- 24 Ekim 2012
- 3.216
- 2.202
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #13.021
Canim enzim sonuclari bugun cikmis. Hastaneye gittik cok sukur bebekler hasta degilmis. Hormonlar da normale donmus. Allahim cok mutluyum gercekten.Canım çok geçmiş olsun...dediğin gibi geçici hormonal dalgalanmadır inşallah...biz çok ilaç kullandık tüp bebek sürecinde de ,hamilelikte de..o nedenle geçici olduğuna inanıyorum ben. Tez zamanda düzelsinler inşallah...hepimizin süreci farklı canım, ben en uzun kuvöz sürecini yaşadım burda o ara benim de kesilmişti sütüm...geri geldi çok şükür. Senin de gelmediyse gelecek emin ol,ve bu sıkıntılar sanki geçmeyecekmiş gibi geliyor ama inan geçiyor canım...biraz zaman,biraz sabır...
Canim senin yaşadığın sureci biz de yasamis olduk. Bugun sonuclar enzimler ve diğer tahliller cikmis. Allaha binlerce şükür ki bir sorun gozukmedi. Premature bebeklerde bu sekilde yanlis sonuclar cikabiliyormus.Canım yeni gördüm yazdıklarını öncelikle çok geçmiş olsun. İnsan ne olursa olsun sonuçlanana kadar çok üzülüyor. Benim kızımın birinin topuk kanında da problem çıkmıştı. Sağlık ocağından arayıp üçüncü kez topuk kanı aldılar. Aile hekimimiz demişti ki yanlış sonuç çıkan bebek çok oluyor bir sıkıntı çıkmaz içinizi ferah tutun. Aradan bir hafta geçti tekrar aradılar sağlık ocağından sonuç aynı tiroid hormonlarında sıkıntı var. Acil hastaneye sevkinizin yapılması lazım dediler. Apar topar nasıl hastaneye gittiğimizi bilmiyorum. Orada tekrar kan alındı. Endokrin doktoru ile görüştük. İşte gelişim geriliği yapar. Gelişimi takip edilecek. Üç yaşına kadar hormon ilacı kullanacak fakat prematüre bebeklerde topuk kanının yanlış çıkma ihtimali çok yüksek bazen sağlık ocağı kaynaklıda olabiliyor. Çok hassas bir test diye bilgi verdi. Biz kan sonuçları çıkana kadar çok üzüldük tabi sabaha kadar forum sitelerini okudum o kadar çok var ki yanlış sonuç çıkan sonra hastanede bir problem olmadığı tespit edilen hatta çok yakın zamanda instagramda takip ettiğim bir kadında yaşadı aynı durumu yani diyeceğim. Eğer doktorlar bir problem yok dediyse birşey çıkmaz emin ol kendini hiç üzme temiz sonuçlar alacaksınız inşallah
Teşekkürler cevabınız için, sipariş verdim kaşık biberon için. Deneyeceğim inşallahKaşık biberon denediniz mi? Kaşık biberon dan memeye geçiş daha kolay demişti yoğun bakım hemşiresi bize. Emzirme danışmanları bu konuda iyi iş çıkarıyorlar diye biliyorum, iyi bi danışmanla ilerlemekte fayda olabilir.
Gözün aydın canım. Üzülecek ağlayacak hiçbir şey yok, bak sağlıkla doğmuş bebişlerin. Çoğumuz geçiyoruz bu süreçlerden, bizim kızlar da benzer kiloda doğdu. Şimdi ağlama zamanı değil, bol bol süt sağma, bebişleri besleme zamanı. Onların sana ihtiyacı var, gözyaşlarına değil bol bol sütüne ihtiyaçları var. İkisi birden ağlıyor diye telaşlamadan son günlerin tadını çıkarHamilelik ne zormuş derken doğurmak ne zormuş kısmına geldim.
Cuma sabahı bebişlerin suyu sınır dediğimiz yerde diyerek akşamına doğuma alındım. :/
35+1 ve ultrasonda kilo konusunda baya bir yanılma oldu. Birinde -300 gr, birinde -200 gr gibi.
O kadar minikler ki, o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi sudan çıkmış balık gibiyim.
Ben eve geldim onlar orada kaldılar. Haftada 2 kez görebilecekmişim.
Biri 1800 gr, biri 1500gr.
2.200 olmadan eve vermeyeceklermiş. Biliyorum böylesi onlar için daha iyi, canları yerinde ya diye kendimi avutmaya çalışıyorum ama ağlamaktan gözlerimi açamıyorum.
Dilerim buraya gelip sizlere ikisine birden nasıl yetişiyorsunuz diye soracağım günler gelir.
Kızlarıma dua edin teyzeleri.
Aglama arkadasim, bizler de gectik o yollardan. 32 haftaliktilar dogduklarinda. Aglayan annenin sutu d stresli olur, bir sure unut, karnindalar varsay,sanki haftada 2 kez kontrole gittigini dusun. Sen simdi iyi bir ciftli pompa ile sagima basla onlarin ilaci sende...Hamilelik ne zormuş derken doğurmak ne zormuş kısmına geldim.
Cuma sabahı bebişlerin suyu sınır dediğimiz yerde diyerek akşamına doğuma alındım. :/
35+1 ve ultrasonda kilo konusunda baya bir yanılma oldu. Birinde -300 gr, birinde -200 gr gibi.
O kadar minikler ki, o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi sudan çıkmış balık gibiyim.
2.200 olmadan eve vermeyeceklermiş. Biliyorum böylesi onlar için daha iyi, canları yerinde ya diye kendimi avutmaya çalışıyorum ama ağlamaktan gözlerimi açamıyorum.
Dilerim buraya gelip sizlere ikisine birden nasıl yetişiyorsunuz diye soracağım günler gelir.
Valla tebriklerGrubun kupasıni Azmet5255 ye veriyorum, 37+2'ye kadar en iyi sen dayandin. Helal olsun, masallah :))
Allah analı babalı büyütsün,geçmiş olsun güzel anne. Çok uzun süre yoğun bakımda kaldı bebeklerim,hiç geçmeyecek gibi gelmişti çok yıpratmıştım kendimi...ama inan geçiyor,eve gelecekler ve sen bu süreçleri çok az hatırlayacaksın...orda çok çok iyi bakıyorlar merak etme,emin ellerdeler...ele avuca geldiklerinde sağlıkla kucağına alacaksın. Bu süreçte sen de iyileşeceksin güzel anneHamilelik ne zormuş derken doğurmak ne zormuş kısmına geldim.
Ahhh çok sevindim canım benim,çok şükürCanim enzim sonuclari bugun cikmis. Hastaneye gittik cok sukur bebekler hasta degilmis. Hormonlar da normale donmus. Allahim cok mutluyum gercekten.
Inan sutumun kesilmesine bile üzülmüyorum. Bebekler saglikli ya ben daha ne isterim ki.
Geçmiş olsun gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsünHamilelik ne zormuş derken doğurmak ne zormuş kısmına geldim.
Canım arada tek yıkıyorum gerçi kizimdan tecrubeliyim mesela kafalarına tek avucumun iciyle şu koyuyorum benim korkum burnuna su kaçması onuda öyle kafalarına su koyarak buldum bişey olmuyor korkma tek yikayabilirsinKızlar bebekleri tek banyo yaptıran var mı? Banyo için hep eşimi beklemek zorunda kalıyorum ama artık havalar çok sıcak. İşinden dolayı bazen gece geliyor yaptırmıyoruz o zaman. Tecrübesiz olduğum için tek başıma nasıl tutacam edecem korkuyorum. Küvet filesi kullanıyoruz ama yinede ters çevirmem gerektiğinde nasıl yapacağım. Kafalarını tam tutamıyorlar henüz. Bununla ilgili video falan var mı gerçekten çok ihtiyacım var
Canım ben de süreci merak ediyorum. Nasıl ilerliyor biraz bilgi verir misin. Benim bebeklerim de 2 kere mama alıyorlar tamamen bırakmak istemiyorum inşallah.3 gun sonra kesin durumu paylasirim, bugunumuz iyi gidiyor. Mamayi gunde 2ye dusurduk (demir damlalarini almadan onceki ogun), 1haftaya tamamen kesmek niyetinde hemsire, bakalim..
Ama birlikte emzirmeyi basardim gibi (yastik ustu yastik ile taht vari bir pozisyondayim henuz)
Bu bitsin bir 2 aya uyku egitimine baslarim, simdilik orada da hazirlik yapiyorum oncelikle ayni saatte odayi karartip bir uyku saati rutini olusturmaya calisiyorum, tabi destekli ama olsun, o da gececek :))
Canım öncelikle hayırlı olsun sağlıkla büyüt bebekleriniHamilelik ne zormuş derken doğurmak ne zormuş kısmına geldim.
Ohhh çok sevindim çok şükür gözününüz aydın olsun. Yaşadığınız son korku olsun sağlıcakla büyüsün miniklerin. Allah hiçbirimizi evladının sağlığı ile sınamasınCanim senin yaşadığın sureci biz de yasamis olduk. Bugun sonuclar enzimler ve diğer tahliller cikmis. Allaha binlerce şükür ki bir sorun gozukmedi. Premature bebeklerde bu sekilde yanlis sonuclar cikabiliyormus.
Ama gercekten tahliller çıkana kadar öldük öldük dirildik. Gunlerdir ağlamaktan helak oldum. Bebeklere bakamaz oldum. Bakip bakip çocuklara ağlıyordum. Dualarım kabul oldu cok sukur.
Ayyy canım şimdi yaptırdım ikisinide ama öldüm resmen. Zaten banyo yaptırmak zorken ben hem stresten hem de aşırı sıcaktan perişan haldeyimCanım arada tek yıkıyorum gerçi kizimdan tecrubeliyim mesela kafalarına tek avucumun iciyle şu koyuyorum benim korkum burnuna su kaçması onuda öyle kafalarına su koyarak buldum bişey olmuyor korkma tek yikayabilirsin
çok yorulursun ama üstesinden gelirsin
Bende gece uykusu iyi olsun diye akşam esimle yikiyoruz sularını hazırlıyor eşim sırtlarına sularını o döküyor toplama iside onda oluyor
Canım benim bebeklerim birinci aylarından beri sürekli kusuyorlar doktorumuz hafif reflüleri var kilo alımını etkilemediği sürece müdahele etmeye gerek yok 6. Aylarına kadar düzelir demişti.bu aralar biraz daha azaldı ama süt kesiği gibi kusuyorsa o sindirilmiş süt problem yok. Ama beslenmeden hemen sonra kusuyorsa bir doktoruna danış istersen. Ben çok kustukları dönem yedirdikten sonra bir süre dik tutuyordum hemen yatırmıyordum faydası oluyor deneyebilirsin. Gazda kusma yapıyor ve mesela bizimkileri aptamil mamada çok kusturuyor mamadanda olabilir.Selam kızlar. Bebeklerim 3 gün sonra d4 ay olacaklar düzeltilmiş 70 gün falan. Bişey soracaktım sizlere kızım 3 haftada 300 gram almış çok az almış. Kilosu 5100 çok kusuyor fışkırır tarzada değil ama günde belki 20 kere kusuyor. Mamayı da çok içemiyor hala 60 içiyor maalesef. Kusması daha çok anne sütünden sonra yada mamadan sonra oluyor ama bazen 2 saat sonra bile kusuyor. Kusması süt kesiği gibi bazen normal süt gibi reflüden şüpheleniyorum. Cuma günü doktora götüreceğim inşallah benzer şeyler yaşayan var mı acaba. Neler yaptınız kusmayı azaltmak için. Oğlumda geçen hafta sünnet oldu şükür çok hissetmeden atlattık. İyileşti bile. Artık büyüdüklerinde hissettiriyorlar tepkileri daha farklı oluyor maşşalah. Kızım yüzüstü iken dönüyor artık. Oğlumda çabalıyor ama onun hareketleri daha az. Ama oğlumda daha çok ses çıkarmaya meyilli. Artık ikisine tek bakmak daha zorlaşıyor sanki. Birini kucağa alınca digeride istiyor. Rabbim yardımcımız olsun. Bizde durumlar böyle.
Çok şükür. Teşekkür ederimGrubun kupasıni Azmet5255 ye veriyorum, 37+2'ye kadar en iyi sen dayandin. Helal olsun, masallah :))
Dimi :)) sen de atlattin cok sukurValla tebriklerAzmet5255 Inquisitive canım maşallah 100 gün olmuş resmen sen doğum yapalı zaman ne çabuk geçiyor gerçekten sanki daha yeniydi