-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #13.261
Evet canım Ben zaten yardımcı bulunca Öyle söylemiştim Çünkü çocukların bize ihtiyacı var Şu anda bakıcıya değil yani bakıcılık bir durum yok Daha doğrusu o yüzden eve yardımcı demiştim Hani temizliktir yemektir vesaireBiz de bu ay bi bakici bulacağız. Insallah rahatlarız. Evde yemek de yemez olduk artık. Yemek yapan yok cunku. Yemek yapan birinin olması bile cok cok iyi bir sey. Bakicidan cok bize de bakacak biri lazım su an evde.
Canım bizim seninle tahmini doğum tarihlerimiz aynıydı sanki senin de 8 martta tam 40 haftalık olacaklardı dimi? Gelişimleri de aynı gidiyormuş bebişlerimizin bizde de bu beceriler var özellikle sürekli oturmak istiyorlar fış fış kayıkçı yapıyoruz kalkmaya çalışıyorlar37 haftalik dogdular bir hafta sonra 4 aylik oluyorlar. aslinda duzeltilmis tam 3 ayliklar suan ama bebekler buyudukce 2-3 haftanin duzeltilmisi olmuyor artik haftalarla degil aylarla konusuyoruz. simdi bizimkiler emekleme pozisyonunda ama yere yapisik durabiliyorlar. gulucukler kahkahalar var. biri oturmya cok istekli yatirinca cigligi basiyor. ayni zamanda biseyleri kisa sureli tutabiliyor biberonu tutuyor. öbür bebisim baya konusur gibi sarki soyler gibi sesler cikariyor odanın neresinde olursam olayim beni seçip bana odaklanıyor. yani cok yakın bu zamanlariniz evet zor zamanlar geciriyoruz ama gulucukler basladiginda bir miktar dagiliyor kara bulutlar
Olmaz miBenim gibi gececi olan var mi
Her zamanBenim gibi gececi olan var mi
Bence de imkansız, pert olduk resmen. Tek bebek olsa yapılabilir belki ama 2 bebişle hiç uyumamak lazım bunun için. Bana da sağ dedi ama fırsat olmuyor kiCanim bize biberon kesinlikle yasak demedi. Eds yi 7 24 denemek bence imkansız. Biberon beslenmelerinde yan yatırıp biberonu 45 derecelik açıyla verin ki onu da çeksin dedi. Medela nin biberonlari anne göğsünden çeker gibi. O şekilde yapabilirsin. Eds bence 7 24 cok zor yani. Fakat bana 3 saatte bir sagacaksin dedi. Bunda hic taviz vermedi. Sagim suresi de 20 dk dedi.
Valla annem benden de çok yoruluyor, genç kimse yok yanımda, ne zamana kadar devam edebiliriz bilmiyorum. Çok kez pes etmeyi düşünüyorumben edsyi basaramadim maalesef. insallah yapabilirsin mutlaka yaninda genç biri olmali ilk baslarda
Gececi olmayan pek yoktur bence. Sadece benim gibi teli eline alamayan vardırBenim gibi gececi olan var mi
Dun sagdim zaten 5cc ancak sut cikti. Sonra gece direkt mamadan once 5 dk meme verdim. Yalniz gogsum inanilmaz aciyor meme ederlerken normalde böyle mi oluyor yoksa benim meme veriş teknigim mi yanlış. Gogsum kopacak gibi oluyor.Bence de imkansız, pert olduk resmen. Tek bebek olsa yapılabilir belki ama 2 bebişle hiç uyumamak lazım bunun için. Bana da sağ dedi ama fırsat olmuyor ki
İlk başlarda çok acı oluyor ben sürekli kremliyordum zamanla acı gitti şimdi krem bile surmuyorum hiç acımıyor.Dun sagdim zaten 5cc ancak sut cikti. Sonra gece direkt mamadan once 5 dk meme verdim. Yalniz gogsum inanilmaz aciyor meme ederlerken normalde böyle mi oluyor yoksa benim meme veriş teknigim mi yanlış. Gogsum kopacak gibi oluyor.
Bi ara benimde çok acıyordu gögsüm,gümüş kapak aldım. Lansinoh krem sürüp gümüş kapak kullandım toparladı ...o çok acıdığı dönem 3-5 gün emzirememiştim. Kesinlikle gümüş kapak öneriyorum.Dun sagdim zaten 5cc ancak sut cikti. Sonra gece direkt mamadan once 5 dk meme verdim. Yalniz gogsum inanilmaz aciyor meme ederlerken normalde böyle mi oluyor yoksa benim meme veriş teknigim mi yanlış. Gogsum kopacak gibi oluyor.
Alayim canim. Dun aksam emzirdim inanilmaz canim yandi. Lansinoh krem ben de kullaniyorum ama bence ben yanlış bir emzirme tekniği yapiyorum. Bu gogus yaraları yanlis emzirme tekniginden olUyormus zaten.Bi ara benimde çok acıyordu gögsüm,gümüş kapak aldım. Lansinoh krem sürüp gümüş kapak kullandım toparladı ...o çok acıdığı dönem 3-5 gün emzirememiştim. Kesinlikle gümüş kapak öneriyorum.
Belki de canim zamanla alisiyoruzdur aciyaİlk başlarda çok acı oluyor ben sürekli kremliyordum zamanla acı gitti şimdi krem bile surmuyorum hiç acımıyor.
Beni 10 gün sonra çağırmıştı gittim daha çağırmadı bnde gitmedim. Ama gidicem sürekli adet oluyorum 1 2 gün temiz geziyorum tekrar oluyorum böyle olan varmiki gruptaBelki de canim zamanla alisiyoruzdur aciyaneye alışmadik ki. Bu hafta 40. Gun kontrolüm var doktorda. Siz 40 gun sonra doktora gitmiş miydiniz?
Canim benim uzun sure kanamam oldu. Sonra kesildi. Sonra sanirim adet oldum. Duzenli sutu gelenlerin adeti gecikiyor ya da adet düzeninde bozukluk oluyor diye biliyorum. Ben de sut de gelmediğinden 40 i çıkmadan adet olmus oldum.Beni 10 gün sonra çağırmıştı gittim daha çağırmadı bnde gitmedim. Ama gidicem sürekli adet oluyorum 1 2 gün temiz geziyorum tekrar oluyorum böyle olan varmiki grupta
Simdi bendd avent kalkan siparişi verdim. Ama bir göğsümün ucu yara olmuş.Gümüş kapak çok öneriyorlar gerçekten , benim başlangıca göre azaldı biraz daha acısı. Karbonatlı su sürüyorum göğüs uçlarıma, bir de avent kalkan aldım
Canım hiç korkulacak,endişe edilecek bir durum yok. Biz de yaptırdık. Rahat ol.İyi akşamlar herkese herkesin bebişi iyidir inşallahuzun zamandır yoktum kayıptan sonra buralara girmek biraz yarama kabuk bağlıyor.
Size sorum varda. Pazartesi oğlumun göz rop muanesi var. Sanırım gözü uyuşturup muanesi yapılıyor biraz tedirgin oldum korkulacak bişey yok demi? Hemen geçiyor mu etkisi kayıbımdan sonra herşeye korkar oldum
Ohhh içime su serptiniz muaneden sonra direk düzeliyor mu gözleriCanım hiç korkulacak,endişe edilecek bir durum yok. Biz de yaptırdık. Rahat ol.
Biz yaptırdığımızda bebekler kuvozdeydi..anlık görme şansımız olmadı. Ertesi gün gayet iyilerdi ama camdan gördüğümüzde. Başka bir ailede bizden 1 hafta önce yaptırmıştı,kuvozdeydi onlarda..onlarda sorun yaşamadı. Rutin sıkıntısız bir işlem gibi düşün.Ohhh içime su serptiniz muaneden sonra direk düzeliyor mu gözleri