yapması mühim bence biraz yardımcı olmalı tek bakıyorum inan daha rahat ettim
Ben calisiyorum rahatlik degil ise gitmem icin gerekli. Alisigim ben bakiciya sorun olmaz anlasiriz bir sekilde

Duzeltilmis 2 aylik olduk. Bir bebegimin bas boyun ve vucut tonusu cok iyi iken digerinin bas-boyun kontrolu daha zayifti. (Norolog kontrolunu gectigimiz icin kaygiya gerek yok)
Ama gunluk kol-bacak egzersizlerini yaptirin, tommy time gunde 3 kez suresi artirilarak yapilmali. Benim de biri kafasini ikizine kiyasla daha az tutabildigi icin duzenli kol- boyun-sirt egzersizleriyle toparladik.
premature bebek bakimi kitabindan faydalanabilir, insta'da cocuk fizyoterapistlerin sayfalarina bakabilirsiniz. Donmeye-emeklemeye-yurumeye hazirlik hep egzersizle, bu noktada bize gorev dusuyor hem de cok egleniyorlar

Kizlar bi cogunuz sunnet yaptirdi erkenden olmasi cok iyiymis, bizde yaptiralim diyoruz ama lokal anesteziyle mi genel anesteziyle mi yaptirdiniz. Bi de ozel veya devlet farkeder mi .
Biz lokal anestezi ile yaptırdık arastirmistim genel olarak hep lokal anestezi ile yapıyoruz dediler özel klinikti bizimki devlette sıra oluyormuş geç kalırız diye yaptırdık hemen

Lokal yaptılar bizimde genel anestezi olmasın mümkünse gereksiz yere. özel de yaptırdık bizde canım doğdukları hastanede devlet de sünnet oluyor mu hiç bilmiyorum. geç kalma bence biran önce yaptır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…