2022 ikiz annesi olacaklar

Selam kızlar cuma günü çocukları kontrole götürdüm kızım 900 Gr oğlum 950 Gr almış gayet iyi dedi doktor 5500 biri 5550 biri günde en az 6 kere 70 cc mama veriyorum geri kalan zamanlarda emzirme devam mamayı arttırmak gerekir mi diye sordum kilo alımları iyi arttırma dedi ayrıca arada sızıntı şeklinde kusmalari oluyor demekki yetiyor fazla bile geliyor o yüzden mama aynı cc devam bir kaç gündür gündüzleri mama vermemeye daha doğrusu saat aralığını açmaya çalışıyorum sürekli emziriyorum çok zor oluyor ağlıyorlar doymuyorlar ama mama da çok yesinler istemiyorum sanki çocuklara diyet yaptırıyormusum gibi geliyor çok üzülüyorum gaz damlasını yavaş yavaş keseceğiz rota virüs aşısını yaptık.bazen gece uykularında 3 saatten fazla uyuduklari oluyor uyandırıp uyandırmamakta arada kalıyorum doktora sordum 4.5 saatten fazla olmasın dedi. benden haberler böyle .Büyüyorlar sabahları gülücükler agu gugular başladı sabah 6 da uyanıyorlar çok erken uyumaniz lazım diyorum gözümün içine bakıp gülüyorlar gelde o gülücüklere karşı koy uyutmaya çalış

rutin olusmuyor ayni anda uyumuyorlar ayni anda uyutamiyorum zaten eve kirk kisi girip cikiyor uyuttugum bebe yarim saat sonra kalkiyor oburunu henuz uyutamamis oluyorum. danismandan destek alicam baska türlü aglatmalara dayanamam birinin beni bilgili bir sekilde gazlamasi lazım

ben baldan anne ile çalışacagim yardımcısı dogduklari gune gore 120. gune randevu verdi. premature dogsalardi duzeltilmis 120 gunw randevu verecekti ama premature degil benimkiler. bebege degil anneye egitim verdiklerini soyluyorlar

masallah canim kilolari cok iyi. 6da uyanmalari normal aslinda 6-8 arasi uyanmaliymis bebekler. bizimkiler 5 buçukta dikiliyorlar ama aksam erken uyuyorlar biraz kaydırmak istiyorum

Masallah canm ne güzel haberler bunlar sen ne yapıyorsan doğrudur için rahat etsin anneler evlatları için en iyisini bilirler ne yapıyorsan doğru yapmışsın ki gayet iyi ve sağlıkçılar devammmm

masallah canim kilolari cok iyi. 6da uyanmalari normal aslinda 6-8 arasi uyanmaliymis bebekler. bizimkiler 5 buçukta dikiliyorlar ama aksam erken uyuyorlar biraz kaydırmak istiyorum
Aynen canım bende kaydırmak istiyorum 9 da geçseler akşam uykusuna sabah belki biraz daha geç kalkarlar işe giderken bile 7 de kalkıyordum siz patrondan daha zalimsiniz diyorum gülüyorlar minik kuşlarım seninkiler daha erken kalkıyorlar bizim 5 de kalkarlarsa tekrar uyuyorlar. Gündüz nasıllar öyle 1 saat uyanık kalsın 1.5 saat uyusun falan yok bizde çok nadir uyuyorlar gündüz.

Masallah canm ne güzel haberler bunlar sen ne yapıyorsan doğrudur için rahat etsin anneler evlatları için en iyisini bilirler ne yapıyorsan doğru yapmışsın ki gayet iyi ve sağlıkçılar devammmm
Kesinlikle öyle canım herşey onlar için annelik hep bir vicdan derlerdi bizimki çifte kavrulmuş birini alıyorum kucağıma diğeri yüzüme bakıyor ayy diyorum şimdi diyecek annem beni almıyor seninkiler nasıllar gaz olayı nurse harveys iyi geldi mi?

Canim biz de 3 ayri doktora genital muayene yaptirdik sorun görmediler sonrasinda bir endokrin uzmani hocaya daha gittik. Sonuclari gosterdik muayenelerini yapti. Bir sorun yok dedi. Kortizol düzeyleri yeterli düzeyde dedi, kilo alımları da iyi dedi. Premature bebeklerde yalancı pozitiflik cikabiliyormus. Simdi kesinlestirmek icin enzim sonuclarini bekliyoruz. Insallah bir sorun çıkmaz. Ben de kahroldum. Sutum kesildi. Surekli ağlıyordum. Son gittigim hocadan sonra icim bir nebze olsun rahatladi. Detayli bir şekilde muayeneleri de yapildi ve tahliller de değerlendirildi. 3 ay gözlem altında tutuluyormus. Biz bir bebek için sorun var sanıyorduk iki bebekte de testosteron düzeyleri cok yuksek cikti. Olabiliyormus, hamilelikte kullanılan progesteron etkileri nedeniyle bu tarz geçici hormonal dalgalanmalar olmasi muhtemelmis. Allahim insallah biz de kazasiz belasiz su sureci atlatiriz.

Allah kimseyi evladiyla sinamasin. Cok zor bir seymis gercekten.

Evt canm baya iyi geldi şimdide uykuya dalamiyorlar hergun farklı bir şey çıkıyor

Kızlar merhabalar, nasılsınız?
Benim minnaklar yoğunbakımda biberona alışmışlar, 1 haftadır evdeyiz ve memeyi istemiyorlar, ne yapacağımı şaşırdım, özellikle biri yaygarayı basıyor meme verince, biberonla anında susuyor. Diğeri de memeyi bile tutamıyor, silikon uç kullanıyorum. Süt varken içmemelerine çok üzülüyorum. Emzirme danışmanı ile görüşsem? İşe yarar mı bilmiyorum . Siz nasıl besliyorsunuz bebişleri?

Hangisini aldınız acaba? Ben de törpü çok baktım ama emin olamadım. Yavrulardan birinin tırnakları kırılıyor, kesemiyoruz. Törpünün daha iyi olacağını düşünüyorum.

Canım çok geçmiş olsun...dediğin gibi geçici hormonal dalgalanmadır inşallah...biz çok ilaç kullandık tüp bebek sürecinde de ,hamilelikte de..o nedenle geçici olduğuna inanıyorum ben. Tez zamanda düzelsinler inşallah...hepimizin süreci farklı canım, ben en uzun kuvöz sürecini yaşadım burda o ara benim de kesilmişti sütüm...geri geldi çok şükür. Senin de gelmediyse gelecek emin ol,ve bu sıkıntılar sanki geçmeyecekmiş gibi geliyor ama inan geçiyor canım...biraz zaman,biraz sabır...

Kaşık biberon denediniz mi? Kaşık biberon dan memeye geçiş daha kolay demişti yoğun bakım hemşiresi bize. Emzirme danışmanları bu konuda iyi iş çıkarıyorlar diye biliyorum, iyi bi danışmanla ilerlemekte fayda olabilir.

Biberon emziginin numarisini yukseltip deneyin, bogazini kacirmazsa sorun olmaz demisti doktorum

Canım yeni gördüm yazdıklarını öncelikle çok geçmiş olsun. İnsan ne olursa olsun sonuçlanana kadar çok üzülüyor. Benim kızımın birinin topuk kanında da problem çıkmıştı. Sağlık ocağından arayıp üçüncü kez topuk kanı aldılar. Aile hekimimiz demişti ki yanlış sonuç çıkan bebek çok oluyor bir sıkıntı çıkmaz içinizi ferah tutun. Aradan bir hafta geçti tekrar aradılar sağlık ocağından sonuç aynı tiroid hormonlarında sıkıntı var. Acil hastaneye sevkinizin yapılması lazım dediler. Apar topar nasıl hastaneye gittiğimizi bilmiyorum. Orada tekrar kan alındı. Endokrin doktoru ile görüştük. İşte gelişim geriliği yapar. Gelişimi takip edilecek. Üç yaşına kadar hormon ilacı kullanacak fakat prematüre bebeklerde topuk kanının yanlış çıkma ihtimali çok yüksek bazen sağlık ocağı kaynaklıda olabiliyor. Çok hassas bir test diye bilgi verdi. Biz kan sonuçları çıkana kadar çok üzüldük tabi sabaha kadar forum sitelerini okudum o kadar çok var ki yanlış sonuç çıkan sonra hastanede bir problem olmadığı tespit edilen hatta çok yakın zamanda instagramda takip ettiğim bir kadında yaşadı aynı durumu yani diyeceğim. Eğer doktorlar bir problem yok dediyse birşey çıkmaz emin ol kendini hiç üzme temiz sonuçlar alacaksınız inşallah

Geçmiş olsun canım rabbim şifa versin

Hamilelik ne zormuş derken doğurmak ne zormuş kısmına geldim.
Cuma sabahı bebişlerin suyu sınır dediğimiz yerde diyerek akşamına doğuma alındım. :/
35+1 ve ultrasonda kilo konusunda baya bir yanılma oldu. Birinde -300 gr, birinde -200 gr gibi.
O kadar minikler ki, o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi sudan çıkmış balık gibiyim.
Ben eve geldim onlar orada kaldılar. Haftada 2 kez görebilecekmişim.
Biri 1800 gr, biri 1500gr.
2.200 olmadan eve vermeyeceklermiş. Biliyorum böylesi onlar için daha iyi, canları yerinde ya diye kendimi avutmaya çalışıyorum ama ağlamaktan gözlerimi açamıyorum.
Dilerim buraya gelip sizlere ikisine birden nasıl yetişiyorsunuz diye soracağım günler gelir.
Kızlarıma dua edin teyzeleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…