- 14 Mayıs 2020
- 419
- 338
- 53
- 34
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #11.861
Biogaia, metsil, sab simplex hepsini denedim çocuklar hala kabız. Biri artik 5.gunde kabizlikta. Sütüm bı turlu artamadi. Mama vermekten nefret ettim. 3saatte bir memeye süt doluyor ama her saat süt talep edilince süt uretemiyorum saat başı, çocuklar aç kaliyor.Çok geçmiş olsun allah şifa versin canımBizim bebişler erken doğduğu için çok gazlı olunca ben nurse harveys gaz damlasını sormuştum o bitkisel diye biliyorum kullanın demişti doktor sonra biri kabız gibi olmuştu onun yerine sab simplex kullan dedi. Özel aşılar konusu da biz 3 doz olan rotavirüs aşısını yaptırdık 2 aylıkken. 4 ve 6 ayda da birer doz var başka yapılmadı. Diğerlerini vakti geldikçe söylüyor doktor. Biz de oğlumu 90 cc ye çıkardık 2buçuk 3 saatte bir ama kızımın reflüsü var o yüzden 2 saatte bir 70 cc ye çıkarabildik çok veremiyoruz az ve sık. Sen kaç saatte bir veriyorsun? Hangi doktora götürüyorsun bir de?
Benim doktor 36 da alicam diyor bana. Cok tutmak istemiyormuş. Yani 5 hafta kaldı henuz. Bana bu surec bile cokmus gibj geliyor. Her gun ayri bir durumla karşılaşıyorum. Allah sonumuzu guzel eylesin.Canım doktor 37+0 da alırıx diyor ama dururlar mı bilmiyorum çünkü kasılmalarım çok fazla oluyor bugünüde atlattık şükür diyorum hergün bizim için kar
Canım çok diye düşünme..inanki ikiz gebe olup sürekli yatanlar erken doğum durumları olanlar var neğazel bak senin haftan iyi ve ilerliyorsun herkes öyle olsa keşke ..bu iyi bi şey sabret kıymetini bil..bizlerde bi 32yi geçsekBenim doktor 36 da alicam diyor bana. Cok tutmak istemiyormuş. Yani 5 hafta kaldı henuz. Bana bu surec bile cokmus gibj geliyor. Her gun ayri bir durumla karşılaşıyorum. Allah sonumuzu guzel eylesin.
Hastanede yatıyorum zaten benCanım bugün iyiiym 2 gün magnezyum içmedim sancılı kasılma ondan mı oldu acaba diyorum yatın canım bol bolbaşka türlü olmuyor valla
Benim de senin gibi ödemim çok fazlaydı artık mızık mızık yürüyordum. Geçen Cuma ben de doğum yaptım. Ödemler de şimdi yavaş yavaş gidiyor. Mümkün mertebe ayağa kalkmayıp, oturabildiğim her fırsatta ayaklarımı uzatıyorum ve altına yastık koyuyorum. Bol bol suya devam. Tüm bunlara rağmen tabi yine çok ayakta kalınca özellikle ayak, bilek ve diz bölgesinde şişmeler oluyor. Doğumdan beri (1 hafta) 17kg gitti benden hızlıca, çoğunun ödem olduğunu düşünüyorum. İnşallah en kısa zamanda tamamen kurtuluru bu illettenDoğum yapmış anneler odemleriniz nasıl gitti benim bacak ayak göbek hepsi odemliydi Doğumdan öncede çok rahatsız ediyor şuyuda çok içiyorum
Merhabalar, hayırllı olsun. Allah analı babalı büyütsünHerkese merhaba,doğum yapanlar bebeklerinizi sağlıkla mutlulukla büyütün inşallah...hamile olanlarda sağlıkla zamanında kucağınıza alın inşallah.
2 gün önce ikizlerimi dünyaya getirdim,ikisi de küvezde. Önce birini vermişlerdi hemen,o ara sütüm gelir gibi oldu çok emmemişti ama aynı günün akşamı küveze kaldırdılar. 2 saate bir pompayla sağıyorum hastanede ama süt gelmiyor...bu şekilde olup sonradan gelen var mı?
Etraftakilere kulak asmamaya çalışın, evet yapması zor ama gerçekten çok kulak asmayıp bildiğimizi yapmalıyız iç güdülerimizle ve bebeğin ihtiyacına göre. Sonuçta bebeklerle başbaşa kalacak olan bizleriz. Yalnız bu demek değil ki eğer bebekler acıktıysa onları beslemeden bekleyin. Biz nasıl bir yol izlediğimizi anlatayıp belki faydası olur size de. Baktığınızda biz de 3saatlik süreleri baz alıyoruz.Kızlar size bir şey danışmak istiyorum. Burada tek bakan arkadaşlardan da cesaret alarak ikizlerle bir beslenme ve uyku düzeni oluşturmaya karar verdim. Benimkiler 33 haftalık doğdu, şu an 2 aylıklar yani miadlarını yeni geçtiler. Ben geceleri tek bakıyorum ama eve geldiklerinden beri uyumadım desem yeridir. Çünkü çoğunlukla 30-40 CC içip uyuyorlar 1 saat sonra yine istiyorlar.
Bugün 3 saatte bir besleme ve uyku rutini denemelerine başladım. Tabii beslenme konusunda zorlanıyoruz, ağlıyorlar oyalamaya çalışıyorum 3 saat dolsun diye. Ama o kadar ağlarlarken hata mı ediyorum diye çok düşündüm. Yanımdakiler de vicdansızmışım gibi bakıyor iyice kötü hissediyorum daha 2 öğün oldu bir de
Kucağa alıştırma konusunda da aynı şeyi yaşamıştım. Yardıma gelenlerle neredeyse kavga ettim kucağa almayın yerinde sakinleştirin diye. O zaman da ikide bir ay ağlıyo bi kere bağrına bas bilmem ne diyip durdular nasıl üzülüyorum nasıl anlatamam. Sanki benim içim acımıyor istemiyorum onları kucağıma almak. En son baya sert tepki koyunca bir daha demediler.
Biraz uzun oldu ama sizce bu beslenme ve uyku eğitimi konusunda hata mı ediyorum baya vicdan azabı çekiyorum
Ben zaten rahim ağzından dolayi serklaj oldum. Benim için 28. Haftayi görmek bile mucizeydi. Su an 36. Haftada sezeryan olsam cok super olur.Canım çok diye düşünme..inanki ikiz gebe olup sürekli yatanlar erken doğum durumları olanlar var neğazel bak senin haftan iyi ve ilerliyorsun herkes öyle olsa keşke ..bu iyi bi şey sabret kıymetini bil..bizlerde bi 32yi geçsekbu ikiz gebelerde rahim ağzından korkmayan yoktur herhalde
Allah analı babalı büyütsün inşallahBenim de senin gibi ödemim çok fazlaydı artık mızık mızık yürüyordum. Geçen Cuma ben de doğum yaptım. Ödemler de şimdi yavaş yavaş gidiyor. Mümkün mertebe ayağa kalkmayıp, oturabildiğim her fırsatta ayaklarımı uzatıyorum ve altına yastık koyuyorum. Bol bol suya devam. Tüm bunlara rağmen tabi yine çok ayakta kalınca özellikle ayak, bilek ve diz bölgesinde şişmeler oluyor. Doğumdan beri (1 hafta) 17kg gitti benden hızlıca, çoğunun ödem olduğunu düşünüyorum. İnşallah en kısa zamanda tamamen kurtuluru bu illetten
Her şey güzel olacak inşaallah az kalmış sık dişini ..biz bile ağırlaştı ilerde hiç düşünemiyorumBen zaten rahim ağzından dolayi serklaj oldum. Benim için 28. Haftayi görmek bile mucizeydi. Su an 36. Haftada sezeryan olsam cok super olur.
Bir yandan da çalışıyorum ve inanilmaz zorlanıyorum. Bacaklarım ayaklarim agriyor. Gercekten ev hanimi olmak varmis diyorum. Cok zor bir süreç bu sekilde çalışmak. Evden calisiyor olsam da tum gun toplantılar ve yazışmalar inanilmaz zorluyor beni. Ozellikle de oturur vaziyette saatlerce yerinden kalkmadan konuşmak çok zor gerçekten. Gecen gün ayaklarım ve kalcam tutuldu. Yerimden kalkarken cok zorlandım. Soranlara da iyi ki calisiyorum çalışmak güzel diyorum çünkü söyleyecek bir şeyim de yok. su an isten de cikamam zaten. Öylee iste. Sayılı günler çabuk geçermiş. Her sey guzel olur umarım.
Lansoru hiç denemedik kuzum işe yaramasına sevindim gerçekten yaşayan bilir çok zor. Benim kızın da ağzında kesik kesik sütler oluyor bazen çocuk şimdiden katı gıdaya geçti resmen ilerde zorluk çekmeyecekValla kuzum benim gercekten yasayan anlar reflu yatagindalar ama agizlarindan su geliyor bogazlari yandiklarindan agliyorlardi hatta o kadar ileri durumdaydilarki sanki agizlarinda sakiz var gibi cigneme yapiyorlardi simdi lansorda vermeye basladim da hafifledi azcik cok sukur kakalari duzene girdi sayilir yani bebislerim bildigin mide agrisi cekiyormus midesi agriyan kiside kabiz olurmus dr dedi yeni buldugum bir dr cok memnum kaldim ondan allah razi olsun diyorum ondanseninde bebisler toparlar hayirlisiyla gecmis olsun kuzum pisikde zordur cunku kiyamam kuzuma bu arada anne sutu sagarakmi veriyorsun hala masallah iyi gidiyor ne kadar veriyorsun o gunde ?
Ben aptamil kullaniyorum benim bebislere yaramadi dr aptamil icerik olarak daha zengindir dedi veriyorsan onu ver dedi memnunum suanlik Yani mama aralarda beni meme emiyorlar idare ediyoruz oyle ins oyle oyle saglikla buyutecegiz ins
Kızımın kusması çok fazlaydı canım. Gaviscon başta vermişti ilk hafta işe yarıyor gibi oldu ama sonra etkisi geçti tamamen. Thickener kullanıyoruz şimdi sütün içine koyuyorum. Birsürü şey denedik en çok bu azalttı. Kilo alımında sıkıntı yok allahtan hiç alamasa başka şeylerden şüphelenmeye başlıyorlarmış. Bugün kontrol vardı iyiler çok şükürcanim siz thickener mi kullaniyordunuz gaviscon mu? kilo aliminda fark oldu mu? kizimin birinin reflusu var ama cok kusmuyor. sanirim az beslenmesine sebep oluyor bu.
Ya yerimm çok şeker bebeklik donemleriBizde de benim değil ama bebeklerin saçları dökülmeye başladı. Özellikle oğlum çok komik oldu yanlarda saç var tam ortası kel oldu yaşlı amcalar gibi
kilo aliyor ama az beslemeye calisiyorum reddediyor diliyle itip agliyor. kusmasi az gerçekten doktor kilo almadigi icin basladi gavisconu. ne yapacağımı bilmiyorum thickener alip deneyeceğim bir iki hafta da oyle denerim baktim ki yine beslenmiyor mama degistiricem galiba belki tadini sevmiyordurLansoru hiç denemedik kuzum işe yaramasına sevindim gerçekten yaşayan bilir çok zor. Benim kızın da ağzında kesik kesik sütler oluyor bazen çocuk şimdiden katı gıdaya geçti resmen ilerde zorluk çekmeyeceksütü sağarak da veriyorum emziriyorum da ama kızıma thickener koyduğum için daha çok sağarak veriyorum. Bence her gün birkaç kere emzirdiğin sürece sağmak süt azaltmıyor tam tersi bebişler emse tamamen boşalmıyor ama ben sağınca boşaltıyorum böylece yenileri hızlıca geliyor. Hipp organic combiotic de başladık şimdi doymuyorlar diye 2 öğün veriyorum kalan öğünler 2,5-3 saatte bir 90 cc oğluma, 2 saatte bir 70 cc kızıma şeklinde. Arada da emzirmeler var. Bugün kontrol vardı doktorumuz da hipp yaradıysa verin ben de seviyorum her bebeğe farklı mama oluyor deneme yanılma şeklinde kabız yapmadıysa devam dedi. Aptamil denemedim o yüzden. Bu arada özel aşılardan menenjit aşısını da konuştuk bu hafta yaptırıcaz inşallah çok ateş yapmaz yapıyormuş galiba
Kızımın kusması çok fazlaydı canım. Gaviscon başta vermişti ilk hafta işe yarıyor gibi oldu ama sonra etkisi geçti tamamen. Thickener kullanıyoruz şimdi sütün içine koyuyorum. Birsürü şey denedik en çok bu azalttı. Kilo alımında sıkıntı yok allahtan hiç alamasa başka şeylerden şüphelenmeye başlıyorlarmış. Bugün kontrol vardı iyiler çok şükürSen az az sık sık versen daha iyi olabilir eğer çok ağır reflü yoksa
Varis çorabı verdilerse hastaneden 1hafta giyin.Doğum yapmış anneler odemleriniz nasıl gitti benim bacak ayak göbek hepsi odemliydi Doğumdan öncede çok rahatsız ediyor şuyuda çok içiyorum
Aaa ama içmek istemiyorsa reflüyle alakalı değildir bence canım. Reflüde sürekli kustuğu için sürekli içmek istiyor içtikçe de kusuyor. Benimki öyle yanikilo aliyor ama az beslemeye calisiyorum reddediyor diliyle itip agliyor. kusmasi az gerçekten doktor kilo almadigi icin basladi gavisconu. ne yapacağımı bilmiyorum thickener alip deneyeceğim bir iki hafta da oyle denerim baktim ki yine beslenmiyor mama degistiricem galiba belki tadini sevmiyordur
Yok vermediler canımVaris çorabı verdilerse hastaneden 1hafta giyin.
Canım benim daha 9. Gündesin bence 60 cc gayet iyi, benim de ilk günler sadece 30-40 cc falan çıkıyordu bu yüzden bebekler biraz kilo alana kadar mama ile destekledik. Sonra sonra süt artmaya başladı emzirdikten sonra önce 120 sonra 160 falan oldu.. Gerçi geçen gün biraz azaldı tekrardan ama şimdi yine toparladı gibiKızlar ne yaptıysam goguslerim dolmuyor sagdigimda her 2 memeden toplam en fazla 60cc cikiyor süt arttırıcı bestlak damla ve rezene çayı içiyorum artar inş
Oglum hala kuvezde çok şükür biberona geçmişler bi ihtimal pazartesi cikabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?