- 28 Mayıs 2017
- 1.374
- 4.226
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #13.041
Canım yedikten sonra da 3 4 kere kusuyor. Cuma günü soracağım inşallah doktoraCanım benim bebeklerim birinci aylarından beri sürekli kusuyorlar doktorumuz hafif reflüleri var kilo alımını etkilemediği sürece müdahele etmeye gerek yok 6. Aylarına kadar düzelir demişti.bu aralar biraz daha azaldı ama süt kesiği gibi kusuyorsa o sindirilmiş süt problem yok. Ama beslenmeden hemen sonra kusuyorsa bir doktoruna danış istersen. Ben çok kustukları dönem yedirdikten sonra bir süre dik tutuyordum hemen yatırmıyordum faydası oluyor deneyebilirsin. Gazda kusma yapıyor ve mesela bizimkileri aptamil mamada çok kusturuyor mamadanda olabilir.
Yaa aynı şeyler bizdede oluyor. 4 ay 6 günlük olduk. Masallh erken dogmalarına göre benkilerle aynı ilerliyorlar seninkilerde 3 buçuk aylıkken kızım dondu daha durduramıyorum çok hareketlenmeye başladı sürünüyor bildiğinSelam kızlar. Bebeklerim 3 gün sonra d4 ay olacaklar düzeltilmiş 70 gün falan. Bişey soracaktım sizlere kızım 3 haftada 300 gram almış çok az almış. Kilosu 5100 çok kusuyor fışkırır tarzada değil ama günde belki 20 kere kusuyor. Mamayı da çok içemiyor hala 60 içiyor maalesef. Kusması daha çok anne sütünden sonra yada mamadan sonra oluyor ama bazen 2 saat sonra bile kusuyor. Kusması süt kesiği gibi bazen normal süt gibi reflüden şüpheleniyorum. Cuma günü doktora götüreceğim inşallah benzer şeyler yaşayan var mı acaba. Neler yaptınız kusmayı azaltmak için. Oğlumda geçen hafta sünnet oldu şükür çok hissetmeden atlattık. İyileşti bile. Artık büyüdüklerinde hissettiriyorlar tepkileri daha farklı oluyor maşşalah. Kızım yüzüstü iken dönüyor artık. Oğlumda çabalıyor ama onun hareketleri daha az. Ama oğlumda daha çok ses çıkarmaya meyilli. Artık ikisine tek bakmak daha zorlaşıyor sanki. Birini kucağa alınca digeride istiyor. Rabbim yardımcımız olsun. Bizde durumlar böyle.
Aslinda hicbir seye ihtiyac yok, ben akan suyla yikiyorum, bir yandan kuveti suyla dolarken ilik suda tutuyorum. Sol dirsege kafasi gelecek seklde kolunuza yatirin koltuk altindan elinizle tutun kaymaz.Kızlar bebekleri tek banyo yaptıran var mı? Banyo için hep eşimi beklemek zorunda kalıyorum ama artık havalar çok sıcak. İşinden dolayı bazen gece geliyor yaptırmıyoruz o zaman. Tecrübesiz olduğum için tek başıma nasıl tutacam edecem korkuyorum. Küvet filesi kullanıyoruz ama yinede ters çevirmem gerektiğinde nasıl yapacağım. Kafalarını tam tutamıyorlar henüz. Bununla ilgili video falan var mı gerçekten çok ihtiyacım var
Cok yaklasanlar ver ama Rekorunu kiran cikmadi. Pek kalmadi doguracak, onlar yeni grup kurdular biz bizeyiz yani ❤Çok şükür. Teşekkür ederimBenden başka 37 doğum yapan yokmu var sanıyordum. Bundan sonraki doğum yapacak arkadaşlar gelir inşallah 37 lere kadar
Oy masallah pasalaraYaa aynı şeyler bizdede oluyor. 4 ay 6 günlük olduk. Masallh erken dogmalarına göre benkilerle aynı ilerliyorlar seninkilerde 3 buçuk aylıkken kızım dondu daha durduramıyorum çok hareketlenmeye başladı sürünüyor bildiğinbnm kizimda kusuyor ama doktor normal dedi fışkırarak kusmadigi mudettedce. Dün ogluşumu sünnet yaptırdık çok şükür. Dünden beri kucağımdan başka yerde uyumuyo nasıl atlattın bu süreci besiksiz uyumayan çocuk beşiğe koyunca bağırarak ağlıyor kızım zaten çok mızmız zorlanmaya başladım bnde allah yardımcımız olsun.
Nöroloji muaynesine kacinci ayda gittiniz diye yazacaktim sizin yazinizi gördüm kaçıncı ayda gittiniz ne dedi dr moro refleksi olunca ne oluyorDimi :)) sen de atlattin cok sukurhe gun yeni bir numara cikyor ama idare etmeye gayret ediyoruz cok sukur.. pediarik noroloji kontrolleride birinin masallahi vardi, birinin durduk yere moro refleksi vardi (gerci bence artik yok ama...) 1 ay oldu uyku EEG cektirin diyeli, ancak yarin gidebiliyoruz, ikinci kontrolu de araya sıkistiririz artik
Bu arada anneannem dusmustu onu ayaga kaldirdik cok sukur, boyle boyle geciriyoruz gunleri.
Bi de bakici bulsam tam olacak
İnşaallah geliriz ya..33+0 dayız..inşaallah 36yı ğeçerizÇok şükür. Teşekkür ederimBenden başka 37 doğum yapan yokmu var sanıyordum. Bundan sonraki doğum yapacak arkadaşlar gelir inşallah 37 lere kadar
Teşekkür ederim ama her türlü çok zor geldi bana şimdilik. Bakalım alışmaya çalışacağımAslinda hicbir seye ihtiyac yok, ben akan suyla yikiyorum, bir yandan kuveti suyla dolarken ilik suda tutuyorum. Sol dirsege kafasi gelecek seklde kolunuza yatirin koltuk altindan elinizle tutun kaymaz.
Sag elle hem ustu hem alti sabunlarsiniz, kolu biraz egerseniz kafanin arkasi da suya girer bi sampuan yapin. Akan suyan altinda akitiverin bitti..
Hastane verdigi cikis kagidinda 1 ay sonra demisti ama biz 2.ay gidebildik. Zaten sonra 1 yasa kadar 3 ay, 2 yasa kadar 6ay, sonra da ilkokula kadar yilda 1 gitmek gerekiyor.Nöroloji muaynesine kacinci ayda gittiniz diye yazacaktim sizin yazinizi gördüm kaçıncı ayda gittiniz ne dedi dr moro refleksi olunca ne oluyor
Stres oldum iyice anneannenizede geçmiş olsun
Atlattık valla çok şükür. Yoğun bakımdalarken sanki hiç günler geçmeyecek gibiydi ama hastaneden çıkalı 3 ay oluyor çok şükür. Anneannen için de geçmiş olsun. Valla bakıcı bende istiyordum ama tek bebek için bile bakıcı fiyatları yüksekmiş iki bebek için daha da yüksek olacak. Maaşı bakıcıya verip çocukları annesiz bırakmak istemiyorum. Biraz rapor falan idare edip sonra ücretsiz izin almam gerekecek. Erkenden de kreşe veririm gelişimleri açısından da iyi olur diye düşündüm bilmiyorum. Kafamda deli sorularDimi :)) sen de atlattin cok sukurhe gun yeni bir numara cikyor ama idare etmeye gayret ediyoruz cok sukur.. pediarik noroloji kontrolleride birinin masallahi vardi, birinin durduk yere moro refleksi vardi (gerci bence artik yok ama...) 1 ay oldu uyku EEG cektirin diyeli, ancak yarin gidebiliyoruz, ikinci kontrolu de araya sıkistiririz artik
Bu arada anneannem dusmustu onu ayaga kaldirdik cok sukur, boyle boyle geciriyoruz gunleri.
Bi de bakici bulsam tam olacak
Bize şu ayda götürün diye bisey demedi yoğun bakımdaki hemsire sadece rop muayenesi için gününü belirtilmis kagittaHastane verdigi cikis kagidinda 1 ay sonra demisti ama biz 2.ay gidebildik. Zaten sonra 1 yasa kadar 3 ay, 2 yasa kadar 6ay, sonra da ilkokula kadar yilda 1 gitmek gerekiyor.
Moro refleksi 4.ayda kaybolur normal bir yenidogan refleksi ama bir refleksin olmasi icin once uyaran gerekir, benimki muayene gunu hicbirsey olmadan abuk sabuk hareketler yapiyordu, boyun kaslari da yeterince guclu degildi, kafayi tam tutamiyordu. Zayif olan onde gidiyor, sisko olan geriden geliyor bizde. O gunden beri egzersizleri artirdik, daha guclu simdi.
Yarin uyurken EEG cektirecegiz tedbiren. Bence sıkinti cikmaz.
Canim enzim sonuclari bugun cikmis. Hastaneye gittik cok sukur bebekler hasta degilmis. Hormonlar da normale donmus. Allahim cok mutluyum gercekten.
Inan sutumun kesilmesine bile üzülmüyorum. Bebekler saglikli ya ben daha ne isterim ki.
Yalnız yıkıyor sayılmam ama canım iki gündür duş altında kucağımda tek yıkıyorum o kadar iyi geldi ki hem onlara hem bana anlatamam suyun altında resmen mayışıyorlarKızlar bebekleri tek banyo yaptıran var mı? Banyo için hep eşimi beklemek zorunda kalıyorum ama artık havalar çok sıcak. İşinden dolayı bazen gece geliyor yaptırmıyoruz o zaman. Tecrübesiz olduğum için tek başıma nasıl tutacam edecem korkuyorum. Küvet filesi kullanıyoruz ama yinede ters çevirmem gerektiğinde nasıl yapacağım. Kafalarını tam tutamıyorlar henüz. Bununla ilgili video falan var mı gerçekten çok ihtiyacım var
Canım uzmanlar sorun yok dediyse yoktur boşuna kendini yıpratma. Bugünler bir daha gelmeyecek İnan o kadar hızlı geçiyor ki bi bakmışsın emeklemiş yürümüş bir yaş olmuş..Canim biz de 3 ayri doktora genital muayene yaptirdik sorun görmediler sonrasinda bir endokrin uzmani hocaya daha gittik. Sonuclari gosterdik muayenelerini yapti. Bir sorun yok dedi. Kortizol düzeyleri yeterli düzeyde dedi, kilo alımları da iyi dedi. Premature bebeklerde yalancı pozitiflik cikabiliyormus. Simdi kesinlestirmek icin enzim sonuclarini bekliyoruz. Insallah bir sorun çıkmaz. Ben de kahroldum. Sutum kesildi. Surekli ağlıyordum. Son gittigim hocadan sonra icim bir nebze olsun rahatladi. Detayli bir şekilde muayeneleri de yapildi ve tahliller de değerlendirildi. 3 ay gözlem altında tutuluyormus. Biz bir bebek için sorun var sanıyorduk iki bebekte de testosteron düzeyleri cok yuksek cikti. Olabiliyormus, hamilelikte kullanılan progesteron etkileri nedeniyle bu tarz geçici hormonal dalgalanmalar olmasi muhtemelmis. Allahim insallah biz de kazasiz belasiz su sureci atlatiriz.
Allah kimseyi evladiyla sinamasin. Cok zor bir seymis gercekten.
Beni de en cok zorlayan sey hemoroid, dr önerisi ile hemetan pomad krem al mavi olanindan icine 2-3 aspirin kırip karistir göz karari, agriyan aciyan yerlerine sür. Cok rahatlatiyorMerhabalar, tecrübeli annelere bir sorum olacak. Henüz 17.haftamdayım ve hemoroid çıktı bir kaç haftadır bu hafta doktoruma söyledim çok erken çıkmış son aylarda zaten damarların basıncıyla çoğul gebeliklerde mutlaka çıkıyor ama senin şimdiden çıkmış daha çok büyür dedikrem verdi ama acısını alır geçmeyecek hamilelik boyunca olacak dedi çok kafaya taktım bunu ne kadar büyür çok mu ağrı olur bilmiyorum. Sizlerin başına geldi mi başka bi çare bulabildiniz mi?
Benim gibi grubu uzaktan takip edenler vardir, 35. Haftaya girdik bakalim ne zaman nasil olacak dogum merakla bekliyoruzCok yaklasanlar ver ama Rekorunu kiran cikmadi. Pek kalmadi doguracak, onlar yeni grup kurdular biz bizeyiz yani ❤
Yokmus canim cok sukur binlerce şükür olsun ki. Cok korktuk biz de.Canım uzmanlar sorun yok dediyse yoktur boşuna kendini yıpratma. Bugünler bir daha gelmeyecek İnan o kadar hızlı geçiyor ki bi bakmışsın emeklemiş yürümüş bir yaş olmuş..
Her anın tadını çıkar bebişlerinle.
Kizimi 6aylik krese vermistim, istanbulda o is nispeten kolaydi bulundugumyerde 0-2 yas yetkili kres yok. Yetkisi olmadi mi binbir sikinti. Bulacagiz bakalim birseylerAtlattık valla çok şükür. Yoğun bakımdalarken sanki hiç günler geçmeyecek gibiydi ama hastaneden çıkalı 3 ay oluyor çok şükür. Anneannen için de geçmiş olsun. Valla bakıcı bende istiyordum ama tek bebek için bile bakıcı fiyatları yüksekmiş iki bebek için daha da yüksek olacak. Maaşı bakıcıya verip çocukları annesiz bırakmak istemiyorum. Biraz rapor falan idare edip sonra ücretsiz izin almam gerekecek. Erkenden de kreşe veririm gelişimleri açısından da iyi olur diye düşündüm bilmiyorum. Kafamda deli sorular
hematom başlatması nasıl olduİdrar yolunda idrar kültüründe tespit edilmeyecek seviyede hâlâ enfeksiyon vardi. Protein kaçağı, hemoglobin, lökosit devam ediyor. Nefrolojiye gittim. Monurol u 2ser gun arayla 3kere kullanmam icin verdi.
Anemi geçti çok şükür 13.6 ya cikarttim hemoglobini.
Hematom boşaltmasi yapilan yeri içerde hâlâ hissediyorum.
En son karindaki sivi birikmesi geçmiş denilmişti.
Karnimdaki şişlik hala var malesef. Karin kaslarim yerine gelmedi. Göbek deligimin hizasindaki bolgeyi de hâlâ hissetmiyorum.
Simdi bi de sol mememde igne batmasi hissi başladı. Ucunda beyaz bir şey gördüm, iltehabik değildir inşallah