- Konu Sahibi Inquisitive
- #1.281
Kucağıma hayirla sağlıkla almadan içim rahat etmeyecek galiba bnm kuzum pimpiriklinin tekiyimİnşallah canım ev tasirkende aynı özeni göster birşey olmaz İnsallah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kucağıma hayirla sağlıkla almadan içim rahat etmeyecek galiba bnm kuzum pimpiriklinin tekiyimİnşallah canım ev tasirkende aynı özeni göster birşey olmaz İnsallah
Bende senin gibiyim aslında ama birazda şöyle düşünmek gerek rabbim bizim için bir yazı yazdı bekleyip göreceğiz üstümüze düşeni yapıp bekleyecek gerisi sadece yipranmak olur.bak benim iki böbreğimde up darlık (böbrek genişlemesi var) hamilelikte çok sorun olacağa benziyor ama olsun tedavisi var sonuçta birşeyler sen ödün vermek gerek bazen.Kucağıma hayirla sağlıkla almadan içim rahat etmeyecek galiba bnm kuzum pimpiriklinin tekiyim
Yeditepe üniversitesinde vereceğiniz test nerede incelenecek? Ben de bir kaç yeri araştırdım Fransa’daki lab’a, ABD’ye ve İspanya’daki bir lab ile çalışan merkezler var. Gerçi ben Ankara’dayım Yeditepe’de yaptırma şansım yok ama 66 farklı anomaliye bakılması güzelmiş. Bide benim sorduğum yerde ikizlerde sadece trizomilerin bakılabileceği söylendiUZUN YAZIYORUM KUSURA BAKMAYIN ben cok arastirdim belki birilerinin isine yarar.... Bugun non-invaziv testlerle ilgili arastirmami/sorustirmami bitirdim, merkezlerle gorustum, doktorlarla gorustum. Kararimi verdim belki merak eden olur sizinle de paylasayim dedim.
Oncelikle
Detaylar su sekilde:
- Biruni Lab ile gorustum: yaptiklari testin cift yumurta ikizleri ile ilgili detaylarini kesinlikle bilmeyen uzmanlara rast geldim. Oyle ki sayisiz hatalarini duzeltmek zorunda kaldim, sikayet var'daki birsuru sikayeti de okuduktan sonra bosverdim.
- Forumdan cok sevgili bir arkadasimiz SYNLAB onermisti, gorustum. Testin ikizlere uygun olup olmadigindan emin olamayan bir uzman dustu nasibe ( halbuki elimde test kataloglari vardi, sorsalar ben soylerdim )
- Genoks u aramayi unuttum :))
- Sonra meslegi tup bebek lab.lari kurmak olan bir tanidik var ona durumu anlattim bana en tecrubeli ve yetkin lab'i bulurmusun diye rica ettim. Sagolsun Yeditepe universite hast. Genetik arastirmalar merkezini onerdi. Gorustum, cok memnun kaldim her sorum bilgi ile cevaplandi. Kararim orasi oldu
Tum test cesitlerinin tek bebeklerde en erken 10.hafta (10+×) ikizlerde 12.hafta (12+x) oldugunuzda uygulanmasi gerekiyor.
Ac/tok fark etmiyor.
Normalde NIPT ve Nifty calisan merkezler cogul gebelikte sadece trizomileri tararken buradaki genis paket tum dna dizilimini 66 farkli anomali icin inceliyor.
Sonuc 1 haftada cikiyor, doktor sevki gerekmiyor. Ozel saglik sigortaniz var ise kapsami uygunsa karsilayabiliyor. sigortaniz uygun ise doktor sevkli gelirseniz odeme provizyonu alabilirsiniz. Özel sigortaniz yok ise randevusuz gelip kani veriyorsunuz o kadar.
Genis panel 4500TL, eger yeditepe universite hastanesi doktorlarinin muayene istemi ile gelirseniz 3500TL. (1000lira icin bi muayeneye girerim canim, canlari sag olsun, onu sigortam oder, testi de ben oderim biter gider.. )
Dar panel 3500TL, muayene olursaniz 2500TL
12de kestikArkadaşlar proluton yada progestan iğneyi kaçıncı haftada kestiniz?
Benim tüp bebek doktorum 10. Haftada kesebilirsiniz demişti ama takip doktorum hap olarak 20. Haftaya kadar devam dedi.Arkadaşlar proluton yada progestan iğneyi kaçıncı haftada kestiniz?
Selam bize de cuma günü detaylı ultrason yapıldı benim emriyolarima pgt yapılmıştı o nedenle kan almaya gerek yok dedi doktor ben nifty testinden bahsettim yaptırmak istersen neden yaptırdın demem ama gerek de yok diyemem nifty ile pgt testinin doğruluğunu kanıtlamış oluruz dedi ikizlerde taramalar çok doğru sonuç vermiyor dedi bende çok kararsız kaldım yaptırıp yaptirmamayaSelam canlarım sizinle tecrübe edindikce paylaşımlarıma devam ediyorum ikili tarama için 2 doktorum da ikizlerde yapma dediler esim de bende bu mucizeleri oyle cok dua ve sabırla bekledik ki yapmamaya ve Rabbim ne verirse kabul etmeye karar verdim ama hep içimde bir şüphe oldu çünkü daha evvel kaybettiğim meleklerim de Down ve trizomi çıkmıştı dun yine gittim dr.a bana bebegin ense ve burun ölçümü normal dedi iki dr da normal dedi gecen hafta biliyorsunuz zaten rahim boyu baktırmistim nifty ve
Testlere ne derece güvenilir bilmiyorum ama onların hareketini görünce anne olmaya 1 adım daha yaklaştım dedim içimden ve bizim gibi emek dua ve sabırla meleklerini bekleyen annelere tavsiyem ikizse yaptırmayın
hayırlı olsun ilk trimestee bitmek üzere :) 12de biri kesin gibi biri benziyor gibi dedi. 16da kesin olarak söylediSelam canlar 12 haftalık olduk bizde cinsiyet belli olur mu acaba sizler kaçıncı haftada öğrendiniz
Canım ben 14. Haftada bıraktım prolutonuArkadaşlar proluton yada progestan iğneyi kaçıncı haftada kestiniz?
Detayliniz temiz çıktıysa o kadar masrafa gerek var mı? Bilemedim hem pgt de yaptirmissiniz ben yaptirmadim doktorum gerek yok yaptirma dedi fetal dna yapılır dedi ama smdi bebeklerim artık canlanmisken napacamnkotu gelirse ? Onlara kiyacak miyim bunları göze alamam tevekkül edip bekliycem doğumu hem ben panik atak hastasıyım sonuçlar gelene kadar stresten kendimi yerimSelam bize de cuma günü detaylı ultrason yapıldı benim emriyolarima pgt yapılmıştı o nedenle kan almaya gerek yok dedi doktor ben nifty testinden bahsettim yaptırmak istersen neden yaptırdın demem ama gerek de yok diyemem nifty ile pgt testinin doğruluğunu kanıtlamış oluruz dedi ikizlerde taramalar çok doğru sonuç vermiyor dedi bende çok kararsız kaldım yaptırıp yaptirmamaya
Rahim uzunluğunuz kaçtı 15.haftalarda hatirliyormusunuz?Canım ben 14. Haftada bıraktım prolutonu
Canım senin rahim uzunlugun kaç12de kestik
detaylıda bir sorun görmedi ense kalınlığı burun kemiği herşey normal dedi. Bana da gerek yok deseydi keşke doktor bana bıraktı karar vermek zor geliyor tüp bebek doktoruma da devam ediyorum aynı zamanda ona da danıştıktan sonra daha net bir karar verebilirim. Allah'ım güzel şeyler yaşatsın hepimize. Size doktorunuz gerek yok dediyse hiç takılmayın bence.Detayliniz temiz çıktıysa o kadar masrafa gerek var mı? Bilemedim hem pgt de yaptirmissiniz ben yaptirmadim doktorum gerek yok yaptirma dedi fetal dna yapılır dedi ama smdi bebeklerim artık canlanmisken napacamnkotu gelirse ? Onlara kiyacak miyim bunları göze alamam tevekkül edip bekliycem doğumu hem ben panik atak hastasıyım sonuçlar gelene kadar stresten kendimi yerim
Canım benim 17. Haftada ölçtü ilk çok iyi dedi ama söylemedi iki hata sonra tekrr ölçtü yine söylemedi bende bilerek sormadım açıkçası çok detaya girince sen boşver diyip çıkıyorRahim uzunluğunuz kaçtı 15.haftalarda hatirliyormusunuz?
Detaylıya gittin mi canımCanım benim 17. Haftada ölçtü ilk çok iyi dedi ama söylemedi iki hata sonra tekrr ölçtü yine söylemedi bende bilerek sormadım açıkçası çok detaya girince sen boşver diyip çıkıyor
43 mm çıktı en son ama vajinal bakmadi üstten ölçüm buCanım senin rahim uzunlugun kaç