2022 ikiz annesi olacaklar

Bu yontemleri nerede okuyorsunuz? Henuz benim bebisler 1 ayliklar. Normal şartlarda dogmalarina 1 hafta var🥰
Okuduğunuz bir kaynak var ise paylaşır mısınız?
bunun icin evimde kac kitap var saymadim :KK70: buyuk cocugum icin cok uğraştım. uyurken deli gibi aglardi eziyet ediyordum sanki. en sevdigim beğendiğim kitap asagidaki oldu. onun disinda instagramda baldan anne var onu mutlaka takip edin ben ondan danışmanlik alicam. ve eger özel danislanliga gucunuz yetmez ise cicek ailem. akademisi var buyuk cocugumda ona üye olmustum cok ciddi faydasını gördüm

Eklentiler

• Screenshot_20220608_225153_com.huawei.browser.jpg
    Screenshot_20220608_225153_com.huawei.browser.jpg
    56,2 KB · Görüntüleme: 43
Masallah canim 3 bucuk ay oldu mu? Seninkiler kac haftalikken dogmuslardi?
37 haftalik dogdular bir hafta sonra 4 aylik oluyorlar. aslinda duzeltilmis tam 3 ayliklar suan ama bebekler buyudukce 2-3 haftanin duzeltilmisi olmuyor artik haftalarla degil aylarla konusuyoruz. simdi bizimkiler emekleme pozisyonunda ama yere yapisik durabiliyorlar. gulucukler kahkahalar var. biri oturmya cok istekli yatirinca cigligi basiyor. ayni zamanda biseyleri kisa sureli tutabiliyor biberonu tutuyor. öbür bebisim baya konusur gibi sarki soyler gibi sesler cikariyor odanın neresinde olursam olayim beni seçip bana odaklanıyor. yani cok yakın bu zamanlariniz evet zor zamanlar geciriyoruz ama gulucukler basladiginda bir miktar dagiliyor kara bulutlar

ben edsyi basaramadim maalesef. insallah yapabilirsin mutlaka yaninda genç biri olmali ilk baslarda
Zaten emzirme danismani da yardımcı olabilecek biri var mi diye bana sordu. Yok dedim. Bugun esimle denedik eds yi. Parmak yöntemiyle denedik, meme de cok daha zor. Bir bebegi memede sakinlestirip emzirdim. Ama emzirme anında inanilmaz göğsüm aciyor normal mi bilemiyorum.
Her beslenme oncesi bi 10 dk emzirmeyi denemeyi dusunuyorum.

37 haftalik dogdular bir hafta sonra 4 aylik oluyorlar. aslinda duzeltilmis tam 3 ayliklar suan ama bebekler buyudukce 2-3 haftanin duzeltilmisi olmuyor artik haftalarla degil aylarla konusuyoruz. simdi bizimkiler emekleme pozisyonunda ama yere yapisik durabiliyorlar. gulucukler kahkahalar var. biri oturmya cok istekli yatirinca cigligi basiyor. ayni zamanda biseyleri kisa sureli tutabiliyor biberonu tutuyor. öbür bebisim baya konusur gibi sarki soyler gibi sesler cikariyor odanın neresinde olursam olayim beni seçip bana odaklanıyor. yani cok yakın bu zamanlariniz evet zor zamanlar geciriyoruz ama gulucukler basladiginda bir miktar dagiliyor kara bulutlar
Seninkiler güzel vakitte doğmuşlar. Benim hala aslinda dogmalarina 10 gun kadar var iceride tutamadik minnoslari:)) olsun saglikli olsunlar da. Benim duzeltilmis -1 haftadalar sanirim.
Ayyy inan bu zamanlar zor geçiyor. Gece gündüz ve gunler birbirine girmiş durumda bende. Bebekler hızlı büyüyor gercekten. Biri 3 kilo digeri 3200 olmustu en son.
Ilk kartlarıyla egzersiz yaptirayim diye dusundum ama ikisi de oralı olmadı. Herhalde 2 hafta sonra falan başlamalıyım.

Bu arada surekli bebislerle konuşmayı öneriyorlar. Gelisimleri icin cok faydali oluyormus. Bir de bebeklerin tutanları olmasi oneriliyor. Gece ve gündüz uykuları icin 2 ayri rutin belirlenmesi tavsiye ediliyor.

Bu arada emzirme danismani bebeklerin altını temizlemek için islak mendil değilde işletilmesi pamuk kullanılmasını tavsiye etti. Ben zaten oyle kullanıyordum. Pamuklari bir kaba koyup üzerinde su döküp her defasinda islatmaya gerek kalmaz dedi. Yarin oyle yapmayı dusundum. Daha pratik olur sanki.

Su an yatak odamız bebeklerin odasi olmus durumda. Ben dinlenmek istediğimde yani zaten gunde 3 4 saat uyuyorum. Derin uyku icin bebeklerin odasinda uyuyorum. Esim ise salonda uyuyor. Yani kısacası bebekler evi istila etmiş durumda:))
Tum ev bebek odasi olmjs durumda.

Kizlar 2 vardiyasi bende. Zaman da geçmiyor 2 defa yüzümü yıkadım. Uyursam uyanamam diye vardiya gelsin bebekler beslensin hemen uyuyayım modundayim.
Siz nasil idare ediyorsunuz? Cok zor olmuyor mu uyuyup uyuyup tekrar uyanmak, sanki bi uyursam saatlerce kalkmam diye dusunuyorum. Zaten esim de evde kıyamet kopuyor sen horul horul uyuyorsun diyor😂.
Acaba 4 saatte bir kalkma olayi ne zaman olacak,

Kızlar umarım herkesin bebisleri miss gibi uyuyordur ben yalnizimdir amin 😃🙏
Bugün yalnızken banyo yaptırdım buradan bi arkadaş fıskiye nin altında yıkıyorum demisti bende öyle yaptım çok sevdiler sadece birini yıkarken diğeri de uyandı agladi hızlı hızlı yapmak zorunda kaldım. Yinede basardim güzeldi. Sadece tekken zor olan gaz problemi beslemeyide hallediyorum ama gazı aynı and çıkaramıyorum birini kaldırıp birini indiriyorum tabi ağlıyor huzursuz olup uykuları kaçıyor. Bununla ilgili bir yönteminiz varmi benim güçlü annelerim

Kizlar 2 vardiyasi bende. Zaman da geçmiyor 2 defa yüzümü yıkadım. Uyursam uyanamam diye vardiya gelsin bebekler beslensin hemen uyuyayım modundayim.
Siz nasil idare ediyorsunuz? Cok zor olmuyor mu uyuyup uyuyup tekrar uyanmak, sanki bi uyursam saatlerce kalkmam diye dusunuyorum. Zaten esim de evde kıyamet kopuyor sen horul horul uyuyorsun diyor😂.
Merhaba yoldaş
😃⚘️

Kızlar umarım herkesin bebisleri miss gibi uyuyordur ben yalnizimdir amin 😃🙏
Bugün yalnızken banyo yaptırdım buradan bi arkadaş fıskiye nin altında yıkıyorum demisti bende öyle yaptım çok sevdiler sadece birini yıkarken diğeri de uyandı agladi hızlı hızlı yapmak zorunda kaldım. Yinede basardim güzeldi. Sadece tekken zor olan gaz problemi beslemeyide hallediyorum ama gazı aynı and çıkaramıyorum birini kaldırıp birini indiriyorum tabi ağlıyor huzursuz olup uykuları kaçıyor. Bununla ilgili bir yönteminiz varmi benim güçlü annelerim
Ayaklarının arasına alabilirsin. Bugun ogrendim. Brn kucağıma alıp vuruyorum. Ama bacaklarının arasına almak daha rahatmış. Ikisi ayni anda olur mu bilemedim ama. Pit pit varamazsın ancak bacak arasında ters donuk durabilir bir tek.
Bu arada fıskiye yontemi nedir nasil yapiyorsunuz? Biz gecen esimle lavabo da yıkadık. O an katlanır kova devrildi yere her taraf su golune dondu. Siz direkt dusakabine mi koyuyorsunuz.

Kızlar ben sırayla besliyorum genelde ilk oglum uyanip mama istiyor onun mamasini yedirip gazını çıkartırken kızım uyaniyor bazende ikisi ayni anda uyaninca gece eşim yardım ediyor gunduzde birini beslerken digerine emzik veriyorum birazdan uyuycam bi dahaki beslenme saati 4 gibi uyanirlar😅

Bu arada bende dogduklarindan bu yana konuşuyorum eşim anlamıyorlar niye konusuyorsun diyordu
Bebeklerim 40 çıktı gulmeye beni takip etmeye basladilar ilk zeka kartlarınida severek bakip takip ediyorlar gündüz mutlaka müzik açıp sırayla kucagimda sarkiya eslik edip oynuyoruz çok seviyorlar bide aynada kendilerine bakmaya bayiliyorlar

Ayaklarının arasına alabilirsin. Bugun ogrendim. Brn kucağıma alıp vuruyorum. Ama bacaklarının arasına almak daha rahatmış. Ikisi ayni anda olur mu bilemedim ama. Pit pit varamazsın ancak bacak arasında ters donuk durabilir bir tek.
Bu arada fıskiye yontemi nedir nasil yapiyorsunuz? Biz gecen esimle lavabo da yıkadık. O an katlanır kova devrildi yere her taraf su golune dondu. Siz direkt dusakabine mi koyuyorsunuz.
Ben normalde duşa kabindefile de yıkıyordum kafasını yıkarken destek lazım oluyordu su dökme asamasinda bugün dusa kabinde musluğun başlığı varya onu actim kendimde tabure koydum kucağıma aldım yıkadım çok güzeldi ten tene temasta yapmış olduk

Kızlar ben sırayla besliyorum genelde ilk oglum uyanip mama istiyor onun mamasini yedirip gazını çıkartırken kızım uyaniyor bazende ikisi ayni anda uyaninca gece eşim yardım ediyor gunduzde birini beslerken digerine emzik veriyorum birazdan uyuycam bi dahaki beslenme saati 4 gibi uyanirlar😅
Hemen uyu oyalanma benimde oğlum uyidu kız kucağımda ins ondansonrabende uyucam

Canm benim haftanın 3 günü eve yardımcı geliyr ama bebislerle kendim ilgileniyrm annemde geliyr ama annem yaşlı ve rahatsız yaparsa sağ olsun yemek yapıyor ama yinede sana göre çok daha iyiyim dimi
Biz de bu ay bi bakici bulacağız. Insallah rahatlarız. Evde yemek de yemez olduk artık. Yemek yapan yok cunku. Yemek yapan birinin olması bile cok cok iyi bir sey. Bakicidan cok bize de bakacak biri lazım su an evde.

Ben akşam 9 gibi emzirip gidip arka odaya yatıyorum 10 a doğru. O arada eşim ilgileniyor,12 gibi o besliyor mamayla. 3 gibi uyanıyorum,sonra da uyuyamıyorum zaten..bebekler uyurken hep sesler çıkarıyorlar,yanlarında sadece kendimden geçiyorum kısa süreliğine,nadiren uyuduğum oluyor. Uyuyan farklı odaya geçiyor zaten. Bizim ev ufak olunca biz de salona yerleştik...
4 saatte bir kalkma olayı evet çok güzel ne zaman acaba o 😑😑

X